Omtaler fra 2007

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2008
Artikkelbilde
Derbyfeltet 2006, bildet brukt på forsiden av programmet 2007

Her kan du lese det som stod publisert i programmene 2007. Forhåndsomtaler, redaksjonell omtale fra løpsdager og løpsomtaler.

Løpsdag 1 torsdag 26. april
 
Ventetiden er over

Da vi dro hjem etter siste løpsdag i fjor høst, var det kun noen få timer før vi gikk inn i julemåneden. Siden den gang er det gått fem måneder, men nå er ventetiden over. Sesongen 2007 står for døren, og vi gleder oss som vi alltid gjør på denne tiden av året.
Hva vil sesongen 2007 bringe? Hva vil vi få se av topp prestasjoner, og vil det være mulig å hente noen kroner i totoen? Spillere, trenere og eiere er fulle av optimisme.
- Han ser ut som en million i trening, er et vanlig uttrykk på denne tiden av året fra de involverte i sporten, og håpet er heldigvis noe av det siste man mister. Ofte går det ikke fullt så bra som man hadde håpet, men neste gang, da...

Hva skal man så se etter når så mange hester ikke har startet på bortimot et halvt år? Noen fasit har vi vel ikke, men et velment råd vil vi i hvert fall frembringe. Glem alt som heter samlebonger. Siden 1998 har ikke V5 gitt under 10 000 kroner en eneste gang på åpningsdagen, og som regel har fem rette gitt mye mer. Fem av ni ganger har utbetalingen stoppet på 69 000 kroner eller mer, med 118 645 kroner i 2001 som en foreløpig topp. La dere derfor ikke lure av at feltene ikke er av de største. Vi tror det kommer overraskelser.

Løp i kroppen er også ansett som en fordel. Åtte hester til torsdagens løp har relativt ferske starter fra Sverige bak seg, og statistikken viser at det så godt som alltid er en vinner eller to blant disse. I oktetten Lach, Cunami, Runaway Style, Ifconnect Sacc, Kamrusepas Sacc. Rescue Time, Poles Apart og Mortens Prospect tror vi derfor at noen kommer til å besøke vinnerpaddocken. Sistnevnte er forøvrig blitt tenåring, en anstendig alder for en så bra galopphest.

Sportslig sett kan vi glede oss over eliteløp både over sprint, miler- og stayerdistansen. I det aller første løpet skal en trio fra championtrener Rune Haugen måle krefter med gode stayere, noe vi tror blir severdig. V5-1 mønstrer gode milere. Det ser langt fra lett ut å skille de syv hestene, og heller ikke sprinterne i kveldens siste løp skiller det mye mellom. Dessuten er det mange spennende treåringer på farten i løp 2, hester vi kan få høre mer fra i klassisk sammenheng senere i år.

Alt i alt tror vi på en flott åpningskveld og deler folkets optimisme foran sesongen 2007. Vel møtt!


Carlos Paz ble sesongens første vinner.

Banens kanskje aller største sandbane-spesialist holdt knepent unna for Grande Capitan, mens Haugen-duoen Storm Trooper og Alpino Chileno trengte starten.
- Han har gått bra i trening, og på disse vilkårene er jeg ikke så overrasket, sa trener Are Hyldmo om årets første vinner.
- Nå tar vi en tur til Jägersro, hvor det er 100 000 kroner i et jubileumsløp. Har håp om at han kan ta steget opp og matche de beste også på likevekt, sa Are om Carlos Paz. Den firbente satte forøvrig like godt banerekord i årets første løp med seks tidelers margin, en sterk sak.

Cassini hadde kun gått kvalifiseringsløp som toåring, og i totodebuten ble det en flott seier. Fra siste posisjon spurtet han forbi gode motstandere.
- Vi har tatt denne flotte hesten etter Monsun veldig forsiktig. Nå gleder vi oss veldig til fortsettelsen, sa trener Arnfinn Lund, som  nesten fikk Derby-tanker på direkten.
- Ja, dette var kjempeartig. Danskenes utgave av 2000 Guineas og deres Derby kan bli de neste oppgavene, tenkte Arnfinn.

Miyasaki var åpningsdagens største V5-favoritt, og han innfridde til fulle. Sikkert en lettelse både for trener Rune Haugen og jockey Luis Torres.
- Ja, dette var deilig. Han sto riktignok billig inne i løpet, men han vant da også svært så enkelt. Hvis alt fungerer de nærmeste dagene, blir det nok Pramms på Jägersro 11. mai. Ellers er løp som Stockholm Stora, Øvrevolls Jubileumsløp og Polar Cup aktuelle fremover, antydet Rune. For den chilenske championen Luis Torres ble det første tur til vinnerpaddocken i sin totalt fjerde start på Øvrevoll.

Suffolk County vant enkelt i Norges-debuten, men har siden ikke vært like god. Nå var han tilbake i vinnerpaddocken med en imponerende seier på 68 kilo.
- Veldig moro. Det har tatt litt tid, men nå håper jeg han vil vise noe av sitt potensial. Har veldig lyst til å prøve ham på hinder, for han hopper glimrende. Han starter allerede kommende torsdag og kan fort ta to strake, mente Rune Haugen, glad for sine to strake.

Commander on Turf hadde som Suffolk County mye vekt på ryggen. Men 67 kilo så ikke ut til å affisere.
- Det er en spesiell hest å ri, men jeg kjenner ham godt og vet hvordan han skal tas. Skikkelig godt å komme i gang og deilig å få en seier på åpningsdagen, sa de siste to års champion Espen Ski.

Creek Dancer hadde en flott avslutning på fjoråret, med to seire og en annen. I årsdebuten ble det en knepen seier.
- Han traff starten bra fra spor 11, og dermed holdt det. En fin type, som vi nok kan få litt å glede oss over, sa trener Jacob Fretheim.

Tea Tree slet med dårlige høver i fjor. Nå var beintøyet bedre, og da ble det en overraskende seier til Mette Hanssen og trener Lise Tandberg i Sørkedalen.

På en flott åpningsdag med mye fin sport, ble vi servert en strålende vinner i siste løp. Ticmosic løp fra sterke konkurrenter og vant enkelt. Etter at en protest mot vinneren ble avvist, kunne Eva Sundbye glede seg over årets første triumf.
- Han er en skikkelig spesialist på 1100 meter på sandbanen. Dette var rått, sa Eva.

Eneste dobbeltvinner på åpningsdagen ble Rune Haugen. En fin kveld, selv om meteorologene lovde enda bedre vær enn det vi fikk.

CARLOS PAZ utvendig for lederen hele veien. Kneblet denne og klarte å svare opp tøffe angrep. GRANDE CAPITAN sist. Hadde stort sett drøyt fem lengder frem til feltet, men nærmet seg mot siste sving. Spurtet flott, men klarte aldri å ta seg forbi vinneren. OMOTO SANDO ledet hele veien, holdt bra. STORM TROOPER koste seg bak tettrioen, hadde ikke noe ekstra å sette inn. ALPINO CHILENO ytterst i en tettrio, ga seg.

CASSINI lå sist, noen lengder bak de øvrige. Spurtet utrolig i debuten og vant til slutt enkelt. LACH raskt til tet. Holdt unna lenge, men var sjanseløs da vinneren kom. SPIRIT DU LOGIS femte, avsluttet meget bra til tredje. MASSENZIO og BEST IMAGE nærmest lederen, kunne ikke helt forsvare stillingen. SAMBALANDO var godt gående ved railen, men fikk en trykk tidlig på oppløpet.

MIYASAKI tidlig i tet. Dro jevnt unna hele veien og vant med full kontroll. CUNAMI nærmest lederen hver meter. Forsøkte et angrep, men ble kontant avvist. Dog positiv. MISS THE BOAT fjerde, opp på tredje. Holdt plassen helt til mål, sterkt på for kort distanse. LUCKY LUCIONI fint plassert bak teten, kunne ikke noe spesielt.

SUFFOLK COUNTY dro av gårde i tøft tempo. Holdt stilen helt til mål og vant knepent, men sikkert. LADIES UNIQUE med lederen i et høyt tempo som virket vel tøft. Men tetduoen holdt helt inn. POLISH EAGLE fint frem innvendig på bortre langside. Forsøkte seg, men det ble muligens vel trangt. Klarte dog tredje. Tett bak trippelhestene. Bra avslutning av VIVAT og IN THE FLESH.

COMMANDER ON TURF som alltid tidlig til tet. Sto i mot alle angrep helt frem til målstreken. CONSENSO avanserte opp på fjerde i siste sving. Fortsatte fremmarsjen og nådde frem til annen. RESCUE TIME ikke blant de fremste. Kom som ofte før med en fin spurt og klarte tredje på det. IFCONNECT SACC med fremme hele veien. På det jevne til fjerde. SECOND WIND fulgte lenge vinneren som en skygge. Hadde ikke så mye å sette inn.

CREEK DANCER frem til teten ved svingen. Overtok teten, men var nær ved å bli kontret ut. BIT NOBLE raskest ut av boksene. Ble passert av vinneren, men kom tilbake og var kun slått på foto. ROBIN ikke så rask av gårde. Spurtet best av alle fra baktroppen og ble tredje. KING var tidlig fremme og holdt brukbart, de øvrige hadde ikke med utfallet å gjøre.

TEA TREE var nesten usynlig store deler av løpet. Fant en ledig luke inne ved railen og storspurtet til seier. VIMBUS valgte samme opplegg som vinneren. Kom frem på innsiden og knep andre. MEKONG tidlig fremme. Koblet grepet midt på oppløpet, men klarte ikke å svare opp de to fremste. KINGPIN ledet til siste sving, ga seg helt. AL DENTE i seiersstriden til midt på oppløpet, klarte ikke å holde stand helt hjem.

TICMOSIC som et lyn fra start. Ledet hver meter og vant enkelt. Imponerende. STEVE’S CHAMP nærmest vinneren hele veien. Kunne aldri true denne, men får godkjent på toppvekt. MORTEN PROSPECT klart sist lenge. Spurtet mektig og knep tredje. DESERT WARRIOR på det jevne.

Løpsdag 2 torsdag 3. mai

Kan vinnerne følge opp?

Åpningsdagen ga oss flott sport. Kommende torsdag står nok ikke de sportslige godbitene i like lang kø, men spennende kan det bli like fullt. Ett av spørsmålene blir om vinnerne fra sist torsdag, Commander on Turf og Suffolk County, vil gjenta bedriften.
Vinnere fra første løpsdag har en tendens til å bli store favoritter når de kommer ut på nytt. Ikke så rart siden de har dokumentert form. Men historien har vist at de slett ikke alltid innfrir når de kommer ut på nytt. Suffolk County møter formsterke Cunami, som var god annen bak Miyasaki, og i tillegg er ikke en hest som The Pirate å spøke med. Commander on Turf lar seg nok ikke avskrekke av selskapet, men har nok vært ørlite hvassere når distansen har vært en halv runde lenger. Av de hestene som startet første løpsdag, kan det også være lurt å se litt opp for Vimbus. Han spurtet flott til annen og kan ta enda et steg opp nå.
Ellers nærmer det seg flere mindre jubileer i den store jubileumssesongen. 26. juni er den store dagen da Øvrevoll åpnet sine porter i 1932, og det blir løpsdagen søndag 17. juni hvor det skal markeres skikkelig. Før den tid kan vi rette blikket mot jockey Espen Ski, som har vunnet 197 løp på Øvrevoll. Det er vel ikke sikkert at han når milepælen 200 seire på denne løpsdagen, men det vil neppe gå mange dagene før han kan feire sitt eget lille jubileum. Ellers går Tia Maria sitt løp nummer 100, mens Øvrevoll avholder sin løpsdag nummer 2499.
Selv om målet om en million i V5-omsetning ikke ble nådd, var det pene tall for første løpsdag. Det var bra med folk og hyggelig spill på åpningsdagen, og nå blir det spennende å se om de tallene kan følges opp. Det er hele fem løpsdager i mai, og gjennom den måneden tror vi at den positive trenden på Øvrevoll vil forsterkes.


Endelig klaff for Cunami

Cunami hadde fire strake annenplasser før torsdagens løp på Øvrevoll. Men han har ikke vært noen antivinner.
- Nei, absolutt ikke. I de fire siste startene har han rett og slett funnet en hest som har vært for god. Han har tapt klart, men slått de han har fightet med. Derfor har jeg ikke vært bekymret. Nå fikk han et fint løp, og da ble det seier. Han kommer ut igjen så snart vi finner et løp som passer for ham. Cunami går som en klokke og er en veldig fin hest å ha i trening, sa trener Jacob Hveding Fretheim.

Isidro Vergara hadde sin første hest til start som trener på Øvrevoll torsdag. Og debuten kunne knapt ha vært bedre. Chistosa var helt suveren i kamp med eliten av norskoppdrettede treåringer. Hun avsluttet sesongen i fjor med å bli nummer tre i NM, men nå var det andre boller.
- Hun har utviklet seg flott gjennom vinteren, og nå ser vi frem til fortsettelsen. Foreløpig sikter vi mot Lyches Minneløp, og går alt vel, kan kanskje 1000 Guineas være en mulighet, sa en meget glad Vergara.

Den andre treårshoppa som imponerte oss, var debutanten Birdie. Trener Niels Petersen var imponert, men ikke så veldig overrasket.
- Nei, egentlig ikke. Hun har vist at hun kan galoppere i trening, men det var selvsagt gledelig å se at hun viste så mye allerede i det første løpet. Vi har lurt litt på Sverige, men vi får se litt på hva vi gjør fremover. Hun er meldt i flere fine løp, så mulighetene er flere, sa Niels.

Some Night trives på Øvrevoll, noe hun viste i V5-innledningen. Tet fra start til mål var en grei og gangbar oppskrift.
- Hun har vunnet fire løp inkludert dette, og alle gangene har hun gått i front hver meter. Så vi kommer nok tilbake ganske snart, antydet trener Pia Høiom.

Det var ingen feil på Error torsdag.
- Hun slet med halsen utover i høsten i fjor. Det ble bare en seier, så det var artig å få klaff allerede i sesongstarten, sa en fornøyd trener Sigmund Tandberg.

Quick Shania hadde ingen seire i karrieren inntil torsdag. Da ble det gevinst i start nummer 46.
- Man skal aldri gi  opp, og nå fikk vi lønn for strevet. Hun gikk også godt i Danmark med overvekt, men det har vært et problem at hun ofte ikke har hatt så veldig lyst til å være først i mål. Men Carlos Lopez red et meget bra løp, og nå gikk det veien, sa en fornøyd trener Jens Erik Lindstøl. Turen hjem til Risør gikk sikkert som en lek torsdag.

Oro var den sjette hoppa på syv løp som stakk nesen først i mål. Noen som snakket om det svake kjønn?
- Hun vinner ett løp i året, så jeg håper det i hvert fall kan bli minst en gevinst til i år, så vi bryter den trenden, sa trener Gerd Tønnessen. Med Oros seier kom de syv vinnerne fra Sørkedalen, Øvrevoll, Sverige, Skoger, Hokksund, Risør og Maura. God spredning!


CHISTOSA litt sen fra start. Fint med som tredje-fjerde, overtok tidlig på oppløpet. Dro i fra til suveren seier. LUZ ARCAL også godt plassert bak tetduoen. Avsluttet fint langs railen til sikker annen. OBLANCS annen, opp på utsiden av leder. Holdt farten greit til tredje. TARKUS ledet til ut på oppløpet, hadde da gjort sitt.

BIRDIE fint med bak tetduoen. Gikk frem til en enkel seier i debuten. Sterkt. WHAT BUDGET femte gjennom svingen. Avsluttet meget bra til annen. LAM OF MULL i tetduoen, ga seg litt siste hundre. FINITA med fremme til ut på oppløpet, hadde da gjort sitt beste. Fin spurt bakfra av TICMOLINO og APPRAISAL.

SOME NIGHT traff starten bra og gikk til tet før svingen. Holdt seg foran hele veien og vant greit. RED DRAGON tredje, nærmest vinneren tidlig på oppløpet. Holdt plassen helt hjem. ROMUND femte, avanserte pent fremover. Avsluttet greit til karrierens tiende tredjeplass. ASK THALHEIMER rask av gårde, annen i svingen. Hadde ikke så mye å by på.

CUNAMI avventende innledningsvis. Fikk op farten midt på oppløpet og kom fortest og ytterst til sikker seier. HANZANO annen, holdt plassen hele veien og var sikker annen i mål. TANIEC fint med innvendig. Slapp litt før siste sving, men kom meget bra tilbake til tredje. THE PIRATE opp utvendig for tethestene på bortre langside. Virket lett gående, men hadde ikke så mye å sette inn. PHILITAGAIN ledet til siste sving.

ERROR fjerde på jakt frem mot fronten. Fikk tet hundre meter inn i oppløpet og holdt siden sikkert unna. BECKINA tredje, frem til tet samtidig med vinneren. Kunne ikke matche denne, men ble meget sikker annen. TIA MARIA gikk innvendig midt i feltet. Spurtet fint til tredje i sin start nummer 100. COMMANDER ON TURF og RAIMONDO brukte for mye energi i striden om tetplass.

QUICK SHANIA frem som fjerde i siste sving. Fortsatte fremmarsjen og gikk til front midt på oppløpet. Vant sikkert for første gang i sin start nummer 46. NASDAQ satte inn støtet samtidig med vinneren og trakk fra de øvrige. Måtte nøye seg med annen. TOM FIX annen, holdt farten greit helt inn til mål. BEST OFFER ledet til litt inn i oppløpet, da var det ikke så mye å svare med.

ORO holdt knepent inn mot svingen. Var foran hver meter og klarte å forsvare seg mot angrepene. CHOPARD fint med innvendig. Prøvde seg mot vinneren, men fikk aldri noe grep. HILDIS DUE også med fremme hele veien, sikker trippel. Jevne prestasjoner av ZAWADI og SNOWTIME.

Løpsdag 3 torsdag 10. mai

Jubileum for Espen?

Torsdag er det duket for jubileum på Øvrevoll. Gjennom de 75 år som det har vært avholdt galoppløp, er vi nå fremme ved løpsdag nummer 2500. Ikke ille. En annen som kan nå en liten milepæl, er de to siste års championjockey, Espen Ski. Han har vunnet 199 løp på Øvrevoll og har fem sjanser til å nå sin gevinst nummer 200.
- Vil jo gjerne nå denne grensen så fort som mulig, men er faktisk ikke så sikker på at det skjer torsdag. Vi får imidlertid gjøre et tappert forsøk, sier Espen.
- Gi oss en liten vurdering av de fem du sitter på?
- Polish Eagle var positiv i årsdebuten etter en vellykket operasjon. I dette noviseløpet (hester med maksimum en seier) er det først og fremst Born to Win og Danetime Music å slå. Begge disse står litt bedre til enn min, men jeg tror Polish Eagle kan litt bedre enn formtallet, og da bør det ikke være helt umulig.
- Ace a Classic er en ustartet treåring. Han kommer til å trenge løpet, og jeg blir nesten litt sjokkert om det er han jeg når 200 seire med.
- You Never Know har ikke startet på halvannet år. Han vant Polar Cup i forfjor og er i fin rute. Første store mål blir Norsk Jockeyklubs Sprintløp om en drøy måned. Mest sannsynlig trenger han nok dette løpet.
- Genuine Pegasus gjør alltid sitt beste, men er ikke så lett å få først i mål. Kun to seire i karrieren forteller litt om det. Han er sikkert med i fremste rekke, men det må klaffe for at han skal være nummer en på streken.
- Come Shine vet jeg ikke stort om, så her kan jeg dessverre ikke gi noen god vurdering.

Allerede torsdag blir det årsdebut på gressbanen. De siste årene har 17. mai vært synonymt med løp på grønt underlag for første gang, men i år har forholdene vært så fine, at V5-1 avholdes på gresset. I tillegg til nevnte You Never Know er det mange skarpskodde sprintere på plass, så det kommer garantert til å bli en fartsfylt åpning av V5-veddemålet.

Spillemessig ser det ut til å være nok av utfordringer. Vi synes at omsetningen bør vippe over millionen i V5 denne gang. I fjor på tilsvarende løpsdag var det riktignok langt under syvsifret, men Øvrevoll har åpnet bra og bør ha dette målet å strekke seg mot.

To tøffe krigere

Desert Warrior er en flott representant for norsk oppdrett. Kanskje litt vel rund, men løpet torsdag at det ikke behøver å være noe minus med noen kilo ekstra.
- En veldig fin type, som vi allerede har hatt mye glede av. Han ser ut til å være bedre på gress enn på dirt track, og jeg har meldt ham i alle de store sprintløpene fremover, sa trener Jacob Fretheim.
For to år siden var Desert Warrior nær ved å vinne Guineas, og siden har han vært jevn og god med prestasjoner et stykke opp på 80-tallet i formtall. Nå tok han sin seier nummer seks og trippelplass nummer 16 på 30 starter. Respektable tall.
Respektabelt må man også kunne si om prestasjonen til Marie Fretheim. Hun har vunnet tre seire før, men da hun passerte mål med Ladies Unique, tok hun for første gang tre seire på stripe.
- Får nok litt for få ritt til å kunne kjempe om championatet, men det er uansett moro når det går bra. Nå var jeg favoritt både med Error og Ladies Unique. Det er morsomt, for det betyr at jeg i utgangspunktet sitter på den beste hesten i feltet, sa en fornøyd Marie.
Og vi legger til: Rir hun like bra fremover, blir det helt sikkert flere oppsitt.

Espen Ski vant de to første løpene 3. mai, og nå sist torsdag gjentok han bragden. Polish Eagle og Ace a Classic var ikke favoritter, men hadde ingen foran seg på målstreken. Dermed var seier nummer 200 et faktum. Den 201. triumfen kom i samme stimen.
- En liten milepæl å nå. Synes det har gått veldig bra, så nå blir det å ta sikte mot nye mål.
Ingen av de to vinnerne var som nevnt noen favoritt. Men det gjelder å gripe sjansene når forgrunnsfigurene ikke har den helt store dagen.
Trener Niels Petersen var naturlig nok fornøyd med to trenerseire fra start.
- Hadde håp om at Polish Eagle skulle være langt fremme. Derimot er jeg overrasket over at det skulle bli seier med Ace a Classic. Men hestene har hatt en bra vinter, og det ser ut til at stallformen er god allerede, konstaterte Niels.

Error ble første hest til to seire på Øvrevoll i år. Hun vant veldig lett og kan ha mer å gå på.
- Ja, dette så veldig bra ut. I fjor ble det en seier, og nå er det allerede blitt to i år. Storveis, syntes trener Sigmund Tandberg.

Bit Noble var annen på åpningsdagen. Nå ble det ett hakk høyere på premielisten, sterkt fra ytterspor på sprint.
- Jeg kom tilbake for å få gul skål, sa blå-gule Pia Høiom. Det ble det imidlertid ikke noe av, så Pia får nok fortsette å komme. Men så lenge det går så bra, er det vel ikke så vrient å ta turen over grensen.

- Deilig å se at det stemte for Figaro. Trond Jørgensen gjorde en fin jobb da han styrte til tet, som er den eneste posisjonen han trives i, sa trener Wera Torgersen. Hun kunne også rapportere om hvorfor Firello ikke starter i Walter Nilsens minneløp på 17. mai.
- Han er trolig blitt bitt av en huggorm, var den sjeldne årsaken.

POLISH EAGLE tredje, snart fremme utvendig leder. Overtok teten og hadde siden ingen problemer med å holde unna. LACH raskt til tet. Måtte gi seg mot vinneren, men holdt de andre greit bak seg. DANETIME MUSIC i annet par, gikk et greit løp i norgesdebuten til tredje. BORN TO WIN også fint plassert, men hadde ikke noe å by på.

ACE A CLASSIC bak lederparet, gikk frem til tet og holdt siden unna til sikker seier. WHAT BUDGET treg i første halvdel. Satte inn en bra spurt, men kom for sent til å nå vinneren. CARIUS tredje-fjerde, gikk greit til mål og siste trippel. DANZING REEF på det jevne til fjerde.

DESERT WARRIOR tredje gjennom svingen. Overtok på oppløpet, holdt unna med knapp margin. FRANCIS sist til oppløpet. Kom flott inne ved railen og var ikke langt unna seieren. STEVE’S CHAMP misset starten og måtte siden jobbe hele veien for å nå frem. TICMOSIC og ROYAL HILL var lederpar til siste sving, begge hadde gjort sitt ytterste.

ERROR tidlig fremme. Overtok alene i tet i det hestene svingte ut på oppløpet. Vant enkelt. AILES DE GRACE femte-sjette, avanserte til tredje tidlig på oppløpet. Spurtet fint og var sikker annen. TIA MARIA femte, gikk greit til mål og tredjeplass. HILTON LADY og WISHMASTER var tetduo til inn mot siste sving, hadde da gjort sitt.

LADIES UNIQUE ytterst i en tettrio. Overtok etter hvert føringen og hadde siden ingen problemer med å vinne. Har hatt en flott utvikling. ROMUND tok det rolig innledningsvis. Avsluttet fortest av alle og ble klar annen på det. GENUINE PEGASUS med fremme. Holdt farten og klarte akkurat tredje. NEXT AMBER, RUNAWAY STYLE og WEDOWANNAGIVEYOUTHAT  var med i striden, men tapte med liten margin i kampen om tredjeplassen.

BIT NOBLE raskt av gårde fra ytterste spor. Tredje i svingen og fortsatte frem mot tet. Vant ikke med så mye, men likevel sikkert. TOM FIX ikke av de raskeste på startsiden. Dukket frem mellom hester i en voldsom spurt og knep annen. MILES fjerde. Holdt det gående hele veien og klarte tredje. CHOPARD fremme hele veien, nær trippel. DARK PRIDE ledet til oppløpet.

FIGARO avanserte til tet på oppløpet runden fra mål. Hadde siden full kontroll der fremme. KAMRUSEPAS SACC avanserte til fjerde på bortre langside. Spurtet bra ute i banen og ble klar annen. AL DENTE avsluttet meget bra til tredje. CITY TRADER tet, annen da vinneren overtok. Holdt farten bra og ble fjerde på det.

Løpsdag 4 torsdag 17. mai


Rutinerte milere – spennende nykommer

Det beste feltet torsdag er så utvilsomt V5-1. Syv gode milere som i de fleste tilfelle har formtall litt opp på 80-tallet, setter hverandre
stevne. Her kan det komme til å gå unna med uttalte frontrunnere som Tim Fox og Females Fun i feltet. Vi tror på et veldig fint løp, hvor det kan være lurt å ha godt med streker på kupongen. Også de to neste løpene i V5, samt første løp, har mange interessante navn i startboksene. I treårsløpet er det veldig mange hester med få starter bak seg, og vi tror det bor mye i flere av disse. Ikke umulig at noen av disse vil la høre fra seg også i klassisk sammenheng.
Aller størst spenning torsdag knytter det seg imidlertid til Norges-debuten til Road to Mandalay. Byen i Burma, eller Myanmar som landet nå offisielt heter, har vært omtalt både i filmverden og gjennom Robbie Williams. Nå lurer vi på om Mandalay blir en klassiker også på Øvrevoll.
- Ja, det gjenstår jo å se. Litt trøbbel har vi hatt med ham, men jeg tror vi har fått rettet på det meste. Nå er ikke 1600 meter på noen måte hans beste distanse, men han bør vinne på klassen. Det store målet i første rekke er Valley Chapel Memorial, og så får vi se om han svarer til forventningene, sier trener Kjell Ivar Brekstad.
Helt sikkert er det i hvert fall at det er langt fra Mandalay til Akkerhaugen, hvor Kjell Ivar holder til. Sistnevnte sted ligger midt mellom Gvarv og Nordagutu i Telemark fylke.

 

Dobbeltseier som gledet

Flere fine treåringer møttes i V5-2 torsdag. Alt har ikke klaffet for Rune Haugen så langt i år, men dobbeltseieren med Massenzio og Lam of Mull var trolig et langt steg i riktig retning.
- Vi har slitt med virus, så dette var veldig deilig. Det var godt for meg og godt for alle på hele stallen. Nå tror vi at problemene er over for denne gang. Når det gjelder vinneren Massenzio, går han mot start i 2000 Guineas. Tror ikke han bør gjøre seg bort der, mente Rune.

Kaiser Suzek er en meget god miler. Mot tøff motstand tok han en sikker seier torsdag.
- Ja, man kan trygt si at det har vært en god start på sesongen for hans del. Seier i årsdebuten i Danmark for en måned siden og nå nok en triumf, det er storveis. Han er en ærlig liten hest, som jeg regnet med skulle passe godt på Øvrevoll. Litt bråk var det på transporten, men tydeligvis ikke verre enn at det gikk bra i løpet, oppsummerte trener Ole Larsen.

Born to Win er en meget god hoppe. I årsdebuten stemte det ikke så bra, men nå fikk vi se en helt annen utgave.
- Hun er ikke så glad i dirt track, samt at en liten halsinfeksjon spøkte. Nå gikk det heldigvis langt bedre, og da følger vi planene vi har lagt. Det er mange store hoppeløp fremover, og jeg tror det kan bli mye moro med Born to Win, sa trener Annike Bye Nunez.
Road to Mandalays debut i Norge var grei nok. Distansen var langt unna det perfekte, og vi vil gjerne se ham i flere løp.

Be My Son hadde ikke startet siden januar i fjor. Men den kjempestore vallaken på 176 cm var god direkte og slo Consenso og Commander on Turf i en tett finish.
- Han har vært operert to ganger etter luftveisproblemer, noe som ser ut til å ha vært vellykket. At den store hesten går så bra på sandbanen, er veldig imponerende, konstaterte trener Are Hyldmo.

Marie Fretheim tok teten i championatkampen da hun vant med Yorkshire Lad. Som vanlig bedømte hun tempo veldig bra sa pappa Jacob. Han hadde også pene saker å si om den firbente vinneren.
- Etter en jobb på mandag trodde jeg faktisk på seier. Det ble over halvmillionen i fjor, og jeg tror det kan bli mye moro med ham i år også, sa Jacob.

Flyfire trives godt sammen med Anna Pilroth. Hun ledet fra start til mål og tok seier nummer tre på stripe. I år har Flyfire vunnet på Täby, Jägersro og Øvrevoll i løpet av en måned. Ikke ille.

Forrige løpsdag vant Cathrine Witsø Slettemark med Zawadi. Nå ble det ny triumf med Kleingeld. Dermed er fjorårets champion blant amatørtrenerne godt i gang også i år.

BE MY SON frem før siste sving. Kjempet helhjertet frem til streken og vant knepent. CONSENSO avanserte sammen med vinneren. I en flott finish ble han slått med minst mulige margin. COMMANDER ON TURF ledet i et kontrollert tempo. Kjempet meget bra, men måtte se seg slått med et hode. De tre øvrige ble akterutseilt på oppløpet.

BORN TO WIN satte opp farten tidlig på oppløpet. Gikk innvendig og var nok litt bak tethesten 400 meter fra mål. Hadde utliknet ved paddocken og tok en sikker seier. ROAD TO MANDALAY avanserte  mot front midt i siste sving. Ledet, men kunne ikke svare opp vinneren. CHISTOSA kunne ikke helt følge de to beste da de satte opp farten. Var dog ikke så mye slått. Positivt løp også av COSTALITE.

KAISER SUZEK innledet relativt rolig. Med i seiersstriden tidlig i oppløpet og kjempet til seg et sikkert overtak. HANZANO tredje i svingen. Gikk bra helt frem til streken og var klar annen. CUNAMI også litt rolig til å begynne med. Spurtet greit til siste trippelplass. FEMALES FUN annen det til oppløpet. Godkjent årsdebut til fjerde. TIM FOX tet til litt inn i oppløpet, ga seg.

MASSENZIO raskt til front. Gikk unna hele veien og vant sikkert. LAM OF MULL fulgte med vinneren og sørget for at stallen tok en fin dobbeltseier. RAPPONGHI rask på de aller første meterne, droppet litt bakover. Avsluttet fint uten å kunne true de to fremste. WHEN IN SEPTEMBER fjerde, prøvde et angrep uten det store stinget.

YORKSHIRE LAD fremme i en tetduo hele veien. Avgjorde sikkert på toppvekt. STÅLMANNEN fremme sammen med vinneren. Kjempet godt, men måtte nøye seg med annen. FAIRY CHIEF tredje hele veien, klarte å holde plassen helt frem til streken. De øvrige kunne ikke matche de beste denne gang.

FLYFIRE fremme hele veien, vant sikkert. TEA TREE i baktropen. Avsluttet storveis og knep annen. TIA MARIA fjerde i siste sving. Var med i striden bak vinneren og sikret siste trippel. MILLIONDOLLARBABY annenhest. Gikk bra helt til mål og var ikke så mye slått. DARK PRIDE tredje i siste sving.

KLEINGELD tredje, opp på annen i svingen. Fikk et overtak midt på oppløpet og holdt det helt inn. ORO rask ut. Var med og kjempet, men kunne ikke ta igjen vinnerens forsprang. CHOPARD litt mer tilbake trukket. Kom veldig fort, men det ebbet litt ut. Dog holdt det til tredje. ANTONIO CIGAR og ZAWADI de øvrige som var med i striden.

Løpsdag 6 torsdag 31. mai

Fartsfest i finalen

 15 hester til start i en utrolig spennende sprint gir oss en flott V5-avslutning torsdag. Her er det ikke mange grammene som skiller de 15 hestene, og vi gleder oss til en kjempefin finale.
Langt større felter enn så langt i år gir oss en krevende V5. Før strykningene koster fem ”tepper” 243 000 kroner, og da sier det seg selv at utfordringene blir mange og store. På forhånd virker det som om det ikke skiller seg ut noen folkebanker, så her kan det bli hyggelige kroner for heldige og dyktige spillere.
I tillegg til den flotte sprinten i V5-finalen, er det mye annet å se frem til. Kvelden innledes med et hekkeløp, og etter det spennende løpet over hekk på 17. mai, gleder vi oss til det.
De norske treåringene skal ut i Forsommerløpet, noe som ser ut som en fight innenfor kvartetten Luz Arcal, Mizar, Fortezza og Ticmolino. Full fart blir det også i DD-1 og V5-4, også det en krevende sprint med 15 hester. Etter at den tøffe oppgaven med å skaffe seg fem rette i V5 er over, får vi også meget gode milere i banen. Det er i det hele tatt veldig mange gode hester med ditto høyt formtall til start på Øvrevoll torsdag. Morsomt for alle som liker god sport i kombinasjon med utfordrende spill.


