Skremmeskudd fra Bø

Skrevet av Birger Christensen,  09.06.2008
Artikkelbilde

Bendik Bø har hatt kjempesuksess etter at han etablerte seg som trener på Täby. Søndag er det stordag på Øvrevoll, og da tar han med seg et kanonsterkt lag til gamlelandet. Vestfoldingen ble kjent i 1982 for å ri Federation for Knut V Rimstad. Jockeyen var 15 år og hesten 16, og så vidt vi vet er det eneste gang hesten har vært eldre enn den som satt på ryggen.

For programendringer trykk her

 

I 2000 Guineas kommer Bendik med Better Built. I fjor ble det annenplass i første forsøk med Big Player, nå spørs det om det kan bli et hakk opp på listen.
- Jeg var veldig fornøyd med Better Built på Øvrevoll 17. mai. Likevel føler jeg meg overbevist om at han har gått frem siden den starten. Feltet er ikke så stort, men det er veldig gode hester. Tror bestemt at han skal være med helt der fremme, men jeg har som sagt respekt for flere av konkurrentene.
I Norsk Jockeyklubs Sprintløp stiller Bendik med en trio, som ser fryktinngytende ut. Dette løpet er for øvrig blitt vunnet av hester i svensk trening fire år på rad, og Bendik Bø vil gjerne ta med seg nok en seier til Stockholm.
- Alle mine tre hester har god sjanse. Relampago Plus spurtet jo helt utrolig på Täby forrige tirsdag til seier. Det var første gang jeg brukte Rafael Schistl som jockey, og det var et hyggelig bekjentskap. Nå sitter han på King Quantas, som jeg tror hadde vært langt fremme på Täby med et annet sporvalg på oppløpet. Muskateer Steel, som vant dette løpet i fjor, har også en meget god sjanse. Han kan være litt lat, og noen ganger misser han litt i starten. Uten tull er han helt fremme. Ta med alle mine tre på bongen, for det er lite som skiller dem, oppsummerer Bendik.
Moltas er Bendiks siste hest i storløpene. Polar Mile Cup er blitt et strålende løp, men Bendik har stor tro på sin hest, som ble Skandinavisk mester for treåringer i siste start på Øvrevoll.
- Jeg skulle gjerne ha sett at han hadde hatt et løp i kroppen, men vi har fått trent ham for fullt, så jeg tror det skal gå bra. Motstanden er som ventet tøff, men Moltas skal avgjort regnes i fremste rekke.

Yvonne Durant kommer til Øvrevoll med en spennende hest. Sirjoshua Reynolds er for oss løpsdagens største outsider. Han viste en enorm kapasitet i fjor høst, men Yvonne er betenkt foran Guineas.
- Det er et eller annet som ikke stemmer. Kjente allerede etter 100 meter i årsdebuten at dette ikke kom til å gå. Det er frustrerende, for han var helt fantastisk på slutten i fjor. Håper vi skal klare å finne ut hva som ikke stemmer, for viser han sitt beste, er det fort vinneren, mente en litt usikker Yvonne, som for øvrig fyller år torsdag i denne uken.
2000 Guineas er som nevnt årets første klassiker. Treåringene har tre åpne oppgjør (1000 Guineas og Oaks er kun for hopper), og det å vinne 2000 Guineas, Derby og St Leger er unikt. Det belønnes med galoppsportens Triple Crown, og det er slett ikke noen enkel sak. Man må være best i juni, august og oktober over distansene 1600, 2400 og 2800 meter, og det er kanskje derfor kun tre hester har maktet den jobben i det vi kan kalle moderne tid på Øvrevoll. Trainers Seat i 1976, Dalby Jaguar i 1981 og Sunorius i 1987 fikset den biffen, og så får vi se om vinneren søndag kan bli den første på 21 år som kommer i den eksklusive listen.

Utover nevnte Moltas i Polar Mile Cup, må vi trekke frem Ecology. Han har vunnet dette løpet hele fire ganger, inkludert fjoråret. Her blir det i tillegg spennende å se Hovman, som i fjor vant gruppe 3-løpet Polar Cup, samt at han ledet Marit Sveaas’ Minneløp da rytteren falt av. Fricoteiro, en ny argentiner hos Niels Petersen, blir også spennende å følge.
For øvrig et meget velfylt program, hvor det tilbys to V5-spill og mye fin sport. Søndag bør de fleste veier føre til Øvrevoll.