William Buick rir i Hong Kong

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  12.12.2008
Artikkelbilde
Foto Geir Stabell

Det har så langt vært et fantastisk år for norske William Buick. Først ble han lærling champion i England sesongen 2009 som ble avsluttet i november. Deretter har turen gått til Dubai hvor han har hatt en glimrende start, med 6 seire så langt og en tredjeplass på jockeystatistikken i De Forente Arabiske Emirater.

Søndag går turen videre til Hong Kong og galoppbanen Sha Tin hvor han skal ri i Hong Kong Vase, et løp over 2400 meter og med 14 millioner kroner i premiesum. Det er 13 hester til start og hele jockeyeliten er på plass.

William Buick rir hesten Buccellati som han har ridd 10 ganger tidligere i England. Fem seire er det blitt på ekvipasjen. Buccellati trenes av Andrew Balding i England som er Williams arbeidsgiver når han oppholder seg der.

Til Racing Post uttaler William Buick at ”enten du er trener, rytter eller hesteeier, ønsker du å være der de store løpene avholdes. Dette er derfor det største i min karriere så lang”.

 

William Buick er født og oppvokst på Eiksmarka i Bærum og reiste til England som 17 åring for å bli jockey. Nå er han 19 år og og av engelske eksperter er han sådd en lysende karrieren i et av verdens tøffeste og mest utfordrende yrker.