2010 et godt galoppår

14.12.2010
Artikkelbilde
Feltet Marit Sveaas Minneløp 2010

Det går så avgjort mot slutten for galoppåret 2010. Fredag er det definitivt over. Så sent på året har det aldri vært avholdt løp på Øvrevoll. Kun en uke før julaften er det greit å sette strek for året.

Hva husker man så best fra sesongen som snart er historie? Der får man sikkert ulike svar avhengig av hvem man spør, vi har plukket ut noe av det vi husker best.

 

·         Den fantastiske striden i Marit Sveaas’ Minneløp, der Touch of Hawk slo topphoppene Entangle og Theatrical Award i en herlig fight. For oss var dette årets løp på banen.

·         Danske Alpacco lekte seg med Touch of Hawk og Appel au Maitre i Walter Nilsens Minneløp på 17. mai.

·         Percussionist som årets hekkeløper, vant både Bærum Kommunes Hekkeløp og Champion Hurdle.

·         Go Go Gadget tok overraskende hjem seieren i Norsk Derby. Ble Niels Petersens første Derbyvinner, men sikkert ikke den siste. Stallens Bank of Burden seiret klart i St Leger.

·         Arnfinn Lund er kjent for sine hopper. Toårige Poppi var suveren, Symbol of Arch og Sweet Baby Jane klassiske vinnere, men aller best var igjen Entangle.

·         Wido Neuroth tok et nytt championat, nummer 13 i rekken. Stall E og F vant

1 400 000 som mestvinnende eiere, takket være Touch of Hawk.

·         Alyshakeys sørget for at treåringene for annet år på rad vant Polar Cup. Heureux ble annen for Jens- Erik Lindstøl, som hadde en flott sesong.

·         Wattan er ”skrellen” på denne listen. Men med syv seire, hvorav seks på Øvrevoll, hører han så absolutt hjemme. Tok også fire seire på rad og er suveren vinner av ”Årets tøffing”.

 

Siden dette er en liste over løp på Øvrevoll, er disse inntrykkene det vi husker best. Vi er klar over knallsterke løp i det store utland av hester som Appel au Maitre, Tertullus og Theatrical Award. Norskeide Percussionist og Here to Win har også skapt overskrifter, og det er gledelig å se at det er mulig å lykkes utenfor landets grenser.

Vi har tidligere omtalt de forskjellige championat-vinnere etter som de er blitt klare. Den eneste kategorien som ikke har vært helt klar, er jockeystriden. Etter de to seirene til Espen Ski sist fredag, anser vi kampen for over. Per-Anders Gråberg må vinne med alle sine seks oppsitt for å ha sjansen, og det er mer usannsynlig enn at Sverige slår Norge i kvinnehåndball! Gråberg har en knallsjanse med Fabian og kan sikkert vinne et løp eller to til, men seks seire, nei det tror vi ikke på. I kampen mot Jacob Johansen om flest seire i Skandinavia, kan imidlertid et par seire være gull verdt. Jacob rir ikke fredag, men har 11 løp igjen på Täby etter at Øvrevoll er ferdig.

Da gjenstår det bare å takke for i år. Om 17 uker er vi i gang igjen. Sett allerede nå ring rundt torsdag 14. april.