Topp treåringer fra Cathrine

Cathrine Erichsen viste frem to fine treåringer på Øvrevoll torsdag. I sitt livs tredje start vant Appraisal i Forsommerløpet for de norskoppdrettede. Sammen med annenhesten valgte vinneren et innvendig spor, et godt valg.
- Ja, det var nok lurt av Benedichte (Halvorsen). Hun red et meget godt løp og har også ellers gjort en flott jobb med Appraisal. Hvor langt det vil rekke for vinneren vet jeg ikke, men at hun vil duge blant de norskoppdrettede, føler jeg meg sikker på, sa Cathrine.

Zimon viste kapasitet flere ganger i fjor.
- Men han skjønte ikke alltid helt hva det gikk ut på. Han lærer hele tiden, og jeg tror det kan bli en fin sesong, mente Cathrine Erichsen. Jockeyklubbens Jubileumsløpning på Täby er en mulig oppfølge for Zimon.

Espen Ski, Niels Petersen og Oslo Racing Stables har hatt en flott sesong så langt. For tre uker siden vant Salt Track storløpet Pramms Memorial i Malmø, nå ble det suksess på hjemmebane med Francis.
- Hadde en vegg av hester foran meg da vi svingte ut på oppløpet. Valgte rett fil, og plutselig åpnet det seg, sa Espen Ski, som nå har overtatt teten på jockeylisten igjen.
- Vi satser hardt, og det er morsomt når det betaler litt tilbake, fortsatte trener Niels Petersen.
- Francis er som god vin, han blir bedre og bedre. Nå er jeg ganske så sikker på at vi starter i Norsk Jockeyklubs Sprintløp søndag 17. juni, sa Niels. Den dyktige dansken var forøvrig reiseklar til en Brasil-tur. En ny topphest på gang?

Friends Forever var uheldig med salen på 17. mai. Denne gang var alt på plass, og årets første seier kunne bokføres.
- En sterk hest, foreløpig er han litt vel stresset, men han lærer hele tiden, så det blir sikkert bra, mente jockey Niklas Loven.
- Han hopper veldig bra i trening, og vi kommer til å satse på hekk fremover, supplerte trener Eva Sundbye.

- Han kan mye de dagene han gidder, og i dag hadde han heldigvis en slik dag. Håper at han vil vise litt av sin kapasitet, sa veteran Jenny B Hansen om Red Tsunami. Nå ble det karrierens andre seier på totalt 33 starter.

Pål Jørgen Nordbye startet sine to hester Tom Fix og Chopard i amatørløpet. Det endte like godt med dobbeltseier. De to startet til sammen 44 ganger på Øvrevoll i fjor, og på løpsdag nummer seks gikk begge to sin sjette start! Snakk om holdbarhet.
En snau time etter at Nordbye hadde tatt sin første triumf, vant han igjen. Med sin tredje starthest Tia Maria, som  spurtet inn til seier i start nummer 103, kunne det vanskelig ha gått bedre for stallen fra Sørkedalen.
- Tia Maria er dessuten drektig med Albaran, sa Pål Jørgen. Så da er etterveksten tatt vare på.

For første gang i år havnet en hverdags-V5 på godt over millionen i omsetning. Gledelige tall og gledelig for trener Rune Haugen. Tirsdag ble det storseier med Steve’s Champ, og Angel de Madrid gjorde også et flott løp til andre i Stockholm Stora Pris (Gr 3). Nå viste Miyasaki at problemene på stallen er over. På toppvekt slo han meget gode milere, meget godt ridd av Mark Larsen.


FRIENDS FOREVER raskt i tet. Litt stri til å begynne med, roet seg etter hvert. Holdt unna hele veien og vant sikkert. RICHARD DANCER fjerde, avanserte opp på annen. Den eneste som kunne true vinneren på oppløpet, klar annen. ANOTHER ASHUMET hele veien fint med. Var lenge klar tredje, men måtte kjempe for den plassen. POWERLINE fint med, slapp litt i siste sving. Kom litt tilbake på slutten.

ZIMON bra av gårde fra start. Med i tetkvartetten i svingen og opparbeidet seg en liten ledelse. Kjempet flott og vant, selv om marginen ikke var så stor. ROYAL MISWAKI også med i fremste rekke. Stakk fra de øvrige sammen med vinneren 500 meter fra mål og fightet flott helt til mål. Bra i sitt første totoløp på Øvrevoll. STRAPINA femte, avanserte opp på tredje. Holdt plassen relativt greit. Fin avslutning etter uheldig start av MARIEE CELEBRE. ARNO i tetbildet til oppløpet.

RED TSUNAMI avanserte kraftig bakfra mot siste sving. Fjerde i svingen, snart i tet. Holdt siden greit unna. RESCUE TIME rotet bakerst lenge. La seg til på oppløpet og spurtet da bra til annen. Også fin avslutning fra baktroppen av TOWN CALLED MALICE. LOST LADY fikk press i tet og hadde ikke så mye ekstra. ONKEL BLAA tet en stund, ble overløpt av SUNNY SEA. Begge ga seg.

TOM FIX opp som fjerde i siste sving. Kjempet helhjertet og fikk et overtak kort før mål. CHOPARD annen fra start. Overtok teten før siste sving og holdt meget bra til annen. QUICK SHANIA tok det relativt pent lenge. Spurtet fortest av alle, men måtte nøye seg med tredje. PRINCESS MERCY tok teten i et høyt tempo. Holdt stand til oppløpet.

APPRAISAL rask fra start. Ble overløpt og var tredje i svingen. Valgte å innvendig og tjente helt klart på det. Måtte kjempe for seieren, men holdt unna. FINITA opp på fjerde i svingen. Gikk også innvendig og utfordret vinneren. Ble flott annen. LUZ ARCAL avsluttet best av de øvrige til siste trippel. MIZAR og FORTEZZA fint fremme, kunne ikke helt holde skansen.

TIA MARIA ikke så rask innledningsvis. Valgte et innvendig spor og tok seg frem til seier siste 100. NEXT AMBER rask av gårde, annen i svingen. Gikk også innvendig og kjempet om seieren til kort før mål. MUSICAL MISSILE fant også plass ved railen. Tok seg opp på tredje kort før mål. TUSSILAGO ledet i svingen. Var så vidt foran ved veien 200 meter fra mål, men klarte ikke helt å holde skansen. KING og CREEK DANCER med i bildet til oppløpet.

FRANCIS bra med, men hadde litt å gjøre fra midt på oppløpet. Fikk tak i lederen og kneblet denne 50 meter fra mål. KING QUANTAS i tetbildet da han kom ut på oppløpet. Ledet i det lengste, men måtte gi seg. HANZANO holdt seg godt fremme. Kunne ikke rå på de to beste, men var sikker tredje. TICMOSIC overtok teten mot svingen fra ytterspor. Fin avslutning av HALF PINT BILL.

MIYASAKI raskt til tet. Holdt et jevnt godt tempo og var i grunnen aldri truet. NICKI HILL satte fart utvendig mot siste sving. Gikk meget bra hele veien og får klart godkjent. LUCKY LUCIONI tok det rolig fra start. Spurtet bra innvendig til tredje. ANCIENT EGYPT annenhest til oppløpet, ga seg noe.

Løpsdag 4 torsdag 7. juni


Eliteløp og Lyches


Torsdag blir vi servert en veldig variert meny på Øvrevoll. Hovedløpet er Brukseier Eivind Lyches Minneløp, ett av fire løp som er forbeholdt de treårige hestene. Men vi gleder oss også stort til Eliteløpet i V5-2.
Lyches Minneløp er et løp forbeholdt våre norskoppdrettede 3-åringer. Fjorårets svenske kriterievinner Ilo er selvsagt i favorittskiktet, men innsatsen i Dansk 2000 Guineas var ikke lysende. Vi er veldig spente på Chistosa, som etter en flott årsdebut slett ikke var dårlig som tredje bak Born to Win. Usikkerhetsmomentet er distansen. 2000 meter har ingen av disse hestene gått før, og det er nok en av grunnene til at flere klare favoritter har mislykkes i nettopp dette løpet.
Ellers møter vi veldig mange fine treåringer i V5-1, Diamantbryllupet. Her møter vi kandidater til å hevde seg i de klassiske løpene, et spennende forspill til Guineas om en snau måned. Gratulerer forøvrig til Sigrid og Øivind Gimmingsrud, som løpsnavnet er myntet på. For å kunne feire diamantbryllup, må man ha vært gift i 60 år. Gratulerer med dagen på vårt vakre anlegg.
Vi var innom eliteløpet, og det er blitt et skikkelig fint løp. Spennende skal det bli å se fireåringene Tertullus (vant Guineas i fjor), Omoto Sando (vant St Leger i fjor) og jevne og gode Cunami. Rune Haugen sender ut Day Walker, Storm Trooper og Alpino Chileno (trener forøvrig også Tertullus), og tanken er nok først og fremst å gi hestene et løp før storløpet Valley Chapel Memorial 28. juni. Og vi har selvsagt ikke glemt fenomenet Firello, som imponerte stort i Walter Nilsens Minneløp på 17. mai. For å fullbyrde listen, tar vi også med Grande Capitan, fjorårets vinner av Michelets Minneløp. Et pangoppgjør, som vi gleder oss voldsomt til.
Spillemessig kan man muligens la seg ledes til å tro at det ikke er så vrient på Øvrevoll torsdag. Men V5 avsluttes med to svært vriene løp, begge med 15 vinnerkandidater. Så det er sikkert nok å bryne seg på.

Fy filler’n, Firello!

For en prestasjon! Norskoppdrettede Firello på toppvekt mot eliten, kunne det virkelig gå? Vi var slett ikke sikre, men fikk svar på tiltale. Firello knuste all motstand og knuste også banerekorden, som har stått siden Inchrory vant Pilot Fineliner for snart 11 år siden. Fy filler’n, Firello. Dette var rått.

- Jeg har alltid ment at 2000 meter har vært Firellos beste distanse. Da kan han galoppere i sitt uanstrengte høye tempo hver meter, og da får de andre trøbbel, sa en litt opprømt trener Trond Jørgensen. Trond vant forøvrig løp allerede i 1978 og er still going og vel så det.
Vi er blitt imponert av Firello mange ganger, men oppvisningen torsdag er noe av det aller råeste undertegnede har sett. Tertullus og Storm Trooper er hester i eliten, og de hadde rett og slett ikke sjanse. Vi gratulerer Wera Torgersen først og fremst, for dette er mer enn noen annen hennes verk. Og som om ikke det var nok, vant helbroren Figaro i V5-4. En flott kveld.

Ilo var ikke på topp i det danske 2000 Guineas, men i Lyches minneløp så vi at han holder stand som den beste norskoppdrettede i sin årgang.
- Ilo likte nok underlaget i dag bedre enn han gjorde i Danmark. Han er min hest for Dansk Derby, og jeg tror ikke Ilo skal ha problemer med distansen, vurderte trener Wido Neuroth.

Supergill hadde et greit løp på papiret i torsdagens første løp. Formen ble bekreftet, og dermed ble det start på Täby i den svenske utgaven av 2000 Guineas, Jockeyklubbens Jubileumsløpning 12. juni.
- Han kan være litt stresset før start, men roer seg i løpene. Dette var en fin gjennomkjøring, og vi drar nå til Stockholm. Det er ikke noe som tyder på at han ikke skal stå 2400 meter, slik halvbroren Bye Bye Loev gjorde da han vant Derby for to år siden. Men det er jo ennå en god stund dit, sa trener Are Hyldmo.

Roar Hoel hadde tre hester til start i løpet av en snau halvtime. Først ble det seier til Strapina, i løpet etter gikk Massenzio et meget godt løp til annen. Han måtte imidlertid bite i gresset for Big Player, som trenes av nordmannen Bendik Bø i Stockholm. Jockey Per Anders Gråberg, som ikke rir så veldig ofte på Øvrevoll, var full av lovord.
- Vi testet ham foran 2000 Guineas om tre uker. Han slet litt med aksjonen rundt svingen, men på oppløpet gikk det veldig bra. En fin generalprøve, konstaterte Gråberg.

Ladies Unique har hatt en strålende utvikling. I V5-finalen ble det seier nummer seks på de siste syv startene. Formtallet var nå over 70, men likevel klarte han å holde unna til mål. Dermed ble det en høyst overkommelig V5, som mange fikk gleden av å få en liten bit av.

SUPERGILL annen, delte denne plassen i siste sving. Ventet til midt på oppløpet med å stikke i fra sine motstandere. Suveren seier. ENVOUTEUR fjerde, annen sammen med vinneren. Kunne ikke matche denne, men tok seg forbi lederen til annen. LAM OF MULL rett til tet, holdt greit til tredje. De øvrige kunne ikke matche denne trioen.

STRAPINA innledet relativt rolig. Kom fint frem og satte inn seiersstøtet 150 meter fra mål. THE WITCHCAT raskt til tet. Kunne ikke svare vinneren, men får ellers godkjent i sin Norges-debut. DANZING REEF annen, holdt farten greit til tredje. PROPAN tredje i svingen, ga seg noe. ACT TWO somlet bort tid i boksen.

BIG PLAYER rask ut, annen gjennom svingen. Utfordret lederen og kneblet denne i en tøff fight. MASSENZIO ganske raskt til tet. Holdt et bra tempo. Ristet av seg alle utenom vinneren. TARRJOO rolig til å begynne med. Spurtet meget bra innvendig og knep tredje på streken. Greit løp av VASILEUS, som kan se litt ut som en sprinter.

FIRELLO vant tetkampen mot ALPINO CHILENO. Dro unna hele veien, og de andre hadde ingen sjanse. Fenomenalt på toppvekt. TERTULLUS fjerde, tredje i siste sving. Gikk fint helt til mål, som beste stallhest. STORM TROOPER avventende. Kom ute i banen på oppløpet og var ikke mye slått i kampen om annen. ALPINO CHILENO annen til ut på oppløpet, ikke så mye å gi derfra.

ILO femte på borte langside, avanserte innvendig. Satt rolig på utsiden av leder og koblet et enkelt seiersgrep. LUZ ARCAL fjerde, avanserte mot tet i siste sving. Holdt meget bra til annen. ZAFIRAH avventet lenge i baktroppen. Kom opp til de to fremste, men måtte nøye seg med trippel. TARKUS fremme til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste.

FIGARO tidlig til tet. Så ut til å falle litt tilbake mot siste sving, men kom flott tilbake til seier. CHOPARD også fremme hele veien. Holdt flott over litt uvant distanse. QUICK SHANIA midt i feltet. Avanserte ut mot oppløpet og tok siste trippel. BULL’S EYE fremme til tidlig i oppløpet, forøvrig skjedde det veldig lite til å være et så vidt langt løp.

LADIES UNIQUE raskt til front. Ble sliten til slutt, men svarte opp på imponerende vis til seier. TIA MARIA traff starten bra. Litt tilbake, men spurtet bra innvendig til annen. VIVAT snek seg sakte, men sikkert fremover. Meldte seg på i striden midt i oppløpet, klarte siste trippel. ROSE PEARL frem til femte i siste sving. Så skummel ut, men hadde ikke så veldig mye å by på. ODELAVIE fremme en god stund.

Løpsdag 8 tirsdag 12. juni

Vel møtt til tirsdagsgalopp

Om du er vant til at det er torsdag kveld som er galoppkveld, må du legge om rutinene denne gang. Kommende tirsdag er det nemlig løp på Øvrevoll. Det er en ”Stille før stormen-kveld” før den store jubileumsdagen på Øvrevoll søndag 17. juni. For å få litt flere dagers avstand mellom løpsdagene, blir det derfor tirsdag denne gang.
Kvelden innledes med et maidenløp, som i galoppspråket betyr hester som ikke har vunnet løp tidligere. Tarkus har allerede ti starter bak seg, og Finita og What Budget begynner også å få litt rutine. De øvrige befinner seg fortsatt på stadiet ”unge og håpefulle”. Mest imponert ble vi over den siste starten til Finita, da hun var knapt slått i et meget brukbart felt. Hun blir nok hesten å slå, og så får vi se om noen av de ferske klarer å blande seg inn blant de tre som har fått skikkelig kjenning på det å gå løp.
Naturlig nok sparer man gressbanen denne gang, slik at den kan være helt på topp til den store søndagen. De sportslig sett mest interessant løpene finner vi relativt tidlig på kvelden. Først en lynrask sprint, hvor trener Eva Sundbye har ansvar for halve feltet. På denne distansen har vi lenge hatt stor sans for lynraske Ticmosic, men han skal ikke gjøre så mye galt, før noen av motstanderne passerer ham. Også V5-1 er et fint løp. Carlos Paz er vel kanskje den største sandbane-spesialisten på Øvrevoll. Han har prøvd seg noen få ganger på gress de siste par årene uten den minste suksess. På sandbanen er han imidlertid så godt som alltid med i striden. Sist var han på Jägersro, hvor han vant storløp og 100 000 kroner på deres bane av noenlunde samme støpning. Vi skal dog huske på at Carlos Paz nå er ute etter formtallet 87, og da kan man ikke bare kreve seier.
Utover kvelden kommer de noe enklere hestene ut. Men om det sportslige nivået blir lavere, holder vanskelighetsgraden for spillerne seg. Det blir neppe kødannelse for å hente rett V5 denne gang heller.
FINITA annen, utfordret lederen gjennom siste sving. Måtte fighte for å få et overtak, men gikk til slutt i fra til nokså sikker seier. TARKUS raskt til tet. Forsøkte å kontre på oppløpet, men måtte nøye seg med annen. De øvrige var stort slått. WHAT BUDGET femte, jobbet seg frem til siste trippel. PRINCESS PRIDE tredje, godkjent på fjerde.

NOT SECRET tredje, annen tidlig på oppløpet. Ga ikke opp og fikk lønn for strevet kort før mål. TICMOSIC raskt til tet. Holdt unna til han ble kneblet av stallkameraten. ROYAL HILL annen, ned på tredje. Holdt farten skapelig.

CARLOS PAZ fint med i rygg på leder. Angrep innvendig midt på oppløpet og avgjorde ganske raskt. SUFFOLK COUNTY til tet, holdt farten bra hele veien. NICKI HILL sist i det lille feltet. Ble lagt ut i angrep, men det bet ikke voldsomt. XAAR QUEEN utvendig leder, lite å by på mot disse.

GIGGS avventet til å begynne med. Kom fort bakfra og koblet sikkert grep. Seieren var første gang Giggs var på trippelen i sin start nummer 20. KLEINGELD raskt til front. Holdt stand til 100 meter fra mål. ANNIYA SACC også med helt fremme. Klarte så vidt å holde tredje til målstreken. Bra avslutning av CINCINNATI og BLONDIES BOY.

MILES raskt fremre i tetbildet. Ledet i svingen og holdt seg foran tross tøff kamp. NEXT AMBER fjerde-femte i svingen. Angrep hardnakket, men måtte se seg slått. CREEK DANCER fjerde. Kjempet også meget godt, men det ble kun bronse. BIT NOBLE og SOME NIGHT raske av gårde, klarte ikke helt å holde hjem. Grei avslutning av ROMUND.

CHOPARD med i fremre skikt. Selv om nærmeste motstander nærmet seg, holdt det til sikker seier. MARTEEN fint med, droppet litt tilbake. Kom flott igjen og var meget klar annen. TEA TREE bra med. Så skummel ut i et angrep, men det ebbet litt ut. ZAWADI bra med, holdt bare farten. HILDIS DUE ledet første halvdel, måtte kaste inn håndkleet.

COVER STORY tidlig fremme. Gikk til front og klarte å svare opp alle angrep. TOM FIX noe lenger bak. Avsluttet meget bra og nådde frem til annen. IFCONNECT SACC femte-sjette. Spurtet fint og ble sikker tredje på det. HILTON LADY i tetpar med vinneren. Holdt godkjent til fjerde. TIA MARIA den femte som var med der det ble avgjort.

Løpsdag 9 søndag 17. juni


En sprek 75-åring

Som bildet fra 1932 viser, har det skjedd noen forandringer på Øvrevoll siden den gang. De fleste 75-åringer opplever gode og mindre vellykkede dager, og slik har det også vært med Øvrevoll. Banen har hatt sine ”ups and downs”, men fortsatt er det mye livskraft igjen i jubilanten. Selv om søndagen egentlig er ni dager for tidlig i forhold til åpningsdagen i 1932, synes vi det er all mulig grunn til å gratulere med mange fine år.
På åpningsdagen i 1932 fant vi hele kongefamilien, samt statsminister Hundseid i spissen for fire medlemmer av regjeringen. Ingen tvil om at åpningen av Norges første og hittil eneste galoppbane var en stor begivenhet. Man så også prominente personer som Aase Bye, Einar Sissener og Oscar Mathisen i spissen for rundt 10 000 skuelystne. Nysgjerrigheten var nok større enn spillelysten. Riktignok var det ikke så galt med en totalomsetning på 52 105 kroner på åpningen, men tallet sank raskt.
Hvem teller vel de tapte slag på seierens dag, er det noe som heter. For en som har gått på Øvrevoll i en årrekke og spilt i de aller fleste løp, har man i hvert fall lært seg å tape. Men så er det nå en gang slik da, at det er de gode øyeblikkene som sitter sterkest på netthinnen. De gangene man satte de rette strekene på kupongen, samt de store sportslige opplevelsene. Det har vært mange store og uforglemmelige stunder på Øvrevoll, øyeblikk som lett blir forsterket i lag med likesinnede. Husker du finishen mellom What Nonsense og Hollering i 83-Derbyet, eller da Jan Erik ”Schumann” Hansen tok luven av utlendingene i 1966? Det trenger ikke være de aller største løpene som fremkaller minnene. Selv glemmer jeg aldri da Opatia i 1979 smadret konkurrentene i Hesteierforeningens Pokalløp som 3-åring med 64 kilo på ryggen. Det ga frysninger på en varm sommerdag. Andre har sikkert helt andre referanser, men det er jo slik det skal være. Da kommer debatten i gang, og minnene strømmer på.

For en gangs skyld er denne flotte løpsdags forhåndsomtale skrevet i preteritum, eller imperfektum som det het den gang vi i den litt eldre garde gikk på skolen. Det betyr ikke noen undervurdering av søndagens deltakere. Både Polar Mile, selve jubileumsløpet, og det flotte sprintløpet, er av absolutt topp klasse. I de to løpene starter totalt 16 hester med formtall 88 eller høyere, et formidabelt tall.
Så vi gleder oss enormt til stor sport og håper på ditto godt spill søndag. Men det er nå en gang slik, at det ikke er så ofte vi opplever bursdag for 75-åringer. Vi lover å komme sterkt tilbake til de sportslige prestasjoner i referatet.

Ni år er ingen alder

Ingen var eldre enn Ecology i søndagens jubileumsløp på Øvrevoll. Og ingen var bedre. Etter et perfekt beregnet ritt av Nicholas Cordrey, kunne Patrik Jacobsson ble over en litt uventet seier. Skjønt, så mye jubel klarte han ikke å få frem. Patrik var nemlig rørt over Ecologys prestasjon.
- Jeg er nesten sjokkert. Synes han var bra som femte i Stockholms Stora, og nå går han bort og vinner dette løpet for fjerde gang. Øvrevoll er en riktig hjemmebane, så hit kommer vi flere ganger, sa en beveget eier og trener.
I 2001 vant Ecology ett av de sterkeste felt vi hadde sett i 2000 Guineas. Da ble han trent av nylig avdøde Michael Kahn. Siden hadde Rune Haugen flere store triumfer med ham, mens det nå altså er Patrik Jacobsson selv som er ansvarlig.
Jubileumsløpet ble et fenomenalt flott løp å bivåne. 200 meter fra mål kunne fem-seks hester vinne. Wazir var god annen, og nok en gang berømmer vi Firello for hans innsats som tredje. Man skal huske at 1600 meter nok er rundt 400 meter for kort til å være perfekt.

Også det store sprintløpet gikk til Sverige, men treneren Bendik Bø gjorde at i hvert fall litt av æren havnet her på berget. Muskateer Steel var sist ut av boksene, men først i mål.
- Jeg ga ikke opp, og han speedet så bra at jeg fikk håp ved veien. En kjempe, sa Per-Anders Gråberg, som ble trippelvinner i løpet av dagen.
- Han var god i årsdebuten, og på Täby sist fikk han seg en skikkelig trøkk, sa treneren. Muskateer Steel er best på gress, så vi kommer snart tilbake. Polar Cup blir hans neste store oppgave, sa Bendik Bø. Den norske innsatsen var bra. Solvana ble flott annen, og Francis gikk vel nærmest over evne til tredje.


Lam of Mull var løpsdagens største favoritt i V65. Han hadde ingen problemer med å innfri.
- Han har gått bra i hele år, og jeg tror vi har en veldig bra sprinter på gang. Det er en veldig spennende stamme, så dette kan bli mye moro fremover, sa trener Rune Haugen.

- Jeg var ganske sikker på at Kleingeld skulle vinne. Han gikk bra sist tirsdag, og jeg trodde mye på ham i dag, sa trener Cathrine Witsø Slettemark, som holder til i Gjerdrum. Cathrine ble amatørchampion blant trenerne i fjor og har startet årets sesong meget bra.

På tirsdag vant Giggs sitt første løp. Søndagens første løp ble suksess for stall Nygård fra Skotterud på ny. Axe satte inn støtet til rett tid og avgjorde meget sikkert.

Lost Lady har litt å slekte på gjennom Cal og Carolus. Som sine brødre ser det ut til at Lost Lady bare blir bedre etter hvert.
- Manuel sa at vi burde prøve blinkers på henne, og det var nok rett medisin, sa trener Hallvard Soma. Han var forøvrig ikke snauere enn at han la på til en dobbel på direkten. Richard Dancer holdt sikkert unna for Mick’s Legend.
- Han forbedrer seg hele tiden. Kanskje blir det Fearnleyløpet for ham, undret Soma.
Den flotte løpsdagen ble avsluttet med en fin seier til Caballo Loco. Knut O Arnesen har ventet en stund på en triumf, og nå kom den.
Omsetningen var fin, det samme kan ikke sies om været. Jevnt grått med duskregn var uflaks etter mange dager med strålende sol.

 

AXE fint med ute ved gjerdet. Overtok 200 meter fra mål og holdt sikkert unna. MAMAZITA rask ut av boksene, falt litt tilbake. Spurtet meget bra til annen. WALK ON BY gikk helt inne ved railen og knep tredje på streken. ANNE’S BIRTHDAY ledet til 200 meter fra mål, ga seg noe. Også BAL DE L’ILE var rask i første halvdel.

De utvendige hestene avgjorde. KLEINGELD langt fremme hele veien, hadde full kontroll på slutten. Også FACE THE FACT og DARK PRIDE var tidlig med på notene, holdt sine posisjoner. TUSSILAGO så ut til å ligge bra med lenger inn i banen, men det bet ikke noe ekstra. Bra avslutning av EVENING STAR.

LAM OF MULL raskt til front. Sprintet unna til en såre enkel seier. FINITA nærmest vinneren stort sett hele veien, så også i mål. KINGS DOMINION like klar tredje i et løp hvor lite skjedde. TICMOLINO på det jevne, mens ARNO var med til oppløpet, ga seg noe.

LOST LADY raskt i tet. Holdt et godt tempo og hadde ingen problemer med å føre hver meter. SECOND WIND annen tidlig. Holdt denne plassen helt hjem. SALONGOLD opp på fjerde i siste sving. Måtte kjempe for å klare siste trippel. STORE BJØRN tredje, holdt bare farten foran et kobbel av øvrige hester.

RICHARD DANCER med der fremme. Avanserte til tet gjennom en innvendig styring før siste sving. Hadde siden grepet på det hele. MICK’S LEGEND også med helt i fremste rekke. TALWANDI fjerde-femte, ikke langt bak. Gikk på det jevne helt til mål og tredjeplass. HECTOR og ARIO også i tetbildet, førstnevnte mistet rytter.

ECOLOGY innledet forsiktig, dog aldri langt bak. Satte inn støtet i eksakt rett tid og nådde frem til en flott seier. WAZIR fint frem i svingen som tredje-fjerde. Avsluttet flott og var ikke mye slått. FIRELLO annen. Falt litt tilbake, men kjempet seg tilbake i striden. Klart godkjent på noe kort distanse. HOVMAN ledet til oppløpet, mens flere av de øvrige var inne i kampen til drøyt 100 meter fra mål. Et strålende løp.

MUSKATEER STEEL sen ut av boksene. Jobbet seg pent og pyntelig fremover i feltet. Speedet voldsomt siste 200 og rakk frem til seier. SOLVANA fint med som femte. Avanserte frem mot fronten og så en stund ut som en vinner. Dog positiv som annen. FRANCIS innledet forsiktig. Spurtet strålende til tredje. STEVE’S CHAMP stoppet i front. YOU NEVER KNOW overtok, men også han ga seg.

CABALLO LOCO raskt til tet. Dro hardt unna og vant greit. LADIES UNIQUE fjerde, opp på annen. Utfordret vinneren, men fikk kontant svar. ROSE PEARL avventet lenge. Spurtet voldsomt og nådde nesten annen. XAAR QUEEN bra med fremme, kunne ikke helt fullføre.

Løpsdag 10 torsdag 21. juni

Vrien mellomdag

Torsdagens løpsdag kommer nok litt i skyggen av de flotte oppgjørene søndag og storløpene neste torsdag. Da går både Guineas-løpene og Valley Chapel Memorial. Men for en som jakter på en litt større pott, er nok kommende torsdag fort vekk et godt valg.
Et noviseløp innleder kvelden, hvilket betyr at ingen av hestene kan ha vunnet mer enn en start i karrieren. Løpet holder bra klasse, og Vasileus hos Rune Haugen blir en sannsynlig favoritt. Kanskje er 1750 meter litt i lengste laget, så han kan nok få brukbar motstand.

Ole Larsen, som ikke selv er noen Young Rider lengre, er mannen bakom Ole Larsen Young Rider Championship. Løpet ris av skandinavisklisensierte lærlinger og jockeyer født i 1982 eller senere. Det avholdes som en serie på hovedbanene i Skandinavia, og torsdag går to løp på Øvrevoll. Dessverre er det ikke så mange norske jockeyer i løpene. De svenske og danske deltakerne holder fin klasse, men man skal være oppmerksom på at flere av dem ikke har noen stor rutine med den krevende Øvrevoll-banen. Uansett et fint tiltak fra Ole Larsens side, jockeyen som mange vil huske vant Norsk Derby i 1986 og 1991, henholdsvis med Fox’s Den og Icecolt.

Visste du forresten at det er sommersolverv på torsdag? Kl. 18.06, omtrent samtidig med at Hans Petter Eriksen er ferdig med å ønske velkommen, blir det så smått mørkere kvelder igjen. Om et halvt års tid er det jul, men først skal vi glede oss over mange fine galoppløp på Øvrevoll.

Spirit mot Derby

Spirit du Logis vant forrige gang i Danmark. Nå ble det sikker seier på Øvrevoll i en oppkjøring mot svensk og norsk Derby.
- Neste oppgave blir Derby Trial på Jägersro, deretter forhåpentligvis selve Derby. Minner forøvrig om at Mick Jerome vant det løpet som Spirit du Logis nå vant i forkant av Derby for tre år siden. Og dere husker kanskje hvordan det gikk i selve Derby, minte Rune Haugen oss om.

Caballo Loco vant søndag og brukte ikke mer enn fire dager på å legge på til nok en gevinst. Nå slo han hester med formtall godt opp på 70-tallet.
- Har visst at det bor mye i ham, og de to seirene har vært en bekreftelse på det jeg mente. Vi sikter foreløpig ikke mot noe
bestemt løp, men ser det litt an, oppsummerte trener Knut O Arnesen.

Første ritt i Young Rider-serien til Ole Larsen, gikk til Sverige. Kamrusepas Sacc, trent av TommY Nilsson og godt ridd av Malin Svanberg. Hun vant dermed sin første start på Øvrevoll.
- En kul og lite annorlunda bana, sa dyktige Malin om Øvrevoll.

Naja gikk et godt løp på Klampenborg i fjor høst, da med Jacob Johansen på ryggen. Nå var det på ny Jacob som var makker, og karrierens første seier kunne bokføres.
- Det har tatt litt tid å finne ut av henne, men nå tror vi det har løsnet, mente trener Cathrine Erichsen.

Zawadi slo Toteca i en knallhard duell, noen som ga trener Cathrine Witsø Slettemark hennes fjerde seier for året.
- Håper det ikke stopper med det, for dette er skikkelig moro, sa treneren fra vinnerpaddocken.
Den andre vinneren i samme serie ble Error, og trener Sigmund Tandberg var helt enig med Cathrine.
- Skikkelig moro. Vi er inne i en stim som vi håper at vi ikke kommer ut av, sa Tandberg. Og vi legger også til at Ivan Lopez red et flott løp.

Cajun Star årsdebuterte på en distanse som muligens var noe lang. Tilbake på 1600 meter ble det seier, en enkel sådan.
- Tror det er en hest som kan få en morsom sommer, mente trener Eva Sundbye.

CABALLO LOCO raskt fremme i front. En liten stund nede på annen, men overtok igjen teten før siste sving. Hadde siden full kontroll. ASK THALHEIMER tapte litt fra start. Sjette i et jevnt felt, avanserte pent fremover. Spurtet fint til annen. DANISH HAND spurtet fint bakfra og slo VASILEUS i en tett kamp om tredje. Sistnevnte så lett gående ut, men hadde ikke så mye å svare med. TARKUS i tetskiktet frem til oppløpet, hadde gjort sitt.

KAMRUSEPAS SACC innledet forsiktig. Kom fint frem innvendig på oppløpet og tok en relativt sikker seier. ANOTHER ASHUMET bedre med enn vanlig, fjerde ut på oppløpet. Gikk bra helt frem til mål og annen. JURASZEK tidlig fremme og snuste på teten. Annen i svingen, kjempet om seieren til 100 meter fra mål. CITY TRADER og MILLERY tidlig fremme, begge ga seg. Bra avslutning av QUICK SHANIA.

