Dansk storseier på Norges nasjonaldag

17.05.2010
Artikkelbilde
Alpacco vant Walter Nilsens Minneløp

Vi så frem til en duell mellom Appel au Maitre og Touch of Hawk i Walter Nilsens Minneløp. De måtte nøye seg med sølv og bronse, for Alpacco satte alle til veggs. Tidlig til tet og høyt tempo var oppskriften som ga seier, slik samme stall lurte topphestene i fjor. Da vant Sydney i Klaveness’ Minneløp etter samme oppskrift.

Jeg er litt overrasket, men først og fremst lykkelig og glad. Jeg har et knallsterkt team rundt meg, og alle gjør en kjempejobb, berettet trener Sandie Kjær Nortoft.

Sandie har kun vært trener i ett år, og gevinsten med Sydney i fjor var det første storløpet.

Jeg kommer gjerne tilbake med Alpacco, kanskje til Valley Chapel Memorial, fortalte Sandie. Det løpet vant for øvrig Alpacco i forfjor, men det var med Lars Kelp som trener.

Den norske innsatsen var ikke dårlig, for Alpacco var veldig god. Likevel hadde vi jo et håp om at det skulle bli hjemmetriumf på selve nasjonaldagen.

Giant Sandman slo Symbol Of Arch

 

Den første vinneren på nasjonaldagen ble Giant Sandman. Annenhest i kriteriet i fjor, nå var det tid for karrierens første seier.

En flott hest, som har vært litt hissig. Han roer seg med en følgehest. Espen Ski mener det er mye å gå på, så da kan det bli moro. Derby er det store målet, mens 2000 Guineas i juni er den neste oppgaven, berettet trener Rune Haugen.

Light The Fire 

 

Formel 1 på Øvrevoll er supersprint over 402 meter. Mange raske hester, men duoen Light the Fire og Cavorting var desidert raskest. Det var disse to som vant hver sin sprint i fjor, nå var Light the Fire kjappest. Hans to seire på Øvrevoll er begge tatt på supersprint.

Heftig å ri, det verste er å få stopp på dem etter målpassering, kommenterte jockey Per-Anders Gråberg.

Light the Fire er kastrert i vinter. Nå drar vi til en sprint over 1200 meter på Klampenborgs gress, da får vi et mål på om han duger også på de litt lenger distansene, sa trener Niels Petersen.

Sir Lando 

Sir Lando slet litt med sore shins i fjor. Etter en sterk årsdebut i Tyskland i april, var det duket for årets første start på Øvrevoll. Det ble en seier i utklassingsstil.

Dette er en flott hest og en god hest. Vi har planer om å matche ham mot Tysk Derby 18. juli, og da måtte det bli grei skuring i dag. Og det ble det jo, fortalte trener Wido Neuroth.

Utrolig gøy. Jeg ga ikke gass i det hele tatt, og han bare skvatt fra de andre, supplerte Jan-Erik Neuroth.

Massenzio 

Masenzio har gått mange sterke løp på Øvrevoll. Nå var det en stund siden forrige fullklaff. Derfor var seieren en overraskelse for de aller fleste.

Utrolig gøy å debutere med seier, sa trener Bjørn Gulbransen fra Røyse. Bjørn har vært med i travet i en årrekke.

Men så klarte jeg å rote meg bort i galoppen, og dette var jo veldig stas, la han til.

Cool Match 

Vi har testet litt forskjellig med Cool Match, men nå har jeg gitt opp. Jeg sa til Espen (Ski) at det var bare å gå maks ut og deretter øke etter hvert. En sterk jockeyseier, for det er en tungridd krabat, sa trener Cathrine Erichsen.

Premiene i dette løpet ble delt ut av William Buick, som har hatt en fenomenal vårsesong i England og Dubai.

Picture Perfect viste at stallformen for stall Slettemark var sterkt stigende. Etter fine resultater i Gøteborg søndag, fulgte Cathhrine fint opp med seier i det siste løpet på 17. mai.

 

Det så truende ut med været, men heldigvis holdt det oppe. Dermed ble det en ny flott festdag for publikum.

Picture Perfect 

GIANT SANDMAN litt sen ut av boksen. Delt tredje i svingen. Kom frem samtidig med toeren, men klarte å få et overtak siste 50. Flott seier. SYMBOL OF ARCH fjerde, opp på tredje. Passerte lederen midt på oppløpet, kunne ikke svare vinneren. SADDLE THE STORM femte, avsluttet bra og tok siste trippelplass. VALLEE DE BOIS ledet til oppløpet, kunne ikke forsvare seg mot disse kanonene.

 

LIGHT THE FIRE den raskeste av de utvendige hestene. Skaffet seg et overtak med 50 meter til streken. CAVORTING ikke helt heldig i starten, snart der fremme. Jevnt med vinneren til finishen. VETTORI DE SICA lynrask langs railen. Sikker tredje hvor nevnte trio skilte seg nokså klart ut.

 

SIR LANDO femte, opp på fjerde. Satte fart langs railen tidlig på oppløpet og vant overlegent. FERROZZO tredje, holdt posisjonen lenge. Kjempet strålende helt til streken og klarte annen. En ny Firello på gang? INTRICATE TALENT avventende, avsluttet meget bra til tredje. THE MATE og VESTANO tidlig fremme, begge ga seg en del. FLYING PARTY skjønner stadig mer, passes fremover.

 

MASSENZIO tidlig til tet. Holdt et bra tempo hele veien, og de øvrige kunne ikke fange ham. TUMACO nærmest vinneren det meste av veien, så også i mål. YORKSHIRE LAD litt sen av gårde. Avsluttet fint til tredje. De to favorittene gjorde seg aldri gjeldende i løpet.

 

COOL MATCH overtok på bortre langside. Holdt siden alle bak seg til sikker seier. MOST WANTED fint med. Prøvde hardnakket å utfordre vinneren, men måtte nøye seg med annen. Fin spurt til tredje av SHOTGUN CHARLIE, mens GREY’S ANATOMY ga seg fra front. TOM FIX får klart godkjent i årsdebuten til fjerde.

 

ALPACCO tidlig i front, hvor han holdt et godt tempo. De øvrige prøvde og prøvde, men fikk aldri tak i lederen, som vant klart. TOUCH OF HAWK fint plassert. Satte fart tidlig på oppløpet, men vinneren fikk han aldri tak i. APPEL AU MAITRE fjerde i svingen, kjempet seg til tredje i kamp med CLASSICAL WORD. TIMELY PRODUCTION med til oppløpet, ga seg.

 

PICTURE PERFECT innledet beskjedent. Avsluttet strålende langs railen til sikker seier. Både APACHE RUN og ENMORE var med helt fremme, de kjempet om annen med førstnevnte som vinner i den kampen. SOLAN med fremme til 200 meter fra mål, da ble det litt tomt.