De gamle er fremdeles eldst

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  12.09.2010
Artikkelbilde

Trener Arnfinn Lund som fyller 75 år 15. september hadde en jubeldag på Täby søndag. Tre seire av tre mulige og alle hans hester vant akkurat som de ville.

Trener Arnfinn Lund som fyller 75 år 15. september hadde en jubeldag på Täby søndag. Tre seire av tre mulige og alle hans hester vant akkurat som de ville.

Først ute var Stall Bonne Nuit's Omoto Sando som godt ridd av Henke Engblom vant HM Drottiningens Pris helt overlegent. Seieren var verdt 75.000 kroner. Deretter var klart for Entangle som innfridde til fulle i Coolmore Matchmaker Stakes ridd av Kim Andersen. Det ble en helt overlegen seier og som i Bloomers Vase ble tredobbelt Norsk. Familien Nagell-Erichsens Grafitti avsluttet godt og ble annen og med Stall Perlens La Zona som tredjehest. Seieren var verdt 250.000 kroner.

I Swedish Champion Classic var det klart for Stall Bonne Nuit igjen. Med Espen Ski på ryggen gjentok hun suksessen fra Breeder's Trophy og vant lett førstepremien på 350.000 svenske kroner og passerte dermed 1 millioner kroner innridd så langt i år.

I Täby Open Sprintchampionship gikk igjen Stall Trick or Treats Alyshakeys et strålende løp og ble knepent slått av Alcohuaz. Hun fikk 170.000 svenske kroner for jobben. Samtidig må det nevnes at Kjell Erik Swartlings Careus gikk et meget godt løp i Nickes Minnesløpning og hadde kun to hester foran seg. Favoritten Highway innfridde.

I hovedløpet Stockholm Cup International var det norske favoritter men vant gjorde etteranmeldte Mores Wells  som innhentet en fantastisk god Theatrical Award på målstreken. Hun er en fantastisk reklame for norsk avl og slutter aldri å imponere. Appel Au Maitre fikk et fint løp av Jimmy Fortune men hadde ikke nok speed da det trakk seg til.  Touch of Hawk var blek til han og være og endte midt i feltet. Vinneren trenes av Richard Gibson i Frankrike og ble ridd av Sebastian Maillot.