NAJA fjerde et godt stykke bak tetduoen. Fortsatt fjerde i svingen, men da nærmere lederne. Gikk flott til mål og vant relativt sikkert. CARIUS femte, tredje i svingen. Kjempet godt og klarte annen på det. MARIEE CELEBRE syvende, langt frem. Fikk opp farten og spurtet sterkt, men hadde gitt bort for mye. BEST IMAGE og ENVOUTEUR tetpar til inn i oppløpet. Bra avslutning av WOLVER.

ZAWADI raskt til tet. Dro unna i et bra tempo, og kun en hest klarte å henge på. Holdt unna med snau margin. TOTECA den eneste som kunne følge vinneren. Fightet helhjertet, men tapte innslaget på målstreken. MINI ME var best av de øvrige og fikk tredje på det.

CAJUN STAR innledet forsiktig. Fant et spor langs railen og hadde avgjort striden 100 meter fra mål. ANNIYA SACC heller ikke blant de aller fremste. Spurtet bra ute i banen til annen. BIGHORN STYLE fulgte stort sett oppskriften til annenhesten, ble tredje på det. CHOPARD; HILDIS DUE og KLEINGELD førte an lenge, førstnevnte holdt best av disse.

SPIRIT DU LOGIS fint med som fjerde. Ventet til veien med å sette inn støtet, avgjorde da sikkert. LITTLE BIG ONE midt i feltet. Arbeidet seg pent fremover og spurtet til annen. CONSENSO og MAMEMBE avsluttet begge bra, mens WEDOWANNAGIVEUTHAT så vinnerfarlig ut, før det buttet litt på slutten. COMMANDER ON TURF ledet til oppløpet, hadde gjort sitt.

ERROR syvende i svingen. Fant en luke og spurtet til sikker seier. ROMUND avventende. Spurtet sterkt lenger inn i banen til klar annen. TEA TREE kom også bakfra og snappet siste trippel. RAIMONDO, ESPOCITIO og OBELIX førte an i svingen, ga seg.

Løpsdag 11 torsdag 28. juni

Guineas og Valley Chapel

Torsdagens løpsdag er en av de flotteste galoppdager på veldig lenge. Dette er noe som må oppleves ringside for dem som liker stor sport. Med snille værguder torsdag kommer dette til å bli en kjempekveld.
Vi starter med Valley Chapel Memorial. Hans karriere er omtalt på annen plass i programmet, unike tall etter skandinavisk målestokk. Mandrake El Mago, Storm Trooper og Alpino Chileno har vunnet de tre utgavene som er blitt avholdt så langt. Da har det vært flotte felt, men dette er uten tvil det aller flotteste minneløpet etter vår stjerne. Når Equip Hill, som er en knallhest, stiller med feltets laveste formtall, skjønner man litt av feltets nivå. Dette er rett og slett et kanonløp.
At to norskoppdrettede er i stand til å være med i vurderingen om seieren, er ganske utrolig. Både Funny Legend og Firello har hatt en nesten eventyrliknende utvikling. Førstnevnte vil med seier passere fire millioner innridd, et tall som få andre enn den som bærer løpets navn kan matche. Firello er ute på noe som er i nærheten av idealdistansen, og da holder han sin høye fart helt til mål. Funny Legend er forøvrig sammen med Miss the Boat hoppene i løpet, og da blir det feil å snakke om det svake kjønn. Alle som så ”Båten” på 17. mai i Walter Nilsens Minneløp, skjønner at det blir galt.

I galoppsporten snakker man om den klassiske årgangen. Torsdag kommer de to første av totalt fem klassiske oppgjør, 1000 Guineas for hoppene, samt det åpne 2000 Guineas.
1000 Guineas ble avviklet for første gang i 1969, da med Carnaby Street som vinner. Trener var ikke ukjente Arnfinn, som 38 år senere har hele tre hester til start i årets utgave. Nå blir nok verken What Budget, Luz Arcal eller Danetime Music favoritt i løpet. Ubeseirede Ellicat kommer fra Sverige, og selv om det er årsdebut, imponerte hun så mye i fjor at vi synes hun fortjener den verdigheten. Skulle Ellicat svikte, ser det meget åpent ut, og det kan være rom for en overraskelse.
2000 Guineas har hatt sine forløpere, men første gang løpet hadde dette navnet på Øvrevoll, var i 1960. Da vant Amapola, trent av Birger Andersen. Vinner man Guineas, Derby og St Leger, blir man Triple Crown-vinner, noe som anses å være svært gjevt. Også her ser det ut til å bli sterk motstand fra Sverige. Bosun’s Watch har vært outstanding i Danmark, og nå får vi svaret på hvor god han er mot den tøffeste motstand. Big Player får også mange tilhengere, særlig etter at han viste at han behersker Øvrevolls profil på en utmerket måte. Mot disse ser kanskje Massenzio ut til å være det sterkeste hjemmehåpet. Han var ikke så mye slått av Big Player sist og kan få revansj. Men også her lurer det deltakere i vannskorpen.
Utenom storløpene gleder vi oss over sesongens første toårsløp, et flott hekkeløp og mange utfordringer i spillet. Vel møtt til årets fineste løpsdag på Øvrevoll så langt.


Equip Hill på toppen

Equip Hill hadde det laveste formtallet, men det ga han blaffen i. Med dyktige Per-Anders Gråberg på ryggen opplevde kretsen rundt hesten sin hittil største dag på galoppbanen. Sentral var trener Bendik Bø da Valley Chapel Memorial ble erobret.
- Jeg vet ikke om jeg klarer å si så mye, for dette var overveldende, sa nordmannen med storstall på Täby.
- Vi gikk et løp på Øvrevoll i fjor hvor vi var kort slått av Firello etter en uheldig start. Da bestemte vi oss for at i 2007 skulle vi satse på Valley Chapel Memorial. Og nå står vi her som vinnere, helt utrolig, oppsummerte Bendik. Hadde drømt om dette i en god drøm, men aldri ventet at det skulle skje. Equip Hill har en herlig galopp på gresset, og han er bare helt utrolig, sa Bendik. Han regnet med at Scandinavian Open ble neste store oppgjør, og da kan han møte Guineas-vinneren som er omtalt nedenunder.

Etter tre strake seire var Bosun’s Watch gjort til klar favoritt i årets første klassiker, 2000 Guineas. Med fasit i hånd var det en vel begrunnet favoritt. Han knuste all motstand, og en så god hest som Big Player måtte nøye seg med en god annenplass.
- Han overrasker meg litt fra gang til gang. Motstanden var tøffere enn noensinne nå, men likevel vant han lett. Jeg sa tidlig at han skulle nå et formtall i overkant av 90 denne sesongen, og det tror jeg fortsatt på, sa en meget fornøyd jockey Jacob Johansen.
Trener Fredrik Reuterskiold var også full av lovord.
- Det er dette som er kult når man driver i denne bransjen. Jeg var litt usikker siden distansen var mye kortere enn i Jysk Derby, men det gikk bra. Fikk hjelp av Børje Olsson til å plukke ham ut. Vi ventet med å starte han til i år, og det angrer vi ikke på nå. Vi vurderer Scandinavian Open, og kanskje er en etteranmelding i Marit Sveaas Minneløp også mulig, sa en meget glad trener.

Rune Haugen hadde en riktig fin kveld på Øvrevoll torsdag. Den første seieren i 1000 Guineas for Rune ble overraskende vunnet av Strapina. Hun nedkjempet en uheldig Tarrjoo, og jockey Mark Larsen var også overrasket.
- Jeg red for å skaffe en best mulig premie, og så ble det den aller beste. Jeg er overveldet, sa Mark, og eier Roar Hoel var enig.
- Har ikke hatt så mange hopper, men denne ser jo ut til å kunne en del, la Hoel til. Dermed ble det en flott trenertrippel til Rune.

Årets første toårsløp var som alltid imøtesett med stor interesse. Vinner ble Girls Don’tlie, i trening hos Rune Haugen og ridd av Espen Ski.
- Vi startet en toåring på Täby, som vant lett forrige torsdag. Nå ble det seier nummer to i stallens andre forsøk. Girls Don’tlie er god, men blir enda bedre med litt distanse, antydet Rune.
Den godeste Haugen brukte ikke lang tid tilbake til vinnerpaddocken. Ungheststjernen Zalo viste litt av gammel storhet, da han vant det første V5-løpet.
- Det har vært alle mulige problemer med flere operasjoner og diverse skader. Vi får ta ett løp av gangen, men vi vet jo at det er en hest som kan en hel del, fortsatte Haugen.

Axe liker å være i rampelyset. Han vant løp på jubileumsdagen, og nå som det var storløp igjen, tok han en ny seier. Begge gangene har han vært godt understøttet av Per Anders Gråberg.
Royal Hill er med årene blitt en rendyrket sprinter.
- Han holder ikke mot de aller beste på likevekt, men i klassen under duger han bra. Neste oppgave blir en 1200 meter om tre uker, kunne trener Jacob Hveding Fretheim fortelle, samtidig som datteren Marie kom ajour med Espen Ski på toppen av jockeylisten.

Hekkeløpet ble en flott duell mellom Richard Dancer og Friends Forever. Skjønt lenge så det ut til at sistnevnte skulle klare brasene. Men Richard Dancer ga aldri opp, og i en tett finish ble han kronet med seier.
- En herlig hest, som er veldig anvendelig. Det ble tøffere enn jeg hadde håpet å ta igjen Friends Forever, men heldigvis lyktes det., sa en fornøyd trener Hallvard Soma.

Den flotte løpsdagen ble avsluttet med en 900 meter for amatørene. Dark Pride vant sikkert, til stor glede for Silja Støren, trener Ann-Karin Sørhaug og fanklubben.

GIRLS DON’TLIE sen ut av boksene. Gikk ut til railen, men var fortsatt sist 300 meter fra mål. Spurtet storstilt og nådde akkurat frem til seier. TICMOTOR var heller ikke av de raskeste av gårde. Frem til front ved veien og holdt flott til annen. ORKAN bra med hele veien. Holdt farten fint til tredje. De øvrige var raskt av gårde, og alle får klart godkjent i sitt livs første start.

ZALO raskt av gårde. Mistet teten, men kom flott tilbake og tok en knepen seier. THE WITCHCAT i tet, holdt seg foran til kort før mål. RAIMONDO tok det litt roligere enn vanlig fra start. Avsluttet fint innvendig til tredje. ANNE’S BIRTHDAY i tetskiktet til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste. FAIRY CHIEF gikk et jevnt bra løp, mens TIA MARIA spurtet bra.

AXE femte fra start. Kom frem i tetbildet etter en fin sving og vant kontrollert. KLEINGELD fremme hele veien, fightet seg til en sikker annen. Sterk spurt av TOM FIX til tredje, mens MILES og NEXT AMBER var tetpar til oppløpet kom til syne.

BOSUN’S WATCH ventet til 200 meter fra mål med å sette inn støtet. Avgjorde i løpet av noen få galoppslag. En kanon! BIG PLAYER annen, fightet for å ta igjen lederen. Han gjorde det, men ble samtidig kneblet av vinneren. Dog meget god annen. MASSENZIO raste av gårde i tet. Holdt farten så vidt godkjent at han klarte den tredje premien. Fin avslutning av RAPPONGHI til sterk fjerde. SUPERGILL og ZIMON med til 400 meter fra mål.

STRAPINA meldte seg ikke på før det var igjen drøyt 100 meter. Satte da inn et avgjørende støt, som førte helt til topps. TARRJOO midt i feltet. Tapte mye fart da hun måtte bytte spor og mistet nok muligens seieren på det. ESCARPADA tidlig fremme. Viste denne gang noe av det vi så i fjor og klarte en fin tredje. Fin avslutning av SOLID SNAKE.

EQUIP HILL fint plassert inne ved railen. La inn en strålende langspurt, som ga en flott seier. MISS THE BOAT liftet fint med i ryggen på lederen. Overtok en stund på oppløpet og gikk meget bra til mål og annen. ART ATTACK fjerde i svingen, flott Øvrevoll-debut til tredje. ALNITAK kjempet hardt om siste trippel, men måtte gi seg. FUNNY LEGEND femte, avanserte litt, men måtte denne gang nøye seg med de siste pengene.

En 900 meter hvor det ikke skjedde så mye underveis. ROYAL HILL tidlig fremme, kontrollerte det hele til sikker seier. NOT SECRET med fin spurt til annen, mens IHLA GRANDE ble tredje etter å ha vært bra med underveis.

RICHARD DANCER tredje, etter hvert opp på annen. Ga seg aldri og fikk lønn for strevet på målstreken. FRIENDS FOREVER tet hele veien. Gikk bra helt til mål, men måtte gi tapt i en jevn finish. HANZANO godt plassert som tredje det meste av veien, så også i mål. Positiv debut over hekk. De øvrige ble slitne, og POWERLINE var nær ved å styrte på siste hekk.

DARK PRIDE raskt fremme. Holdt seg fremme hele veien og vant lett. CAIR PARAVEL fint med lenger ute i banen. Sikker annen. LE MEXICO innvendig sammen med vinneren. Klar tredje. Grei avslutning av ZAWADI.

Løpsdag 12 torsdag 5. juli

Åpent Mile Cup


Øvrevoll Mile Cup er et godt betalt løp for hestene rett under eliten. I fjor vant favoritten Heathwood, men ellers har dette vært et løp for outsidere. Eller hva sies om vinneroddser som 22.10, 20.79, 17.33, 16.99, 12.46, 9.74, 9.33 og 7.73 i løpet av de siste ti årene. Dødt løp har vi også hatt, da Ario og Musadif var umulige å skille i 2002. Ario er forøvrig med også i år og kan vinne løpet for tredje gang (vant også i 2004).
Jevnt ser det ut også i år. 15 gode hester som slippes ut av startboksene, da sier det seg selv at løpsopplegget må klaffe for at det skal bli tur til vinnerpaddocken. Lam of Mull er eneste treåring som tar opp kampen mot de eldre, og hans innsats kan gi oss en indikasjon på den klassiske årgangens nivå. Personlig synes vi at løpet er uhyre åpent og spår gode odds i alle spilleformer.
Toåringene debuterte på Øvrevoll sist torsdag, og nå får vi se flere importer med spente tilhengere. Hester fra England, Irland, Tyskland, Frankrike og Sverige gjør sine første innsatser i karrieren, og det er liten tvil om at det å se en hest debutere, er noe av det mest spennende som finnes. Dette er alle hester som gjorde et fint inntrykk i kvalifiseringsløpet, og vi blir langt fra overrasket om noen av hestene i torsdagens felt vil gjøre seg gjeldende også i høstens store toårsoppgjør.
Ellers vil vi trekke frem to fine stayerløp, ett for sølvhestene og en finale for hester med formtall i området rundt 60. Fjorårets Guineas-vinner Tertullus gikk et fint løp til tredje i Pokalløp på den danske Derbydagen, og torsdagens oppgave ser overkommelig ut. I finalen for de litt enklere hestene vil nok mange sette sin lit til Lost Lady. Hun var god med blinkers sist, og utstyret sitter på nå også. Lost Lady har ikke alltid vært stabil, men som sine brødre er hun blitt bedre og bedre med rutine.
Spillemessig tror vi dette må være en flott utfordring for de spillere som liker å legge noen kroner i totoen. 15 hester i de to DD-løpene, som samtidig er avslutningen av V5, likner på gordiske knuter. Skulle det komme en overraskelse tidlig på kvelden, tror vi frafallet vil bli stort mot slutten. Det kan være all grunn til å ønske lykke til.

 

Mile Cup med ny overraskelse

Nok en gang fikk vi et overraskende utfall av Øvrevoll Mile Cup. Niendevalget Half Pint Bill stormet frem til en enkel fire lengders seier. Mark Worrell red et ypperlig løp, og trener Dennis Persson hadde en av sine hyggeligste kvelder på galoppbanen. 75 000 norske oljekroner er jo ikke så dumt å ta med seg. Half Pint Bill passerte dermed med god margin 100 000 kroner i år, og det stopper neppe der.

Toårsløpet ble en sikker triumf for Distant Star, et stall EOS-produkt i trening hos Wido Neuroth.
- En velbygd hest, som jeg har god tro på. Neste oppgave blir Eivind Eckbos her på Øvrevoll, fortalte Wido. Dette var forøvrig jockey Fredrik Johanssons første ritt på Øvrevoll etter den utrolige triumfen i det tyske Derbyet, og selvsagt endte det med seier.

Mick’s Legend trives på tung bane og lang distanse. Med 51 kg og Mette Hanssen som makker ble det enkel seier i Subarus sølvdivisjon. For Arnfinn Lund ble det dobbeltseier, da fjorårets St Leger-vinner Omoto Sando var nærmest den suverene vinneren.
- Han fikk et optimalt løp i dag, og med så liten vekt, lå mye til rette. Nå starter både Mick’s Legend  og Omoto Sando i Michelets Minneløp om to uker, sa Arnfinn.

Quick Shania tok årets andre seier da hun vant amatørløpet. Med dyktige Jan-Erik Neuroth ombord fightet de seg forbi Millery i en fin fight.

Tea Tree har hatt en meget god sesong så langt. Torsdag ble det årets andre seier, og samtidig var det Mette Hanssens andre strake gevinst.
- Hun står på 54 i formtall, og jeg mener hun skal kunne en del mer enn som så, mente trener Lise Tandberg. Lise er også eier og ble ekstra glad da hun kom på at det var hele 52 500 kroner i førstepremie.

I fjor hadde Jacob Fretheim sesongens mestseirende hest på stallen. I år kan fort Ladies Unique være en kandidat til samme tittel. Tre seire og to annen på fem starter er i hvert fall en fin start.
- Han har vært veldig bra for meg siden jeg fikk ham i fjor høst. Ikke helt umulig at han kan forsvare et formtall i nærheten av 80, antydet han. God jockey var som vanlig datteren til Jacob, Marie. Hun ble dermed først på Øvrevol til tosifret antall seire på hesteryggen i år. Flott levert.

Dark Pride vant forrige torsdag en 900-meter. Nå var det nesten dobbelt så langt, men det spilte ingen rolle. Ny seier ble det, og Espen Ski kunne også han bokføre sin seier nummer ti for sesongen.

Kvelden, som hadde gitt oss en av de tyngste banene vi kan huske, ble avsluttet med et maidenløp. Det ble vunnet av Espocitio, som sakte men sikkert har nærmet seg formen.

 

DISTANT STAR innledet forsiktig. Avanserte fremover og var på høyde med lederen ved veien. Kontrollerte til sikker seier. TSARINA BLUE i baktroppen. Avsluttet meget fort og knep annen på streken. QUANERO etter en stund i tet. Så ut til å klare annen, men stoppet en del helt på slutten. De tre innerste, CHECK RAISE, DOUBLEDAY og BIG RANSOM tidlig fremme, sistnevnte holdt best.

QUICK SHANIA frem til lederen på bortre langside. Kjempet med denne og fikk et overtal hundre meter fra mål. MILLERY tidlig til tet. Stakk fra sammen med vinneren og hadde ingen problemer med å bli annen. BILLSSON nest sist lenge. Speedet bra på oppløpet og fikk tredje. CITY TRADER og KYRENIAS INCH tredje-fjerde, lite ekstra å by på. Godkjent spurt av KAMRUSEPAS SACC.


MICK’S LEGEND med i rygg på leder. Gikk frem til tet midt på oppløpet og avgjorde såre enkelt. OMOTO SANDO til tet. Dro unna og kun vinneren hengte seg på. Holdt til annen, selv om det røynet litt på. FESTINA LENTE fjerde. Nærmet seg annenhesten, men måtte nøye seg med siste trippel. BROWN TEA klar tredje lenge, kunne ikke avansere.

TEA TREE avanserte før siste sving, opp som annen. Gikk innvendig på oppløpet og fikk raskt fem lengder. Holdt greit unna. CONSENSO innledet forsiktig. Avsluttet som vanlig godt og tok sin trippelplass nummer 27 i karrieren. ANOTHER ASHUMET bra med som fjerde. Jobbet for saken og klarte så vidt tredje. VIVAT også rolig innledningsvis. Spurtet bra og var ikke langt unna tredje. LOST LADY og CHOPARD godt med i første halvdel, hadde gjort sitt ytterste.

LADIES UNIQUE var snart å finne i tet. Holdt et jevnt bra tempo og vant meget sikkert.  GENUINE PEGASUS tredje, gikk godt helt til mål og vant striden om annen med knapp margin. SEA PIRATE innledet litt lenger bak. Avsluttet fint og var nær ved å klare annen. FARASI bra med i innledningen, og DANISH HAND avanserte i siste sving. Begge hadde gjort sitt aller ytterste.

HALF PINT BILL avventet midt i feltet. Kom med et voldsomt støt ved veien og var plutselig helt klar av feltet. Polish Eagle fulgte mye av den samme oppskriften og ble like klar annen på det. Mange gikk ut i for hardt tempo, og det ble litt som i Bibelen, hvor de siste skal bli de første. Fin spurt til tredje av QUINT ESSENTIALS.

DARK PRIDE raskt til tet. Holdt farten godt og tok en sikker seier. SNOWFALL ganske snart oppe på annen. Holdt også denne plassen hele veien. TOTECA på fremmarsj i svingen, avanserte videre og tok tredje på det. OKTKAR tredje i svingen, ga seg noe.

ESPOCITIO tidlig med der fremme. Tjente som så mange andre på å gå innvendig etter indre sving og opparbeidet seg en ledelse som holdt inn. Fin avslutning av KINGS DOMINION utvendig til annen. THE WITCHCAT raskt til tet, holdt unna så vidt til tredje. TARKUS tredje, et løp på det jevne til fjerde. GOTOGATE snublet tidlig og fikk løpet ødelagt.

Løpsdag 13 torsdag 12. juli

Tester Polar Cup-formen

V5-innledningen torsdag er en sportslig godbit. Det er samme distanse, 1350 meter, som gruppeløpet Polar Cup, og flere av deltakerne har siktet innstilt mot nettopp det løpet.
I fjor var Solvana nær ved å vinne Polar Cup, men hun måtte se seg slått av franske Ricine. Solvana var eneste norsktrente som fikk premie i fjor, og det kan fort bli et godt norsk kort også i år. Av torsdagens motstandere var Bellamont Forest (femte) og Desert Warrior (syvende) med i fjorårets utgave. Vi merker oss også at vinneren fra 2005, You Never Know, er med torsdag. Han har seieren fra i forfjor fortsatt med på raden, så her har det vært en del problemer de siste to årene.
To fine treårsløp er også verdt oppmerksomhet. Først møter vi noen riktig gode hester over 1200 meter. Vinneren fra 1000 Guineas, Strapina, møter Rapponghi, som ble fjerde i 2000 Guineas. Her skal vi imidlertid være oppmerksomme på det faktum at det denne gang dreier seg om 1200 meter. Vi sitter med en følelse av at det kan være en fordel for konkurrenter som Vasileus og Not Secret. Kanskje tar vi feil, men vårt inntrykk er at Vasileus kan bli en riktig bra sprinter. Da skal han i så fall være med i aller fremste rekke her.
De norskoppdrettede treåringene kjemper om 50 000 kroner i Norsk Rikstotos 3-årsløp. Ilo vant enkelt i Lyches Minneløp foran Luz Arcal. Og det ville ikke overraske alt for mye om det blir samme scenario her. Ilo beviste i hvert fall fin form i det danske Derbyet, der han etter en litt uheldig reise gikk meget bra til tredje.
Spillemessig er det nok en gang temmelig krevende. Særlig synes vi spillerne har mye hodebry å løse foran de to DD-løpene, som også er de to siste avdelingene av V5. Det er bare å ønske lykke til.

Wido med stjerner i sanden

De store nedbørsmengdene på Østlandet de siste ukene hadde gjort gressbanen til vannpolo-arena. Dermed måtte løpene flyttes over til sandbanen, noe som medførte mange stykninger. Vi får håpe på litt mindre slipphendte værguder de nærmeste ukene, for det er mange storløp som vi trenger gresset til.

Hovednavnet torsdag blant de tobente ble som så mange ganger før Wido Neuroth. Hittil i år hadde han ikke slitt ut vinnerpaddocken, men torsdag ble det tre seire på tre forsøk!
- Hestene mine begynner å komme i form, og nå hadde jeg tre gode hester til start. Når det gjelder Ilo, som vant Rikstotos 3-årsløp, var dette ment som en test foran svensk Breeeders om 12 dager. Så får vi se hva vi velger etter det, sa Wido.

Åtte starterklærte hester ble til tre da boksdørene ble åpnet i V5-1. Favoritten Solvana hadde full kontroll hver meter.
- Vi fikk teten, og siden følte jeg at jeg hadde god kontroll, sa Jan-Erik Neuroth. Nå satser stallen på å gjøre et minst like godt løp i Polar Cup som i fjor, da Solvana ble nummer to.

Royal Miswaki innledet kvelden med å slå flere fine sprintere.
- Det har hele tiden vært meningen å prøve ham på sprint etter 2000 Guineas. Tror det er gode muligheter for at han vil bli en meget habil sprinter, antydet trener Wido Neuroth.

What Budget avsluttet med en fin finish, noe som ga karrierens første seier. Trener Arnfinn Lund var fornøyd.
- Hun er nok enda bedre på gress og vil gjerne ha litt mer distanse. Jeg tror dette kan bli en hest som kan forsvare et formtall et godt stykke opp på 70-tallet, mente Arnfinn.

13 år er ingen alder. Det syntes i hvert fall ikke Country Player, da han spurtet storstilt inn til seier i V5-4.
- Han er stort sett alltid i godt humør, og det hjelper jo på å holde det gående, sa trener Merete McLaughlin. Dette var Country Players start nummer 172, seier nummer 19 og trippelplass nummer 55. Flott levert.

Bonne Easter tok sin første seier i sitt livs fjerde start.
- Jeg har ikke så store planer fremover, vi får legge planene etter hvert. Håper hun kan forbedre sitt formtall noe, sa trener Annike Bye Nunez.

Flyttingen fra gress til dirt track gikk meget bra, og det er godt å vite at man har alternativer. Den siste vinneren ble Le Mexico fra Åsgårdstrand. Fredrik Johansson tok dermed kveldens tredje seier og avanserte sterkt på listen.


ROYAL MISWAKI innledet som fjerde. Satte inn et angrep tidlig i oppløpet og holdt unna til knepen seier. RAPPONGHI tredje. Ble med vinneren i en duell og var ikke så mye slått. NOT SECRET tok snart teten, kunne ikke svare opp da de to beste kom. VASILEUS nærmest lederen, hadde heller ikke så mye å sette inn. DANETIME MUSIC tapte også denne gang fra start.

WHAT BUDGET femte, virket litt tung å få opp farten på. Kom imidlertid fort etter veien og vant til slutt sikkert. SNOWMAN innledet relativt forsiktig. Avsluttet meget bra og knep annen på streken. JURASZEK fjerde, frem på tredje. Til tet midt i oppløpet og så ut til å kunne vinne. Det buttet dog siste 100. FIREFOOT og PAN TOSTADO med i fremre skikt ut på oppløpet.

SOLVANA i front hver meter. Hadde full kontroll. DESERT WARRIOR fulgte vinneren en god stund. Hadde god kontroll på annen. ARIO fulgte på som best han kunne. Hadde nok heller sett 1350 meter gress.

ILO sjettehest, fortsatt mange lengder frem i siste sving. Avsluttet dog så fort innvendig at seieren var klar i god tid før mål. LUZ ARCAL tredje, et stykke bak tetduoen. Avsluttet meget bra og ble klar annen på det. CARIUS helt foran, holdt farten skapelig til tredje. SHOPPER i tet til ut på oppløpet, viste meget fin fart og bør passes.

COUNTRY PLAYER som vanlig beskjedent av gårde. Kom med en enorm finish langs railen og knep seieren rett før mål. EVENING STAR rett til tet. Ledet i det lengste, men kunne ikke svare det siste støtet fra vinneren. MILES fjerde, opp på tredje. Fikk denne plassen da tredjehesten ble disket.  FACE THE FACT annen, kjempet hardt med lederen, men kom ikke forbi. Passerte mål som tredje, men ble disket pga rytterens piskbruk.

BONNE EASTER annen, ned på tredje. Holdt farten meget godt og slet seg til en fin seier. TOM FIX fjerde, jobbet seg stadig fremover. Kunne ikke nå vinneren, men klarte annen på streken. QUICK SHANIA fjerde i svingen. Satte inn et støt kort før mål og klarte tredje. CHOPARD tet, holdt stand lenge. RAINBOW BARREL annen i svingen. Ga seg.

LE MEXICO holdt seg foran hele veien. Svarte opp alle angrep og vant sikkert. HILDIS DUE også med fremme hele veien, mens ANTONIO CIGAR lå lenge tilbake, men avsluttet desto sterkere. ZAWADI var også lenge med i striden.

Løpsdag 14 torsdag 19. juli

Michelets, Klaveness og fransk visitt


Det blir en av sesongens aller fineste løpsdager på Øvrevoll torsdag. I skrivende stund (søndag) er det til og med riktig fint vær, slik at gressbanen igjen skal bli fullt brukbar.
Fransk galopp har satset på en visitt til Øvrevoll kommende torsdag og står bak flere av løpene. En stor delegasjon ankommer banen, så det kan være lurt å finslipe litt på fransk-ferdighetene.
Forøvrig er det nok av sportslige godbiter, men Michelets Minneløp og Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp som høydepunkter. Michelets Minneløp er ett av våre mest anerike storløp, som ble avholdt for første gang allerede i 1936. Da vant Can Go, og siden har svært mange av våre beste stayere vært å finne på listen av vinnere. Alterani og Talisman er de to eneste med tre seire i Michelets, men både Mick’s Legend fra 2005 og fjorårsvinneren Grande Capitan kan legge på til to gevinster. I fjor vant Grande Capitan nokså overraskende foran Brown Tea, også Mick’s Legend, Talwandi og Replicant stiller til start slik de gjorde i fjor. Michelets Minneløp har forøvrig alltid gått over 2800 meter, og det er utvilsomt en av våre store styrkeprøver. Og som listen viser, det er ikke sjelden at det kommer en overraskelse. Bold Raparee vant til over 60 i odds i 2001, og tre ganger til på de siste åtte årene har vinneren gitt pengene mer enn 20 ganger tilbake.
Nøyaktig 50 år etter førsteutgaven av Michelets, fikk vi Morten Klaveness’ Minneløp. Morten omkom i en flyulykke dagen før Derby i 1985, og intet var mer naturlig enn at han fikk et hoppeløp oppkalt etter seg. Norsk oppdrett var hans store interesse. Da faren Torvald døde noen år senere, ble også hans navn knyttet til løpet.
Det er blitt et flott løp, og når Funny Legend stiller til start i hoppeløp, er det liksom ingen grunn til å dvele for lenge med hvem som skal være favoritt. Særlig ikke når distansen er 1600 meter, noe nær det ideelle. Fjorårsvinneren Females Fun er også på plass. For ett år siden var hoppa til The Female Club eneste treåring, men det lot hun seg ikke affisere av. De to andre norske kortene, Born to Win og Miss the Boat, er også meget gode, og vi står sterkt rusten mot gode utlendinger.
Forøvrig byr kvelden på et fint hekkeløp, spennende toåringer og spillemessige utfordringer. Omsetningen sist var meget tilfredsstillende, med en topp i supertrippelen. Jackpoten fra Jarlsberg dagen før fikk mange til å plukke frem en ekstra seddel fra lommeboka.

Funny er fantastisk

Det meste er sagt om Funny Legend, men det tåler å sies på nytt. Hun knuste konkurrentene i Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp. Tok sin seier nummer 21, nærmer seg fire millioner innløpt, med svensk bonus nærmere fire og en halv million.
- Hun er utrolig. Nå er hun seks år og ser ut til å bli bedre og bedre. Jeg satt langt bak, men kjenner Funny Legend så godt, at jeg ikke var bekymret, sa Fredrik Johansson
- Hun har fortsatt gnisten, og jeg er veldig takknemlig for å ha fått lov til å ha henne en sesong til, sa en nærmest ydmyk Wido Neuroth.
- Dette er et eventyr, men vi har bestemt at vi er inne i hennes siste sesong. Vi får se om vi finner en passende hingst til henne, sa deleier Terje Finnbråten.

Det ble dramatisk så det forslo i Michelets Minneløp. Lund-duoen Omoto Sando og Mick’s Legend fightet lenge om seieren, men så blandet Brown Tea seg inn i leken. Det kunne synes unødvendig trangt å gå i mellom Lund-hestene, men han lyktes med manøveren og overlevde også protesten som fulgte.
- En superfin hest, som ikke likte den knalltunge banen for to uker siden. Nå var banen noe lettere, og da gikk det bra. Han vant her på 17. mai og var annen i Michelets i fjor, så dette var morsomt, istemte trener Olle Stenstrøm. Noen tunge minutter måtte han vente før seieren ble klarert.


Friends Forever innledet kvelden med en sterk seier i hekkeløpet. Richard Dancer utfordret som sist de møttes, men denne gangen holdt Friends Forever unna.
- En utrolig flott type. Han tåler ikke så mye trening, men er veldig flink i løp. Nå venter vi trolig til Derbydagen, hvor Bærum Kommunes Hekkeløp bør være en utmerket oppgave, mente trener Eva Sundbye.

Lech tok seg enkelt av toårsløpet i debuten. Etter kvalifiseringsløpet var han klar favoritt, og han innfridde til fulle.
- En flott type med et veldig fint hode. Jeg føler meg ganske sikker på at dette er en av årgangstoppene, sa trener Wido Neuroth etter seieren. - Neste oppgave blir trolig Heatherwold i august, antydet Wido.

Consenso har ikke alltid vært så lett å få først i mål. Torsdag ville han imidlertid nettopp det og spurtet inn til gevinst.
- Han har vært i fin form lenge, så det var veldig fortjent, mente trener Lisette Olai-Olssen. En finale om tre uker blir neste oppgave for Consenso.

Vivat vant sikkert en 1600 meter med pene 52 500 kroner i førstepremie.
- Han begynner å komme nå. Jeg tror han kan gå like bra over lenger distanse, så vi kan ha litt å velge i, mente trener Nils Petter Bogen.

