Årets siste torsdagsgalopp

19.09.2010
Artikkelbilde
Ketchikan

For siste gang i år blir det løp på Øvrevoll en torsdag. Den ukedagen er den desidert mest brukte på det vakre anlegget, men for i år er det altså slutt. Søndag er det sesongens siste stordag med et fenomenalt program, før fredagen overtar for resten av sesongen. De 12 siste løpsdagene er det fredag som gjelder, og hvis ikke værgudene setter stopper for planene, avholdes det løp helt frem til 17. desember. Da er de to neste fredagene julaften og nyttårsaften!

Tre dager før årets siste stordag, sparer man gressbanen og sender alle hestene ut på sandbanen. Etter to sprintløp er det milerne som får sine tilbud på torsdag. Etter at V5-1 går over 1750 meter, er det fire strake løp over 1600 meter som gjelder. Det sportslig beste løpet får vi i V5-3. Det pleier å være jevnt når disse hestene møtes, og det blir neppe noe unntak torsdag. Vi prøver med Quint Essentials, som i 2008 radet opp seire på sandbanen utover høsten. Lazy Lord er imidlertid en tøff konkurrent, og Archived skal klare formtall 80 uten for store problemer. Dessuten er Suffolk County glad i sandbanen, og Rapponghi innehar banerekorden.

Et moment som kan være nyttig å merke seg, er at treåringene begynner å yppe seg mer og mer mot eldre hester. Fredag vant både Home Straight og So Trendy i løp som var åpne for eldre hester. Det gjentar seg så å si hvert år at treåringene utover høsten hele tiden nærmer seg de eldre. Så det kan lønne seg å ha et godt øye til ungdommen.