Topphopper mot andre topper

15.08.2010
Artikkelbilde
Theatrical Award vs Entangle

Marit Sveaas’ Minneløp er uten tvil årets sterkeste felt på Øvrevoll. Når samtlige hester har formtall på 90 eller høyere, da skjønner man hvilken klasse vi står overfor. I år stiller ingen hester trent utenfor Skandinavia på startstreken. De som har vært med det seneste tiåret har erfart at det ikke er lett å matche vår elite på Øvrevoll. Men det er mye å glede seg over med topphester fra Norge, Sverige og Danmark.

Vi har stor tro på hjemmeseier. Den norske sekstetten er enormt skarp, til tross for at Appel au Maitre valgte Køln fremfor Øvrevoll. Det er mye å glede seg over, kanskje er duellen mellom superhoppene Entangle og Theatrical Award noe av det aller mest spennende. Nå møtes de for første gang, og fjorårsvinneren Theatrical Award må være helt på topp for å slå sin ett år yngre utfordrer. Entangle taper nesten aldri, men denne motstanden er jo ikke hverdagskost. Det er langt fra umulig at vi kan oppleve den fjerde hoppevinneren i løpet av de fire siste årene, og da er det vel ingen grunn til å snakke om det svake kjønn.

For de som liker å spille på statistikk, er Touch of Hawk et aktuelt navn. Appel au Maitre vant Derby, etterfulgt av Marit Sveaas’ Minneløp året etter. Samme bedrift utførte Theatrical Award i fjor, og siden Touch of Hawk tok hjem fjorårets Derby, kan han bli den tredje strake som fikser den dobbelen. Glem heller ikke Tertullus, som i Stockholm Stora Pris var meget god. Handsome Hawk har også som hauker ofte gjør nærmet seg sitt bytte og er ikke ufarlig søndag. Den sjette i den norske troppen, Prince Fasliyev, er meget god, men må gå over evne for å kjempe i den ypperste toppen.

Blant de utenlandske tror vi mest på Peas and Carrots. Han har aldri fått helt fullklaff på Øvrevoll, men er så god på sitt beste at han må tas på alvor.

 

Førstepremien er på hele 800 000 kroner, og vi tror det vil være mange spente fjes i kretsen rundt de startende på søndag. Vi har ingen part i noen av disse toppene, men gleder oss stort likevel. Dette blir på alle måter et toppløp.