Some Night holdt unna for favoritten Royal Miswaki i en spennende V5-finale.
- Jeg er litt overrasket, for jeg trodde ikke hun skulle klare å vinne på en så vidt tung gressbane, sa trener Pia Høiom.
- Må nok tilskrive Fredrik Johansson en god del av æren for seieren, mente Pia.

Rapponghi slo gode konkurrenter i en rask 1200 meter. Treåringen forsvarte lett sitt formtall på 82, og da er det ikke så langt til toppen.
- En veldig fin type, som jeg fikk kjøpt i Italia. Jeg tror det skal bli veldig mye moro med Rapponghi fremover, mente trener Eva Sundbye. Hun hadde som Wido Neuroth en fin kveld som dobbeltvinnere.
I antall seire hadde de imidlertid lite å stille opp med mot Carlos Lopez og Fredrik Johansson. Det var åtte flatløp, Carlos vant fem og Fredrik tok de tre andre! Ikke så mye igjen til de øvrige da. Carlos avsluttet med Quick Shania, som tok sin tredje seier for året.


FRIENDS FOREVER tidlig å finne i tet. Holdt seg foran hele veien. Ble angrepet etter siste hekk, men klarte å holde unna. RICHARD DANCER fjerde, avanserte rolig fremover. Gikk til angrep på vinneren, men klarte denne gang bare nesten å komme forbi. TANIEC lenge på tredje. Gikk frem til lederen, men kunne ikke ta seg forbi. Måtte nøye seg med tredje. HANZANO tidlig fremme hos lederen. Ble sliten og falt tilbake på oppløpet.

LECH sist rett etter start. Avanserte pent fremover og satte inn det avgjørende støtet 300 meter fra mål. Vant meget kontrollert. MARIA MØY femte i svingen. Gikk innvendig på oppløpet, fikk et forsprang og ble bare innhentet av vinneren. GILLSAN annen i svingen, holdt farten fint til tredje. CATFIGHT ledet ut på oppløpet, kunne ikke forsvare seg helt.

CONSENSO avanserte frem til fjerde i siste sving. Kjempet strålende helt frem til mål og ble kronet med seier. WINDHOVER med i par nummer to i et godt tempo. Fightet til seg annen på streken. SURFING BIRD også i par nummer to. Hadde et grep ute ved gjerdet, men klarte ikke helt å fullføre. RED TSUNAMI førte an lenge, holdt greit til fjerde. ONKEL BLAA fremme i første halvdel, ga seg.

BROWN TEA innledet forsiktig. Kom i et angrep mellom tethestene og snappet seieren fra dem. OMOTO SANDO fint fremme, overtok teten ut på oppløpet. Gikk glimrende helt til mål og annenplass. MICK’S LEGEND tredje, frem som annen. I seiersbildet sammen med stallkameraten til vinneren dukket opp. COMMANDER ON TURF ledet til inn mot siste sving, hadde ikke så mye å by på.

FUNNY LEGEND innledet et stykke bak, søkte etter plass ved gjerdet. Da åpningen kom, skjøt hun fart og blåste forbi de andre. POLLIWILLINE med i fremre treff. Kunne ikke svare vinneren, men var best av de øvrige. MISS THE BOAT også med fremme. Holdt godt og klarte en sikker tredje. Bra avslutning av VIGELEGERE til fjerde, mens FEMALES FUN ga seg noe etter en tøff innledning.

VIVAT innledet et stykke bak. Valgte å gå innvendig da han kom litt inn på oppløpet. Fikk et overtak som han tok vare på helt til streken. OWNERS BISCUITS kom også bakfra, det samme gjorde tredjehesten CAJUN STAR etter en fin spurt. ROMUND fint med, faktisk i front ved overgangen. Holdt bra til fjerde. MEKONG og PRINCESS PRIDE ga seg etter tidlig tetkjenning.

SOME NIGHT tredjehest, satte press på lederen. Holdt unna for et tøft angrep bakfra. ROYAL MISWAKI brukte litt tid på å få opp farten. Spurtet enormt og tok igjen alle med unntak av vinneren. ANNE’S BIRTHDAY fightet til seg teten ved railen. Ble angrepet, men svarte bra og klarte trippel. TUSSILAGO annen i svingen, kunne ikke helt fullføre.

RAPPONGHI fint plassert bak tettrioen. Satte fart midt på oppløpet og gikk frem til en klar seier. ANGELINA BEACH lå innvendig, angrep midt på oppløpet og kneblet alle minus vinneren. ROYAL HILL raskt til tet, holdt farten bra til tredje. DEBBIE fremme hele veien, gikk et greit løp til fjerde.

QUICK SHANIA avanserte til tredje i siste sving. Gikk innvendig og fikk et klart grep, som holdt greit til mål. BILLSSON holdt seg beskjedent plassert lenge. Spurtet meget bra til annen. Fint på slutten gikk også ARNO, som avsluttet flott til siste trippel. Tempoet i tet var for høyt, og tethestene BONNE EASTER og KAMRUSEPAS SACC kunne ikke holde stand.

Løpsdag 15 torsdag 26. juli

Finner Females formen?


I fjor var Females Fun et lite eventyr med seier i 1000 Guineas og Klaveness’ Minneløp. Sist torsdag gikk det bra lenge i årets utgave av Klaveness’, men hun ga seg noe helt på slutten. Etter en tung periode på Cathrine Erichsens stall, begynner det så smått å løsne.
- Hestene på stallen har vært syke. De har slitt med streptokokker, og da er det ikke så lett å løpe fort. Men nå ser det ut til å gå den rette veien. Females Fun trengte helt klart løpet sist, så jeg har god tro på at hun vil gjøre en meget god innsats torsdag. Etter en så lang periode hvor sykdom har satt hestene tilbake, får jeg håpe at det vil gå litt bedre.
- Er Females Fun din beste sjanse torsdag?
- Ja, det tror jeg nok. Men det kan være litt vanskelig å forutsi. For eksempel tror jeg Goodrun kan levere et godt løp på 1600 meter på sandbanen om hun finner tilbake til sitt beste. Final Vision er også en hest å se litt opp for, men torsdagens 900 meter er for kort.

Neste torsdag er det en av sesongens største løpsdager. Da står Polar Cup, Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, Eckbo Legats Vandrepokal og Derby Trial på programmet. Nå er det noe av en mellomdag, hvor fem av løpene er satt opp på gresset, mens to løp avholdes på sandbanen. Med sportslige briller er nok Subaru sølvdivisjon det beste løpet. Her har vi allerede nevnt Females Fun, men flere av konkurrentene har klare planer om å være med i toppen. Mest penger er det i V5-finalen, hvor det er 50 000 kroner å hente til vinneren av en rask sprint. Pene penger tror vi også det kan være å hente for de spillerne som treffer med fem rette i V5. På forhånd ser rebusen ut til å være av det vriene slaget. Ikke minst virker det mer krevende å finne en banker å stole fullt og helt på, slik mange gjorde med Funny Legend sist torsdag. Vi sier lykke til og håper mange finner veien til Øvrevoll på en sommerkveld med værgudene på parti.

Unique prestasjon

Ladies Unique er siden i fjor høst en av de store slagerne på Øvrevoll. 31. august 2006 startet Fretheim-hesten til formtallet 49, torsdag vant han meget sikkert til formtall 78!
- Han har startet 11 ganger for meg, og uttellingen har vært åtte seire og tre annen. I tillegg er han på alle måter en fantastisk hest, så det er slike hester som gjør at det er moro å holde på.
- Hvor skal dette ende, Jacob?
- Vel, trolig ender det i neste start. Da skal han gå i Fearnleyløpet, og det kan jo bli i tøffeste laget. Men han starter i hvert fall, og da får vi et mål på hvordan det ligger an, sa en meget fornøyd trener.

Kveldens første vinner ble Baron von Rosen. Etter et meget godt ritt av Lea Olsen ble seieren til slutt sikker.
- Vi har hatt veldig dårlige treningsforhold i Gøteborg i år, så derfor har han startet lite. Men nå ser det ut til å løsne, sa trener Rolf Persson.

The Witchcat var maiden inntil torsdag. Da ble det en lett seier.
- Hun er litt heit i hodet, men det er kanskje ikke så dumt på sprint, mente trener Eva Sundbye.

Evening Star viste stor fart og vant V5-innledningen greit. Trener Merethe Nyhus Sørensen var fornøyd.
- En flink hest, som fortjente en seier. Nå prøver vi 1350 meter, før hun skal få være med i feltritt. Evening Star er nemlig en meget tøff dame, oppsummerte Merethe.

Sea Pirate vant enkelt med formjockeyen Carlos Lopez. Trener Lisette Olai-Olssen var på ferie.
- Da ble det tur til vinnerpaddocken for meg likevel, sa stedfortredende trener Hallvard Soma, som kunne berette at Sea Pirate hadde blomstret mye siden han kom fra Stockholm. Og for dem som tror at vi vil røpe Hallvards alder, må de tro om igjen. Men om to år er det betydelig rundere.

Barrizatino hadde ikke gjort det hele store så langt i år. Men torsdag ble det seier.
- Hun har slitt med både hals og kne, men nå ble det perfekt. Dessuten red Cecilie Dahl et flott løp, så da gikk det bra, konstaterte trener Are Hyldmo.

Face the Fact avsluttet V5-løpene og torsdagskvelden med en fin seier.
- Det var første seier for hesten og første seier for meg, sa en meget glad trener Gabrielle von Eckermann. Hun hadde reist i syv timer for å komme til Øvrevoll fra sin stall i Malmø, men hjemturen gikk sikkert ganske greit.
BARON VON ROSEN fint med som fjerde. Fant en luke nest innerst tidlig på oppløpet. Gikk frem til tet og holdt sikkert unna. QUICK SHANIA med foran hele veien. Måtte kjempe for annen, men klarte å holde unna. Bra avslutning av SUNNY SEA til tredje. LOST LADY og TIA MARIA gikk nok litt hardt ut og fikk betale på oppløpet.

THE WITCHCAT tidlig fremme i front. Hadde små problemer med å holde dette feltet fra livet. EAST OF INDIA ikke så rask til å begynne med. Fikk opp farten og var etter hvert klar annen. DAUGHTER OF YORK et løp på det jevne til sikker tredje. TARKUS greit ut av boksene, intet spesielt å by på.

EVENING STAR satset helt innvendig. Var langt fremme hele veien og stakk til slutt i fra til sikker seier. DARK PRIDE gikk også innvendig. Klarte så vidt å holde unna til annen. TUSSILAGO raskest av de utvendige hestene. Var sannsynligvis en liten stund i front, men kunne ikke svare opp de innvendige. ANNE’S BIRTHDAY og GOLDEN CHAPEL fint fremme, denne gang holdt det ikke inn.

LADIES UNIQUE annen, overtok teten i siste sving. Svarte opp strålende til flott seier. NICKI HILL fjerde, frem som tredje i siste sving. Gikk meget bra helt til mål. BORN TO WIN blant de siste, dog aldri langt bak. Avsluttet fint til siste trippelplass. ALICE SPRINGS med helt fremme til oppløpet, kunne ikke forsvare seg da.

SEA PIRATE fint med innvendig. Satte inn et støt tidlig på oppløpet og avgjorde enkelt. ERROR kom også frem tidlig på oppløpet. Prøvde seg mot vinneren, men måtte nøye seg med en fin annenplass. DUNARONI raskt til tet. Holdt seg fremme til vinneren kom, holdt greit til tredje. GOODRUN i tetbildet til begynnelsen av oppløpet.

BARRIZATINO ble ikke med på det høye utgangstempoet. Kom i stedet med en fin spurt som ga en knepen, men likevel nokså sikker seier. VIMBUS sjette, opp som fjerde i siste sving. Så skummel ut, men måtte nøye seg med annen. DESDEMONA trakk av gårde i et høyt tempo. Holdt med tanke på det meget bra. ZAWADI i front til oppløpet, hadde ikke så mye å svare med denne gang. OKTKAR tredje i svingen, kun på det jevne. Bra avslutning av DICKSON.

FACE THE FACT tet, ble overfløyet før svingen, men overtok kommandoen igjen midt på oppløpet. CHOPARD kom farende utenfra til klar tet. Måtte etter hvert gi seg for lederen, men holdt fint til annen. KLEINGELD sjette, avanserte fremover og var ikke langt fra annen. TWIST N’SHOUT og TOM FIX fint med, kunne ikke helt følge de beste.

Løpsdag 16 torsdag 2. august

Petersen i Polar?


Polar Cup er ett av våre to gruppeløp på Øvrevoll (Marit Sveaas’ Minneløp på Derbydagen det andre). Torsdag er vi fremme ved Polar Cup, høydepunktet på en ellers flott løpsdag.
Syv norske, syv svenske samt fjorårsvinneren, franske Ricine, utgjør startfeltet. Niels Petersen har hele tre hester med i feltet og ser selvsagt frem mot en spennende løpsdag.
- Ja, det skal bli veldig artig. Espen Ski har valgt Francis, og jeg vil nok si at også jeg har aller mest tro på den av mine. Han spurtet strålende til annen bak Muskateer Steel i jubileumsløpet, og 1350 meter er normalt et pluss for Francis. Det er en fordel med litt svikt i banen, men det er jo stort sett ikke noe problem denne sommeren.
- You Never Know var veldig god sist etter lang pause. Jeg hadde håpet at han skulle ha fått ett løp til, men det fikk vi ikke til. 1350 meter er midt i blinken, og skulle noen ha glemt det, vant You Never Know dette løpet i forfjor.
- Salt Track har ikke startet siden han vant Pramms på Jägersro. Vi matcher ham mot Sveaas-løpet, og 1350 meter kan nok være litt kort, men han er en klassehest som alltid skal regnes. Jeg er veldig spent, for det kan bli både stang-inn og stang-ut på torsdag, resonnerer Niels.

- Hva med dine andre sjanser?

- Latakia er en kjempefin hoppe, som gikk et tiltalende kvalifiseringsløp. Hun jobber godt i trening, og jeg tror bestemt at hun skal være med helt fremme.

- I Derby Trial har jeg to hester. Northern Pal er ustartet, men det har vært vanskelig å finne løp til ham over distanse. Virker jevngod med Firefoot, og jeg forventer bare at de gjør greie løp. Tussilago er på rett vei, og jeg blir ikke overrasket om han er med i hvert fall til en trippelplass, avslutter Niels.

Det har ikke vært vanlig at hoppene gjør det så bra i Polar Cup. Men i fjor ble det slutt på den visa. Da vant som nevnt franske Ricine, og hun fikk hard kamp av vår egen flotte hoppe Solvana. Disse to stiller opp igjen som de to eneste hoppene i et flott felt på 15 hester. Så får vi se om noen av hestene til Niels eller noen av de øvrige i feltet kan stikke mulen først over mål. Løpet virker svært åpent, og vi gleder oss allerede stort. Vi tror det kan være lurt med noen streker på kupongen og heller spare litt på blekket i Skandinavisk Mesterskap. Der gleder vis oss til en duell mellom Cassini og Kronhjort.

 Hovman reiste seg

- Han sto opp fra de døde, sa Cathrine Erichsen etter Hovmans flotte, men sjokkerende seier i Polar Cup torsdag. Riktig så ille var det nå ikke, men at Hovman skulle vinne, hadde nok de færreste ventet. 40 i vinnerodds og nest sistevalg i V5 forteller jo litt.
- Jeg måtte nesten klype meg litt i armen på oppløpet. Han har jo gitt oss så mange gleder, og vi var fast bestemt på at han ikke skulle ende opp nede i divisjonene. Nei, dette var bare utrolig gøy, sa en lykkelig trener Cathrine Erichsen.
Veldig lite hadde gått riktig så langt for Cathrine og hennes stall i år. Derfor smakte seieren ekstra godt.
- Vi har tro på ham så lenge Cathrine har det,  sa deleier Jan Petter Jebsen.
- Nå blir det minst en Gammel Dansk, sa Jebsen, med tanke på psevdonymet bak vinneren.

Skandinavisk Mesterskap ble noe overraskende for de fleste vunnet av Zafirah.
- At vi skulle slå de to store favorittene, var nok litt over forventet. Men det er klart vi håpet, og dette var kjempeartig. Hun var syk i Danmark, så jeg visste at Zafirah kunne mye mer enn det hun fikk vist der, sa en glad trener Hallvard Soma.

Derby Trial endte opp i en duell mellom Salongold og Act Two, med førstnevnte som vinner.
- Han kunne ha vunnet med halve oppløpet, men han er fortsatt barnslig og venter på de andre, sa jockey Mark Larsen
- Nå blir det Derby neste. Det blir spennende, for Salongold er en meget god hest, sa Rune Haugen ette sin seier nummer to på Øvrevoll, samt seier med den gode toåringen Livigno på Täby.

Løpsdagen åpnet med to fine toårsoppgjør, med Eivind Eckbo Legats vandrepokal for hoppene som hovedoppgjør. Wido Neuroth hadde totalt tre hester til start i de to løpene, tok dobbelt i Eckbo-løpet og vant Norsk Rikstoto 2-årsløp. Vi legger oss navnene Fortaleza, Distant Star og Celeste på minnet.
- Flotte individer, som jeg tror har litt klasse, mente Wido, og det er liten grunn til å være uenig.
- Heatherwold tre dager før Derby er neste oppgjør det siktes mot, sa Wido.

V5 ble innledet med seier for Zalo. I sin tredje start for året ble det seier nummer to.
- Han var ridehest en stund, og vi tar det rolig med ham i trening. Moro med nye eiere, og vi får se om vi kan få ham i orden til større oppgaver, sa trener Rune Haugen om skimmelen, som var stjerne som toåring.

Espocitio var riktig løsning i V5-finalen. Han nådde igjen Chopard og holdt unna for Arno.
- Det er nok litt mer sprintblod i Barrier Reef-avkom enn jeg trodde, sa trener Are Hyldmo. Vi vil nok prøve oss litt mer på sprint, kanskje på dirt track, undret trener Are Hyldmo.

Amatørløpet ga en sikker seier til Billsson og Sofie Langvad. Sofie har dermed på det nærmeste vunnet Øvrevoll Hestesport Cup.
- Han henger litt, men er ellers en veldig fin hest å ri, sa Sofie om vinneren.

 

FORTALEZA tidlig fremme i front. Ble angrepet, men la inn et ekstra gear og vant sikkert. AQUILA FLYER sammen med vinneren, forsøkte seg, men måtte konsentrere seg om annen. MARIA MØY på tredje gjennom svingen. Gikk frem til tetduoen og var ikke mye slått av disse.

DISTANT STAR annen, frem til lederen midt i oppløpet. Koblet greit grepet og vant sikkert. CELESTE misset starten litt og var femte av gårde. Spurtet meget bra og sikret dobbel til stallen. LATAKIA rask ut, dro til tet. Holdt farten brukbart til tredje. TSARINA BLUE fjerde, var ikke så alt for mye slått.

ZALO innledet rolig. Angrep midt i banen på oppløpet og nådde frem til knepen, men sikker seier. CREEK DANCER annen, overtok teten før svingen. Dro hardt unna og holdt alle unntatt vinneren bak seg. ASK THALHEIMER fikk et tuklete løp, både i svingen og midt på oppløpet. Spurtet bra og er verdt oppmerksomhet fremover. ESCARPADA annen, falt litt tilbake. Avsluttet bra og var nær ved å klare tredje. ANNE’S BIRTHDAY frem til tet etter 100 meter. Ned på annen, men mistet gløden.

SALONGOLD tidlig fremme i tetskiktet. Ledet i siste sving og fikk plassen ved gjerdet. Ble angrepet, men holdt unna til seier. ACT TWO femte, avanserte fint fremover. Prøvde seg mot vinneren, men måtte nøye seg med plassen nærmest. SPIRIT DU LOGIS frem som tredje i siste sving, holdt denne plassen stort sett hele oppløpet. WHEN IN SEPTEMBER på det jevne til fjerde. FIREFOOT fremme til oppløpet, ga seg noe.

ZAFIRAH var med ikke med på noe som helst, før hun dukket opp 200 meter fra mål. Etter en kraftig spurt nådde hun mål som sikker vinner. CASSINI misset litt i starten. Ventet med å angripe til litt inn i oppløpet. Slo lederen, men ble selv spurtet ned av en som kom bakfra. KRONHJORT var vrien før start, men snart fremme i selve løpet. Fikk et grep 200 meter før mål, men måtte kaste inn håndkleet. Positivt løp av NAJA, som fightet godt hele veien.

HOVMAN midt i feltet, femte i svingen. Fremme ved lederen 300 meter fra mål og fightet som i gamle dager. Holdt unna til knepen seier. RICINE fint med som fjerde i svingen. Hadde litt problemer med å få fritt frem, men spurtet så strålende til annen. TIBERIUS CAESAR tredje tidlig, det samme i svingen. Holdt farten meget bra til siste trippel. Bra avslutning av WAZIR og SALT TRACK, mens IHLA GRANDE stakk og fikk fire lengder tidlig på oppløpet. Skal nok passes fremover. PIPOLDCHAP annen i svingen, ga seg en del.

ESPOCITIO annen, nærmet seg lederen og nådde henne igjen kort før mål. CHOPARD dro av gårde i hardt tempo, ble innhentet siste 100 meter. ARNO et stykke bak. Avsluttet meget bra til tredje. WELSH DRAGON bra fremme hele veien, holdt bra. DARK PRIDE så litt skummel ut, men det bet ikke riktig.

BILLSSON fint frem innvendig på bortre langside. Frem i tetskiktet med 400 meter igjen, holdt sikkert unna. MANITS LO annen, tet i siste sving. Forsvarte seg fint og klarte annen. QUICK SHANIA aldri langt bak der det skjedde. Gikk greit til mål og ble tredje. TANZANIA og RAIDER KEYS annen og tredje i svingen, hadde gjort sitt ytterste.


Løpsdag 17 torsdag 9. august


En spennende blanding

Løpsdagen torsdag er blitt en morsom mikstur. Hekkeløp, toårsløp, eliteløp, sølvdivisjon, samt et par finaleløp for den noe enklere garde, det ser interessant ut. Med tre 15-hesters felter i avslutningen av V5 burde det være nok å bryne seg på for spillerne også.
V5-innledningen er denne gang en sportslig godbit. Rune Haugen sender ut en trio mot en duo fra Arnfinn Lund. Disse støter på tre hester, som alle har lyst på seier. Angel de Madrid har ikke startet på Øvrevoll siden Marit Sveaas’ Minneløp i fjor, men har vært god i Danmark og Sverige siden den gang.
Art Attack var meget god i norgesdebuten i Valley Chapel Memorial med en tredjeplass. Da ble han slått av Miss the Boat, som han møter igjen. Mens Haugen-hestene trolig satser mot Sveaas-løpet på Derbydagen, velger trolig Miss the Boat å forsvare fjorårsseieren i Erik O Steens Memorial, årets største oppgjør for hoppene over distanse. Vi gleder oss stort til dette løpet, et løp som indikerer at nå er det snart store ting på gang på Øvrevoll. Torsdag er det 17 dager til Derbydagen.
Hekkeløpet, som innleder dagen, er kun åpent for hester som ikke har vunnet hekkeløp tidligere. Her får vi se gode flatløpere som Omoto Sando og Suffolk County prøve seg over hekk. Vi ser at det er ganske store forskjeller i formtallet fra flatløp. Det kan imidlertid være farlig å se seg blind på disse tallene, for man kan tape både stil og krefter om hoppingen ikke stemmer. En titt på prøvesprangene foran løpet kan være en nyttig indikasjon.
Sølvdivisjonen byr ofte på tette og spennende oppgjør. Rapponghi har forbedret seg fra formtall 75 til 85 på et par måneder. Nå gjenstår det å se om han kan løpe opp til sistnevnte tall.
Å finne gode holdepunkter for spillerne, ser ikke lett ut denne gang. 270 000 mulige kombinasjoner i V5 gjør at vi tror det blir flotte utbetalinger, både i V5 og andre spilleformer. Det kan bli en lønnsom aften for de spillerne som har teft og flaks torsdag.


FESTINA LENTE innledet på fjerde. Avanserte til annen i svingen og hoppet siste hekk likt med lederen. Stakk unna til enkel seier. BE MY SON annen fra start. Overtok teten på bortre langside og ledet til vinneren kom. Fullførte bra til andreplass. ANOTHER ASHUMET lå på tredje hele veien. POWERLINE ledet den første halve runden. OMOTO SANDO mistet rytteren på den andre hekken.

SANG REAL annen fra start. Overtok ved overgangen og holdt inn til sikker seier. QUANERO midt i feltet innledningsvis. Tredje ved 200 metersmerket. Fulgte vinneren, men kom aldri opp på siden. SIMIAN innledet bak i feltet. Bra avslutning til tredje uten å kunne true de to beste. DOUBLEDAY ledet til vinneren kom, holdt brukbart til tredje.

MISS THE BOAT overtok teten etter 100 meter. Holdt siden unna for alle angrep, berget seieren med et hode. THE PIRATE lå bak i feltet til utgangen av svingen. Spurtet forrykende, men kom litt for sent. ART ATTACK på fjerde ned bortre langside. Angrep tidlig på oppløpet og så farlig ut, men fikk aldri helt kontakt. HECTOR spurtet bra til fjerde. MIYASAKI lå fremme i teten, sto ikke helt hjem.

MASSENZIO var annenhest ned startsiden. Var lett gående på oppløpet og overtok teten ved 200 metersmerket. Ble steinhardt angrepet av et helt kobbel, men holdt seg det nødvendige foran. TOUGH LINE lå midt i feltet lenge. Angrep innvendig siste 200, men rakk ikke helt frem. LUCKY LUCIONI tok det rolig fra start og lå i baktroppen. Sprutet fort ute i banen og var ikke mye slått. TIM FOX ledet til vinneren kom. Holdt farten bra selv om dalte ned til sjuendeplass.

KLEINGELD innledet som sjuendehest. Avanserte til femte gjennom svingen og overtok teten midt på oppløpet. Ble angrepet, men svarte opp til knepen seier. DARK PRIDE lå på annen fra start til inn på oppløpet. Så slått ut en stund, men kom tilbake og hadde nesten hentet vinneren. FLYFIRE var i baktroppen av hovedfetet ned bortre langside og gjennom svingen. Avsluttet fort, men hadde for langt frem. MILLIONDOLLARBABY tapte noen lengder i starten. Reparerte bra til femte. EVENING STAR stakk rett til tet, hadde gjort sitt 300 meter ute.

HILTON LADY lå plassert i bakre del av feltet til utgangen av svingen. Fikk opp farten og var i tet 300 meter fra mål. Gikk inn til grei seier. ARNO åpnet forsiktig midt i feltet. Avanserte til annen gjennom svingen. Hang seg på vinneren da denne kom, men klarte ikke å utfordre. QUICK SHANIA var aldri langt unna teten. Ble passert midt på oppløpet. Holdt farten fint til tredje. TOTECA spurtet bra til fjerde etter en forsiktig innledning. CHOPARD som vanlig til tet, ga seg tidlig denne gangen.

RED TSUNAMI var ikke med på startrushet og lå beskjedent plassert bak i feltet. Fikk opp farten på oppløpet og spurtet inn til knepen seier. RESCUE TIME fulgte samme opplegg som vinneren. Var nærgående til slutt, men måtte nøye seg med annen. CONSENSO lå plassert midt i feltet. Også han spurtet bra og var med i seierskampen. LOST LADY blåste til tet og holdt et høyt tempo. Ga seg helt. DANETIME MUSIC tapte nok en gang lengder i starten og fikk løpet ødelagt.

Løpsdag 18 torsdag 16. august

Kvalitetsfylt Fearnleyløp


Årets utgave av det tradisjonsrike Fearnleyløpet har ikke samlet flere enn fem deltagere, men det er ikke noen hvem som helst som stiller i startboksene. Fire av dem har galoppert inn mer en million kroner og den siste har en formkurve som peker rett opp.

Galoppdronningen, Funny Legend, blir for mange en naturlig favoritt i løpet. Denne fantastiske hoppa har vist fin form i hele år og har vunnet tre av fire starter. Hun innledet sesongen med seier i et eliteløp på Täby før hun møtte den skandinaviske milereliten i Stockholms Stora Pris (Gr3) på samme bane i slutten av mai. Her ble det nok en seier, en sikker lengde foran Angel De Madrid og Calistoga. I Valley Chapel Memorial(L) fant hun de 2200 meterne litt for lange og måtte nøye seg med en, for henne, beskjeden femteplass. I Morten og Torvald Klaveness’  Minneløp(L) var Funny Legend tilbake i vinnerpaddocken. Hun lekte med konkurrentene og vant overlegent med fem lengder. Funambule-datteren vant Fearnleyløpet for to år siden og vi tror hun vinner igjen.
Hardeste konkurrent blir trolig tittelforsvareren Firello. Han måtte se seg slått av Funny Legend i dette løpet i 2005 og er ute etter revansje nå. Muhab-sønnen har også hatt en flott sesong. Han årsdebuterte i Walter Nilsens Minneløp(L) med en fin annenplass bak Miss The Boat. Deretter knuste han gode konkurrenter og Inchrorys 11 år gamle banerekord over 2000 meter i begynnelsen av juni. I sin tredje start for året ble han knepent slått til tredje i Øvrevoll Jubileumsløp - Polar Mile(L) av Ecology og Wazir. 7-åringen var tydeligvis ikke i orden i siste start, da endte han på en skuffende sjuendeplass i Valley Chapel Memorial(L).  Firello liker å holde stor fart i løpene sine og han står distansen helt til mål, så spørs det bare om han holder unna for Funny Legend’s spurt.

De to forgrunnsfigurene er nevnt, hva så med de tre andre? Ladies Unique er jyplingen i denne rutinerte gjengen. Siden han begynte å vinne løp i fjor høst har det blitt åtte seire og formtallet hans har økt fra 53 til 82. Nå møter han tøffere motstand enn noen sinne, og han må enda 10 kilo opp i formtall for å gå helt til topps. Nicki Hill er en herlig sliter som har vunnet Fearnleyløpet to ganger tidligere, i tillegg til en rekke andre storløp. 23 seire og 53 trippelplasseringer har 11-åringen tatt på 82 starter og i prispenger har det blitt over 2,1 millioner kroner. I år har han ikke vunnet, men han har flere fine plasseringer og skal ikke glemmes helt. Ett år yngre Tim Fox viste litt fremgang sist etter en laber start på sesongen. Viking-sønnen er avhengig av fast gressbane for å yte sitt beste og det har det som kjent ikke vært mye av i sommer. Tim Fox har gjennom alle år vært en av toppene i årgangen og finner han tilbake til besteformen (og fast bane) er han med å sette farge på løpet.

For øvrig inneholder løpsdagen et 2-års- og et 3-årsløp for norskoppfødte, et maidenløp og tre handicapløp. V5 omgangen ser heller ikke denne gangen lettløst ut og som vanlig er det gode penger å hente for de heldige og dyktige spillerne som prikker inn fem rette.
ONTARIO midt i feltet. Fikk seg en smell da han prøvde å gå mellom hester. Kom tilbake og spurtet flott til seier. MARIA MØY fremme hele veien. Gikk innvendig og var en stund i klar tet. Kjempet godt, men måtte nøye seg med annen. AQUILA FLYER også fint med. Holdt farten godt nok til å klare tredje. Bra avslutning av ORKAN.

FUNNY LEGEND tredje, hadde ingen problemer da hun bestemte seg for å avgjøre det hele. NICKI HILL sist, avanserte på oppløpet og vant kampen om annen. LADIES UNIQUE annen. Gikk innvendig, men skiftet så taktikk. Meget tapper som tredje. TIM FOX ledet, men ga seg.

FINITA i par bak lederen. Koblet grepet på oppløpet og holdt siden sikkert unna. OBLANCS tidlig i tet. Holdt farten hele veien og var klar annen. LUZ ARCAL i par nummer to, gikk bare på det jevne. DANZING REEF fjerde, holdt plassen til mål.

IN THE FLESH fjerde, prøvde seg i en luke innvendig. Fant først ikke plass, men så lysnet det. Nådde akkurat frem i tide. DANETIME MUSIC gikk for en gangs skyld godt i vei fra start. Annen i svingen, overtok teten, men ble speedet ned. LOST LADY klar tet. Holdt bra, men kunne ikke forsvare seg helt inn. ERROR på det jevne til fjerde.

NORTHERN PAL fint fremme som fjerde-femte. Meldte seg på 400 meter fra mål og fightet seg til en fin seier. CARIUS der fremme hele veien. Kjempet godt, men han er fortsatt maiden etter et knepent tap. WOLVER i tet. Den tredje som hadde noe å gi, men måtte gi seg for de to beste. Fin avslutning inne i banen til fjerde av JUILLIARD.

BIT NOBLE annen, tredje ut på oppløpet. Angrep lederen og koblet raskt et sikkert grep. MILES dro av gårde i front i hardt tempo. Måtte gi seg for vinneren, men holdt farten godt nok til å klare annen. UNREAL WONDER sjette-syvende. Angrep tidlig i oppløpet. Så skummel ut, men det ebbet litt ut tross sin tredjeplass. Fin sving på TINI’S SONG, men hadde ikke noe ekstra. Det hadde heller ikke KLEINGELD ute i banen.

TOM FIX rett til tet. Holdt godt tempo hele veien og vant meget enkelt. ACAFAN relativt beskjedent plassert. Spurtet meget bra og tok en sikker tredje. Også TIA MARIA tok det pent. Spurtet flott langs railen og tok tredje på det. SECOND WIND annen i siste sving, hadde gjort sitt. WHITELOU med til oppløpet, slet da med å holde følge.


