Omtaler av hester til start 2. juli

Skrevet av Birger Christensen ,  01.07.2009
Artikkelbilde

Her kan du lese om de hestene som starter på Øvrevoll torsdag 2. juli kl 18:00. Vi håper at det kan hjelpe deg å finne de riktige vinnerene. Lykke til !

Første løp er årets første toårsløp. 10 av 11 hester har kun gått kvalifiseringsløp. Som man skjønner, er det lite å holde seg til.

 

1.løp:

 

Ed Hardy: Fint kval-løp på god tid. Virket litt ”grønn” som de fleste i sitt første møte med løpsbanen. Concusion: Vant sitt kval-løp. Stallen har alltid mange gode toåringer. Cute Diamond: Kvalifiserte seg i Gøteborg, vrien å vurdere. Hakuna Matata: Fint kval-løp bak Concusion, vil sikkert være med fremme. July Morning: Spennende norskoppdrettet, trenger muligens et par løp. Habenaria: Stamme med mye fart, kanskje trenger hun et par løp. Vallee de Bois: Helt greit kval-løp, premiesjanse.  Recession Racer: Møtte flere av de startende i kval-løpet, da skilte det ikke stort. Blir god, men umulig å si hvor langt fremme hun er.  Westamericantiger: Fordel av løp i kroppen, trolig et godt trippelobjekt. Lili Marleen: Kvalifiserte seg på sandbanen, ikke lett å vurdere her. Ionius: Står fint til ytterst, vi tror han er helt med i toppen.

 

2.løp:

 

Rockfonic: Fine flatløp i fjor sommer, favoritt sist på Strømsholm. Regnes tidlig. General Leader: Vant sist i søla i Sverige. Brukbare prestasjoner fra England, regnes. Monfalcone: God jockey og fin vekt. Bør nok med i hekkedebuten. Edvard den Fjærde: Får det nok tøft med å holde farten til de beste.  Red Rumour: Debuterer i Skandinavia, behøver ikke være helt borte. Surfing Bird: Har trolig ikke fart nok til å følge de aller beste.  Buenos Aires: Har ikke startet på over ett år, men var god da. Kan komme til å trenge løpet. Zimon: God flatløper. Hopper han godt i løpet, vil han hevde seg langt fremme. Anchors Away: Suveren på Strømsholm. Det var imidlertid så spesielle forhold, at vi ikke føler oss overbevist om gjentakelse. Barros Jarpa: Kapabel hest, som kan overraske. Slo nr 9 for en drøy måned siden. Negra del Oro: Løpets klare outsider. Har tillit fra stallen, men må selvsagt hoppe bra i løpet for å vinne.

 

3.løp:

 

 Chopard: Spurtet godt sist til seier. Vi tror på trippel, men tviler på at hun rekker helt frem på 900 meter. Quercus: Mye slått i samme løp i fjor, må forbedre seg mye for å være med her.   Notforloveormoney: I sitt første møte med Øvrevoll, får hun gjelde som løpets outsider. Starfighter: Ikke så mye slått sist, får nok premie med tilsvarende prestasjon. Top Fuel: Trippelkandidat, som får på blinkers. Liten luring. Archer’s Up: Møtte gode hester i siste Øvrevoll-start. På denne distansen er han en outsider. Welsh Dragon: Ikke vist så mye i den senere tid. Kanskje kan gress og blinkers hjelpe? Oro: Rask hoppe, som vi tror vil lede fra start til mål. Kan dog være litt ujevn, men løper hun som sist, tror vi på seier.  Party Booster: Trolig litt sen fra start, henter nok en del på slutten. Er nok litt for kort til å rekke til seier.

 

4.løp:

 

Aragorn: Fem seire i fjor, nærmer seg årets første. Skummel. Red Dragon: Bra nest sist, her tror vi det kommer til å gå litt for fort. East of India: Toer i fjor på denne løpsdagen bak gode Hornpipe. Luring i et meget åpent løp. Faithful Lad: For langt sist, uheldig i starten før. Helt klart med på kupongen. Richelle: Er sjelden mye slått, premiesjanse.  Bit Noble: Har vært litt bedre på sand, men vi vil ikke avskrive ham i kveldens mest åpne løp. Let’s Do It: Treåring, har skuffet noe. Det ser litt tøft ut, men det skiller lite.  Diamondsandpearls: To sterke løp i år. Skal regnes i fremste rekke.  Ask Thalheimer: Taper ofte fra start. Selv med en god spurt, er det ofte tøft å nå helt frem. Kan blinkers hjelpe? Axe: Gammel og god. Er nok med lenge, vi er litt usikre på finishen. The Bishop’s Joy: Et par bra løp, har han fart nok til å følge de raskeste?  Firefox: Start nummer 18 for året! Men han holder både fart og stil, så dette kan fort ende helt i toppen. Enmore: Viser fin form. Dette burde være en god distanse, og han kan dukke opp på målfotet. Dark Pride: Meget fin sesong så langt. Er formen litt på vei ut, eller gir han svar på tiltale? Gimmelino: Løper bra hver gang. Mangler seier i år, det er ikke utenkelig at den kommer her.

