Flott felt i Eyvind Eckbo Leagats Vandrepokal

10.08.2010
Artikkelbilde

Eivind Eckbo Legats Vandrepokal for de 2-årige hoppene har samlet et flott felt med 11 unghester i startboksene. Mest betrodd blir nok Stall Amskas Edge Of Eternity etter sin flotte debut tidlig i forrige måned.

Michael P ”Dusty” Taylor trener Academy Award-datteren som viste stort talent for jobben da hun lekte med konkurrentene og vant med 5,5 lette lengder uten at jockey Carlos Lopez trengte å be henne om noe ekstra. Edge Of Eternity’s mor All Right var selv en toårsstjerne i Danmark og mye tyder på datteren blir en av de toneangivende innen årgangen.

Hardest i mot Edge Of Eternity tror vi danskenes Karakorun blir. Dette er også en hoppe som ikke har trådd mye feil i karrieren. Riktignok ble hun slått i sin siste start som var på dirt track, men i sine to første opptredener som var på gressbanen var hun uslåelig. I debuten vant den Bent Olsen-trente hoppa med hele 19,5 lengder. Nå var vel ikke motstanden elitehester, men å vinne med så mye tyder på at det finns kapasitet. I sin neste start vant hun med halvannen lengde til en så brukbar hest som Madame Espirit, som senere ble annen i Skandinavisk Opdrætningsløb. At Karakorun blir en hard nøtt å knekke for Edge Of Eternity er ganske klart. Resten av feltet ser overkommelig ut på viste prestasjoner, men man skal huske at 2-åringene plutselig forbedrer seg flere lengder fra en start til en annen og det kan egentlig være farlig å utelate noen i dette feltet.