Løpsdag 19 torsdag 23. august

Topp toåringer

Vi får se flere flotte toåringer i The Heatherwold Cup torsdag. Tre dager før årets store Derbydag er det vanligvis ikke løp på vårt vakre galoppanlegg, men i år er det fullt kjør. Fire franske, tre tyske, en irsk og en engelsk hest gjør opp om seieren. Som så mange ganger tidligere i storløp er det Wido Neuroth som har de heteste kortene. Blant flere tøffe utfordrere tror vi Niels Petersens duo er verdt litt oppmerksomhet.
Når Wido får sving på seiershjulet, er han ikke lett å stoppe. Etter gevinstene i svensk Derby og Fearnleyløpet, virker det meget sannsynlig at også Heatherwold skal gå til stallen. Lech og Distant Star har begge imponert stort, og det blir en liten overraskelse om vi skulle få en annen vinner. Latakia og Quanero er riktignok av fint merke, og det er selvsagt slik at ingen av de øvrige føler slaget tapt på forhånd.
Med unntak av Heatherwold, går løpene torsdag på sandbanen. Dette selvsagt for å spare gresset mest mulig til Derbydagen. Selv om det ikke er løp av aller høyeste klasse, er vi overbevist om at spillerne opplever løpsdagen som interessant. En 1600 meter for hester med formtall rundt 80 blir spennende. Den gamle kjempen Mortens Prospect hadde i sin tid banerekorden på denne distansen, og med formtall 82, hans laveste på mange år, er han trolig verdt oppmerksomhet. Flere av hestene har litt dunkel form, så det kan være nødvendig med alle syv hestene på V5-kupongen.


VASILEUS fremme hele veien. Ble hardt angrepet, men maktet å holde unna. LACH også helt der foran. Så ut til å koble grepet på vinneren, men ble kontret ut. Antivinner-tendenser. DANETIME MUSIC misset starten litt. Opp på fjerde og avsluttet godt til tredje.

MILLERY dannet tetpar med DESERT FUSE. Disse dro bare lenger og lenger fra de andre. Knallhard kamp om seieren som MILLERY avgjorde på streken. Langt bak avsluttet SUNNY SEA bra til tredje, men dette var et rent tohesters oppgjør.

LECH tredje, opp på annen. Koblet grepet til enkel seier. GILLSAN tet, brøt noe ut i svingen. Holdt alle utenom vinneren godt bak seg. LATAKIA avsluttet fint til tredje, mens DISTANT STAR aldri fant rytmen.

CREEK DANCER raskt til tet. Hadde siden full kontroll. ROMUND ikke så rask fra start. Avsluttet desto bedre og nærmet seg vinneren noe. NEXT AMBER toer, holdt farten anstendig til tredje.

SUFFOLK COUNTY annen. Overtok tidlig på oppløpet og hadde siden full kontroll. MORTENS PROSPECT ikke blant de raskeste av gårde. Spurtet meget bra og tok en sikker annen. XAAR QUEEN bra med fremme. Var annen lenge, men måtte nøye seg med siste trippel. TIM FOX ledet til oppløpet.

TOM FIX fremme hele veien. Måtte kjempe hardt for seieren, men holdt akkurat unna. ANTONIO CIGAR avanserte mot siste sving. Fightet knallhardt mot vinneren, men fikk aldri noe overtak. OLD WITCH annen, holdt farten godt nok til å klare bronsen.

CAJUN STAR fint med bak tettrioen. Angrep innvendig på oppløpet og vant enkelt. SOFT PEARL avsluttet meget bra til annen. COMMANDER ON TURF med fremme, holdt greit til tredje. GENUINE PEGASUS og CHOPARD tidlig i tetbildet, kunne ikke forsvare seg helt inn.

Løpsdag 20 søndag 26. august

Da capo fra Jägersro?

For to uker siden ble trippelen i svensk Derby Appel au Maitre – Luca Brasi – Calrissian. Vi er inne på at Peugeot Norsk Derby kommende søndag vil ha en liste som likner mye på den vi fikk i Malmø.
At Appel au Maitre blir favoritt, trenger ingen å lure på. Han kommer til å starte i Derby til vinnerodds godt på undersiden av 2-tallet. Det er forståelig, for vi har ganske sikkert å gjøre med en av de beste treåringene på banen gjennom tidene. På den annen side, det var også Noble Dancer, og han tapte sitt Derby for 32 år siden.
Wido Neuroth tok sin niende svenske Derbyseier 12. august med Appel au Maitre. En utrolig prestasjon, og alt tyder på at det går mot hans femte Derbytriumf på Øvrevoll. Tidligere har han vunnet med Lorofino, Brown Ale, Valley Chapel og Kimola, og nå går det mot en kvintett. Stall Perlen og Fredrik Johansson har også hatt mye suksess sammen, selvsagt aller mest med Valley Chapel. Søndag tror vi eier, trener og jockey kan skrive nok et navn inn i den lange listen som alle ønsker å ta del i.
Luca Brasi og Calrissian vil svært gjerne slå den store favoritten. I svensk Derby var de sjanseløse, og de må nærmest overgå seg selv om de skal klare det på Øvrevoll. Men de har vist at de har klasse, og de har vist at de kan galoppere på gress. Det er naturlig at denne duoen rangeres nærmest den store favoritten.
Det er ikke lett å få øye på andre som kan gå helt til topps søndag. Rune Haugen har høye tanker om Salongold. Han vant Derby Trial i kamp med Act Two, men Rune mener det er mer å gå på. Cassini, som vant danskenes Derby og ble nummer fem i den svenske utgaven, har klare forhåpninger om en god premie. Men hvis Arnfinn Lund tar sin tredje strake Derbyseier etter Bye Bye Loev i 2005 og Negra del Oro i fjor, da blir vi både overrasket og imponert.
De fire norskoppdrettede Zafirah, Fortezza, Chistosa og Carius kjemper nok ikke om seieren. Men med 100 000 kroner i bonus til beste norskoppdrettede, blir det helt sikkert spennende å følge den kampen litt bak de aller beste.

Vidåpent Sveaas-løp

Mens det ser ut til å være ganske stor forskjell på de beste og de nest beste i Derby, vil vi karakterisere årets utgave av Marit Sveaas’ Minneløp som ett av de åpne og mest uvisse oppgjør gjennom tidene. Som regel har vi en ide om hvilke hester som vil bli rangert høyest, men her sliter vi virkelig med å skille klinten fra hveten. Vi ser for oss et oppgjør hvor det er ti vinnerkandidater 200 meter fra mål. Intet er jo morsommere enn det.
Samtlige hester står på formtall mellom 89 og 92. Fra England kommer de to fireåringene Snoqualmie Boy og European Dream, mens vi får en tysk gjest i form av treåringen Forthe Millionkiss. Hittil har det ikke lykkes en hest utenfor skandinavisk trening å vinne Marit Sveaas’ Minneløp. I år kan det være en mulighet, hvis våre mest langveisfarende finner seg til rette på Øvrevolls spesielle baneprofil. Det er langt fra hver gang det har skjedd.
Fra Sverige får vi kvartetten Maybach, Jubilation, Crimson and Gold og Wazir på besøk. Jubilation var en strålende vinner for to år siden, men har ikke fått det til i år. Crimson and Gold ble nummer to i fjor etter Binary File, og vi vet alle hva Bendik Bø har fått til i år. Derfor er det neppe lurt å overse Maybach, som pleier å ha en sterk spurt på lager. Danskene mønstrer Fly Society, femte i fjorårets utgave.

Hjemmelaget har syv navn å håpe på, og for oss skiller det nesten ingenting mellom disse. Hovman vant Polar Cup for en snau måned siden og har vært annen i Sveaas-løpet for tre år siden bak Mandrake El Mago. Niels Petersen mønstrer Salt Track og The Pirate. Sistnevnte er i sitt livs form, mens Salt Track var god i Polar Cup etter pause siden seieren i Pramms på Jägersro.
Rune Haugen har også en duo, som har kapasitet til å være med i toppen. Både Angel de Madrid og Art Attack bør tas på alvor.
Vi har spart vår norske duo Firello og Funny Legend til slutt. Disse to gjør gang på gang ære på norsk oppdrett. 1800 meter og en litt lettere gressbane enn vanlig denne sommeren, burde passe perfekt. Sistnevnte var fjerde i fjor, mens Firello blir meget skummel om han treffer med det perfekte utgangstempoet. Det må gå fort, men det finnes alltid en risiko for at det går for fort. Uansett, dette blir et fantastisk oppgjør, som vi vil glede oss til hele uka frem til søndag.

Bærum kommunes hekkeløp

Som alltid åpner Derbydagen med et fartsfylt hekkeløp. Lights Out og Mick Jerome var Derbyvinnere i 2003 og 2004, og begge har konvertert til hekk. Begge vil ganske sikkert hevde seg bra, men det er intet duket bord de kommer til. Neptune Joly vant svensk Grand National for drøyt to måneder siden og har vist klasse, og flere andre med liten rutine har vist lovende takter over hekk.

Peugeot Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

Veldig få av disse toåringene har den helt store rutinen. Vi får en gjest fra Sverige og en fra Danmark, resten er norsktrente. Det skal bli spennende å se Livigno på Øvrevoll. Han har tatt to lette seire på Täby og fått med seg fine bonuser. Vi er ikke så sikre på at han drar fordel av 200 meter lenger distanse, så de øvrige bør ikke gi opp for tidlig. Kanskje er Simian den som blir verst i mot?

Formuesforvaltnings løp

V65 åpner med et uhyre vrient løp, hvor det for de dyktigste kan bli snakk om å forvalte en ganske pen formue, som løpet tilsier. Face the Fact har seier i siste start, og selv om han står litt verre til denne gang, tror vi han vil være med i striden. Men over 1200 meter er det ingen tid å miste, og med 15 hester i feltet, dreier det seg en del om posisjoner. Chopard er langt fremme, men mangler litt vinnervilje.

Sanderstølen Cup

Heller ikke dette er så enkelt. Om da ikke Farouge for alvor er tilbake i beste form. Han imponerte i stayerløpet på den svenske Derbydagen med en suveren seier, og Farouge har tidligere hevdet seg i toppen  av den skandinaviske eliten. Et spennende og nytt navn på Øvrevoll, er Al Maradi med fine prestasjoner på Täby. Han er nå i trening hos Knut O Arnesen og blir outsider direkte.

Lufthansa Derby Milen

Dette er et løp for treåringer som har vært meldt til Norsk Derby, men som stort sett finner den distansen for lang. Vi ble litt imponert over Lam of Mull i tilsvarende løp på Jägersro. Med litt mer moderat innledning, kan det holde helt hjem for Haugen-hesten. Flying Falk var med fremme ganske lenge i Svensk Derby, og Shareholder tror vi passer godt på distansen og underlaget.

VG Sprinten

Veldig morsomt at vi har fått hele 15 hester på en lynrask 900 meter. Her kommer det til å gå unna. Media Hora ruser av gårde, med Raise the Rhythm og Steve’s Champ i hælene. Ticmosic slo Media Hora på Gøteborg for en uke siden. Så spørs det om Ihla Grande klarer å følge disse råsprinterne, og om Solvana taper for mye til å nå frem når løpet kun varer i drøyt 50 sekunder. Blir banen lett, er vårt tips at Media Hora holder helt inn.

Mateus Ladies Cup

For to år siden vant Sofie Langvad, mens Lea Olsen tok hjem seieren i fjor i Ladies Cup. Dette er uten tvil to av feltets beste ryttere, og derfor skal både Tom Fix og Cajun Star tas på alvor. Mette Kjelsli tar med seg Irish Lad, som hun red til seier på den svenske Derbydagen. Bak de nevnte er dette et meget åpent løp, og det kan lønne seg å ha noen streker i V5.

Erik O Steens Memorial

Miss the Boat vant dette i løpet i fjor og er over distanse en av våre aller beste hester. Vi tror på reprise og mener at det kan være et godt forslag til banker. Høyt tempo gjør de øvrige hestene møre. Hot Fudge, Lumen og Here She Comes virker hardest i mot, nå som Negra del Oro helt ser ut til å mangle storformen. Men Lund-seier tror vi på uansett.

Oslo Racing Stables AS løp

Flere gode hester med dokumentert form gjør dette løpet severdig. Stålmannen vant på denne dagen i fjor og kan gjøre det igjen. Her er det imidlertid mange om benet. Perfectionist har gjort det bra i Danmark, og Boss har to strake i Gøteborg. Micke er også bra, og så spørs det om Emilio kan gjøre det like bra på gress som sist på Jägersro. Og det er slett ikke sikkert at vinneren er nevnt.

Negra del Oro løp

Siste løp på Derbydagen har fått navn etter fjorårets vinner av Norsk Derby. Her er vårt mål å stå igjen med alle 13 hestene i V5-veddemålet, slik at vi kan nyte løpet fullt ut. For de spillerne som ikke har råd til så mange streker mot slutten, tror vi det kan være lurt å ha et spesielt øye til Tough Line. Miss Imperious kan være en spennende gjest å se litt opp for.


NEPTUNE JOLY avanserte kraftig mot siste sving. Overtok teten og fikk flere lengder. Sprang dårlig på siste hekk og måtte jobbe for å holde unna. MICK JEROME femte, avanserte suksessivt. Nærmet seg vinneren hele oppløpet ned, men klarte aldri helt å fange ham. LIGHTS OUT annen. Litt tilbake. Den tredje som var med i striden, men han måtte slippe litt fra siste hekk og inn. OMOTO SANDO mistet rytteren i klar tet på siste bortre, de øvrige måtte gi seg før siste sving.

LIVIGNO rett til tet. Holdt farten oppe hele veien og vant meget enkelt. TICMOTOR nærmest vinneren. Holdt farten godt og ble klar toer på det. TITAN femte-sjette. Angrep tidlig på oppløpet og tok seg opp på tredje. Flere hang med til oppløpet, men da var det meste over.

KLEINGELD fint med som femte-sjette. Satte inn et angrep midt på oppløpet og kontrollerte sikkert til seier. CHOPARD prøvde å gå bakfra denne gang. Spurtet voldsomt og var ikke så langt bak vinneren. Bra avslutning også av MAMAZITA, mens FACE THE FACT og SEEKING THE STORM førte an til midt på oppløpet.

FAROUGE skar inn fra ytterspor til tet i siste sving. Hadde siden full kontroll på konkurrentene. ZIMON fint frem innvendig før siste sving. Holdt farten meget bra til knepen annen. MICK’S LEGEND fint fremme hele veien. Fikk det litt trangt tidlig på oppløpet, men kom fint tilbake til tredje. HANNAH’S DREAM tet til siste sving, måtte gi fra seg taktpinnen. GIPSY HALL fint med hele veien, manglet det lille ekstra.

FUNNY LEGEND holdt seg anonymt midt i feltet. Satte inn et støt 300 meter fra mål, og plutselig var norskoppdrettede og eneste hoppe Funny Legend klar. Fenomenalt. MAYBACH nokså langt bak. Spurtet som en vind og fikk annen i belønning. Også THE PIRATE holdt til i baktroppen. En flott spurt ga siste trippel, flott levert. HOVMAN ledet da jockey Luis Santos falt av ved utgangen av svingen. FIRELLO fremme til oppløpet, ga seg. JUBILATION kom frem 200 meter fra mål, klarte ikke helt å fullføre.

SHAREHOLDER innledet beskjedent. Avsluttet desto bedre til sikkert seier. SIMANO fint med som annen. Kneblet lederen, men kunne ikke svare opp vinneren. LAM OF MULL innledet roligere enn sist. Spurtet greit og klarte tredje på det. Bra avslutning av FLYING FALK, mens DUNARONI var fint fremme, holdt godkjent.

MEDIA HORA lynraskt av gårde. Holdt seg foran hele veien og vant sikkert. NOT SECRET meget godt fremme. Klarte en hedrende annen. Lenger inne kjempet SOLVANA og DESERT WARRIOR om tredje. Som vanlig var det viktig å komme godt av gårde på denne sprinten.

APPEL AU MAITRE satt og koste seg som femte. Gikk frem på utsiden av lederen og avgjorde i en fei. Suveren. CASSINI fint plassert litt bak ledergruppen. Kom frem da vinneren gjorde det og spurtet flott til annen. CALRISSIAN avventet også rundt midt i feltet. Klarte med god margin tredjeplassen. De andre ble hektet av da de tre beste satte opp farten. ROCK ALL og CARIUS i front til oppløpet.

HILTON LADY fikk et litt tuklete løp innvendig. Spurtet likevel flott da åpningen kom og rakk akkurat frem til seier. CAJUN STAR perfekt med bak tettrioen. Til tet midt på oppløpet og så klar ut. Ble overrumplet av vinneren. IRISH LAD avsluttet meget bra til tredje, mens LEAPING BRAVE og ARNO var fremme til midt på oppløpet.

MISS THE BOAT dro feltet i et godt tempo. Hadde ingen problemer med å holde unna til suveren seier. WILL BE ble ikke med på det harde tempoet. Spurtet forbi alle unntatt vinneren. HERE SHE COMES valgte samme oppskrift som toeren, god spurt til tredje. HOT FUDGE, LUMEN og NEGRA DEL ORO fulgte vinneren, fikk nok på oppløpet.

EMILIO fjerde-femte. Satte inn angrepet 250 meter fra mål og fikk et klart overtak. Måtte jobbe for å holde unna. PERFECTIONIST ikke av de raskeste. Spurtet flott og hadde nær hentet igjen vinneren. VIVAT også med en bra spurt bakfra, mens tethestene DOUBLE ESS og QUINT ESSENTIALS hadde gjort sitt tidlig på oppløpet.

MISS IMPERIOUS avventet, satte inn et rykk 200 meter fra mål. Vant sikkert. ROSE PEARL kom også bakfra, spurtet godt til annen. KILDONAN CASTLE med fremme, holdt bra til tredje. TIM FOX og NEVER HIDE i tetbildet, særlig førstnevnte ga seg mye.

Løpsdag 21 torsdag 30. august

Hverdagen kaller

Etter den storslagne Derbydagen med fantastisk sport, hatter og tombola, er vi torsdag tilbake i hverdagen. Feltene er beskjedne i størrelse, og det er mulig å ”kjøpe V5” for 21 600 kroner.
Men selv om feltene er små, er flere av løpene ganske interessante. V5 starter med to femhesters oppgjør i sølvdivisjonen, det første en sprint på sandbanen. Jacob Fretheim har tre og Arnfinn Lund har to  hester til start, så dette blir en intern fight mellom de to dyktige trenerne.
Deretter flyttes det over til gress og 1600 meter. Her finner vi en norskoppdrettet trio, som har vært nærmest Funny Legend og Firello den senere tid. Blir det veteranene Tim Fox og Nicki Hill som holder unna, eller er tiden inne for at Ladies Unique og ungdommen har overtatt? De øvrige, Lucky Lucioni og Tough Line, har flott form, og vi ser faktisk frem til dette oppgjøret med stor spenning, manglende kvantitet til tross.
Toåringene har også sitt oppgjør. I Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp møtes seks ganske så urutinerte hester Austin kommer helt fra Skåne for å ta opp kampen med norsktrente håpefulle. Han kom ikke helt til sin rett på den svenske Derbydagen, og det kan være lurt å ta ham med i betraktning.
Ellers er det nok svært mange som vurderer samlebonger når feltene er så små som på torsdag. Vi skal ikke påstå at dette er dumt, men vi vil likevel helle litt kaldt vann i blodet. Flere liknende løpsdager har gitt overraskende god utbetaling i V5-spillet, og hovedårsaken har vært et overspill på samlebonger. Med eller uten samlespill ønsker vi alle velkommen og håper at riktig mange fikk lyst til å returnere etter en hyggelig Derbydag.

Nærmer seg millionen

Tough Line har vært en nyttig hest for Kjell Erik Swartling i flere sesonger. Torsdag tok niåringen en flott seier i et lite, men kvalitetsfylt felt, og nå mangler bare 62 000 kroner på millionen.
- Jeg ble litt skuffet på Derbydagen, men det er mulig at han ikke likte seg så godt i 12. løp, hvor det var litt vel oppgått. Nå gikk det heldigvis bra, og da reiser jeg med optimisme til Danmark. Han har gått der nede to år på rad, og denne gang møter han ikke sin overmann fra de tidligere utgavene, sa en optimistisk Kjell Erik.

Desert Warrior og Royal Hill kjempet knallhardt om seieren i V5-1. For Jacob Fretheim ble det ikke så spennende, siden han har begge i trening.
- Jeg håpet jo litt på dødt løp, men det får være greit som det er. Jeg har visst at Desert Warrior er mye bedre enn han har fått vist i år. Men tredjeplassen på Derbydagen indikerte fremgang, og nå håper jeg på en fin høst, kommenterte Jacob.

Kvelden ble innledet med et toårsløp, som sikkert ble vunnet av Tsarina Blue. Espen Ski kom fra seier på Täby med Bien Dicho, og i hans eneste ritt på Øvrevoll, ble det ny gevinst.
- Tsarina Blue er en veldig fin hoppe. Jeg var litt bekymret for at banen skulle være litt hard, men det virket greit. Nå starter vi neste gang enten på Jägersro eller i kriteriet her på Øvrevoll, sa trener Rune Haugen.
Tini’s Song avsluttet sesongen 2005 med tre strake seire. Siden har det ikke vært noen suksess for hoppa. Torsdag ble det imidlertid en annen dans med enkel seier. Med Inger-Elene Brekke, forrige helgs europamester for amatørryttere som makker, var det aldri noen tvil.
- Innmari morsomt å få være med på noe slikt, sa Inger-Elene om EM.
- Og med Tini’s Song ble det veldig lett. Hun sprang raskt av og hadde ingen problemer, fortalte Inger-Elene.

Genuine Pegasus tok årets første seier, noe som ga Dina Danekilde hennes andre strake seier. For Niels Petersen ble det også fin uttelling, seier med Bien Dicho på Täby i tillegg til Genuine Pegasus.
.- En god dag, som jeg gjerne vil ha flere av. Genuine Pegasus har sin begrensning rundt 65 i formtall, så nå sto han inne til å kunne vinne. Men han kommer neppe til å rade opp seire, antydet Niels.

Final Vision vant sin første totoseier.
- Hun sto fint til i dette løpet, men hun løper fortsatt grønt, så jeg stolte ikke helt på henne, sa jockey Benedichte Halvorsen.
- Men hun lærer, og jeg tror fort det kan bli flere seire på henne, sa Benedichte, som ikke var snauere enn at hun la på til to strake. Hun snek seg frem med Marteen og overrumplet alle med en fin seier.
- Hun lå nest sist, men avsluttet fint. Håper det kan bli en seier til i år, sa en glad trener Gro Helen Thonander.

Vinnerne torsdag har ikke vært så alt for ofte i vinnerpaddocken i år. Kun Desert Warrior har vært der en gang før nå torsdag, mens de seks andre fikk gleden å komme dit for første gang i år.
Det var mye snakk om hvor billig det var å heldekke V5. Det ble klar netto for de spillerne som eventuelt valgte den løsningen.

TSARINA BLUE annen, frem til lederen. Ble angrepet 200 meter fra mål, men holdt sikkert unna. ARTIE BUCCO tredje, prøvde et angrep, men måtte nøye seg med annen. AUSTIN sist til ut på oppløpet. Avsluttet bra til tredje. JOUPALIKE ledet til oppløpet, hadde gjort sitt.

TINI’S SONG rett til tet. Førte an hver meter og vant meget enkelt. ROMUND beskjedent plassert. Fint frem innvendig og kom frem til lederryggen. Virket fornøyd med annen. FOLLOW ME annen, holdt bare farten til tredje. Grei avslutning av MUSICAL MISSILE fra sisteplass.

DESERT WARRIOR annen. Nærmet seg hele oppløpet og nådde frem akkurat på streken. ROYAL HILL rett til tet. Dro unna og holdt ledelsen til en meter fra mål. XAAR QUEEN tredje, holdt plassen helt til mål. De øvrige to nådde ikke frem.

TOUGH LINE annen. Nådde igjen lederen 200 meter fra mål, holdt knepent, men sikkert unna til seier. LADIES UNIQUE dro opp et hardt tempo. Holdt meget bra til annen og forsvarer formtall over 80. LUCKY LUCIONI tredje-fjerde, kjempet om tredje og holdt akkurat unna. NICKI HILL fjerde, opp på tredje. Var ikke så mye slått. TIM FOX misset starten.

GENUINE PEGASUS tidlig fremme. Tet i svingen og klarte å svare opp harde angrep. SOFT PEARL fint med som tredje, opp på annen. Kjempet helt til målstreken, men kunne aldri ta seg forbi. NORTHERN CADET fjerde, opp på tredje. Holdt farten fint helt inn i mål. Flere prøvde å blande seg inn, men de kunne ikke helt matche de tre på trippelen. Grei avslutning av IN THE FLESH.

FINAL VISION rett til tet. Dro unna i bra tempo. Ble angrepet, men hadde spart krefter og gikk unna til sikker seier. TANZANIA fjerde. Angrep vinneren og så farlig ut, men måtte nøye seg med sikker annen. WISHMASTER også med fremme. Holdt farten godt nok til å klare bronsen. BLUE PRIMATICO annen, hadde gjort sitt på slutten.

MARTEEN innledet forsiktig. Spurtet sterkt langs railen og nådde frem til en fin seier. CHARMION raskt til front. Foran hele veien og holdt tempoet godt til annen. OKTKAR frem som tredje i siste sving, gikk et greit oppløp til tredje. TOTECA og ANNIYA SACC i tetbildet, begge hadde gjort sitt tidlig på oppløpet.


Løpsdag 22 torsdag 6. september


Norsk aften

Kommende torsdag er det norsk aften på Øvrevoll. Toåringene kjemper om 95 000 i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp, mens de ett år eldre har 82 500 i førstepremie i Norsk Rikstoto Grand Prix. Totalt er over 30 norskoppdrettede på startstreken med Firello som den suverene ener.
I oppdrettsløpet er det særdeles åpent på forhånd. Ontario hadde en forrykende avslutning i totodebuten, og Wido Neuroth/Fredrik Johansson er en konstellasjon som er godt kjent med å vinne store løp. Det kan være nok til at Ontario blir favoritt, men flere av konkurrentene har imponert og vil gjerne være med i seiersstriden.
I Grand Prix ser det noe enklere ut. Her blir Zafirah klar favoritt, fortjent etter seieren i Skandinavisk Mesterskap. Fredrik Johansson kan ta en fin dobbel, men nå er det Hallvard Soma som har ansvar for treningen.
Høyest nivå er det i eliteløpet over 2000 meter. Her er det mange gode hester med litt usikker form. Firello er nå ute på sin spesialdistanse, og Road to Mandalay har ennå ikke fått fullklaff i Norge. De skal gi bort mange kilo til konkurrentene, og de må løpe nær sitt formtall om de skal klare oppgaven.
Ellers er det fine 55 000 kroner til vinneren i en 1600 meter, som også Rikstoto står bak, og amatørene åpner ballet med skandinavisk amatørmesterskap. En spennende løpsdag, og vi varsler allerede nå at neste gang vi møtes på Øvrevoll er tirsdag 11. september. Deretter kommer årets siste virkelige stordag søndag 16. september. Glem heller ikke auksjonen på Bolstad Stutteri, lørdag 15. september kl 14.00.


Flotte hoppevinnere

Både Norsk Rikstoto Oppdrettsløp og Grand Prix ga oss flotte vinnere. To hopper sørget for å sette gutta på plass.
Maria Møy var først ute. Hun har vært med i tetskiktet, men ofte gitt seg litt på slutten.
- Nå bestemte vi oss for å endre litt på taktikken. Hun skulle gå bakfra og angripe 300 meter fra mål. Det fungerte perfekt, sa en meget glad trener Marianne Tveter.
- Nå blir det trolig Auksjonsløpet. Hun er også meldt i svensk Breeders, så vi får se hvordan hun har tatt løpet, berettet Marianne om de nærmeste planene.
Også Zafirah gjorde ære på hoppene. Men det satt langt inne.
- Hun la seg ikke ned og galopperte skikkelig før helt på slutten, og det var imponerende at hun rakk frem, sa jockey Fredrik Johansson.
- Hun viste klasse på feil underlag. Zafirah er flere klasser bedre på tung bane, og jeg var inne på å stryke. Nå skal vi gjøre alt som står i vår makt for å få henne klar til Breeders neste søndag, sa trener Hallvard Soma.

Kun fem hester kom til start i det skandinaviske amatørmesterskapet. Det ble en enkel seier for Snowfall og Sofie Langvad.
- Det ble helt feil, men riktig likevel. Jeg fikk beskjed om å gå bakfra og avgjøre på speed, men hun gikk friskt unna, og jeg ville ikke kjempe med henne, sa Sofie etter sin tredje seier for året.

- En veldig bra hest, som jeg tror kommer til å vinne flere løp i år. Trener Arnfinn Lund var godt fornøyd med Mick’s Legend, en hest som har vært i god form i hele sommer. Nå tok han skalpen på selveste Firello. Selv om vinneren fikk hjelp av mindre vekt, er det helt klart noe å skryte av, for Firello er utvilsomt en av Øvrevolls beste hester på 2000 meter.

Nils Petter Bogen har hatt suksess med sine mange polske hester. Vivat er siste skudd på stammen, og han tok seg av Rikstoto Cup-mile med 55 000 kroner til vinneren. Dermed passerte Vivat 140 000 kroner bare i år, et flott resultat.

V5-4 var en tett strid mellom Hilton Lady og Tom Fix. Først etter intens gransking av videoen, ble Hilton Lady flyttet ned på tredje. Seieren gikk dermed til Tom Fix, den fjerde for sesongen. Han er vel snart allerede vinner om å bli ”Årets Tøffing” på Øvrevoll.

Fredrik Johansson ble skadet etter seieren på Zafirah og måtte erstattes. Teres Linden fikk rittet på Rainbow Barrel, og hun forvaltet sjansene på beste måte. Sjettevalget gjorde at utbetalingen passerte 2000 kroner i en ikke alt for vrien omgang.
Sjelden har det skjedd mindre i et løp på Øvrevoll. Rekkefølgen etter 200 meter var den samme som i mål. SNOWFALL ledet og vant såre enkelt. REPLICANT nærmest, holdt plassen. QUICK SHANIA tredje, ble heller ikke utfordret om den plassen.

MICK’S LEGEND lot aldri lederen få fred. Fikk et grep ut på oppløpet og stakk fra til sikker seier. FIRELLO sin vane tro i front, holdt til annen, men er nok kanskje ikke i sin aller beste form. HECTOR med i gruppen bak tetduoen. Avsluttet fint og hadde når nådd igjen Firello. De øvrige fulgte greit med, intet mer.

MARIA MØY tredje, angrep tidlig på oppløpet. Koblet et sikkert grep og tok en fortjent seier. AQUILA FLYER sen ut av boksene. Spurtet veldig bra og knep annen på streken. TICMOTOR overtok teten før svingen. Holdt farten bra til tredje. SCHUBERT med fremme til ut på oppløpet, favoritten ONTARIO var blek.

ZAFIRAH nest sist ut på oppløpet. Hadde veldig langt frem, men spurtet voldsomt og rakk akkurat frem. OBLANCS tidlig fremme i tet. Så slått ut, men kom tilbake og fightet om seieren. MIZAR annen, tet 200 fra mål. Gikk fint helt frem til mål og tredje. FINITA avsluttet fint, mens CARIUS som ofte før var litt feig helt på slutten. NORTHERN PAL var kun halvannen lengde slått av vinneren.

VIVAT utvendig i feltet relativt beskjedent plassert. Avanserte suksessivt og gikk til tet ved overgangen. Tok en sikker seier. SEA PIRATE fjerde, litt tilbake. Spurtet flott og nådde annen på det. ROSE PEARL med fremme hele tiden, maktet siste trippel. Uhyre jevnt med åtte-ni hester på linje 300 meter før mål. KILDONAN CASTLE og XAAR QUEEN tetpar, mens OWNERS BISCUIT og ZIMON avsluttet bra.

HILTON LADY frem utvendig tetparet i siste sving. TOM FIX tetpar. Blir sjenert tidlig på oppløpet, men kom fint tilbake. Fikk seieren etter voldgiftsundersøkelse. ANASTASIA frem til lederen før siste sving. Går bra helt til mål og blir tredje på det. Flyttet opp til annen. HILTON LADY frem utvendig tetparet i siste sving. Får et overtak, men bryter samtidig noe onn i banen. Først i mål, men flyttet ned til tredje. COSTALITE med i tetbildet til siste sving.

RAINBOW BARREL frem innvendig i en luke midt på oppløpet. Spurtet til knepen, men sikker seier. HILDIS DUE raskt til tet. Ledet klart, men klarte ikke å svare vinneren. ANTONIO CIGAR ikke så rask ut. Spurtet fint og klarte nesten annen. PETIT MINOU bra med til ut på oppløpet, hadde ikke så mye å sette inn.

Løpsdag 11 tirsdag 11. september

Superjevn klassiker

14 hester møtes i Norsk Oaks, og det ligger an til å bli meget spennende og svært uvisst i årets siste klassiker, forbeholdt hoppene. Etter dette gjenstår kun St Leger av de fem oppgjør som regnes som klassikere. Dette blir forøvrig også årets siste tirsdag, da de to tirsdagsløpsdagene i november er byttet ut med fredager.
Good Girl har vist seg den klart beste hoppa i årgangen. Hun vant Dansk Oaks sist helg, men dukker dessverre ikke opp på Øvrevoll. Fra Sverige mønstres en hel sekstett, og kanskje vil den fine Songline-hoppa Made in Sweden bli en knepen favoritt. Hun har ikke vunnet på et halvt år, men er meget stabil og har aldri vært ute av trippelen. Lars Kelp tar med to hester opp fra Danmark, mens hjemmelaget mønstrer seks gode treåringer, dog uten noen absolutt topp. Strapina var god da hun nokså overraskende vant Norsk 1000 Guineas, men vi er usikre på hvordan hun vil klare distanseøkningen. Det er i det hele tatt flere som kan komme til å slite på krevende 2400 meter på Øvrevoll. Kanskje kan det være verdt å se litt nærmere på Naja, som var nærmest suverene Good Girl på Klampenborg.
Mange av topphestene lader opp foran søndagens stordag på Øvrevoll. Vi gleder oss imidlertid over å bli servert en lynrask sprint over 900 meter som en aperitif foran Oaks. Not Secret og Desert Warrior var nærmest vinneren Media Hora på Derbydagen, og trolig er de med langt fremme igjen. Men det som gjør løpet ekstra interessant, er Bien Dicho og Diaghilew. Førstnevnte er ny hos Niels Petersen og vant sikkert i relativt enkelt lag på Täby i sin skandinaviske debut. God har også 11-årige Diaghilew vært. Fire seire på fem starter i år er kraftig kost. Er han så rå at han kan vinne også på 900 meter er spørsmålet. Svaret får du om du møter opp tidsnok på Øvrevoll tirsdag.

