Storløp hele dagen

21.09.2010
Artikkelbilde

Søndag er det klart for årets siste stordag på Øvrevoll. To flotte Breeders-oppgjør, to kjempefine toårsløp og to spennende hekkeløp er sentrale på menyen. Men et supert hoppeløp, Arnfinn Lunds Jubileumsløp og et lynraskt amatørløp skal heller ikke glemmes. Dette blir topp sport, vi håper også at været vil bidra til festen.

Det klart mest pengestinne løpet er Breeders Prize Classic. Nesten 400 000 kroner i førstepremie er faktisk ett av de mest verdifulle å vinne i år. Fem dansktrente hester stiller til start, og her er det mange sterke kort. Minuset kan for flere av dem være at de ikke er så godt kjent med Øvrevolls litt spesielle baneprofil. Men gode hester fikser ofte det meste. Favoritt blir trolig Sir Henry, som var først i mål i Dansk Derby, men mistet seieren i et par uker. Fra Sverige kommer kun Symphonias Wilmar, men også han skal regnes meget tidlig.

Hva så med de norske håpene? Buckham og Ferrozzo har vist mest, men begge har hatt problemer. Derfor blir vi overrasket, dog gledelig, om de skulle lykkes søndag. I sprintutgaven blir det trolig også dansk. Sir Randolph bør vinne, mens Dancing Party er det beste hjemmehåpet.

Kriteriet har samlet et veldig godt felt. For en gangs skyld er det ingen soleklar favoritt i dette vårt største løp for toåringene. Vi setter imidlertid Edge of Eternity først på linjen. Michael Taylors lynraske hoppe viste flotte takter i Danmark for drøyt to uker siden. Hele fire hester har imidlertid vunnet tre løp allerede i karrieren, og det kan fort dukke opp noen som ikke har fått smake seierens sødme.

To hekkeløp avslutter stordagen, og Champion Hurdle er det klart beste feltet. I Bærum Kommunes Hekkeløp vant Percussionist, nå jakter Omoto Sando revansj. Uten uhell tror vi på en knallfight mellom disse to.

At Entangle hoppet av Semb Hovedgård hoppeløp, var synd for oss som liker god sport. Det kunne ha blitt årets duell, nå blir Theatrical Award favoritt. La Zona og treårige Symbol of Arch er nok de nærmeste til å utfordre vårt førstevalg.

 

Da er det bare å oppfordre alle som har anledning å ta seg en tur på Øvrevoll søndag. Alt er lagt til rette for en knalldag.