Flott Derbyfelt på Jägersro

01.08.2010
Artikkelbilde

Søndag er det klart for Svensk Derby på Jägersro. Derbyfeltet er i år av høy klasse med to sterke norske kort. Sir Lando (Wido Neuroth/Fredrik Johansson) kommer fra en strålende fjerdeplass i Tysk Derby, mens Giant Sandman (Rune Haugen/Espen Ski) starter for første gang siden 2000 Guineas. I mot stiller et kobbel av hjemmehester med brødrene Reuterskiold og Fransisco Castro i spissen. Skulle Sir Lando vinne, blir det Derbyseier nummer 11 på Jägersro og 19 totalt for Wido Neuroth. Det vil også bli seier nummer syv for Fredrik Johansson i Svensk Derby, og med skadeproblemene han har hatt det siste året, vil det være en prestasjon utenom det vanlige.

I mange av de store løpene utenom Derby er det bra norsk deltakelse. Vi trekker frem Zawawi Cup, hvor hele den skandinaviske sprinteliten er på plass. De norske håpene er Alyshakeys (Wido Neuroth/Fredrik Johansson), Hansinger (Cathrine Erichsen/Lennart Hammer-Hansen) og Caerus (Kjell Erik Swartling/Espen Ski).

 

Big Player best på Täby

I hele juli har Täby og Jägersro arrangert kveldsløp med V65 på lørdager. Den siste av de fem kveldene ble avholdt sist lørdag, med Bobby Killicks Minnesløpning som hovedoppslaget. Det ble en sikker og litt overraskende seier til Big Player med Rafael Schistl som makker. Løpsdagens eneste norske start kom i dette løpet, men Desert Rally (Merete Rønås/Dina Danekilde) kunne ikke gjøre seg gjeldende. Leonard Rios red tre vinnere, mens Valmir de Azeredo sto for dramatikken. Han fikk en voldsom luftferd da han falt av Mariyca i første løp. Til alt hell kunne stevnelegen rapportere at det gikk bedre enn vi først fryktet.