Suveren Ski

Skrevet av Birger Christensen,  04.12.2008
Artikkelbilde
Timtaya med Espen Ski

Espen Ski avsluttet Øvrevoll-sesongen 2008 med å vise storform. Seire med Northern Pal, Evening Rose og Timtaya gjorde at det ikke ble noen tvil om hvem som var dominerende jockey på Øvrevoll i år.

Den eneste kampen som ikke var avgjort i championat-striden, var duellen mellom Kristin Arnkværn og Anna Pilroth. Det gikk i den svenske jentas favør, og Anna tok dermed sin første tittel på Øvrevoll. Ikke utenkelig at det kan vanke flere titler på henne, for Anna har ridd svært godt i år. Hun klarte imidlertid ikke å vinne med Aragorn, og dermed kunne Leif H Spørck glede seg over at Mekong ble årets mestseirende hest på Øvrevoll med sine seks triumfer.
Blant de firbente ble vi mest imponert over toåringene McDream (tredje strake) og Vamos Catalina, samt flott sprint av Gifted Lass. Også Timtaya imponerte, og lik som Mc Dream ble det tredje strake. Martin Rodriguez vant med Mc Dream og Gifted Lass og fikk i tillegg to annenplasser. Blant trenerne ble det en dobbel på Niels Petersen.

McDream
De øvrige vinnerne på årets siste løpsdag ble Northern Pal, Evening Rose, Sky View og Desert Fuse.
Da er det bare å ønske riktig god jul og et godt nytt år. Vel møtt torsdag 16. april i 2009.


MCDREAM hadde et stykke frem ut på oppløpet. Kom fort opp til de øvrige, men ble svart opp. Klarte til slutt å sige forbi. LOUSIANA annen, overtok ut på oppløpet. Så klart slått ut, men kom fint tilbake til annen. LIKE ME kom bakfra sammen med vinneren og truet denne. Klarte ikke helt å fullføre i samme stil, men får likevel klart godkjent. VLADMIRA i front til siste sving.

VAMOS CATALINA med i en trio som raskt fikk en klar ledelse. Stakk fra de øvrige midt på oppløpet til suveren seier. HANDSOME BROKER kom langt bakfra. Spurtet storstilt og nådde annen akkurat på streken. DELILY med i tettrioen, holdt godt til tredje. ZIWY SKATE også med fremme, ikke mye slått fra annen.

Vamos Catalina

NORTHERN PAL avventende lenge. Kom bakfra tidlig på oppløpet og koblet et greit seiersgrep. AMAZER heller ikke av de raskeste i første halvdel. Fikk et overtak på oppløpet, men kunne ikke svare vinneren. ACE A CLASSIC med fremme, holdt bare farten. ONKEL BLAA og ONTARIO førte an, begge ga seg litt.

Northern Pal

GIFTED LASS frem som tredje i svingen. Spurtet strålende til ganske sikker seier. ROYAL MISWAKI som vanlig sen av gårde. Spurtet også meget bra til annen. TICMOSIC annen, overtok på innsiden i svingen. Holdt farten til tredje. ROYAL HILL og SOME NIGHT toneangivende frem til oppløpet, hadde ikke så mye å sette inn.

Gifted Lass

EVENING ROSE lå langt tilbake. Spurtet strålende til seier. LAGOA DE PAU fint med som fjerde-femte. Spurtet også fint til annen, karrierens første trippelplass. ASK THALHEIMER ble dratt litt utover i svingen, kom tilbake til tet, men måtte nøye seg med tredje.

Evening Rose 

SKY VIEW avventende lenge. Kom fint litt ute i banen og avgjorde relativt sikker. HOME MADE avsluttet også bra til annen. DAUGHTER OF YORK tok det litt rolig. Spurtet fint og så ut til å vinne, men kunne ikke svare de to fremste. CHARMION og ROSE GATE førte an lenge, begge hadde gjort sitt på oppløpet.

Sky View 
TIMTAYA listet seg fremover og var snart på siden av lederen. Tok seg enkelt forbi til lett seier. SUPERGILL med fremme, til tet ut på oppløpet. Holdt fint til annen. Bra spurt av WATTAN, som har hatt en strålende sesong. BEAUCHAMP UNITED og MIZAR førte an til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste.

Desert Fuse 

DESERT FUSE fremme, falt litt tilbake. Kom fint igjen og tok en knepen seier. ONE TO REMEMBER frem som tredje i siste sving. Kjempet helhjertet på høy vekt, men måtte gi tapt i seierskampen. Fin avslutning av PETIT VERDOT, mens CHOPARD og MANITS LO ga seg fra front.