Fra buss til hest

Skrevet av Birger Christensen,  10.07.2008
Artikkelbilde

Lennart Hammer-Hansen har ridd på høyt nivå i mange år i Tyskland og Skandinavia.
- Det kom en periode hvor jeg gikk litt lei. For å kjenne på noe helt annet, gikk jeg over til å kjøre buss. Men lysten til å ri kom tilbake, og da jeg fikk forespørsel om å ri på Øvrevoll igjen, var jeg ikke vanskelig å be. Ekstra morsomt var det med come back på Derbyvinneren fra 2006, Negra del Oro. Jeg håper det blir mange flere turer til Øvrevoll og også noen besøk i vinnerpaddock, sa Lennart. Som også vant med Fair Flair.

Trener Arnfinn Lund og eier Nils Petter Gill fikk en fin dobbeltseier, da Omoto Sando sikret annen.
- Godt å se hestene i orden og godt å ha Lennart tilbake, kommenterte Nils Petter.

Kveldens toårsløp endte med en enkel seier for Madame If. Etter tet hele veien ble det en klar triumf.
- Dette er en hoppe jeg venter meg en del av. Hadde tro på at hun ville være med og kjempe om seieren. Har 15 toåringer på stallen, så det blir spennende fremover. Wood Hill, som slo Madame If i kval-løpet, er en skikkelig kanon, mente trener Niels Petersen.

King og Fredrik Johansson var konger i V5-1. Etter tet hele veien ble det sikker seier. Fredrik hadde for øvrig en strålende dag med tre seire på tre ritt tidligere på dagen på Täby.

Marie Fretheim gjorde et godt ritt på Chopard. Hun stakk av gårde, og de øvrige tok ikke utbruddet på alvor.
- Chopard går alltid godt i svingen og stopper gjerne litt på slutten. Men jeg hørte løpsreferenten si at ingen kom, så da skjønte jeg at det ville holde, sa Marie.

Pål Jørgen Nordbye var i vinnerpaddocken, og en snau halvtime senere var han på plass igjen. Fair Flair gjorde som Chopard, tet hver meter.
- Hun er god så lenge hun føler at hun har overtaket på de andre. Det blir trolig tøft når hun nærmer seg formtall 80, men man vet jo aldri. Positivt er det i hvert fall at hun går både på sand og gress, sa Nordbye.

Romund hadde ikke vunnet løp siden 2004. Nå var det imidlertid ingen tvil.
- Jeg hadde ikke ventet så mye på forhånd. Men ved veien 200 meter fra mål, fikk jeg tro på at det kunne bli seier, sa Maren Dahl, som vant sitt livs første løp.

Milliondollarbaby hadde aldri vunnet tidligere, men det fikset hun på torsdag.
- Greit at hun avla sitt maidenship i en finale, Hun var droppet litt i formtall, og jeg hadde litt tro på henne, sa trener Hallvard Soma. Dermed ble V5 for krevende for alle. Nærmere 9000 kroner for fire rette var dog en grei trøst for en del.

Niels Petersen avsluttet kvelden som han startet den, med seier. Donna Veloce spurtet strålende langs railen og kneblet ledende Ticmolino, samtidig som hun holdt unna for Grafitti.
- Et flott ritt av Dina Danekilde. Vi har hatt litt problemer med Donna Veloce, så vi har ikke lagt noen store planer for henne. Men fortsetter hun slik, kan det jo bli hyggelig, mente Niels.

 

MADAME IF tet hele veien. Galopperte lett unna og tok en sikker seier. SALONTYRE annen hver meter. Hadde små problemer med å holde plassen. EMPEROR fjerde. Spurtet bra og knep tredje kort før mål. LET’s DO IT tredje. Ga seg litt på slutten og måtte nøye seg med fjerde.

NEGRA DEL ORO femte, rett bak de ledende. Fikk et grep på de andre midt på oppløpet og vant enkelt. OMOTO SANDO tredje-fjerde. Holdt farten meget godt og ble klar annen på det. QUINT ESSENTIALS et løp på det jevne til tredje. SUFFOLK COUNTY tet, gikk sitt beste gressløp på evigheter.

KING raskt til tet. Holdt seg foran hele veien og vant enkelt. BIT NOBLE frem som annen i svingen, holdt posisjonen inn i mål. BECKINA avsluttet fint og truet stallkameraten om annen. MISUNDERSTOOD med i striden til oppløpet, ga seg noe.

CHOPARD dro av gårde i en stor ledelse. De øvrige tok det ikke på alvor, og dermed kontrollerte lederen det hele til mål. BETWEEN FRIENDS tredje, tok opp jakten, men for sent. KAMRUSEPAS SACC sjette, avanserte til tredje uten å kunne true vinneren. BULL’S EYE annen, men et godt stykke bak vinneren. Kun på det jevne.

FAIR FLAIR til tet fra utvendig spor. Førte hver meter og vant sikkert. SOFT PEARL tredje, litt tilbake. Kom fint igjen og klarte annen. ACT TWO sist lenge. Avsluttet meget bra til tredje. OBLANCS med fremme som annen-tredje lenge. Ga seg litt på oppløpet.

ROMUND fjerde, avanserte tidlig på oppløpet. Kom foran før veien og var helt suveren. MIA femte i et utstrakt felt. Spurtet meget bra til annen. Fin avslutning også av HILTON LADY. DARK PRIDE og FAITHFUL LAD førte an til oppløpet, begge hadde gjort sitt ytterste.

MILLIONDOLLARBABY avventende til midt på oppløpet. Kom med en flott spurt litt inne i banen til sikker seier. TANZANIA blant de sist. Spurtet som sist meget bra, men kunne ikke stå i mot vinneren. SECOND WIND fremme hele veien, holdt farten godt til tredje. CONEYBOY avsluttet sterkt og knep nesten tredje. BONNE EASTER fremme, ga seg noe.

DONNA VELOCE avventet lenge. Spurtet strålende langs railen til seier. Også GRAFITTI lå langt tilbake, spurtet også meget bra. TICMOLINO annen, frem til tet ved veien. Så en stund ut som en vinner, holdt greit til tredje. FIREFOOT og LILLE TUVA i fremre del, begge hadde gjort sitt aller beste på slutten.