Trio på ørkentur

16.12.2010
Artikkelbilde
Cat Junior vant i Dubai sist vinter

 

Når det er meldt rundt 20 grader minus på våre breddegrader til uka, reiser en trio fra Niels Petersens stall til 50 grader varmere strøk. I dag (torsdag) drar trioen Manchester, Cat Junior og Bank of Burden til Dubai for å forberede seg på løp der nede. Av disse er det kun årets St Leger-vinner Bank of Burden som er kjent for Øvrevolls publikum. Han planlegges for et handicap-løp, senere kanskje et Listed-løp.

De nye er tidligere omtalte Cat Junior, som Nils Petter Gill kjøpte i høst, og Manchester, en franskfødt toåring som ble kjøpt privat fra Tyskland til Stall Zuccini. Sistnevnte har på tre starter fått formtall 90 og har på sitt beste vært tredje i et gruppe 3-løp. Det kan fort være nok til å gi god motstand mot de beste hestene i årgangen der nede når de starter som treåringer etter nyttår. Det gir også assosiasjoner om at dette bør kunne være et godt Derby-kort neste år dersom han blir etteranmeldt i januar, men for all del, dit er det ennå et godt stykke tid.

Når det gjelder Cat Junior, er planene å starte ham på den store Cup-dagen siste lørdag i mars. Om det blir ett eller to løp i forkant, gjenstår å se. Spennende blir det i hvert fall uansett.

Vi kommer tilbake med mer stoff når det blir klarlagt når hestene kommer til start.