Ingen suksess i Dubai

Skrevet av Liv Kristiansen,  09.02.2010
Artikkelbilde
Kanuto Racings Prince Fasiliyev, trener Niels Petersen og treningsrytter Tina Smith foran det nye tribunebygget på Meydanbanen. (foto Lars Kelp)

De to norske hestene som startet i Dubai 11. februar endte uplassert.

Timely Jazz fikk et vanskelig løp fra spor 14 og fikk veldig vidt spor i svingen og kom aldri med i løpet. Prince Fasilyev gikk riktig godt og lå på andreplass til litt ut på oppløpet og trengte tydligvis løpet.

 

Linker:

Emirates Racing Club

Meydan

To norske galopphester til start i Dubai (9. februar 2010)

 

Torsdag ettermiddag starter to norske hester på verdens nyeste og flotteste galoppbane. 28. januar åpnet Meydan som har plass til over 60.000 mennesker på tribunen og som selvsagt har alle fasiliteter både for hester og folk.

 

Begge de norske hestene trenes av Niels Petersen på Øvrevoll og de har vært i Dubai siden tidlig i januar.

 

Først ute er nyinnkjøpte Timely Jazz som skal starte i et treårsløp over 1400 meter og med 50.000 USD i samlet premiesum. Mest sannsynlig blir Timely Jazz favoritt i løpet og han kan ta norges andre galoppseier i Dubai. Han eies av Stall Zuccini og rides av engelskmannen Alan Munro. Timely Jazz har Dubai Derby den 28. mars som sin store oppgave og i det løpet er premiesummen på hele 2 millioner USD.  Løpet går 15.30 norsk tid (1. løp).

 

 

Prince Fasliyev er den andre norske hesten som skal starte. Han skal ut over samme distanse, men i dette løpet er premiesummen på 100 000 USD. Også han rides av Alan Munro og eies av Kanuto Racing. I samme løpet går også Snow Runner, trent av Vanja Sandrup i Malmø. Dette løpet går kl 16.05 norsk tid (2. løp).

 

Løpene vises på Racing UK, og du kan se dem på Sherryhaugen.

Timely Jazz

 

For øvrig har norske William Buick gjort det bra som jockey i emiratene denne vinteren. Sist torsdag ble det en seier og en annenplass. I tillegg skal han snart overta den meget ettertraktete jobben som førstejockey hos trener John Gosden som er en av de største og mest kjente trenere i England.