Flott dobbel til Kelp

Fra start var det to Cathrine Erichsen-hester i tet i Oaks. Mot siste sving var det en stund dobbel Lund, men i mål var det Lars Kelp som kunne juble for en flott dobbeltseier. Årets nest siste klassisker ble en triumf for Our Actress, som holdt unna for Coolmore Rocks. What Budget gikk et godt løp og ble beste norske som fjerde.
- Jeg har ikke så mange hester i trening som ikke er født i Danmark, men nå viste to av dem seg frem. Dette var utrolig morsomt og kanskje også litt overraskende. Our Actress så ut som en kamel i England i fjor, men man må jo si at det var en rask kamel. Jeg tror at hun er klart bedre på dirt track, og derfor går vi til Jockeyklubbens Avelsløpning på Jägersro, sa Kelp.
For den delen av tilskuerne som har gått på Øvrevoll en stund, er Lars Kelp et kjent navn. Han vant en rekke storløp som jockey, særlig over hinder, men også Oslo Cup med Rheinsteel i 1982. Året før ble han jockeychampion på Øvrevoll, så det er en rutinert hestekar som står bak denne triumfen.


NOT SECRET tidlig fremme. Kontrollerte hendelsene til sikker seier. DESERT WARRIOR ikke så rask fra start. Spurtet bra uten å kunne true vinneren. ROYAL HILL den tredje i striden. Måtte nøye seg med tredje. PHILITAGAIN rask av gårde, ga seg.

HERMION til front før svingen. Hadde siden full kontroll. AMAZER tredje. Avsluttet fint og tok seg opp på annen. ARTIE BUCCO rask ut, ned på annen. Måtte gi seg i kampen om den plassen.

COMMANDER ON TURF raskt til tet. Holdt kontroll på motstanderne og vant lett. IN THE FLESH femte, avsluttet meget pent til annen. DENKLAS fulgte lederen, holdt tempoet godt nok til tredje. REPLICANT tredje, prøvde seg uten at det bet.

OUR ACTRESS midt i feltet. Gikk helt innvendig på oppløpet og fikk et overtak hun holdt hele veien inn. COOLOMRE ROCKS også plassert i haugen. Spurtet strålende lenger ut i banen og ga Lars Kelp en flott dobbel. Også TARRJOO kom bakfra med en fin spurt. WHAT BUDGET fint frem før siste sving, tredje gjennom den. Avsluttet fint og ble beste norsktrente. ALICE SPRINGS, NAJA og MADE IN SWEDEN fremme lenge, men det buttet for alle.

DESERT FUSE femte-sjette. Gled pent frem og overtok raskt da angrepet ble satt inn. Klar seier. MANITS LO tredje, opp på annen. Passerte lederen, men ble selv nådd igjen av vinneren. SECOND WIND i de bakre rekker. Kom fint bakfra og var en stund oppe på annen. måtte nøye seg med tredje. TOM FIX og BLUE PRIMATICO fremme til å begynne med, men hadde gjort sitt tidlig.

REACHING NIRVANA til tet, dro unna i godt tempo. Ble passert, men hadde spart litt og kontret til seier. QUINTA DO LAGO fjerde, opp på tredje. Klarte annen da lederen stoppet. CHOPARD annen, rett bak lederen. Overtok ut på oppløpet og så klar ut. Men det buttet nok en gang.

KLEINGELD tidlig fremme i et tetpar. Holdt seg foran hele veien og vant sikkert. ROMUND misset starten. Spurtet fortest av alle og nådde annen på streken. NEXT AMBER plassert som tre-fire hele veien. Holdt bra. MILES fremme til oppløpet, ga seg.

Løpsdag 24 søndag 16. september

Toppløp og penger i potten

Den siste riktige stordagen på Øvrevoll i år, får vi førstkommende søndag. Nå er det ”lønningsdag” for mange, for her blir det flotte premier til hester et godt stykke under det absolutte toppskiktet. Men det blir også mye flott sport å skue.
Aller mest penger løpes det om Breeders Prize. I Classic henter vinneren drøyt 400 000 kroner, mens det i sprintløpet er 273 000 i førstepremie. Flotte summer, som mange ønsker å slå klørne i.
Når vi leter etter en favoritt på en stordag, faller øynene tidlig på kombinasjonen Wido Neuroth/Fredrik Johansson. Great Gambo har hatt en flott utvikling i høst, og seieren på Täby søndag foran Cassini, var meget imponerende. Vi tror det veldig fort kan gå mot ny seier, men konkurrentene har også lyst på den gedigne premiesummen. Zafirah viste løpshode da hun vant i forrige uke på en bane som ikke passet, og Premier Cru har gått flere gode løp i Sverige. Ilo kan også galoppere på dette nivået, men har ikke gjort det på en god stund. I fjor vant kjempeskrellen Fairmay, men i år virker de tre beste litt sterkere enn i fjor. Derfor ser vi det som mest sannsynlig at det blir en relativt betrodd vinner.
Sprintutgaven over 1350 meter er ingen enkel affære å ta stilling til. Vil våre sterkeste kort holde unna for utlendingene, det er intet lett spørsmål å svare på. Mizar, Finita og Oblancs var helt på høyde med Zafirah sist, og det er ingen dårlig prestasjon. Vi tror imidlertid det kan bli vrient å holde unna for den danske duoen Copperfield og Miss Saigon. Sistnevnte var annen i fjorårets skandinaviske mesterskap, mens Copperfield har mange sterke prestasjoner å vise til. Kanskje nok til å være en knepen favoritt?

To hekkeløp

Hekkeløp liker vi, og når vi attpå til blir servert to av den sorten, setter vi pris på det. Fem av de seks startende i Champion Hurdle møtes på ny etter hekkeløpet på Derbydagen, inkludert de fire første i mål. Men det er muligens ikke så dumt å ha et øye til den femte i flokken. Omoto Sando ledet nemlig på siste borte langside da han kvittet seg med rytteren, og uten tull kan han fort være vinneren med beskjedne 61 kilo på ryggen.
I aller første løp, som også er et hekkeløp, bør Eva Sundbye ha en fin sjanse. Hun mønstrer fire av syv startende, inkludert Dubai-vinneren Damachida i spennende come back.
Norsk kriterium står også på programmet. Yvonne Durant kommer med Sirjoshua Reynolds, som gjør sin skandinaviske debut søndag. Prestasjonene i England og Italia er trolig så gode at han bør bli favoritt på det. Swing that Chat og Irish Blues har imidlertid vist god klasse i Sverige, og særlig likte vi sistnevnte nå søndag på Täby. Hva så med de norske? For oss er det så langt litt tja, og vi tror de må gå bedre enn noensinne for å vinne. Men akkurat det kan det jo hende at de gjør.
I Semb Hovedgård hoppeløp tyder alt på at Funny Legend gjør sitt siste løp på norsk mark. Det har vært sagt og skrevet så mye om denne vidunderhoppa, at vi nå bare retter en takk for at vi har fått sett henne så mye på Øvrevoll. For spillerne er det bare å anbefale banker, det er ikke så ofte vi har vært så sikre på å ha rett som de gangene Funny Legend har startet.
Amatørene har også sine spesielle løp på denne dagen. Fegentri-serien svinger innom Øvrevoll, og det er internasjonalt snitt over tilstelningene. De tyske deltakerne, Vanessa Rodenbusch og Michael Rosport, er i særklasse når det gjelder antall seire. Begge har vunnet over 100 løp. Vi håper imidlertid på at våre hjemmehåp kan ta opp kampen og at de mange tilreisende får et trivelig opphold på Øvrevoll.

Det er både V65 og V5 på Øvrevoll søndag. Denne gang virker V5 å være klart enklere enn V65, men så er det jo ikke alltid det går som forventet.

Ilo og Emil i Breeders

Ilo og Emil gikk til topps i de to Breeders-løpene på Øvrevoll søndag. I Classic, som er det mest pengestinne, ble det dobbeltseier til Wido Neuroth. Ilo tok ned favoritten Great Gambo kort før mål, og løpet ble dermed en stor suksess for Stall EOS. Som i 2000 ble det seier til et Lorofino-avkom, da EOS-hesten Ninon seiret. Jockey Kim Andersen red godt på Ilo, og han vant som han gjorde med Novakey i 1998 og skrellen Fairmay i fjor.
- Wido sa til meg at han ikke er noe dårligere enn de andre, og jeg lå som sjette-syvende uten å stresse. Da han fikk marsjordre, svarte han direkte, og det ble faktisk nokså enkelt, sa en meget fornøyd vinnerjockey.
- Vi har hatt Breeders på agendaen hele tiden. En kodevridning før svensk Derby gjorde at vi måtte endre litt på opplegget. Dessuten reagerte han positivt på blinkers, så dette var morsomt. Jeg synes Lorofino er undervurdert som avlshingst og gleder meg stort når hans avkom har suksess, sa en svært fornøyd trener. Med drøyt 600 000 til eierne bare i dette løpet, kan vi nå konstatere at årets championtrener heter Wido Neuroth.

Emil er kjent for sine fantestreker. Den firbente utgaven fant imidlertid ikke på noe tull og vant Breeders Prize sprint for Ole Larsen og Jacob Johansen.
- Jeg red ham i Rosengårdløpning i siste start. Da var jeg kanskje litt vel optimistisk, men den erfaringen dro jeg nytte av i dag. Sirius kom veldig fort, men det holdt, og det er alltid morsomt å vinne så store løp, sa en fornøyd Jacob Johansen. Han har en Breeders-seier på Øvrevoll fra før på Red Hill, i tillegg til Derbyseier på Brown Ale i 1998 og championatet året etter.


Omoto Sando hadde aldri kommet til mål i et hekkeløp før søndag. I debuten ”trynte” jockeyen tidlig, og på Derbydagen falt jockey Henrik Engblom av i tet. Nå red Henrik et strålende løp og sørget for at Omoto Sando gikk til topps i Champion Hurdle, vårt største hekkeløp.
- Jeg prøvde å moderere ham litt mer i feltet, og det var nok smart, sa Henrik etterpå.
- Dette var moro, istemte trener Arnfinn Lund og eier Nils-Petter Gill.
- Det har ikke gått særlig bra de siste månedene, så da smakte det ekstra godt med seier, sa Gill, som kort tid etter seieren  var på vei til auksjon i Frankrike.

Festina Lente innledet dagen med å ta sin andre seier over hekk.
- Jeg sto med hjertet i halsen hele veien. Vinneren blødde neseblod sist, men det gikk bra nå, Derimot sprang Ario seg nesten ut av banen ved flere hekkepasseringer, og han hadde vunnet uten trøbbel, sa Eva Sundbye.
Med seieren til Festina Lente ble Niklas Loven championjockey over hekk i år, vel fortjent.

Det går godt for Niels Petersen, Espen Ski og Oslo Racing Stables for tiden. Forrige helg ble det storløpsseire til The Pirate, Salt Track og Francis. Nå viste de frem en strålende toåring i form av Latakia, som seiret sikket i Norsk kriterium.
- Dette er en flott hoppe, som hadde litt problemer i sine to første starter med posisjoner. Nå var vi ute av trøbbel, og da trodde jeg på en god sjanse, sa Espen, som vant kriteriet både i 2004 og 2005.
- Det går godt for stallen nå, og Latakia har gjort alt riktig, supplerte Niels Petersen.
- Nå drar jeg til Keeneland for å kjøpe en hest, og i tillegg fikk vi sikret oss to fine åringer på auksjonen lørdag, avrundet Niels.

Miss the Boat har hatt en flott sesong i år, med over millionen på konto. Søndag holdt hun unna for selveste Funny Legend, en seier som smakte ekstra godt. Pascolina Pinto, som fikk et spark i siden på den svenske Derbydagen, var tilbake i salen.
- Dette var utrolig deilig, og godt å være tilbake igjen. Jeg ble sliten, men snart er jeg nok i full form igjen, sa Pasco.
- To fantastiske hopper dette her, istemte Arnfinn Lund. Miss the Boat har vunnet Walter Nilsens minneløp, Erik O Steens minneløp og nå Semb Hovedgård hoppeløp, så dette har vært en strålende sesong, avrundet Arnfinn, som fylte år dagen før.
Funny Legend tapte sitt siste løp på Øvrevoll. Men det er som en vinner vi vil huske den mestvinnende norskoppdrettede hesten gjennom tidene. Nå blir det avlsvirksomhet, og det blir neppe noe billig avkom.

Creek Dancer har vært en nyttig sprinter for Fretheim-stallen i år. Med seieren søndag passerte han 100 000 kroner innridd.
- En fin type, som så langt hadde hatt litt problemer med å få fullklaff på gresset. Men han har forbedret seg hele tiden, og nå ser vi frem til høsten. En 1100-meter på sanden, og han er klar, sa Jacob.

Gilbere tok seg av Trav- og Galopp Nytt Eliteløp mot gode milere. Gilbere spurtet til flott seier.
. Han er litt ujevn, men når han er på sitt beste, er han veldig god. En fin handicapper, som vi har hatt mye glede av. Men noen flere turer til Øvrevoll blir det nok neppe i år, sa trener Bodil Hallencreutz, som holder til i Skåne.

Både de kvinnelige og mannlige amatørrytterne hadde sine oppgjør i Fegentri World Cup. Lea Olsen tok seg av kvinnenes oppgjør med Olle Stenstrøm-trente Welsh Dragon, mens mennenes fight ble vunnet av Snowfall, også hun i trening hos Stenstrøm. Jan-Erik Neuroth vant i Odense sist onsdag, og nå ble det altså ny seier på Øvrevoll.

Den flotte løpsdagen, med nærmere 30 prosent høyere omsetning enn i fjor, ble rundet av med seier til Arno. Dermed tok Arnfinn Lund en fin trippel, mens Olle Stenstrøm tok en dobbel. De 11 løpene ble vunnet av 11 forskjellige jockeyer, pent fordelt.

FESTINA LENTE tredje, frem til lederen på bortre langside. Tjente på gode sprang og holdt unna til seier. CHIEF COMMANDER annen, ned på tredje. Avsluttet godt og truet vinneren noe. VIMBUS gikk bra i debuten og fikk tredje. ARIO sprang voldsomt til høyre og tapte nok løpet på det. DAMACHIDA tok opp.

OMOTO SANDO fint med i tetkvartetten hele veien. Gikk frem før siste hekk og vant meget sikkert. RICHARD DANCER bra med. Så farlig ut innvendig på oppløpet og holdt godt til annen. MICK JEROME hoppet litt svakere enn normalt og skuffet noe som tredje. Samme med LIGHTS OUT, som måtte slippe underveis. TANIEC lenge i front, men han måtte gi seg fra siste hekk og inn.

LATAKIA innledet relativt beskjedent. Satte inn et støt midt på oppløpet og avgjorde sikkert. IRISH BLUES raskt til tet. Holdt farten godt, men kunne ikke svare vinneren. DISTANT STAR annen-tredje. Holdt farten og knep tredje på det. SANG REAL fremme som annen i svingen,  fullførte veldig greit til fjerde. Bra spurt av AUSTIN.

EMIL tidlig fremme som annen. Passerte lederen, men måtte kjempe for å holde ledelsen. Knepen, men nokså sikker seier. SIRIUS innledet lenger bak. Avsluttet veldig fort og knep annen på streken. OBLANCS raskt til tet. Forsøkte å kontre og var ikke så langt unna å lykkes. COPPERFIELD på det jevne til fjerde.

CREEK DANCER annen, overtok tidlig på oppløpet. Holdt sikkert unna. Meget god avslutning av DOUBLE ESS og AXE, som begge kom bakfra. THE WITCHCAT og KLEINGELD med i tetgruppen. Begge holdt godkjent, men ikke mer denne gangen.

ILO midt i feltet. Nærmet seg hele veien, og ved veien hadde han taket på de øvrige. Tok ned stallkameraten rett før mål. GREAT GAMBO rett til tet. Hadde tre lengder ut på oppløpet, men måtte gi tapt rett før mål. PREMIER CRU relativt beskjedent plassert. Avsluttet fint og klarte tredje på det. NORTHERN PAL og MAY SPIRIT fremme lenge, kunne ikke fullføre helt.

GILBERE avventende. Kom mellom hester 200 meter fra mål og spurtet til sikker seier. LADIES UNIQUE tredje i svingen. Holdt farten helt inn og klarte annen. Sterk spurt bakfra av GREEN CALIBRE. MALONE i front til oppløpet, ga seg. TOUGH LINE og LUCKY LUCIONI fremme lenge. Begge så skumle ut, men det stoppet på slutten.

MISS THE BOAT rett til tet. Svarte opp helt inn og holdt akkurat unna for storfavoritten. FUNNY LEGEND gikk lett med i rygg på lederen. Satte inn støtet ved veien, men denne gang fikk hun svar. Tapte med minste margin. HERE SHE COMES spurtet til klar tredje, mens NEGRA DEL ORO ga seg etter å ha vært med til veien.

WELSH DRAGON innledet rolig, men avanserte fint før svingen. Angrep tidlig på oppløpet og fikk et klart overtak. Holdt sikkert til mål. HILTON LADY fint med bak tetkvartetten. Spurtet bra og viste at formen holder i seg. God avslutning til tredje av CAIR PARAVEL, mens MISUNDERSTOOD, SOTAR MURRE og ANNIYA SACC ga seg etter å ha vært med til ut på oppløpet. Grei avslutning av MILLIONDOLLARBABY.

SNOWFALL fint med der fremme. Nærmet seg lederen hele veien og fikk et overtak kort før mål. GLOBAL GUARDIAN raskt til tet. Holdt seg foran til rett før mål. Også SOFT PEARL med i fremre skikt. Sikret tredje.

ARNO fint med, fjerde inn i siste sving, tredje ut av den. Kom ytterst og hadde god kontroll. QUINTA DO LAGO raskt til tet. Holdt et bra tempo og var klar annen i mål. BILLSON blant de siste. Avsluttet sterkt inne i banen til tredje. WISHMASTER og CITY TRADER med til oppløpet, ga seg. ACAFAN på det jevne.

Løpsdag 25 torsdag 20. september

 Årets siste klassiker

Torsdag avholdes årets siste klassiker på Øvrevoll. St Leger er 2800 meter langt og en stor styrkeprøve. En del av våre topper går for andre oppgaver, og mange synes at distansen er vel krevende. Derfor har vi ofte sett de siste årene at feltet i St Leger er relativt tynt. Så også i år, men det betyr ikke at vi ikke får spenning.
Til å begynne med bar dette løpet navnet St Halvard. Løpet ble ridd for første gang i 1939, med Flaming Comet som vinner. I 1960 valgte man å gå over til betegnelsene 2000 Guineas, Oaks og St Leger på våre klassikere (Derby hadde man fra før, mens 1000 Guineas ikke ble avholdt på Øvrevoll før i 1969). Første vinner med navnet St Leger ble Mädel hos Arthur Quist, og siden har mange topphester skrevet seg inn i vinnerlisten.
Arnfinn Lund er den treneren med starthest torsdag med flest seire i St Leger. Han vant første gang i 1974 med Halcyon Bay og har senere fulgt opp med Lone Chance (77), Sunorius (87), Hammering Tor (97) og Omoto Sando (06). Nå kan Act Two bli et nytt tilskudd til listen, men favoritt blir han neppe. Are Hyldmo har tatt to gevinster med Charles Spencelayh (1999) og Derbyvinneren fra 2001, Harrier. Den tredje treneren som har seier fra før, er Ole Larsen. Han var både trener og jockey da Litchanine seiret i 1996, og det er langt fra umulig at Aladar kan gi ham en seier nummer to. I så fall blir Dina Danekilde den andre kvinnelige jockeyen med seier i denne styrkeprøven. Yvonne Durant vant med Lord Chief Justice i 1993 og er så langt den eneste kvinne som har vunnet St Leger som jockey på Øvrevoll.
V5  starter med et godt sprintløp, og også første løp holder et godt sportslig nivå. Ellers møter spillerne utfordringer i et maidenløp, hvor svært få har vist noe å skryte av så langt, samt en åpen V5-finale for amatørene. Nå er det torsdager som gjelder i lang tid fremover som løpskveld på Øvrevoll. Ja, helt frem til og med 15. november. Da går man over til å forsøke med fredag ettermiddag to ganger før sesongen er omme.

 

Supert av Sacc

Zababa Sacc ble den for mange nokså overraskende vinneren av St Leger. Årets siste klassiker bød på et jevnt felt med kun fem hester til start. Favoritten Aladar ble med på et lusetempo, og da kunne vinneren svare opp helt til målstreken.
- Da vi fikk lov til å lede i rolig tempo, steg optimismen, sa jockey Carlos Lopez. Han vant Oaks en drøy uke tidligere med outsideren Our Actress, og nå ble det en ny klassiker på Carlos.
- Jeg kjøpte moren for å få en Derbyhest, men det duger godt med en seier i St Leger også. Han kom ikke til start som toåring og har kun startet syv ganger før St Leger, så vi håper å få glede av ham fremover, sa den glade trener Tommy Nilsson. Han har vært aktiv i mange år, og det var mange som unte Tommy en storløpsseier.
- Jätteroligt, sa han og etterlot ingen tvil om at både han og hesten hadde Sverige som fødeland.

Mick’s Legend åpnet ballet med sikker seier. Oppskriften om godt tempo hele veien gjorde de øvrige møre, og seieren ble sikker.
- Han er litt spesiell. Han har vært borte fra banen, men trives ikke like bra da. Nå er han i toppform, og da er han ikke lett å slå, konstaterte trener Arnfinn Lund.

V5 åpnet med en sikker seier til Sankodar, en niåring som innimellom har vist fine takter.
- Han kan når han vil, men i år har det vært mye uflaks. Han har mistet rytter og kommet løs før start. Nå gikk alt greit, og det smakte med en seier, sa trener Peter Jardby.

Cover Story hadde ikke vist noe å skryte av på tre måneder. Nå var betingelsene bedre, og da ble det også suksess. I et løp hvor både Shopper og Lost Lady, særlig sistnevnte, forsinket stevnet, ble det til slutt en meget sikker seier for ridende Cecilie Dahl.

Sea Pirate var i gang tidlig i år, fikk en pause på våren, men har kommet sterkt tilbake.
- Han har hatt en kjempefin sesong, og nå er det bare å holde i gang, sa en fornøyd trener Lisette Olai-Olssen. Det nærmer seg raskt 100 000 kroner denne sesongen, og det er ennå mange løpsdager igjen.

East of India viste store fartsressurser da hun avla sitt maidenship torsdag. Hun sprintet fra sine konkurrenter, og vi tror det kan være en del å gå på.
En hest som vi har lagt ned mye jobb med. Hun kom fra Sverige, og hun verken spiste eller gikk inn i startboks. Etter hvert har hun lært det som trengs, og nå har vi litt håp om at East of India kan levere en fin høst, sa trener Marianne Tveter.

Favoritten Desert Fuse avsluttet med en knepen, men sikker seier.
- Det går bra, sa Anna Pilroth, som tok sin tredje seier på fem forsøk i år på Øvrevoll.
- Nå er han i form igjen, og vi satser på flere starter på Øvrevoll, sa trener Camilla Moberg.

MICK’S LEGEND tidlig i tet. Holdt et jevnt bra tempo og trakk sikkert unna til seier og ny banerekord. GIPSY HALL med i paret nærmest vinneren. Kontrollert annen. CARLOS PAZ tredje-fjerde. Avsluttet greit til tredje. GRANDE CAPITAN sist, tok seg opp en plass. AL MARADI ga seg på oppløpet.

ZABABA SACC tidlig i tet. Ledet hele veien og svarte opp alle angrep. ALADAR med som tredje, var sist 400 meter fra mål. Fikk opp farten, men klarte ikke å nå igjen vinneren. ARABIAN WORD annen, holdt farten greit nok til å klare tredje. ACT TWO og SUPERGILL aldri med vinnersjanse, selv om de ikke var så langt bak.

SANKODAR fint med som annen. Utfordret lederen og koblet raskt et sikkert grep. ROYAL HILL rett til tet. Holdt farten godt nok til å bli sikker annen. ESCARPADA ikke blant de raskeste av gårde. Spurtet godt og ble tredje på det. RAPPONGHI fint med som tredje i svingen. Kun på det jevne.

COVER STORY raskt til tet. Førte hver meter og vant sikkert. WEDOWANNAGIVEUTHAT femte, opp på fjerde i siste sving. Angrep lederen, men måtte nøye seg med annen. ONKEL BLAA fjerde, avanserte til tredje. Holdt plassen og viste fremgang. TOM FIX annen, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

SEA PIRATE fint med som femte, avanserte pent og pyntelig. Avgjorde sikkert da angrepet ble satt inn. SOFT PEARL fjerde, til tet mot siste sving. Holdt stand mot alle unntatt vinneren. GENUINE PEGASUS tidlig i tet. Falt litt tilbake, men kom igjen og klarte tredje. XAAR QUEEN på det jevne til fjerde.

EAST OF INDIA raskt i fremre skikt. Overtok ut på oppløpet og var helt suveren. ANTONIO CIGAR med som fjerde-femte. Avsluttet fint og ble klar annen. I kampen om tredje avsluttet ANASTASIA best. ARAGORN i tetkampen til oppløpet, ga seg en del.

DESERT FUSE fint med bak lederne. Angrep innvendig og tok en knepen, men relativt sikker seier. BECKINA og BARRIZATINO relativt beskjedent plassert. Begge avsluttet fort og hentet trippelplasser. CHOPARD og ZAWADI tetpar til siste sving, ikke mer å by på. OKTKAR fremme tidlig på oppløpet, men også der ble det slutt før mål.

Løpsdag 26 torsdag 27. september

Toåringene i fokus

Den yngste årgangen som går løp på Øvrevoll, er toåringene. Torsdag stiller 23 håpefulle ungdommer til start for å kunne glede kretsen rundt dem.
Desidert mest penger løper de norskoppdrettede toåringene om i Auksjonsløp. Førstepremien er på flotte 172 500 kroner, og betingelsen for start er at de ble solgt på fjorårets åringsauksjon. Cathrine Erichsen har dominert dette løpet, ikke minst med seier i de tre siste utgavene. Hun vinner ikke i år, ganske enkelt fordi hun ikke har hest til start. Wido Neuroth har vunnet løpet med Kalle og Funny Legend og kan legge på til tre med Fortaleza. Knepen favoritt i våre øyne blir imidlertid Maria Møy. Marianne Tveter har fått fin sving på den raske hoppa, og Funambule-avkommet har allerede løpt inn over 150 000. Med seier torsdag vil årsfasiten så langt bli nærmere 330 000, så det å handle på auksjon, trenger ikke være så dumt.
Før Auksjonsløpet skal hele 13 toåringer ut på en lynrask sprint. Det er langt fra enkelt å vurdere hvem som får besøke vinnerpaddocken av disse, for mange har ikke en gang startet i totalisatorløp. Charisma har en  veldig sterk kvalifiseringstid fra Danmark i bagasjen, så kanskje kan det være et bud?
De to første løpene torsdag er årets to siste gressløp på flatt. Kun novisefinalen på hekk har gress under høvene neste torsdag, men så er det sandbanen som gjelder. Like sikkert som at man snakker om sikre vårtegn med hestehov og sesongstart, er slutten på årets sesong på gress et typisk høsttegn. Nå er det ti løpsdager igjen totalt, og den siste september-kvelden på Øvrevoll, kan bli riktig så spennende. Ikke minst for spillerne, som har mange og store utfordringer foran seg før V5-rebusen eventuelt er løst. Det starter med den uvante distansen 3150 meter, noe som ofte har gitt overraskende vinnere. Senere er det mange jevne oppgjør, og vi føler at det er vrient å finne en banker som det går an å tro helhjertet på. Med slike forutsetninger, pleier V5 på Øvrevoll å gi svært hyggelige penger, og det er neppe grunn til å tro på noe unntak denne gang.

 

Orkan stormet frem

Ingen kunne stoppe Orkan i toåringenes auksjonsløp. Han stormet frem til sikker seier. Jockey Fernando Diaz frøs så mye i vinden, at han valgte å være så kort tid ute i banen som mulig. Også Annike Bye Nunez likte det hun så.
- Dette var bare helt nydelig, det var noe vi trengte alle sammen. Jeg sa på forhånd at vi ville være fornøyd med premie, så litt overrasket er jeg nok. Desto mer gledelig, konstaterte Annike, som opplyste at NM ganske sikkert blir neste start for Orkan.
For Oktan som avlshingst er Auksjonsløpet blitt en stor suksess. Goodrun, Oblancs og Orkan har nå sørget for en strak trippel for Oktan. Pent levert!

Toåringene hadde også sitt rekrutteringsløp. Det ble søt musikk for Schubert, som nå viste noe av det som bor i ham.
- En herlig toåring etter Shaisa, som jeg tror det er litt klasse i. 900 meter er nok helt klart for kort, så derfor prøver vi trolig i NM over 1600 meter, sa en fornøyd trener Jacob Fretheim.

På en måned nær var det to år siden Williamshakespeare besøkte vinnerpaddocken. Nå syntes han det var på tide igjen.
- Jeg lot de to i front få et forsprang, for det gikk litt for fort. Det tjente vi på mot slutten, sa Espen Ski, som red et godt løp på ”gamlingen”.
- Dette var moro, konstaterte trener Hallvard Soma.
- Han skal få gå så lenge han er frisk. Nå har han gått ned en klasse, og da viste han vilje, sa Hallvard.

Pia Høiom hadde to hester til start i V5-2. Det ble første og tredje med Some Night og Bit Noble.
- Fredrik sa han skulle ta teten, og det ble som han sa, fortalte Pia om 22-oddseren. Ikke så ofte Fredrik Johansson gir så god odds når han vinner.

Løpsdagen ga fin tungetrening for speaker Bengt Berg. Først vant Williamshakespeare, så ledet Milliondollarbaby i et løp som ble vunnet av Wedowannagiveuthat.
- Hun har egentlig hatt god form i hele år, så nå var det på tide med seier, mente trener Lotta Månsby.

De to DD-løpene hadde flere likhetstrekk. Begge vinnerne ble ridd av Benedichte Halvorsen, begge er trent i Sverige, og begge tok årets første seier. For Hildis Due var det første seier i karrieren.
- På høy tid, mente trener Susanne Sivrup Rosenquist. Hun har prestert stadig bedre, og Benedichte red et flott løp, konstaterte Susanne.

Amatørløpet ble ridd som siste løp, etter at Victoria Allers i første forsøk ble liggende i banen mens løpet pågikk. Cover Story tok sin andre strake seier og er i sitt livs form. Og for tredje gang på tre forsøk ble det seier til Benedikte. Men denne gang var etternavnet Kvåle.

SCHUBERT fint med som annen. Overtok ved veien og hadde siden god kontroll. JOUPALIKE gikk raskt ut til gjerdet og hadde snart et overtak. Kunne ikke svare vinneren, men hadde kontroll på resten. Grei avslutning til tredje av ANGELINA, mens de øvrige aldri var inne med vinnersjanse.

ORKAN fint frem som annen i svingen. Kjempet flott helt frem til streken og holdt unna til seier. AQUILA FLYER raskt fremme før svingen. Litt tilbake, men kom fint tilbake og tok annen. FORTALEZA fikk mye trøbbel underveis. Avsluttet meget bra til tredje. TICMOTOR tet til oppløpet, kunne ikke forsvare seg helt inn.

WILLIAMSHAKESPEARE med fremme i tetbildet. Tredje i siste sving, men fant nye krefter og tok første seier på riktig lenge. SHANNA sjette, avanserte fremover. Tet før siste sving, men klarte ikke å svare opp vinneren. BEST WISHES i baktroppen. Avsluttet fint og knep tredje på det. REPLICANT og DENKLAS fremme til siste sving, hadde da gjort sitt ytterste.

SOME NIGHT rett til tet fra ytterspor. Hadde siden full kontroll til grei seier. CREEK DANCER traff ikke starten så bra som han kan gjøre. Avanserte likevel fint fremover og avsluttet bra til annen. God avslutning av BIT NOBLE, mens KLEINGELD gikk et løp på det jevne.

WEDOWANNAGIVEUTHAT tok det relativt pent fra start. Avanserte suksessivt og var i tet midt på oppløpet. Holdt unna. CAJUN STAR fint med bak tethestene. Fikk åpning 300 meter fra mål og spurtet fint til annen. CHASING SHADOWS med god avslutning fra baktroppen, mens MILLIONDOLLARBABY og DARK PRIDE ga seg ut på oppløpet.

HILDIS DUE tidlig fremme. Ble angrepet knallhardt, men holdt unna til første seier i livet. FACE THE FACT kom fint frem i et angrep. Kjempet om seieren, men måtte gi tapt med nese. TINI’S SONG tredje i svingen, holdt posisjonen oppløpet ned. MILES raskt av gårde, kunne ikke helt forsvare posisjonen.

Amatørløpet gikk som åttende løp etter uhell i første forsøk. COVER STORY styrte hver meter og vant enkelt. RAIDER KEYS fint frem innvendig. Var annen siste 1000 meter. CITY TRADER også med fremme. Holdt akkurat unna i kampen om tredje. Et løp hvor det skjedde lite til å være et så vidt langt løp.

Løpsdag 27 torsdag 4. oktober

Årets siste gressløp

Torsdag går årets siste galoppløp på gresset på Øvrevoll. Finalen i noviseserien over hekk skal avvikles, og vi går mot et spennende løp. Tidligere har topphester som Rambo Flyer, Jaunty Jack, Twiddel Turn, Silk Road og Mick Jerome vunnet dette løpet, så vinneren kan skrive seg inn i en eksklusiv liste.
Finalefeltet er åpent, og det er vrient å peke ut en klar favoritt. Festina Lente har gjort alt riktig i to hekkeløp, men møter nå tøffere selskap enn i sine to seiersløp. Richard Dancer gikk bra til annen i Champion Hurdle, og flere av de øvrige står ikke mye tilbake. Aller mest spente er vi kanskje på Ario. Han tapte utrolig mye på hekkepasseringene sist han prøvde, hvor han på siste hekk nesten var oppe på Sherryhaugen. Kan Matthew Bachelor få skikk på hoppingen til Ario, tror vi de øvrige skal få nok å bestille.
Når det gjelder championatene, er det klart blant jockeyene. Niklas Loven har vunnet halvparten av årets hekkeløp, åtte av fire. Den dyktige svensken blir dermed ubestridt champion, meget fortjent.
Blant trenerne er det jevnere. Det står mellom Eva Sundbye og Hallvard Soma. Richard Dancer må trolig vinne om sistnevnte skal ha et reelt håp om å snyte Eva for championatet. Blir Richard Dancer nummer to, må ingen av Eva Sundbye hester bli bedre enn nummer fire om Hallvard skal triumfere.
Et flott løp for norskoppdrettede får vi også før V5 inntar banen. Det skal bli spennende å se spesialistene Philitagain og Ticmosic, som begge liker 1100 meter på sandbanen, mot Fretheims duo Desert Warrior og Royal Hill.
Noe lettere blir det ikke når V5 starter. Løpene vil nok inneholde til dels klare favoritter, men vi tror at løpsdagen vil gi oss en blanding av favoritter og outsidere. Den første oktober-kvelden med galopp tror vi gir dyktige spillere en V5 på noen tusenlapper, men ikke av de helt store summene. Så får vi se om det slår inn, eller om et par heldige kan juble over sekssifret beløp. Lykke til.

