Aske kan ta potten

30.11.2010
Artikkelbilde
Ifannik Sacc og Veronika Aske

Veronika Aske leder kampen om championatet blant amatørene. Det gjenstår to amatørløp i år, og skulle hun vinne fredag med Ifannik Sacc, er det hele avgjort. Selv om det ikke skulle bli seier, er sjansene store for hennes første tittel. Det ligger an til Askepott.

 -          Jeg har et sterkt konkurranse-instinkt og skal absolutt ikke si at jeg ikke tenker på dette. Regner frem og tilbake og har veldig lyst til å klare det når jeg er så nær. Kjetil Kjær passerer meg om han vinner begge løpene som gjenstår, ellers ser det ganske lyst ut. Nei, dette er nesten litt for spennende.

Det aller første løpet Veronika red, var i 2004. Åpningen kunne ikke ha vært bedre, da det ble seier med Melody Boy.

-          Men det var nok først og fremst hestens fortjeneste. Moro var det likevel. Denne seieren var den eneste før årets sesong. Det ble ikke så mange ritt, for jeg satset på skole og utdannelse, og man bør jo være litt i form hvis man skal ri løp.

Veronika er utdannet grafiker og har i år vært å se på tv-skjermen. Både innen trav og galopp har hun vært med på flere fine produksjoner. Hun jobbet en periode for den kjente travtreneren Trond ”Bullern” Anderssen og fikk ballast også fra travet.

-          Men galopp er mye morsommere, forsikrer hun oss. Rir ut hver dag før jeg går på jobb for Niels Petersen og har Until June som en liten favoritt.

-          Årets sesong har vært et eventyr. Hadde aldri drømt om at jeg skulle kjempe om championatet da sesongen startet, men nå kan det gå veien. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt, forsikrer Veronika, og det tviler vi ikke på.

Apropos championat, er det nå klart at Lise Tandberg vinner tittelen blant amatørtrenerne. Wattan har fått juleferie, og dermed er det ingen tvil om at Lise vinner. Hennes hovedaktør har vært Carius, som har imponert både på flatt og hekk i år.

Spillemessig ser det ikke helt enkelt ut, og vi tror som så ofte før på en pen utbetaling. De som klarer V5 på senhøsten, pleier alltid å få en pen slump penger med seg hjem.

 

Wattan får juleferie

 

Etter en hard, men suksessrik sesong er det nå bestemt at Wattan skal få juleferie. Stavern-hesten kam imidlertid glede seg over at titlene som årets mestseirende hest og ”årets tøffing” er i boks. Den eneste som kunne ha tatt igjen Wattan, er Rapponghi. Han måtte ha vunnet på alle de tre gjenstående løpsdagene og er ikke meldt 10. desember. Men for all del, også Rapponghi har hatt en strålende sesong. Den eneste ubeseirede i toppen av denne listen, er toårige Poppi. Hun har ikke vært i nærheten av å tape på sine fire starter.