Lett for Golightly

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2010
Artikkelbilde
Holly Golightly

Holly Golightly het kveldens første vinner. Den fine hoppa slo en så god hest som Ionius. Blir det start i 1000 Guineas om en drøy måned?

Det får vi ta stilling til de nærmeste dagene. Det ser ut til å bli et skarpt felt der, så det kan hende vi står over. Uansett er det mange spennende løp for en så bra hoppe, mente trener Arnfinn Lund.

Lise Tandberg hadde tenkt å kvitte seg med Carius. Det blir neppe aktuelt nå.

Nei, etter seier og annenplass blir det nok ikke noe av, vurderte Lise. Etter en svak 09-sesong med ti starter uten trippel, ser Carius ut til å være på vei mot en langt mer solid form i år. På ryggen satt Tamara Butenko, som etter en fin innsats kunne bokføre karrierens andre seier.

Carius

Aragorn var knallgod i 2008, tok det litt roligere i fjor, men er nå tilbake for fullt. Sesongens andre seier ble bokført, og nå ble det revansj på Aylar fra forrige møte. Anna Pilroth eier Aragorn, og det var Anna selv som satt på ryggen i seiersløpet.

Aragorn 

Desert Rally avsluttet storveis i fjor, men fikk en hovknusning før den ventede årsdebuten. Formen var likevel god nok til sikker seier.

Han er blitt svær siden i fjor og er sterk som en bjønn. Tror vi skal få en del moro med ham fremover. Neste start blir lørdagskomben på Täby neste lørdag, og da har et fint løp, berettet trener Merete Rønås.

Desert Rally 

Cajun Star er ni år og opplever en vår i vår. To strake på to forsøk er sterke saker.

Det er en så fin hest, trivelig å ha med å gjøre og ekstra moro når det går bra i løpene, sa trener Marit Nygård. Helt eventyrlig, mente deleier Ivar Vangbo.

Cajun Star

Flying Falk fulgte opp Cajun Star og tok sin andre seier på rad.

Veldig moro, og gøy å kunne skryte av jockey Fredrik Salvador. Han er etter min mening klart undervurdert, mente trener Knut O Arnesen. På et lite materiell er det blitt tre seire og et par andre plasseringer så langt på stallen.

Flying Falk

Kveldens siste vinner ble Reaching Nirvana, den tredje strake vinneren som tok den andre seieren på stripe. Reaching Nirvana starter igjen allerede kommende torsdag og skal ikke overses da heller.

Reaching Nirvana

 

HOLLY GOLIGHTLY tredje, rett bak teten. Overtok tidlig på oppløpet til sikker seier. IONIUS tet, kunne ikke riktig forsvare seg mot vinneren. SO TRENDY annen, måtte nøye seg med siste trippelplass. HABENARIA fjerde det meste av veien, trengte nok løpet.

 

CARIUS avventet i de bakre rekker til ut på oppløpet. Overtok da teten og holdt sikkert unna. God spurt bakfra også av DESERT FUSE til annen. HEAD ABOVE CLOUDS i tet på siste bortre. Ble passert av flere, men kom fint tilbake. BONNE GENI og IRISH LAD dannet tetpar i siste sving, begge hadde fått nok.

 

ARAGORN tidlig til front. Holdt seg foran hele veien til knepen, men sikker seier. AYLAR rask ut av boksen, snart på annen. Holdt den plassen helt til mål. BIT NOBLE fint med. Falt litt tilbake, men kom fint igjen til tredje. DECIBEL sen ut av boksene, avanserte raskt, men klarte ikke å holde skansen til mål.

 

DESERT RALLY fjerde. Angrep lederen tidlig på oppløpet og tok snart et sikkert grep. Klar seier. ROYAL HILL tet, kunne ikke stå i mot vinneren. Men annen og trippelplass nummer 45 var et faktum. Fin avslutning til tredje av IMPERIAL SKYLIGHT, fin Norges-debut. LIVIGNO ledet til rett før svingen, ga seg en del. Også CAPO REGIME rask av gårde, ga seg en del.

 

CAJUN STAR fremme i en tetduo. Overtok i svingen og hadde siden full kontroll. DELILY i baktroppen. Avsluttet sterkt til annen. Bra spurt bakfra også av BEAUCHAMP UNITED. KLEINGELD fint fremme, holdt greit til fjerde. ANGIE’s NAP bra med til oppløpet, ga seg.

 

FLYING FALK avventet lenge. Kom frem midt på oppløpet og avgjorde relativt sikkert. MIND THE GAP fjerde, opp på annen. Med i striden hele veien, kunne ikke svare vinneren. ITHICA annen, overtok etter hvert teten. Gikk fint helt til mål og tredjeplass, ikke mye slått. BIG MASTER og NOBEL RUNNER lenge fremme, begge ga seg en del på oppløpet.

 

REACHING NIRVANA i vide spor i første sving. Siden fremme, holdt unna til sikker seier på slitne ben. Fin spurt bakfra til annen og tredje av SEND AN INVITATION og INDIAN DRIVE. HATTAN og TOTTE førte an til vinneren kom. LUCKY FLIGHT var med i striden en stund, ga seg en del på oppløpet.