Tre topphopper imponerte

13.09.2010
Artikkelbilde
Theatrical Award var god

Tre topphopper var imponerende gode da norsk galopp viste klasse på Täby søndag. Theatrical Award, Alyshakeys og Entangle er alle norske og samtidig de tre beste hoppene i Skandinavia. Blant de tobente er det vanskelig å komme utenom Arnfinn Lund.

Se V65 sendingen fra Tæby her

 

Stockholm Cup ble i år et supert løp å bivåne. Appel au Maitre gikk til tet på siste bortre, stallkameraten Touch of Hawk søkte posisjon, mens Theatrical Award (Carlos Lopez) angrep fra nest siste plass. Hun avanserte dog så fort at hun var med i striden ut på oppløpet. 100 meter fra mål så hoppa til Michael Taylor og hans kompiser ut som en vinner, men franske Mores Welles fant en luke og slo Theatrical Award med liten margin. Appel au Maitre (Jimmy Fortune) ble tredje, mens Touch of Hawk (Lennart Hammer-Hansen) ikke fikk det helt til denne gangen.

 3-årige Alyshakeys kom på andre i sprintløpet bak Alcohuaz

I Täby Open Sprint ble det samme duo som på den svenske Derbydagen. Alcohuaz tok seieren, trent av Lennart jr Reuterskiold. Treårige Alyshakeys var imidlertid glimrende som toer, og Neuroth-hoppa viste at hun hører hjemme i den skandinaviske eliten. Stall Trick or Treat eier, mens Jimmy Fortune satt på Alyshakeys. Hele feltet passerte mål i løpet av åtte lengder, men de øvrige norske var dessverre alle i den bakre delen.

 

Tre av tre for Arnfinn

 

Arnfinn Lund dro med tre hester til Täby. Trioen Entangle, Omoto Sando og Holly Golightly vant like godt alle tre, en utrolig trippel.

Entangle vant foran Grafitti og La Zona

 

Strålende norsk trippel i hoppeløpet Coolmore Matchmaker Stakes. Entangle var som ventet i en klasse for seg. Kim Andersen tok tet på siste bortre og var aldri siden i trøbbel. Arnfinn Lund trener og eier er KAOK. 250 000 kroner var belønningen, og vinneroddsen var 1.33. Grafitti (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) spurtet sterkt til annen, mens La Zona (Wido Neuroth/Jimmy Fortune) sørget for storeslem.

Omoto Sando vant 

Lett seier til Omoto Sando i hekkeløpet H M Drottningens Pris. Henrik Engblom gikk til tet, og ingen kunne siden true den Arnfinn Lund-trente 7-åringen, som eies av Stall Bonne Nuit. Premie 75 000 SEK, og vinnerodds ble 1.73.

Swedish Champion Classic hadde hele 350 000 SEK i førstepremie. Det ble ny suksess for Lund og Stall Bonne Nuit. Men nå var det Espen Ski som satt på ryggen av Holly Golightly. Etter nok et sterkt ritt gjentok den flotte hoppa seieren fra Breeders for to uker siden. Symphonias Wilmar, med norske eierinteresser, ledet stort, men måtte til slutt nøye seg med tredje. Vinneroddsen på Holly Golightly ble 4.72.

Holly Golightly vant

 

I Nickes Minnesløpning ble det en sikker seier for Highway. Caerus var klart best av de tre norsktrente som meget sterk tredje. Western Prospect, med norske eierinteresser, spurtet flott til annen. Kjell Erik Swartling eier og trener Caerus, mens Espen Ski satt på ryggen. Handsome Hawk skuffet, mens Prince Fasliyev gikk for hardt ut.

 

Til tross for at det ikke ble norsk seier i noen av de to største løpene, tok norske hester med seg 1 600 000 svenske kroner over Kjølen. Ingen andre trenere enn Arnfinn Lund vant mer enn ett løp, mens Jacob Johansen ble dobbeltvinner blant jockeyene.

 

Bilder Stefan Uppstrøm