Nest siste sjanse

07.12.2010
Artikkelbilde
Cicinho vant sist løpsdag og starter igjen i dag

Fredag er det årets nest siste løpsdag på Øvrevoll. Har du ikke lykkes å få den store potten hittil i år, begynner det å haste. Det kan være fine muligheter til å spe på julebudsjettet fredag.

Det aller meste er avklart når det gjelder de forskjellige championatene. Spenningen finnes fortsatt blant jockeyene. Så vel Espen Ski som Carlos Lopez og Per-Anders Gråberg tok hver sin seier fredag. Med det forspranget Espen har, er det selvsagt en fordel når de andre ikke nærmer seg. Vi har god tro på at herr Ski legger grunnlaget for sitt femte championat fredag. Men bevares, hans to motstandere har helt sikkert lyst til at det skal være match inn i det siste.

Vi har sett litt på hva trioen sitter på fredag. Espen har fem oppsitt, Norwegian Reward, Ketchikan, Phili Boy, He’s Invincible og Big Master. Han blir temmelig sikkert favoritt med Ketchikan og Big Master, og tar han to seire, tror vi mye er gjort. Carlos har sekstetten Noble Knight, Silouette, Indian Pacific, Zirkon, El Harra og Sunceleb. Også Per-Anders har seks oppsitt, Zafir Zaid, Fabian, Ziwy Skate, Ontherun, Recession Racer og Hakuna Matata. Mange sterke navn også her, men vi tror Espens motstandere må ta innpå nordmannen før sesongen avsluttes fredag 17. desember.

V5 innledes med et riktig fint toårsløp. Her tror vi flere av hestene vil hevde seg neste år i den klassiske årgangen. Wings of Thunder og Norwegian Reward har så langt vist mest, men det er mange urutinerte som vi tror har fin klasse. Ikke minst er vi spente på å se debutantene Arn og Fabian, som begge viste i kval-løpet at de kan galoppere.

V5-4 er et flott sprintløp. Vi trenger flere gode sprintere, og her er det flere kandidater til å ta steget opp i eliten. Det er ikke lett å spå hvem som skal utvikle seg mest, men her er det mange som besitter den nødvendige farten.