Eva og Niklas tok championatene

Årets siste gressløp var samtidig årets siste hekkeløp. Novisefinalen ble et flott løp, hvor fem hester var involvert i en frisk finish. Etter en råsterk finish klarte Festina Lente å vinne med toppvekt, en flott prestasjon. Dermed kunne Eva Sundbye og Niklas Loven juble for sine championater.
Niklas ble mestvinnende hinderjockey for annen gang, han tok tittelen også i 2005. Den dyktige svensken har i år vunnet fem av ni hekkeløp og har vært i særklasse.
- Vi fikk en litt tråkig løpning, men det er en hest med mye krefter. Jeg trodde likevel ikke at han skulle rekke frem, men det er godt stoff i ham, sa Niklas, som også skrøt av treneren.
- Har et championat fra Gøteborg, men det er klart det er ekstra stas å få det på Øvrevoll. Vi var uheldige som fikk Friends Forever skadet, men han kommer helt sikkert tilbake. Dette skal vi være med og kjempe om neste år også, mente Eva, som også klarte å vinne fem av årets ni hekkeløp. Dermed ble det 100 000 kroner ned til Hallvard Soma på annenplass, men i siste sving var faktisk ikke tittelen til Eva klar. Så det var absolutt spennende og veldig fin reklame for hekkeløp. Mindre enn fem lengder skilte vinneren og femtehesten i mål, og da er hekkeløp fascinerende.

Eva Sundbye hadde en travel torsdag. Etter en litt skuffende innsats på Täby, tok hun sitt monn igjen på Øvrevoll. Ticmosic var i særklasse mot gode sprintere og viste at 1100 meter på sandbanen på Øvrevoll, det er noe han liker.
- Han sto fint inne i løpet i dag, og jeg trodde mye på seier. Det ser ut til at han er en sandbane-spesialist, men det er jo greit nå som resten av sesongen går på det underlaget, sa Eva.

Forrige torsdag gikk Shanna litt for tidlig og ble innhentet av Williamshakespeare. Nå ventet dyktige Lisa Bivemark til ut på oppløpet, og da var seieren et faktum. Lisa red forøvrig to vinnere på Täby tidligere på dagen og viser stadig sitt store talent.

Desert Fuse tok sin tredje strake seier, og for tredje gang satt Anna Pilroth på ryggen. Hun tok med den seieren en ganske klar ledelse i kampen om amatørenes fine klokke, ti poeng foran Johanna Grindal.
I fjor ble det fem strake seire for Desert Fuse, nå får vi se om det kan bli en liknende ”stripe” i år igjen.
Creek Dancer var kveldens største V5-favoritt, og de som så løpet, skjønte hvorfor. Lett seier etter tet fra start til mål.
- Det blir litt enklere når han får innvendig spor, da bruker han mindre krefter på å sikre seg en god posisjon. Vi får håpe at han kan vinne et løp til i år, sa Jacob Fretheim om hesten som så langt kjemper med Kleingeld om å bli årets mestseirende galoppør.

Hallo Win  trives når han er med fremme direkte. Nå fikk han teten og hadde siden full kontroll. Jan-Erik Neuroth tok årets syvende seier på banen og er i klar tet blant amatørene.

Cathrine Witsø Slettemark tok hjem fjorårets championat blant amatørtrenerne. Etter seieren med Quint Essentials er hun på god vei mot en ny tittel.

Den første oktoberkvelden på Øvrevoll ble avsluttet med en fin seier til What Budget. Mette Hanssen red som så mange ganger før et flott beregnet ritt i front, og seieren ble sikker.
- Hun gikk veldig bra i Oaks, og siden har det gått rett vei. Blinkers er tydeligvis noe What Budget setter pris på, konstaterte trener Arnfinn Lund.

FESTINA LENTE femte, hadde langt frem i siste sving. Meldte seg på før siste hekk og avsluttet flott til seier. EARL OF YORK med fremme hele veien. Så litt slått ut, men var tapper og kom tilbake til annen. RICHARD DANCER tredje, avanserte fremover. Så seiersfarlig ut, men det buttet litt helt på slutten. TANIEC fjerde, opp på tredje. Holdt farten. Fin spurt av CHIEF COMMANDER. ARIO hoppet bedre enn sist, men ble etter hvert stri og brukte opp kreftene på tull.

TICMOSIC snart i tet. Stakk fra ut på oppløpet og var totalt overlegen. ROYAL HILL frem som tredje på innsiden i svingen. Holdt farten fint til sikker annen. MIZAR femte, gled fint frem ved railen og klarte en fin tredje. DESERT WARRIOR sist, dog ikke så langt bak. Kom ute i banen, men det sprudlet ikke. PHILITAGAIN med i tetbildet til oppløpet, ga seg.

SHANNA fint med innvendig. Et smart trekk i siste sving ga stor ledelse, som holdt til enkel seier. ONKEL BLAA tredje i utvendig posisjon. Viste vilje og kommer stadig nærmere første gevinst for året. REPLICANT utvendig i drøye spor. Holdt bedre enn på lenge til tredje. ANTIBES og FINAL VISION dannet tetpar lenge, begge ga seg mye.

DESERT FUSE innledet i annet par. Ventet til siste sving med å sette inn støtet, avgjorde i løpet av få meter til klar seier. CHARMION trakk av gårde i stort tempo. Holdt fint til sikker annen. Bra avslutning til tredje av BECKINA, mens OKTKAR ga seg noe fra front. MIA var med vinneren til ut på oppløpet.

Et sprintløp hvor det skjedde veldig lite. CREEK DANCER var tidlig fremme og kontrollerte begivenhetene fullstendig. ASK THALHEIMER tredje, tok seg forbi annenhesten ikke så langt før mål. THE WITCHCAT annen, holdt farten og klarte tredje på det. ROMUND avsluttet bra etter stort tap fra start. THE SHADOW på det jevne til fjerde.

HALLO WIN opp innvendig til tet. Holdt fronten gjennom svingen og tok en sikker seier. FACE THE FACT innledet beskjedent. Avsluttet fort bakfra og nådde frem til annen. HILDIS DUE i tetparet. Holdt denne gang bare farten til tredje. De øvrige ikke inne med vinnersjanse underveis.

QUINT ESSENTIALS bra med fremme som tredje på bortre langside. Satte fart midt på oppløpet og avgjorde sikkert. SOFT PEARL også med i fremre skikt. Holdt farten godt nok til å klare annen. COMMANDER ON TURF tet. Klarte siste trippelplass. De øvrige kunne ikke ta igjen den ledelsen de tre fremste hadde.

WHAT BUDGET raskt til tet. Holdt et fornuftig tempo og kontrollerte hver meter. NORTHERN PAL sist lenge. Satte fart ut på oppløpet og nådde igjen alle unntatt vinneren. ACT TWO var med stallkameraten i tet. Fikk et stort overtak i siste sving sammen med denne, men det buttet en del. SUPERGILL yppet seg mot siste sving, hadde ikke så mye å by på.


Løpsdag 28 torsdag 11. oktober

Vrien V5-rebus

Kommende torsdag vil ikke gå inn i listen over en av de store sportslige løpsdager på Øvrevoll. Derimot ser det interessant ut spillemessig, og ikke minst er V5-rebusen krevende. Sist torsdag var de aller fleste enige om at Creek Dancer var et godt holdepunkt, og med ham på plass i vinnerpaddocken, ble det ikke de helt store pengene. Nå virker det langt mer krevende å finne alenestreker på kupongen, og dermed tror vi også på en større utbetaling.
Toåringene innleder kvelden, og her blir det spennende å se hva Red Line kan prestere. Hun var en av de fem hestene som var oppe til salgs på auksjonen nylig. Red Line kommer med fire starter fra Irland i bagasjen, og så spørs det om det er nok til å kunne matche konkurrentene. I et relativt enkelt selskap tror vi mulighetene er gode.
I maidenløpet bør Simano ha en veldig god mulighet til et første besøk i vinnerpaddocken. Årets sesong har så langt vært litt under det som var forventet, men nå er motstanden en helt annen enn det Simano pleier å støte på. Carius bør ha gode muligheter til en trippelplass, og kanskje får vi kveldens laveste trippelodds nettopp i dette løpet?
V5 er som nevnt ikke enkel. I starten skal de to treåringene What Budget og Act Two måle krefter mot ”gamlinger” som Williamshakespeare og Hector. Det er imidlertid langt flere kandidater enn disse fire, og særlig vil vi anbefale å holde et godt øye til Gipsy Hall. Han liker sandbanen og var toer bak Mick’s Legend sist.
Amatørene har sitt tredje av i alt fem løp i kampen om den gjeve klokka. Anna Pilroth har fått maksimum så langt etter to seire med Desert Fuse. Denne gang tror vi Johanna Grindal og Julie H Stormfelt
kan knappe inn på forspranget til Anne. I så fall blir det fornyet spenning før de to siste løpene i serien, 25, oktober og på finaledagen fredag 30. november.
Sist torsdag ble Niklas Loven og Eva Sundbye champions på hekk. Vi skjeler forsiktig til listen på flatt og konstaterer at en del er i ferd med å utkrystallisere seg. Carlos Lopez og Wido Neuroth leder sine kategorier, og sistnevnte har allerede avgjort striden. Jan-Erik Neuroth og Cathrine Witsø Slettemark fører an blant amatørene, og mye taler for at også disse to kan smykke seg med tittelen når de siste åtte løpsdagene er avviklet. Dette får vi imidlertid god tid til å komme tilbake til.

Flotte toårsvinnere

Etter seier i kvalifiseringsløpet, ble det gevinst også i totodebuten for Patalavaka. Han hadde et stykke frem til ledende Joupalike, men det fikset Espen Ski på slutten.
- Han var klar for løp for en god stund siden, men vi fikk et avbrekk som utsatte debuten. Er alt i orden etter løpet, gir vi ham nok et par starter til innen vinterhvilen, funderte trener Niels Petersen.

Simano har startet i mange tøffe selskap. Det er en av grunnene til at han ikke fikk lov til å vinne før i sin tiende start. I maidenløpet ble det imidlertid en totalt knusende seier.
- Han har trengt litt tid på å bli voksen i hodet. Nå ser det bra ut, og til neste år tror jeg vi får se en fireåring av god klasse på distanser fra 1600 til 2000 meter, sa Wido Neuroth. Halvbroren Simian vant forøvrig et toårsløp på Jägersro tidligere på dagen, og da Gipsy Hall gikk til topps i V5-starten, ble det en god dag for Wido.
- Jan-Erik red et godt løp på Gipsy Hall, og nå får vi se om vi finner noen fine løp til ham i Sverige fremover, sa en fornøyd pappa.

Cathrine Witsø Slettemark er regjerende champion blant amatørene. Den tittelen ligger hun godt an til å gjenta i år. Nå tok Quint Essentials sin andre strake seier, og dermed er Cathrines forsprang på nærmere 100 000 kroner. Espen Ski red et nytt godt løp på vinneren, og nå ser jockeystriden ut til å bli en duell mellom Carlos Lopez og Espen Ski.

Country Player er 13 år, men kan fortsatt speede fort når han vil. Nå ble det seier nummer 20 i karrieren i start nummer 178. Det er ikke mer enn drøyt 60 000 kroner igjen til den gamle kjempen passerer millionen, så hvem vet?

Follow Me tok årets første seier.
- Dette har jeg ventet på, sa trener Helle Bakken. Det har gått tregt i år, med blant annet en gaffelbåndskade. Nå tar vi med oss det vi får fremover, sa Helle om 12-årige Follow Me. At to firbente vinnere av to påfølgende på Øvrevoll er 25 år, er nok svært nær en rekord.

Soft Pearl styrte begivenhetene i V5-finalen.
- På tide. Hun har ikke vunnet siden toårssesongen, men dette var jo positivt, sa trener Christer Hederud. Sofie Langvad ble dermed dobbeltvinner ved å vinne begge DD-løpene, og hun tok litt inn på Jan-Erik Neuroth. Også Espen Ski og Wido Neuroth tok en dobbel denne torsdagen.

PATALAVAKA nærmest den klare lederen i svingen. Hentet igjen tethesten 100 meter fra mål og vant sikkert. RED LINE innledet forsiktig. Fint frem på railen og knep annen kort før mål. JOUPALIKE rett til tet. Dro hardt unna og ledet en stund stort. Ble innhentet, men holdt godkjent til tredje. GREY’S ANATOMY og DOUBLEDAY fint med til ut på oppløpet.

SIMANO i et tetpar, stakk fra før siste sving. Tok en av sesongens mest overlegne seire. CARIUS tredje, avgjorde kampen bak den suverene vinneren. CONEYBOY kom fint bakfra og knep tredje. BRIEF HISTORY på det jevne til fjerde. MINGAN med til oppløpet.

GIPSY HALL avventet et stykke bak i feltet. Satte inn et angrep tidlig  på oppløpet. Måtte kjempe, men fikk til slutt et overtak. WHAT BUDGET med fremme hele veien. Tet ut på oppløpet og forsvarte seg meget bra. Også CUNAMI med i fremre skikt. Holdt farten fint til tredje. Godkjent avslutning av HECTOR.

QUINT ESSENTIALS avventet til siste sving. Koblet grepet tidlig på oppløpet og satt med kontrollen helt til mål. LADIES UNIQUE tredje, rett bak tetduoen. Gikk på ny et flott løp til annen. SEA PIRATE avsluttet best av de øvrige og tok en grei tredje på det. ALICE SPRINGS og HANZANO med på moroa til ut på oppløpet.

COUNTRY PLAYER ventet til de øvrige hadde brukt opp kruttet. Kom da bakfra og blåste forbi alle. MIA innledet midt i feltet, overtok tidlig på oppløpet. Holdt bra til annen. CHARMION annen, holdt farten greit. ZAWADI ledet på bortre langside, på det jevne til fjeree. OKTKAR mistet sin jockey, men det så heldigvis ut til å gå bra med Mette Hanssen.

FOLLOW ME med der fremme. Fikk tak i lederen og nedkjempet denne på de siste 50 metrene. MILES raskt til tet. Kjempet hardt, men måtte gi tapt helt på slutten. TINI’S SONG frem som tredje mot svingen, holdt plassen helt til mål.

SOFT PEARL i tetpar fremme. Gikk fra tidlig på oppløpet og vant sikkert. PAN TOSTADO midt i feltet. Avsluttet meget bra til annen. CHASING SHADOWS også fint plassert. Grei avslutning. FORTEZZA og LOST LADY bra med til siste sving. ARNO fint frem i siste sving, ikke så mye å by på.

Løpsdag 29 torsdag 18. oktober

Hvem tar NM-titlene?

I 1989 ble det bestemt å avholde NM på Øvrevoll. Ett mesterskap for 2-åringene, samt ett for treårige og eldre. Toåringenes NM har bestått hele tiden, mens det har vekslet mellom rene treårsløp og mesterskap for treårige og eldre. Således tok Nicki Hill i 2004 sitt tredje NM, mens både Pirion og Mr Toto har vunnet to ganger. De første vinnerne var Tarah (Fretheim/Kjersti Bjørndal) og Groggie (A Lund/J Tandari). De to siste årene har NM ikke vært åpent for eldre hester, så årets treåringer slipper å møte noen av våre stjerner. Det er de trolig glade for.
Blant de toårige er det ingen som skiller seg desidert ut. Orkan vant mye penger for tre uker siden. Han kan gi Annike Bye Nunez hennes første NM-gevinst. Rune Haugen har seier fra før med Brave Star og har sjansen med Aquila Flyer, mens Wido Neuroth og Jacob Fretheim er de som har hatt størst suksess. De har begge en fin sjanse til å pynte ytterligere på statistikken med henholdsvis Ontario og Schubert.
I fjor ble Mizar norgesmester for toåringer, og han har sjansen i årets utgave for treåringene. Favoritt blir han dog ikke. Den tilliten får i stedet Ilo, som med seier vil passere 700 000 kroner innridd bare i år. På kapasitet er nok Zafirah det verste motbudet, men vi er litt usikre på formen. Kanskje viser hun sitt beste på sandbanen, som hun gikk så bra på i fjor høst.
Flere av de beste sprinterne og milerne har fine løp utenfor V5. Innenfor V5 velger nok mange å bruke Ilo, og også Creek Dancer får nok en del tilhengere. Så spørs det da om han kan bli først til seks seire på Øvrevoll i år eller om formtall 75 er noe han kan matche.

NM-skrell og favoritt

Wannabeawarded tok en for mange nokså overraskende NM-tittel, da hun gikk til topps i toåringenes mesterskap.
- Jeg har ridd henne et par ganger tidligere på gresset uten suksess, men jeg hadde håp om at hun ville fungere bedre på sandbanen, sa en fornøyd jockey Manuel Santos.
- Hun har gått veldig bra i trening, men skuffet oss i løp. Må innrømme at jeg er litt overrasket over at hun skulle gå helt til topps, men desto mer gledelig, konstaterte trener Hallvard Soma.
- Nå går vi for Vandresverdet, før vi pakker inn for sesongen, sa Hallvard om det forestående opplegget.

Var en del litt overrasket over toårsvinneren, var det neppe noen som hevet øyebrynene da Ilo tok NM for treåringene. Han avgjorde i løpet av få meter.
- En veldig bra hest, ingen tvil om det. Men til tross for en lett seier, er han ingen hest som trives på underlaget. Han går på klassen og er klart bedre på gress, konstaterte trener Wido Neuroth etter NM-triumfen. Derfor blir det heller ingen flere starter for Ilo i år. Men med 700 000 kroner innløpt, er det jo greit å ta en pause.

Kvelden åpnet med en lynrask sprint. Ticmosic kom opp til lederen ut på oppløpet og vant etter hvert svært enkelt.
- Dette er en skikkelig flymaskin. Dette var årets fjerde seier, og han har både supersprint og et par løp over 1100 meter igjen. Så det kan bli en hyggelig høst, oppsummerte trener Eva Sundbye.

- Dette hadde jeg aldri trodd. Var sikker på at hun trengte løpet, siden Bonne Easter ikke hadde startet på en god stund. Hun er ingen stjerne, men scorer på at hun gjør sitt beste hver gang, sa trener Annike Bye Nunez om den overraskende vinneren av V5-innledningen.

Vivat var ikke så mye betrodd torsdag, men i V5-3 var han klart best.
- Jeg visste at han sto distansen, og det fikk vi et bevis på i dag. Men han er klart bedre på gress, avrundet trener Nils Petter Bogen.

Manuel Santos hadde en fin kveld på Øvrevoll. Zavann Zaid spurtet sterkt og tok seg forbi favorittene. Dermed var spenningen stor foran den siste avdelingen av V5. Der ble det ny seier, også nå med en hest fra stallen til Per Hallqvist.
- Ingen av hestene hadde seier før i år, så dette var stort, sa Hallqvist om sine vinnere. Samtidig var det Manuel Santos’ seier nummer fire for kvelden.

Den kalde torsdagskvelden fikk en vinner som varmet til slutt. Ladies Unique gikk et flott løp og slo gode elitehester over 1600 meter.
- Han har passert 200 000 kroner i år uten å vinne ett eneste storløp, og det er bra, mente trener Jacob Fretheim. Fantastisk, synes vi om hesten som var blant de to beste for tiende gang i år.

TICMOSIC ikke så rask ut av boksene, snart oppe på tredje. Gikk frem til lederen og koblet etter hvert et sterkt grep. Virker nesten uslåelig på 1100 meter på Øvrevolls sandbane. ROYAL HILL annen, ned på tredje. Avslutte fint og var klar annen. NOT SECRET lynrask av gårde. Fikk vinneren opp til seg og måtte nøye seg med en sikker tredje. De øvrige aldri i bildet, grei avslutning til fjerde av DESERT WARRIOR.

WANNABEAWARDED fint frem i angrep i siste sving. Fortsatte å presse på lederne og dro unna til sikker seier. SCHUBERT utenpå lederen. Fikk et overtak tidlig på oppløpet, men kunne ikke stå i mot vinneren. ORKAN med fin avslutning til tredje, mens ONTARIO sluknet etter å ha ledet til ut på oppløpet. . THEATRICAL AWARD hang bra med til ut på oppløpet.

BONNE EASTER tredje, kjempet helhjertet til mål og vant sikkert. COUNTRY PLAYER i baktroppen. Avsluttet nok en gang flott og knep annen. CHASING SHADOWS sjette-syvende, kom fint frem i en luke. Holdt bare farten inn. CHOPARD og FORTEZZA førte an til oppløpet, begge hadde gjort sitt. PAN TOSTADO så litt skummel ut, lite å by på.

ILO avventet lenge, noen lengder bak teten. Satte inn støtet 300 meter fra mål og avgjorde i løpet av kort tid. NORTHERN PAL i baktroppen. Spurtet frenetisk og fikk en klar annen på det. ZAFIRAH femte, frem i siste sving. Koblet en kort stund grepet, men kunne ikke stå i mot de to beste. OBLANCS i tet til oppløpet, hadde gjort sitt. Også CARIUS avanserte, men det buttet.

VIVAT fint med i utvendig posisjon. Koblet et råsterkt grep midt på oppløpet og vant sikkert. COMMANDER ON TURF tidlig i tet. Holdt farten og hadde kun vinneren foran seg i mål. RED TSUNAMI i baktroppen. Spurtet meget sterkt og knep tredje på målstreken. REPLICANT og COVER STORY fint med til et stykke inn i oppløpet, hadde da gjort sitt.

ZAVANN ZAID fint med innvendig. Fant en luke og spurtet til en overraskende seier. MILES raskt ned til railen i tet. Holdt farten meget bra til annen. CREEK DANCER annen, gikk et anstendig løp til tredje. AXE bra med utenfra, gikk skapelig.

BETWEEN FRIENDS fint med bak lederduoen. Kom frem tidlig på oppløpet og avgjorde sikkert. OKTKAR fint fremme hele veien. Hadde et lite grep, men kunne ikke stå mot vinneren. CITY TRADER tet, holdt godkjent. WISHMASTER frem som tredje i svingen. Den fjerde som var med i striden på oppløpet.

LADIES UNIQUE overtok teten ut av første sving. Holdt siden farten oppe og vant på imponerende vis. HANZANO avsluttet meget bra og viste fremgang. Vinner trolig løp i høst. MORTENS PROSPECT fint frem i siste sving, holdt farten klart godkjent.. SUFFOLK COUNTY i tetbildet til siste sving, hadde gjort sitt beste.

Løpsdag 30 torsdag 25. oktober

Kamp om championatet

Årets kamp om jockey-championatet ser ut til å stå mellom Carlos Lopez og Espen Ski. Fredrik Johansson og Marie Fretheim har riktignok også en mulighet, men det meste tyder på at det vil bli en ren duell. Med kun seks løpsdager igjen (om værgudene gir tillatelse til løp ut hele november) kikker vi litt på torsdagens sjanser.
Espen har seks oppsitt: I tur og orden sitter han på Grande Capitan, Mrs Every Body, Patalavaka, Quint Essentials, East of India og Misunderstood. På forhånd virker det som om trioen Patalavaka, Quint Essentials og East of India har de beste sjansene. Vi blir faktisk litt overrasket om ikke får et besøk eller to i vinnerpaddocken, og kanskje kan han nærme seg Espen nærme seg Carlos i toppen.

Mens Espen har championatet fra i fjor og forfjor, kan det bli første gang Carlos Lopez går til topps. Fra før har Manuel Santos en tittel fra 11 år tilbake, men Carlos kan bli den andre fra Sør-Amerika som går til topps. Han har oppsitt på Al Maradi, Tree Coracoes, Directa Lubeca, Soft Pearl, Face the Fact, Antonio Cigar og Second Wind. V5-2 kan fort bli et oppgjør mellom Quint Essentials og Soft Pearl og således være ekstra viktig i striden.

Det nest siste løpet i amatørenes kamp om den gjeve klokka går torsdag. Anna Pilroth knallstartet med to strake seire. Denne gang har hun intet oppsitt, og Johanna Grindal, Sofie Langvad og flere av de øvrige som følger nærmest, vil ta inn på forspranget. Både Johanna og Sofie vil passere lederen om de klarer en plass på trippelen, men uansett vil spenningen bli beholdt til siste løp. Det går ikke før på den aller siste løpsdagen, fredag 30. november. De fleste har vel nå fått med seg at årets to siste løpsdager går som ettermiddagsløp henholdsvis 23. og 30. november, noe vi ser frem til med spenning.

Sist vant Ilo som kveldens største favoritt, men V5 var ellers ganske så vrien. Nå er nok ikke bankeren like klar, men det ser i stedet ut til at det skal være mulig å løse et par avdelinger på to-tre hester. Stemmer det, tror vi det går mot en utbetaling i mellomklassen.

 

Cathrine blir champion

For annet år på rad blir Cathrine Witsø Slettemark champion blant amatørtrenerne. Den sjansen tar vi., selv om det gjenstår fem løpsdager i november. Cathrine har hatt en flott sesong, ikke minst med Kleingeld. Nå i høst er det Quint Essentials som har vært den største bidragsyteren.
- Veldig moro. Han har veldig god kapasitet, og jeg tror det er mer å gå på. Vi satser på tre løp til med ham i år. Jeg står for treningen, og Espen bestemmer selv i løpene. Det ser ut til å være en god miks, sa Cathrine.

Cunami hadde en fin start på sesongen, med en seier og fire annenplasser. Torsdag doblet han seierstallet.
- Han må ha det litt slik han liker det. Ikke for tidlig i tet, men heller ikke så langt bak at han mister gløden. Nå fikk han det på sin måte, og da gikk det bra. Holder han formen, er det trolig at vi forsøker oss litt i Sverige i vinter, antydet trener Jacob Fretheim.

Tres Coracoes hadde ikke startet på ett år. I tillegg var hun til salgs da hun gikk sitt livs første start på Øvrevoll. Ingen la inn bud før løpet, men interessen ble kanskje større etterpå. For det endte i sikker seier.
- Positivt med tanke på at hun ikke hadde startet på så lenge. Hun har et voldsomt temperament, men det var jo morsomt at hun viste så bra klasse, sa trener Eva Sundbye.

Som Tres Coracoes, ble også Red Line innkjøpt som et supplement til åringsauksjonen. Hun ble nummer to i første forsøk, men nå var det duket for seier.
- Jeg ville prøve meg på 1600 meter for å se om hun sto distansen, og det virket jo bra. Formen ser jo ut til å være fin, så da starter vi sikkert en gang eller to til, oppsummerte trener Cathrine Erichsen. Vi legger til at den tredje som ble kjøpt til auksjonen, Fair Flair, ble nummer tre i sitt løp. En fin fasit.

Axe tok to seire tidlig på året. Nå ble det full fart fra ytterspor, og ganske tidlig på oppløpet var det hele over. Dermed gikk nok turen for Marit Nygård greit hjem til Skotterud.

Oro så at Axe vant løpet før, og da kunne ikke helsøsteren være dårligere.
- Det har vært mye problemer i år, så vi hadde nesten gitt opp. Men hun likte nok det kalde været, og nå håper vi på enda flere seire, sa en fornøyd trener, Gerd Tønnessen.

I amatørenes klokkekamp tok Silja Støren viktige poeng. Hun vant med sin egen Barrizatino. Silja er nå bare fire poeng bak ledende Anna Pilroth før det siste løpet i serien, som går på finaledagen.
- Jeg trodde alle skulle ta meg igjen på oppløpet, men hun gikk unna helt til mål. Utrolig gøy, sa Silja etter at seieren var et faktum.

Løpsdagen ble avsluttet med dansk triumf. Tanzania vant etter en flott spurt, og Dina Danekilde tok dermed seier nummer to for kvelden. Dobbel-triumf ble det også for Pascolina Pinto. De tre på toppen av listen vant alle hvert sitt løp og sørget for at stillingen forble uendret.

 

CUNAMI fjerde, så ut til å ha litt problemer med å henge med. Det var dog ikke tilfelle, for på oppløpet kom han tilbake og spurtet til seier. AL MARADI strakk ut i tet. Holdt farten godt og tok annen. MICK’S LEGEND annen det meste av løpet. På det jevne til tredje. ZIMON tredje, intet ekstra.

TRES CORACOES tredje, avanserte til tet i løpet av svingen. Holdt unna til sikker seier. TICMOLINO i baktroppen, avsluttet voldsomt til annen. SHADOW LEADER midt i feltet, avsluttet også bra. FALSE IMAGE og LORD JUSS førte an til oppløpet, hadde gjort sitt.

RED LINE fint plassert bak lederne. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og vant kontrollert. AMAZER tredje, overtok på oppløpet, men ble passert av vinneren. Holdt de øvrige godt bak seg. CHECK RAISE avsluttet fint og vant en tett kamp om tredje med DIRECTA LUBECA.

QUINT ESSENTIALS rett bak lederen. Overtok tidlig på oppløpet og vant sikkert. THE WITCHCAT avventet til å begynne med . Spurtet sterkt og tok en klar annen på det. FAIR FLAIR fint med som fjerde, opp på tredje. Viser fremgang og skal nok passes. LUZ ARCAL ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt.

AXE stormet til tet mot svingen. Hadde siden et grep om det hele. MILES rask fra start. Kunne ikke svare vinneren, men holdt for de øvrige. BIT NOBLE tredje det meste av veien, de øvrige kunne ikke utfordre.

ORO rask ut av boksene. Fikk railen og hadde siden et klart grep. KING fint frem fra utvendig spor. Kjempet helhjertet og klarte annen. God spurt av ANTONIO CIGAR til tredje, mens FOLLOW ME ga seg litt etter å ha sett skummel ut 200 meter før mål.

BARRIZATINO overtok teten rett før siste sving. Holdt seg siden foran til sikker seier. OKTKAR avanserte fint frem og var annen tidlig på oppløpet. Kunne ikke ta seg forbi vinneren. Bra spurt av MANITS LO, mens TOTECA var positiv ute i sporene. NASDAQ og FENDI var  tetpar midtveis, begge ga seg.

TANZANIA avventet lenge i baktroppen. Kom fra ”ingensteds” til lett seier de siste 200. DESERT FUSE tet, ble passert av Shanna. Overtok teten før siste sving, men kunne ikke svare vinneren. SECOND WIND tredje, hadde denne plassen også i mål. SHANNAs sal skled frem, og jockey Tina Långstrøm fikk et par ubehagelige runder.

Løpsdag 31 torsdag 1. november

 Nytt sverdslag for Soma?

Øvrevoll Hesteierforenings Vandresverd er ett av tre flott mileløp på Øvrevoll torsdag. De norskoppdrettede toåringene møtes i kampen om sverdet, og det kan bli en ny triumf for trener Hallvard Soma og Stall Heia. De vant dette løpet i fjor med Zafirah og kan beholde sverdet nok et år om Wannabeawarded stikker av med seieren. Etter den sterke innsatsen i NM ser ikke det ut som noen umulighet.
Fire av kveldens syv deltakere møttes i NM, og da vant Wannabeawarded foran Schubert. Titan og Nicovia havnet lenger bak, mens Maria Møy valgte et stort løp på Täby. På forhånd ser det ut som et oppgjør mellom sistnevnte og de to beste i NM om hvem som skal få oppbevare det flotte sverdet ett år fremover.
Norskoppdrettede møtes også i kveldens siste løp over samme distanse, 1600 meter. Her blir det spennende å se hvordan Ticmosic fikser 1600 meter. Han klarte det i fjor, da han slo Yorkshire Lad og Goodrun i en nese-nese duell i NM. Her er det tøft i mot, og vi har latt oss imponere aller mest i år av Ladies Unique. Han har økt formtallet sitt med 36, fra 49 til 85, i løpet av et drøyt år. Vi har hørt med flere om de kan huske en hest med en tilsvarende nivåhevning, men ikke fått et konkret svar. Kanskje vet noen om hester med større forbedring, men det er i hvert fall ikke særlig vanlig. All honnør til Jacob Fretheim, som har  trent Ladies Unique opp i klassen rett under de aller beste.
Også V5-1 er en spennende 1600 meter. Quint Essentials har tatt tre strake i høst, men går nå opp en klasse. Han møter mange motstandere med litt dunkel form, men som på sitt beste kan en hel del. Hanzano viste klar fremgang sist, og Ario er nå ute på et formtall som burde gi en plass i toppen. Også den gamle kjempen Mortens Prospect har ikke vært nede på et så lavt formtall på aldri så lenge, og de øvrige etterlater seg også noen spørsmål angående form og distanse. Vi gleder oss veldig til V5-1 og tror det kan være lurt med noen streker på kupongen.
Fraværet av den helt store folkebankeren gjør at vi tror spillerne kan få litt å bite i. Det blir neppe noen bunnutbetaling den første kvelden i november.

 

Maria og Marianne tok sverdet

Maria Møy har hatt en flott sesong på Øvrevoll i år. Torsdag tok hun og Marianne Tveter med seg det flotte vandresverdet hjem til Sørkedalen det nærmeste året.
- Dette var utrolig gøy, sa trener og deleier Marianne Tveter.
- Mange sa etter det litt svake løpet på Täby, at hun ikke gikk på dette underlaget og at 1600 meter var for langt. Nå motbeviste hun begge de påstandene, sa en svært fornøyd trener.
- Maria var uheldig i Sverige, og nå viste hun at hun har klassen. Nå blir det vinterferie, og vi gleder oss allerede til neste år, sa Marianne. Hun fikk forøvrig gleden av å vinne også med Chasing Shadows, men det var først etter at Fair Flair passerte mål som vinner. Uansett gikk seieren til Sørkedalen.

