Sportslig perle – og Stall Perlen

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2008
Artikkelbilde

Liker du sport og spill, er det Øvrevoll som gjelder torsdag. En herlig blanding av sportslige høydepunkter og spillemessige utfordringer møter publikum. Toppen av kransekaka er selvsagt Valley Chapel Memorial (L), en perle av et løp. Og for Stall Perlen litt spesielt, i og med at de sto bak Valley Chapel og nå har favoritten Appel au Maitre i løpet.

Vi skal ikke dvele så lenge ved Valley Chapels fantastiske karriere. Den er omtalt på annet sted i programmet. Men at Bente og Magne Jordanger fikk et spesielt forhold til sin firbente stjerne, er ikke vanskelig å forstå. Han fortjente virkelig å få et Memorial, og nå er det første gang Stall Perlen, Wido Neuroth og Fredrik Johansson kan hedre Skandinavias mestvinnende hest med å vinne med et nytt stjerneskudd. Appel au Maitre har gjort det bra i år, men tror han har enda mer å gå på. Tar han frem dette på torsdag, blir det et spesielt øyeblikk i vinnerpaddocken.
Motstandere er det imidlertid mange av. De tre nærmeste i Walter Nilsens Minneløp kommer alle til start. The Pirate, Firello og Alpino Chileno ønsker helt sikkert å banke favoritten, og vi synes også det er spennende med en hest som Miss the Boat. Sprinten sist torsdag så ut til å ha gjort godt, og topphoppa kan bli en tøff konkurrent.

Blant mange andre godbiter, trekker vi frem årets første toårsløp og årets første hekkeløp. Det er alltid veldig spennende å se en ny årgang i banen, og de største løpene er ikke stort mer enn to måneder unna. Derfor får vi se mange spennende ungdommer til start i banen i juli.

Vi er litt ekstra glade for at det endelig har lykkes å få til et hekkeløp. Hele åtte hester er starterklært, hvorav flere av de beste fra forrige sesong. Omoto Sando og Richard Dancer var første og annen i Champion Hurdle i fjor og vil sikkert sette farge på dette løpet.

Flere fine sprintløp ser vi også frem til. Det mest verdifulle er Øvrevoll Sprint Cup, med 75 000 kroner til vinneren. Seks av de siste ti vinnerne har gitt over ti ganger pengene tilbake, og det er nærmest en gordisk knute å løse dette oppgjøret. Vi tror den som klarer å fikse trippelen i dette løpet, har en hyggelig odds i vente.

Ellers gjør vi spesielt oppmerksom på at V5 denne gang går fra 4. til 8. løp. Det er bare å ønske velkommen til årets mest interessante løpsdag på Øvrevoll.

Jubel for Jacob
Det ble Master Kid, Jacob Johansen og Bent Olsen som kunne juble høyest etter Dansk Derby på Klampenborg søndag. Den flotte hingsten etter Academy Award var i en egen klasse, og det var hele syv lengder ned til favoritten Carpe Diem da mål ble passert. Wido Neuroth-trente Artie Bucco (Fredrik Johansson) og Hermion (Lennart Hammer) ble henholdsvis nummer tre og fem, plasseringer verdt 100 000 og 40 000 danske kroner.
Master Kid hadde bare to starter bak seg i år. Han årsdebuterte med seier før det ble tredjeplass i Dansk 2000 Guineas. For første gang var han ute på Derbydistansen, men det affiserte ham ikke. Helt suveren var han over mål. Odds ble hele 20.48. Det er ikke så ofte en så suveren vinner gir så høy odds.
Jacob Johansen vant både Dansk og Norsk Derby for ti år siden med Brown Ale, så dette var hans tredje gevinst. Merkelig nok var det trener Bent Olsens første Derbyseier, men ganske sikkert ikke den siste. Lone Kaj-Nielsen eier Master Kid, og Stutteri Hjortebo er oppdretter. Førstepremien i løpet var 400 000 kroner.
I Pokalløb ble det en enkel seier for storfavoritten Peas and Carrots (Manuel Santos/Lennart Reuterskiold jr). Hovman ble nummer ti.
Lumen (Mark Larsen/Ole Larsen) vant det store hoppeløpet, mens Vivaldi (Jacob Johansen/Bent Olsen) vant Larch Ærespremie. Her ble Livigno (Espen Ski) nummer fire og Sang Real nummer ti.
Wannabeawarded var strøket i Derby Consolation.

Les mer om den danske derbydagen her

Spenning i tippecupen
Kommende torsdag er nest siste runde i den andre delen av årets tippecup. Første omgang vant Annike Bye Nunez, nå utkjemper Cathrine Witsø Slettemark og Wera Torgersen en hard kamp. To runder før slutt leder Cathrine med 97 poeng mot 89 på Wera. Åtte poeng er ikke stort å gå på, så begge har så avgjort sjansen. I neste program kommer vi tilbake til hvem som skal delta i runde nummer tre.