Fabelaktig av Fabian

10.12.2010
Artikkelbilde
Fabian

På årets nest siste løpsdag fikk vi servert en flott debut. Toårige Fabian kom frem til ledende Wings of Thunder før siste sving og tok seg forbi på oppløpet. Tredje ble Arn, også en spennende debutant.

Jeg har visst at han er veldig god, men det var selvsagt sterkt å vinne et så bra toårsløp. I og med at han er danskfødt, er det mange spennende oppgaver neste år, sa trener Niels Petersen.

Requested 

Årets siste amatørløp ble en sikker seier for Requested og Veronika Aske. Hun avgjorde championat-striden forrige fredag, og nå ble det klar triumf på ny. Requested tok dermed sin andre seier i år som i fjor, og da kan trener Kjell Erik Swartling avslutte sesongen med stil.

Chairman Stephen 

 

I et meget svakt maidenløp var Chairman Stephen helt overlegen. Det tok litt tid før han viste litt av det man håpet, men nå var det ingen tvil. Gill-hesten går nå til Norsk Hestesenter, hvor han havner på ”skolepulten”.

Eaglecott 

 

Storfavoritten Ketchikan forspilte sine sjanser i startboksen. Da sto sistevalget Eaglecott klar til å overta. Han hadde ikke vært på trippelen på to år, men nå var det ingen tvil.

Phili Boy

 

Phili Boy sto med kun en seier i karrieren før fredag. Nå ble det en helt suveren gevinst, til glede for Espen Ski. Han vant foran Carlos Lopez og Per-Anders Gråberg, og sett ut fra det, var trippelodds på 250 meget bra.

Parbold Hill 

 

John Nielsen hadde to hester i det beste sprintløpet. De tok en flott dobbel, med Parbold Hill som uhyre knepen vinner. Angie’s Nap ledet til det siste galoppslaget, men måtte da gi seg for stallkameraten.

Løpsdagen ble avsluttet med en ny seier til Big Master. Dermed er Espen Ski nå fem seire foran sine nærmeste konkurrenter, i tillegg til at han har flere annenplasser. Vi tar sjansen på å gratulere Espen med sitt femte championat. Nå er det kun Janos Tandari (8) og Walter Buick (6) som er foran på listen. Bra levert!

Big Master

 

 

 

REQUESTED tredje, frem til lederen midt på oppløpet. Koblet et sikkert grep 100 meter fra mål. DELILY tet. Holdt til vinneren kom, klar annen. ORZINI annen, etter hvert tredje. Holdt plassen inn. De øvrige dannet baktroppen.

 

CHAIRMAN STEPHEN annen, tet fra siste bortre. Holdt lekestue. DUTCHESS OF BOGSTAD tet, nærmest vinneren i annen halvdel. Klar annen. NOBLE KNIGHT klar tredje, holdt plassen inn i mål. De øvrige viste ikke all verden.

 

FABIAN fint frem innvendig før siste sving. Jobbet iherdig hele veien og fikk tak i lederen kort før mål. Flott debut. WINGS OF THUNDER tet, holdt stand til vinneren fikk grepet kort før mål. ARN avsluttet flott til tredje, også en meget fin debut. THAKEHAM og ECOLOGICAL med til siste sving, kunne ikke følge de beste. Bra avslutning av NORWEGIAN REWARD.

 

EAGLECOTT til tet. Holdt et bra tempo og vant overlegent. CHORUSSO og INDIAN PACIFIC tok det rolig til å begynne med, spurtet fint til trippelplasser. Favoritten KETCHIKAN steilet opp i startboksen, ville ikke mye etterpå da han ikke fikk teten.

 

PHILI BOY tidlig i tet. Gikk bare unna i front til overlegen seier. ZIRKON og ONTHERUN begynte avventende, spurtet fint til de to trippelplassene. CICINHO og RED HERO var med vinneren til oppløpet, begge ga seg.

 

PARBOLD HILL rolig innledning. Spurtet sterkt og nærmet seg lederen hele tiden. Nådde akkurat frem. ANGIE’S NAP tet, ledet til det gjensto en meter. CHIEF ERIC fjerde, avsluttet greit til tredje. HE’S INVINCIBLE med til midt på oppløpet, ga seg da.

 

BIG MASTER rett til tet. Ble der hver meter til sikker seier. SO TRENDY fikk det litt trangt i starten. Kom etter hvert frem til plassen nærmest leder. Holdt annen med klar margin. I et jevnt spurtoppgjør tok ZEN CAT tredje.