Vista Hermosa hadde startet to ganger i Irland uten den helt store suksessen. Men i Øvrevoll-debuten ble det en meget enkel seier.
- Denne er det fart i, ingen tvil om den saken. Hun har vist flotte ting i trening, så dette blir spennende over vinteren. Men nå pakker vi inn og gleder oss til våren, sa trener Arnfinn Lund om hoppa som fulgte opp den fine innsatsen til hestene som var oppe på auksjonen i september.

Quint Essentials er på full fart mot eliten. Torsdag imponerte han mer enn noensinne, da han utklasset gode motstandere.
- Dette var fjerde strake, og nå prøver vi på en femte før sesongen er over. Jacob Johansen red et meget godt ritt og fulgte den enkle ordren om å komme først til mål, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.
Ære ble det også på Mortens Prospect, 13-åringen som gikk sitt siste løp. ”Morten” vant 26 løp, hvorav Marie Fretheim satt på ryggen ved 17 seire. Da han vant kriteriet i 1996, fikk han premien utdelt av kong Harald, og det er det ikke så mange som har fått i norsk galoppsport.

Al Maradi viste fin fremgang til annen forrige torsdag. Nå ble det en suveren seier.
- Han gikk bra på Täby i vinter, men så falt han helt ut av det. Det har tatt tid å bygge ham opp, men nå ser det lyst ut. Vi satser på et løp om 14 dager og starter trolig med ham i vinterserien på Täby. Etter rapportene er han best når det er kaldt i været, så vi får satse på den kjøligste årstiden, sa trener Knut O Arnesen.

Hallvard Soma håpet på kulde foran løpene. Årsaken var ikke et ønske om skiføre, men at Quinta do Lago fungerte bedre når det er kaldt i været. Nå likte luftveiene seg bedre, og da samtidig Carlos Lopez red et strålende løp, ble det karrierens første seier.

Miles hadde tre strake annenplasser, men nå fikk det holde. Pål Henrik Mytting holdt ham i gang helt til mål og vant sikkert, rytterens første seier.
- Innmari artig. Jeg vet ikke hvem som nærmet seg, bare visste at jeg ledet og red for å holde unna, sa Pål Henrik etter å ha bokført sin første seier.

Den første november-kvelden ble avsluttet med en strålende prestasjon av Ladies Unique. På toppvekt slo han flere av de beste milerne på banen, og nå lurer man på hvor dette skal ende. Snart har han forbedret formtallet med 40 siden i fjor, og det er Unique.

 

VISTA HERMOSA rett til tet. Vant totalt utruet. ANGELINA tredje-fjerde. Avsluttet bra til sikker annen. JOUPALIKE litt sen ut av boksene. Kom fint frem og kapret en grei tredje. HARMONY HALL. Holdt farten greit.

MARIA MØY avventet bak lederne. Satte fart 300 meter fra mål og vant sikkert. WANNABEAWARDED fjerde, avanserte inn i siste sving. Fikk grepet på hestene innenfor seg, men kunne ikke svare vinneren. TITAN raskt til tet, ned på annen. Holdt farten bra og var ikke mye slått fra annen. ZEN CAT ledet til oppløpet, kan være verdt å følge.

QUINT ESSENTIALS innvendig i lederpar. Stakk fra de øvrige og var fullstendig overlegen. MIZAR på utsiden i lederparet. Kunne ikke følge vinneren, men holdt unna til knepen annen. HANZANO sist, jobbet seg fremover på bortre langside. Fjerde ut på oppløpet, avanserte til tredje. ARIO og BIEN DICHO med fremme til oppløpet, hadde ikke noe ekstra.

AL MARADI rett til tet. Holdt siden lekestue med konkurrentene. IN THE FLESH nest sist. Spurtet meget bra og tok en klar annen. REPLICANT så ut til å ha problemer på siste bortre. Kom dog fint tilbake og tok siste trippel. De som prøvde å henge på vinneren, med COMMANDER ON TURF og DENKLAS nærmest, fikk stive ben mot mål.

QUINTA DO LAGO avventet litt bak i feltet. Fant en luke langs railen og spurtet flott til seier. OKTKAR annen, overtok teten tidlig på oppløpet. Klarte ikke å svare da vinneren kom. ANTONIO CIGAR i annet par, gikk greit helt til mål og tredjeplass. CHOPARD ledet til siste sving, ga seg. Også MIA var fint fremme, men hadde ikke noe ekstra å by på.

CHASING SHADOWS fint med, utfordret vinneren uten å kunne ta seg forbi. Fikk seieren etter sjenering. FAIR FLAIR raskt til tet. Holdt seg foran hele veien, men mistet seieren på grunn av sjenering. THE SHADOW fikk et fint løp langs railen, holdt akkurat til tredje. Bra avslutning av DANZING REEF, mens ESPOCITIO ga seg etter å ha vært med fremme.

MILES rask av gårde. Tok tet før svingen og hadde siden kontroll. BIT NOBLE også med fremme direkte. Fikk aldri noe grep på vinneren. RAINBOW BARREL innvendig på fjerde, avslutte greit bak de to beste. EAST OF INDIA tredje i svingen, klarte ikke helt å fullføre.

LADIES UNIQUE avventet som fjerde. Satte fart drøyt 200 meter fra mål og seiret suverent. SEA PIRATE sist, avsluttet best av de øvrige og tok annen på det. NICKI HILL femte, grei avslutning uten å få mer enn godkjent. De siste ble de første, hvor tettrioen i siste sving var de tre siste i mål.

Løpsdag 32 torsdag 8. november

 Susende supersprint

Når starten går til kveldens annet løp torsdag, gjelder det å følge med. Løpet er nemlig over på drøyt 20 sekunder, men dette skandinaviske sprintmesterskapet vil vi anbefale publikum å få med seg. Det går nemlig så vanvittig fort, at det gir et lite kick å overvære det. I fjor ble løpet en kjempeduell mellom Bal de l’Ile og Malex, med Steve’s Champ ikke så langt bak. Bal de l’Ile og Steve’s Champ stiller opp også i år, og vi føler oss rimelig sikre på at de vil hevde seg helt fremme. Vi er imidlertid særdeles spente på hva Ticmosic kan prestere. Han slo selveste Media Hora i en supersprint i Gøteborg i sommer, og Bal de l’Ile var da tredje. Banerekorden fra i fjor blir ikke lett å slå, men de kommer neppe til å være særlig langt unna.

Carlos Lopez og Jan-Erik Neuroth har relativt klare ledelser i kampen om championatene på jockeysiden. Torsdag står imidlertid begge over, førstnevnte på grunn av en ukes utelukkelse. Dermed har Espen Ski og Sofie Langvad gode muligheter til å nærme seg. Espen rir i alle løp unntatt amatørløpet, og vi tror faktisk at det kan være lurt å holde et øye med hans ritt. I sekstetten Zen Cat, Steve’s Champ, Northern Pal, Quint Essentials, King og Oktkar tror vi på et par besøk i vinnerpaddocken. Da har Espen fortsatt muligheten til å kjempe om sin tredje strake tittel på Øvrevoll.
Sofie rir Axe, In the Flesh og Follow Me, og også i hennes tilfelle tror vi på minst en seier i løpet av kvelden. Hun har forøvrig allerede vunnet Øvrevoll Hestesport Cup. Torsdagens løp er det siste i en serie på seks, og kun Jan-Erik Neuroth hadde hatt en teoretisk sjanse til å ta igjen Sofie.
Spillemessig ser årets nest siste torsdagskveld med galopp litt småvrien. Vi vil anbefale spillerne som sist å spare litt på strekene i de første avdelingene. DD-løpene ser vriene ut, og særlig synes vi V5-finalen er en krevende avdeling. Lykke til.

Not Secret med super sprint

Vi har sansen for raske sprintløp, og en supersprint over 402 meter gir oss litt Formel 1-følelse. Torsdagens løp var intet unntak i så måte. Not Secret og Bal de l’Ile ga oss en heftig fight fra startboksene til målstreken var passert 22.7 sekunder senere.
- Dette var ganske ”rolig”, sa jockey Per-Anders Gråberg etter seieren.
- Det går så fort mot mål, og svingen kommer fort, men det er bare å stå på. Følte at vi hadde det lille nødvendige taket på Bal de l’Ile, sa Per-Anders om den Eva Sundbye-trente treåringen. Not Secret var annen i sprintløpet på Derbydagen og har hatt en fin sesong i år.
Og neste år vil vi ha flere supersprinter, gjerne i dagslys midt på sommeren. Dette var kuuult.


Andy Capp tok kveldens første seier. Trener John Nielsen hadde to hester til start i toårsløpet, men Miss Montana ble bortvist. Andy Capp svarte imidlertid til navnet og lurte sine konkurrenter, nokså overraskende for de fleste.

Simano var storfavoritt i V5-1, og han innfridde greit. Per-Anders Gråberg var på en sjelden visitt og tok sin andre strake. Wido Neuroth var fornøyd med innsatsen.
- Simano likte ikke underlaget, men vant likevel. Det er en stor og barnslig hest, som jeg tror har mye å gå på. Nå pakker vi inn for sesongen, konstaterte Wido.

Some Night er en rask sprinter. Nå ble det enkel seier i amatørløpet.
- Jeg har sjelden vært så sikker på seier som i dag, sa trener Pia Høiom.
- Hun har vunnet fra spor 10 og 12, så jeg var ikke bekymret for utvendig spor denne gang, bekreftet Pia om løpet som ga tredobbelt til svenske trenere.
Sammenlagt i Øvrevoll Hestesport Cup ble Sofie Langvad en suveren vinner.

Fair Flair var først i mål forrige torsdag, men mistet seieren på grunn av sjenering. Nå var det imidlertid ingen tvil. Etter tet hele veien holdt hun unna for favoritten Quint Essentials, som dermed ikke klarte ”stolpe” i programraden.
- Hun hang litt denne gangen også, men det fungerte klart bedre nå, sa en fornøyd trener Pål Jørgen Nordbye. Med Fair Flairs seier har alle de fire starthestene som ble solgt på auksjon i september, gått til topps.

Unreal Wonder hadde ikke gjort så mange glad de siste to sesongene. Nå fant han tilbake til gammel stridsmoral og spurtet flott for Hege Larsen. Det var Unreal Wonders første seier på over to år.

Det var liv på Onkel Blaa forrige lørdag, da Stabæk sikret sølvet i serien. Nå fikk tilhengerne til den firbente Onkel Blaa endelig noe å juble for.
- Han er best på høsten, og Tiril Solum red et kjempeløp, sa trener Lisette Olai-Olssen. Dermed ble det lærlingene Hege Larsen og Tiril Solum som tok de to Dobbel-løpene til odds 190.45. Pent levert.


ANDY CAPP fjerde, kom fint frem mellom hester. Hadde kontroll siste 200. WHISPERINGLINE innledet rolig. Kom med et fint angrep langs railen og spurtet godt til annen. ZEN CAT tidlig fremme. Ledet tidlig på oppløpet, men kunne ikke helt holdt stand. ONTARIO fremme til oppløpet, ga seg. Også CATFIGHT og CHECK RAISE fikk problemer med å holde posisjonene fremme, men holdt godkjent.

NOT SECRET lynraskt av gårde. Kjempet knallhardt hele veien og fikk kastet seg foran på streken. BAL DE L’ILE hode-hode med vinneren, tapte knepent. STEVE’S CHAMP den tredje som var med fremme, kunne ikke helt utfordre de to fremste. De øvrige hang på som best de kunne.

SIMANO med fremme i tetpar. Stakk sikkert fra til kontrollert seier. MIZAR med sammen med vinneren. Holdt meget bra til annen. NORTHERN PAL blant de siste. Spurtet som vanlig sterkt og snappet tredje på streken. SUPERGILL tredje til det gjensto en meter.

SOME NIGHT lynrask ut av boksene. Hadde siden ingen problemer. FLYFIRE fint frem innvendig. Nærmet seg vinneren uten å være noen stor trussel. BIT NOBLE annen fra start, holdt farten greit til tredje.

FAIR FLAIR tidlig i front. Holdt et godt tempo og vant sikkert. QUINT ESSENTIALS fint med som annen-tredje. Angrep vinneren, men klarte ikke å koble noe grep. ARIO med fremme hele veien, viste litt fremgang. De øvrige hadde nok med å holde følge.

UNREAL WONDER lenge i baktroppen. Spurtet voldsomt mellom hester til sikker seier. MILES rask ut. Tok tet før svingen og ledet til vinneren kom. HILDIS DUE også med helt fremme, holdt farten bra til tredje. KING så skummel ut som tredje, men hadde ikke noe ekstra å sette inn.

ONKEL BLAA til tet runden fra mål. Fikk ikke så hardt press, og da hadde han lyst til å svare opp til seier. MARTEEN misset starten. Jobbet seg frem mellom hester til annen på oppløpet. QUINTA DO LAGO fjerde, litt tilbake. Kom igjen og spurtet til tredje. MANITS LO og OKTKAR med fremme til midt å oppløpet, hadde ikke så mye ekstra.

Løpsdag 33 torsdag 15. november


Årets siste galopptorsdag


For siste gang i år inviterer Øvrevoll til galopp en torsdagskveld. Deretter blir det to ettermiddager fredag 23. og 30. november, før det er definitivt over for sesongen 2007.
I årets siste program vil vi komme sterkt tilbake med å hylle de forskjellige championat-vinnere. Nå konstaterer vi bare at Carlos Lopez har en relativt betryggende ledelse på Espen Ski blant jockeyene. Fem seire skiller, og det meste tyder på at chileneren tar sin første tittel på Øvrevoll. Sofie Langvad har tre seire å hente inn på Jan-Erik Neuroth i amatørstriden og bør nærme seg torsdag om håpet skal holdes ved like.
En kategori som ikke er så mye i rampelyset, er kampen om å bli ”Årets tøffing”. En hest får så mange poeng som den har hester bak seg i mål. I fjor var hestene fra stall Pål Jørgen Nordbye suverene, og slik blir det i år også. Tom Fix vil vinne foran Chopard, mens Tia Maria fortsatt holder tredjeplassen. Chopard gikk torsdag sitt løp nummer 27 for sesongen, mens Tom Fix starter torsdag, men det er ”bare” for 26. gang. Holdbare er de, hestene fra Sørkedalen, ingen tvil om den saken.
Den jevneste striden utkjempes mellom de som tipper i aviser, blader og programmer. Øvrevoll Hesteierforening leder, men det skiller kun 15 poeng ned til Trav og Galopp på 5. plass. Så jevnt har det aldri vært mellom så mange tippere. Også for tipperne gjelder det å ha en god finish på lager.
Det mest interessante løpet sett med sportslige øyne får vi torsdag i V5-1. Ladies Unique jakter sin årsseier nummer syv og vil i så fall ha sikret seg tittelen som den mestseirende på Øvrevoll i år. Det er mange år siden en hest vant syv løp på en og samme sesong, så den prestasjonen vil henge høyt. Som en liten kuriositet nevner vi at Hanzano og Ladies Unique møttes på finaledagen i fjor. Da gikk Hanzano med 71 kilo på ryggen, mens Ladies Unique vant med 50 kilo inkludert Mette Hanssen. Torsdag bærer Ladies Unique i utgangspunktet syv kilo mer enn Hanzano. Sistnevnte har stort sett holdt koken, mens Fretheim-hesten har hatt en bemerkelsesverdig utvikling.
At vi får besøk fra våre naboland, er en viktig årsak til at feltene torsdag blir så vidt fyldige som de er. Ni hester kommer fra Danmark, mens vi fra Sverige får hele 20 hester i løpene. Første løp, som er et araberløp, har ni hester til start, samtlige trent i vårt østre granneland!

Fin skalp for Suffolk

Å sette Ladies Unique på plass, er ingen enkel sak. Torsdag klarte imidlertid Suffolk County den bedriften. Nå skal det ikke underslås at sistnevnte fikk seks kilo av vinneren, men det var likevel stor fremgang for vinnerens siste starter.
- Endelig, sa trener Rune Haugen.
- Jacob (Johansen) sa at han kjente at det var mer å gå på. Nå er vi kvitt sykdom og annet fandenskap på stallen, så nå håper vi på bedre tider, sa Rune. Det ble forøvrig satt banerekord i løpet, en tidel under den gamle rekorden.
Ladies Unique ble denne gang ”bare” nummer to. Men på formtall 87 og klar toppvekt i løpet, er vi likevel dypt imponert. Fretheim-hesten er en av de største lyspunktene i årets sesong.

Araberne innledet kvelden. Ikke overraskende ble det svensk seier, i og med at samtlige deltakere er trent i Sverige. Exir tok en fin seier, mens W Helge ble plassert nærmest etter at Assischa mistet annen på grunn av sjenering.

- Morsomt med den første seieren til et avkom etter Joup, sa trener Werner Giesen etter seieren med Joupalike. Det var siste start for i år, men neste år blir hun enda bedre, lovte Giesen.

John Nielsen hadde med seg to hester fra Danmark til amatørløpet. Det ble en flott dobbeltseier, med Bull’s Eye som sikker vinner. Han ledet hver meter, mens Dickson knep annen rett før mål. Silja Støren satt på vinneren, og hun tok dermed sin tredje seier for året. En fin sesong for det unge talentet.

The Witchcat tok en meget sikker seier, og Carlos Lopez trygget dermed stillingen på toppen av jockeylisten.
- Hun har ikke vært riktig rask nok på sprint, så nå gikk det fint på 1600 meter uten blinkers. Det gir litt flere muligheter fremover, konstaterte trener Eva Sundbye.

Årets tredje seier kunne Carnet Apache bokføre.
- En fin hoppe. Hun har starte ganske tett i år, men holder stilen fint. Vi kommer igjen til fredag, sa trener Lena Natt og Dag. Benedichte Halvorsen red et fint løp som erstatter for Lisa Bivemark.

Replicant hadde ikke vunnet løp tidligere i år. Men torsdag var det endelig klart for suksess. Tredjeplassen sist bar bud om at noe var på gang, og etter et fint ritt av Inger-Elene Brekke, varmet det med gevinst i kulda.

Omsetningen har vært fin i hele år. Litt oppsiktsvekkende var det likevel at vi fikk årsbeste i Dagens Dobbel-spillet. Hele 590 748 kroner gikk gjennom lukene i denne spilleformen.


EXIR nærmest lederen det meste av veien. Ble utfordret bakfra, men svarte og klarte også å ta seg forbi lederen. ASSISCHA raskt til tet. Holdt farten godt oppe, men kunne ikke svare vinneren. Mistet annen på grunn av sjenering. W HELGE bra med bak tetduoen. Fikk det litt trangt og måtte nøye seg med tredje. Oppflyttet til annen. Bra avslutning av QUEEN ANNE, mens SKAN SKAN ga seg etter å ha fulgt greit med lenge.

JOUPALIKE rask fra start. Klarte denne gang å holde unna hele veien til sikker seier. ANGELINA nærmest vinneren. Kunne aldri ta seg forbi. WHISPERINGLINE nærmest de to beste.

SUFFOLK COUNTY rett til tet. Ble hardt angrepet, men ga aldri fra seg det lille forspranget. LADIES UNIQUE nærmest vinneren. Forsøkte hardnakket, men kom ikke forbi. NICKI HILL fint med innvendig. Var ikke mye slått. ZOOPHIA med fremme til oppløpet, kunne ikke utfordre de beste.

BULL’S EYE ledet hver meter og kontrollerte til enkel seier. DICKSON lå lenge blant de siste. Spurtet meget bra og knep annen kort før mål. TOM FIX avsluttet også bra, mens CHARMION ga seg litt etter å ha vært annen ut på oppløpet.

THE WITCHCAT fjerde, satte inn angrepet tidlig på oppløpet. Vant meget kontrollert. GRAPOLINI raskt til tet. Holdt farten fint og klarte annen på det. SPORTSCHAU også fint med som tredje, opp på annen. SHADOW LEADER med i tetbildet til oppløpet.

CARNET APACHE med fremme hele veien. Det tettet seg til, men holdt unna til seier. CAJUN STAR innvendig litt lenger bak. Slet med å finne luke, men spurtet flott da den kom. KINKY frem som tredje i svingen, holdt farten bra. SNOWMAN og THE SHADOW også med i fremre skikt.

REPLICANT fint med rett bak lederparet. Styrte ut og avgjorde sikkert til etterlengtet seier. FAIR FLAIR raskt til tet. Holdt fin fart og klarte en fin annen. TANZANIA opp på fjerde i siste sving. Spurtet bra til siste trippel. Fin avslutning av WEDOWANNAGIVEUTHAT, mens de øvrige i tetskiktet ikke klarte å forsvare seg.

Løpsdag 23 fredag 23. november

Sjelden fredagsgalopp

Øvrevoll og fredager, det er vanligvis ikke som hummer og kanari. 17. mai i 1935 og i 2001 var fredager med løp på vårt vakre anlegg, ellers kan ikke vi finne at denne ukedagen har vært spesielt mye brukt.
Nå skjer det imidlertid. De to kommende fredagene skal det avholdes ettermiddagsløp, og med spill fra våre naboland er det ikke uten spenning vi vil følge omsetningen. Det er lagt opp til fredagsløp i oktober neste år, så disse to dagene kan sees på som en generalprøve.

Mot slutten av sesongen er det ofte slik, at en hest som produserer form, klarer å reprodusere den. Fire av hestene som vant sist torsdag, starter på ny denne fredagen. Derfor kan Replicant, The Witchcat, Bull’s Eye, Carnet Apache og andre formhester være verdt litt oppmerksomhet.

Striden som har stått om å bli årets jockeychampion, er nå definitivt over. Carlos Lopez tar sin første tittel, og for andre gang står en chilener på toppen av listen. Manuel Santos vant i 1996, og nå vinner altså dyktige Carlos en fortjent seier. For øvrig henviser vi til programmet foran finaledagen, hvor alle championat-vinnerne blir behørig presentert.

Vi synes det vitner om nytenkning at man prøver en ny ukedag og et nytt tidspunkt på disse to siste løpsdagene. Det blir spennende å se i hvilken grad det er et vellykket prosjekt.
Fin fredagsgalopp

Forsøket med løp fredag ettermiddag ble vellykket. Omsetningen kunne ha vært bedre, men det tar alltid litt tid å tilpasse seg endringer. Eva Sundbye, Per-Anders Gråberg og Carlos Lopez ble dobbeltvinnere på årets nest siste løpsdag.

Theatrical Award ble den første fredagsvinneren på fem og et halvt år. Hun viste så mye at forventingene hos kretsen rundt eierne ble enda større enn tidligere.
- En flott hoppe, konstaterte Marianne Tveter.
- Dette var hennes andre start, og hun viste at hun besitter den klassen vi håpet på. Hun er meldt i Derby neste år, så får vi se om hun lever opp til våre drømmer, sa Marianne.

Brief History er en fireåring med flott stamme. Nå begynner det å løsne.
- Dette har vi ventet lenge på, sa trener Christer Hederud.
- Han årsdebuterte i oktober og har kommet seg for hver jobb og hvert løp. Nå satser vi på noen lørdagsløp på Täby, og så blir det veldig spennende å se ham til neste år, sa Christer.

Not Secret har hatt en flott sesong. Nå passerte han 200 000, noe han klarte også i fjor.
- Han har gjort det veldig bra i år, og jeg tror han blir enda bedre neste år, sa en opptatt trener Eva Sundbye. Hun tok for øvrig dobbeltseier i løpet, da Ticmosic kom nærmest vinneren. 1100 meter på sandbanen er noe som passer Ticmosic bra. Syv seire og tre annen på ti forsøk vitner om det.

Eva Sundbye tok snart en ny tur til vinnerpaddocken. Men det var ikke favoritten The Witchcat som vant. ”Gamle” Ario tok frem gamle takter og førte hver meter.
- Han kan jo mye, men har ikke vist det så ofte i år. Nå sto han så fint til med formtall 70, at det ikke var så uventet, kommenterte Eva.

For en drøy uke siden vant Bull’s Eye foran Dickson. Denne gang ble det Dickson som trakk det lengste strået. Nikolaj Stott satt på ryggen, og med den seieren er han med i striden om å bli mestvinnende lærling på Øvrevoll i år.

Beckina har vært en problemhoppe på stallen til Pia Høiom. Men nå ble det seier og jubel for Clair Soleil HB. Etter flere løp på miledistanse var nok kanskje sprint en bedre melodi?

Mia fulgte trenden med at hester som ikke hadde vært i vinnerpaddocken før i år, nå fikk seg en tur dit. Av fredagens syv vinnere, var det nemlig bare Not Secret som kunne skilte med seier før i år. Nokså spesielt med tanke på at vi fredag skrev 23. november.
THEATRICAL AWARD raskt til tet. Fikk annenhesten opp til seg, men gikk raskt fra. Vant meget lett. TICMOTOR opp på siden av vinneren før svingen. Fikk svar og var siden aldri noen trussel. Dog klar annen. FUN ARTIST litt sen ut av boksene, avsluttet greit.

BRIEF HISTORY fint med som fjerde inne ved railen. Kom frem innvendig og tok en sikker seier. REPLICANT overtok teten i nordre sving. Dro godt unna og hadde nesten lykkes med taktikken. HECTOR med fremme hele veien. På det jevne til tredje. CUNAMI fremme i fronten lenge, hadde ikke så mye å gi på slutten.

NOT SECRET annen det meste av veien. Tok seg forbi lederen siste 100. TICMOSIC rett til tet. Kunne ikke forsvare seg helt inn mot stallkameraten. De øvrige hadde nok med å holde følge. ROYAL HILL avsluttet bra og fikk tredje på det.

ARIO rett til tet. Dro unna hele veien og viste litt av gammel storhet. ROSE PEARL femte-sjette. Avsluttet meget bra og nærmet seg vinneren mye. FAIR FLAIR lenge nærmest vinneren. Holdt farten brukbart til tredje. MIZAR tredje, hadde ike noe ekstra å sette inn.

DICKSON snek seg frem innvendig mot siste sving, fjerde gjennom denne. Avsluttet flott og tok en sikker seier. DAUGHTER OF YORK avventet i baktroppen. Spurtet meget fort og klarte annen på det. Også MARTEEN avsluttet fint i et løp som nok var litt overpacet. BULL’S EYE og CHOPARD førte an til oppløpet, begge hadde brukt kruttet.

BECKINA ikke av de raskeste av gårde. Hadde i stedet en voldsom spurt og slo seg frem til seier. TICMOLINO kom også bakfra. Kneblet lederen, men kunne ikke stå i mot vinneren. TINI’S SONG rett til tet. Holdt seg foran lenge, men måtte strekke våpen siste 100. MILES toer lenge, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

MIA fremme hele veien. Så slått ut, men samlet seg og kontret til sikker seier. ALL FOR LOVE fint fremme hele veien, holdt flott til annen. CARNET APACHE lett gående bak teten. Spurtet bra, men manglet det lille ekstra.

Løpsdag 35 fredag 30. november

Vi hyller vinnerne


På årets siste galoppdag gjør vi et tilbakeblikk på sesongen 2007. Det er gått syv måneder siden Carlos Paz vant årets første løp, og nå blir det pause frem til 17. april neste år. Hva husker man utover at det økonomisk har vært et meget positivt år, med sterk stigning i omsetningen?
Før vi går inn på de forskjellige championat-vinnere, må vi trekke frem Wido Neuroth og hans fantastiske Derbydag. I løpet av en time hadde han vunnet Marit Sveaas’ Minneløp med fantomhoppa Funny Legend og Norsk Derby med Appel au Maitre. Sistnevnte utklasset konkurrentene i Norsk og Svensk Derby, var fjerde i Tysk Derby og knuste all motstand i Stockholm Cup. Det må være lov å spørre om vi noensinne har hatt en bedre treåring på banen.
Nå ser vi litt nærmere på de som har sikret seg/kommer til å sikre seg titler denne sesongen.
Jockey: Carlos Lopez har hatt en strålende sesong. Særlig har han levert flotte prestasjoner på høsten, og med en seiersprosent tett oppunder 20, var det til slutt ingen tvil. Carlos er den andre chileneren som blir mestvinnende jockey (Manuel Santos klarte det i 1996).
Lærling: Lisa Bivemark leder, men Nikolaj Stott har bestemt seg for å ta opp kampen. En seier på fem ritt er nok for å passere Lisa.
Amatør: Jan-Erik Neuroth har allerede sikret seg tittelen. Sofie Langvad valgte Mauritius fremfor Øvrevoll på finaledagen. Årets europamester Inger-Elene Brekke holder en fin tredjeplass.
Trener: Wido Neuroth lå lenge beskjedent plassert på årets statistikk. Men så kom storløpene, ikke minst Derbydagen, og plutselig var han suveren. Nestoren Arnfinn Lund følger som en god toer, ikke minst takket være en glimrende sesong av topphoppa Miss the Boat.
Amatørtrener: Cathrine Witsø Slettemark har hatt en suveren sesong med hele 11 seire. Quint Essentials og Kleingeld har sørget for ni av dem, og årets tittel var enda klarere enn fjorårets. Sterkt levert.
Hinder: Hindersesongen var over for snart to måneder siden. Vi har tidligere gratulert Niklas Loven og Eva Sundbye, men gjentar gjerne.
Mestvinnende hesteeier: Kjente navn i toppen av listen. Stall EOS topper, og stallens farger har passert mål som vinnere hele 12 ganger dette året.
Mestseirende hest: Ladies Unique har i år vært nettopp unik. Ikke bare har han flest seire, men han har også flest annenplasser. Hele 12 ganger blant de to beste, og en økning på formtallet med 38 på et drøyt år, det er verdt all mulig heder og ære.

Og så gjenstår det bare å ønske vel møtt til sesongåpning torsdag 17. april 2008.

Quint så fort som svint

Quint Essentials har hatt en fenomenal høst. Han vant sitt første løp for året til formtall 71, nå vant han enkelt til formtall 81.
- Dette har vært en flott sesong. Kleingeld og Quint Essentials har tatt ti seire, og da er det bare moro. Nå får vi forberede oss foran 2008, så vi kan ta et nytt championat, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

Silja Støren hadde seks poeng frem til Anna Pilroth i kampen om amatørenes gjeve klokke. På ryggen av Locksmith gjorde Silja alt riktig, og da Anna bare klarte en fjerdeplass, kunne Silja juble. For øvrig en meget god sesong, med fire seire relativt sent på året.

Vista Hermosa imponerte med å vinne overlegent i debuten den første dagen i november. På månedens siste dag var hun minst like imponerende.
- En enkel og ukomplisert hest som flyr noe voldsomt. Det skal bli spennende å se på utviklingen gjennom vinteren, for dette kan være noe utenom det vanlige, antydet trener Arnfinn Lund.

John Nielsen stilte til start med hele seks hester på finalekvelden. Etter tredje løp hadde han vunnet både med Locksmith og Coneyboy. Med sistnevntes seier tok også Nikolaj Stott et fortjent lærling-championat. På oppløpet var det bror Marc som var nærmest med One to Remember.

Årets siste løpsdag fikk flere dobbelt- og trippelvinnere. Arnfinn Lund og Pascolina Pinto tok en fin dobbel med Vista Hermosa og Mizar. Sistnevnte tok årets første seier i sin tiende seier, så det var på høy tid. Pascolina var for øvrig ikke snauere enn at hun la på til tre seire med Oro. Pasco ble stygt skadet i Malmø og har kommet fint tilbake i høst.

Årets aller siste løp ble vunnet av formsterke Marteen. En positiv sesong er ved veis ende, og vi synes det er grunn til optimisme foran 2008. Vi har gratulert de forskjellige vinnere av diverse titler. Den siste fighten ble avklart først på finaledagen, der Øvrevoll Hesteeierforening og Leif Spørck gikk til topps i tippekonkurransen. Vi gratulerer og ønsker vel møtt torsdag 17. april.

 

LOCKSMITH fint med som tredje. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og hadde full kontroll. ONKEL BLAA fremme i et tetpar. Alene i front i siste sving og svarte opp alle unntatt vinneren. IFCONNECT SACC fjerde, avsluttet bra til siste trippel. REX SHIPPING ble med på et hardt kjør fra start, stoppet på oppløpet.

VISTA HERMOSA raskt fremme i tet. Vant totalt overlegent uten å være ridd. PATALAVAKA var uheldig ved inngangen til svingen og falt litt tilbake. Kom fint tilbake til sikker annen. CHARISMA en stund på annen, holdt farten greit.

CONEYBOY fint med bak lederparet. Fikk et overtak tidlig på oppløpet og holdt unna selv om det tettet seg til. ONE TO REMEMBER tok det pent innledningsvis. Kom frem mellom hester og sørget for en dobbel dansk brødreseier. RIVER HILL fremme hele veien, hadde brukt litt mye speed. GENUINE PEGASUS med til siste sving, hadde gjort sitt.

QUINT ESSENTIALS lett gående som fjerde. Tok kommandoen på oppløpet og vant sikkert. AL MARADI i baktroppen. Spurtet meget fort og var ikke mye slått. ARIO rett til tet. Holdt farten godt til tredje. NICKI HILL og HANZANO med i fremre skikt, ikke noe ekstra å sette inn.

MIZAR fint frem tidlig på oppløpet. Ble angrepet, men holdt unna til sikker seier. FLYFIRE et stykke bak. Spurtet meget bra og kom nesten opp på siden av vinneren. AXE avsluttet også bra, mens lederne BIT NOBLE og OBLANCS ikke klarte å holde skansen.

ORO ikke med blant de aller fremste. Spurtet fort ute i banen og nådde akkurat frem. MISUNDERSTOOD tidlig i tet. Falt litt tilbake, men kom fint igjen og var bare knapt slått. Fin avslutning av CHOPARD til tredje i årets 29. start. De utvendige hestene dominerte til ut på oppløpet, men det holdt ikke inn. BECKINA misset i starten.


MARTEEN avventet til midt på oppløpet. Spurtet voldsomt og avgjorde i god tid før mål. MIA rett til tet i godt tempo. Holdt fint til klar annen. COUNTRY PLAYER helt sist. Spurtet nok en gang veldig bra og tok tredje i sin start nummer 184. CHARMION og OKTKAR med til siste sving, ga seg.