Mesterlig Magnificence

22.08.2010
Artikkelbilde

Erik O Steens Memorial hadde La Zona som stor favoritt. Det så da også ut til å bli seier, men inne i banen spurtet Magnificence strålende for Dina Danekilde.

Jeg så da det var noen hundre meter igjen, at min hest hadde større fart enn de som var lenger ute i banen. Da begynte håpet å stige, og det ble større jo nærmere mål vi kom. Dette var utrolig gøy, sa en glad Dina.

Det var mange gode hester i feltet, men hun bar liten vekt, og det er en fordel på en så krevende bane. Dessuten er hun etter Sadler’s Wells, og de avkommene står hele dagen. Derfor er jeg ikke så ekstremt overrasket som mange andre, sa trener Rune Haugen etter at seieren var et faktum.

 

Den flotte Derbydagen åpnet med Bærum kommunes hekkeløp. Omoto Sando var klar favoritt, men Percussionist hadde mer krefter på oppløpet og gikk forbi etter siste hekk.

Vi kjøpte hesten etter løp på Øvrevoll 17. mai. Dette var en topphest som unghest, og nå tror vi at vi skal få en del moro med ham utover høsten. Nå blir det Champion Hurdle på Øvrevoll om en måned, kanskje drar vi til Frankrike i november eller desember. En USA-tur er heller ikke helt umulig, fortalte deleier Morten Buskop, nordmann som har bosatt seg i Danmark. Trener Hanne Bechmann har hatt stor suksess på Øvrevoll tidligere, blant annet med tre Derbyseire.

 

Uhadada debuterte i fjor med å vinne det danske kriteriet. Banen på Jägersro trivdes han ikke på, men på Øvrevolls gress i Derby Milen slo han favorittene. 100 000 kroner var seieren verdt, og Edward Ahern tok en sterk jockeyseier. Dermed ble det to strake danske gevinster fra start på vår store dag.

 

Edge of Eternity viste tidlig sitt store talent. I Skandinavisk mesterskap ble det en enkel seier. Trener Michael Taylor var glad for å se henne tilbake i toppen etter å ha skuffet litt i starten før.

Ja, det var deilig. Sist var hun brunstig, og jeg regnet med at det var årsaken. Nå er jeg helt sikker på det, sa Michael, som viste frem en annen god toåring senere på dagen.

Jeg var litt spent på Hayley Cropper etter litt luftveistrøbbel, men hun viste klasse. Det ble en fin dag totalt, sa ”Dusty” med to seire og en tredje totalt.

 

Sprintløpet ble som alltid en fartsfest. Light the Fire ledet stort, men Lady Lily knappet mye inn på slutten. Men det holdt, og dermed kunne Niels Petersen juble en halv time etter at Derbyseieren var et faktum.

Det ble litt hektisk etter Derby, så det var så vidt jeg fikk sett sprintløpet. Men selvsagt var det gøy med seier. Han er lynrask, men dessverre litt distansesvak, berettet banens gladeste trener.

 

Utrolig gøy å få vinne løp på Derbydagen. Det er bare slikt en kan drømme om, sa 22-årige Madeleine Haugland etter at Zafirah hadde spurtet forbi motstanderne i V5-2. Soma-hoppa ble for øvrig annen på Derbydagen i fjor, så hun trives tydeligvis godt når det går mot høst.

Stall Funny har allerede hatt mye moro med Sweet Baby Jane. Etter seieren i Oaks lurte vi på om 1600 meter nå kunne være litt kort, men den gode hoppa mestret også det.

Hun er så god at hun kunne ha vunnet Erik O Steens Memorial, det er jeg sikker på. Nå ble det bra som det var. Vi planlegger å starte henne i St Leger, for det er ingen tvil om at hun fikser den distansen også, sa trener Arnfinn Lund.

Alltid gøy å vinne på Derbydagen. Salet riktignok Touch of Hawk for Wido før på dagen, og da var det ekstra artig å få avrunde med seier til egentrent hest. Aylar har vært skikkelig flink i år, så dette var moro, sa trener Knut O Arnesen.

De kvinnelige amatørene avsluttet den flotte dagen. Rebel Heart vant lett, og det var faktisk den eneste svenske trenerseieren. Mette Kjelsli red et strålende løp, og hun er i våre øyne Skandinavias beste amatørrytter.

Carlos Lopez ble trippelvinner og har nå fått et forsprang på Espen Ski på toppen av listen. Dobbeltvinnere var Michael Taylor, Niels Petersen og Edward Ahern.

 

Spillemessig ble den strålende dagen en tøff prøve for de fleste. Både V5 og V65 ga ”kassa”, og det er bare å gratulere de heldige og dyktige i lukene.

Men om det ikke økonomisk ble noen stor suksess for de fleste, håper vi at inntrykkene og opplevelsene var av det positive slaget. Det er mulig å samle på andre saker enn jordisk gods også.