 

5.løp:

 

Some Night: Stallen har slitt litt, men det kan fort snu. Ørliten outsider. Maria Møy: Fikk ingen god start sist, gikk glimrende etterpå. Vi tror på plass i toppen. Curtail: Distanse og underlag passer. Kan være verdt å ofre litt oppmerksomhet. Ticmotor: Knallgod i år. Kjemper om seieren. Classic Encounter: Bra svenske, møter tøff motstand. Kjemper om premie. Massenzio: Veldig god hest rett under eliten. Er dette litt i korteste laget? Rapponghi: Vant på åpningsdagen, bra sist i Gøteborg. Ikke helt umulig.  Yorkshire Lad: Fikk fortjent uttelling sist. I tetbildet også nå. Lam of Mull: Ser ut til å mangle litt speed i sluttfasen. Premie, neppe seier. Fair Flair: Slår noen ganger ned som en bombe, kan derfor aldri utelates. Quanero: Ble fulgt av tips sist, men skuffet. Nå kommer blinkers på, det er noe på gang. Evening Rose: Har økt formtallet med 14 kilo siden siste start i fjor. Imponerer gang på igjen, kan det fortsette videre mot skyene?  Livigno: Fin årsdebut, en av mange som må regnes. Greco Tom: Har skuffet mye, vi vil gjerne se mer før han får vår fulle tillit. Royal Hill: Kjempegod, som henger med i alle tempo. Litt tøft å vinne, men på trippel kan han fort komme.

 

6.løp:

 

Appel au Maitre: Skandinavias beste hest. Vi tipper ikke i mot. Alpacco: Vant løpet i fjor, helt fremme også i år. Luca Brasi: Meget god hest, som vi tror får litt problemer med de siste 200 metrene på Øvrevolls krevende bane. Volo Cat: Nærmest vår favoritt på 17. mai. Kjemper om trippelplass på ny. Tertullus: Meget god hest, som i våre øyne er enda bedre på distanser rundt 1800 meter. Alnitak: Toer i dette løpet i fjor, kan ta siste trippelplassen.  Alpino Chileno: Med fremme til langt inn i oppløpet. Blir siste 200 litt for tøffe?  Woy Woy: Meget god hest. Muligens blir de siste 200 metrene ikke til hans fordel. Half Pint Bill: Liker seg på Øvrevoll, synes han bør være fornøyd med premie. Simano: Veldig god hest. Dette er en sannsynlig vinner neste gang han starter på sandbanen. Der er han en av de beste i Skandinavia.

 

7.løp:

 

Fly Away: Brukbar form. Regnes hvis han står 2000 meter. Acafan: En av de få firbente tenåringer i løp. Viser ikke alltid den store viljen, regnes hvis det blir overpace i front. Faustino: Viser ikke så mye for tiden. Må forbedre seg for å være med i toppen. Red for Danger: God i seiersløpet. Kan nok til å være med i toppen. Anaada: To strake i fjor. Viser ikke noe i nærheten av dette for øyeblikket. First Cut: Forbedret sist, skal ikke regnes helt bort. De Luca: Har aldri vunnet, premie er imidlertid innen rekkevidde. Lucky Fantasia: Har ikke tjent en krone, kan få penger med god rytter.  Corcovado: God rytter, men det ser likevel uhyre tøft ut.  Wolver: Fint løp sist på gresset. Bør regnes tidlig. Starski: Årsdebut, trenger nok løpet. Prince Jonathan: Har ikke formen inne. Men feltet er begrenset, så vi gir ham en ørliten sjanse. Billsson: Et par bra løp i fjor. Innsatsen så langt i år er dog ikke den beste.

 

8.løp:

 

Amazer: Går på det jevne, er oftest en premiekandidat mer enn en vinner. Eatmydust: Flere gode løp på Øvrevoll, ikke helt ufarlig.  Montparnasse: Lenge siden forrige seier, vi tror det blir tøft også her. Another Blues: Bra i seiersløpet, vrien å vurdere i dette selskapet. Great Gambo: Meget god i 2007. Vi vil se litt mer før vi gir ham tillit nå. Mekong: Et par gode løp i det siste. Dropper blinkers, litt skummel. Ilo: Nærmer seg formen. Trippelsjanse. Catfight: Fjorårets Derbytreer er litt på vei mot form. Ikke helt umulig. Aladar: Årsdebutant, som nok trenger et løp i kroppen. Fish Called Johnny: Sikker seier sist i Gøteborg. Kan gjenta med samme jockey som sist. Zababa Sacc: Meget god på Øvrevoll. Er nesten helt sikkert med i striden. Ghorio: Ny polakk, som temmelig sikkert trenger løp i kroppen. Salongold: Trenger nok minst ett løp til i kroppen. Talwandi: Flott seier sist. God sjanse til å legge på til to strake.

 

Espocitio: Går på det jevne, premiesjanse. Romund: En drøy måned siden forrige start, behøver muligens et løp igjen. Anne’s Birthday: Er med fremme lenge, vi tror siste 100 blir de verste. Kansas Gold: Gode løp i Sverige, bør tas på alvor. Tequila Heat: Svak søndag i  Danmark, sliter med å finne storformen. Lucky Lucioni: Får ofte premie, det kan bli en slik her også. Human Touch: Nærmer seg formen hele tiden, regnes fremme. Patalavaka: Klart best på sand i fjor, gleder seg til høsten. Navigation: Ser ut til å mangle det lille ekstra, kjemper om premie. Red Line: Møter et hakk svakere motstand enn hun pleier. Bør med på gardering. Zit Zaid: To seire i år, er litt ujevn. Ikke helt umulig. Apache Run: Best på gress, skal derfor tas litt på alvor her. Cajun Star: Er ofte sen av gårde, spurter muligens til en premie. Kleingeld: Innblandet i uhell i tredje siste start. Gikk bra mot klart bedre hester sist, vi tror på god sjanse. Senora Thatcher: Viste litt av gammel form sist, ørliten luring.