Ticmosic til topps

02.09.2010
Artikkelbilde

Ticmosic er en utrolig hest over 1100 meter. Nærmere en spesialist enn han på dette underlaget er det vanskelig å tenke seg. Av de 16 seirene er 12 tatt på 1100 meter dirt track på Øvrevoll.

Ja, det er ikke noe å lure på. Vi må ha flere løp for disse hestene utover høsten. Bank i bordet, det har aldri vært noe problem med ham noen gang, så vi får håpe det fortsetter slik, sa en glad eier og trener Eva Sundbye.

Et fint hekkeløp innledet kvelden. Zimon ledet lenge, men ble speedet ned av Emperor. En sterk debut over hekkene og et flott ritt av James Patrick O’Farrell.

Jeg er faktisk litt overrasket over at det ble seier i første hekkeløp. Så riktignok tidlig at dette var en type som ville egne seg på hekk, men at det skulle bli seier direkte, var litt uventet, sa trener Are Hyldmo.

Emperor

Rune Haugens to toåringer kunne sikre seg bonus på 10 000 pund om noen av dem vant torsdag. Det ble like godt en dobbel til Rune, med Marked by Zorro som vinner. Dina Danekilde red, og det er litt artig at topptreneren Fredrik Reuterskiold eier to flotte toåringer i Haugens varetekt.

En fin type, som vi satser på mot kriteriet, fortalte Rune.

Marked By Zorro 

 

I fjor tok Totte fire annenplasser og var nær ved å vinne. Men trener Henrik Engblom måtte vente til torsdag før den første seieren kom.

Han går alle distanser når han er i form, så vi kommer til å variere litt. Men det var uansett artig å få hull på byllen, sa Henrik.

Totte 

 

Blinkers kan noen ganger være et nyttig hjelpemiddel. Send an Invitation likte tydeligvis blinkersen og fosset fra konkurrentene i amatørløpet.

Det har tatt tid, og det har krevd en del tålmodighet, berettet trener og eier Maria Robertz.

-           Så på den fine tv-skjermen at dette ble ganske overlegent, sa vinnende rytter Cathrine Engebretsen. Hun gikk dermed opp i tet på amatørlisten, men det er ennå langt mye igjen av sesongen.

Send An Invitation 

 

For tredje løp på rad ble et besøk i vinnerpaddocken en ny opplevelse. Totte og Send an Invitation var nye der, og Harmony Hall tok også karrierens første seier.

Jeg sa til Benedichte (Halvorsen) at hun skulle la ham utnytte sin fine aksjon, og det fungerte bra, sa trener Niels Petersen.

Harmony Hall

Are Hyldmo hadde en fin kveld. Innledet med seier i hekkeløpet og avsluttet med Wood Top. Etter at vinnerhesten Ticmosic innledet V5 med seier, ble det altså fire strake vinnere som aldri hadde gjort nettopp det før. Sjelden vare!

Wood Top

 

 

EMPEROR fint med innvendig, stort sett som tredjehest. Gikk frem til lederen midt på oppløpet. Avgjorde enkelt, flott debut. ZIMON tet tidlig, holdt farten bra til annen. Fin avslutning av AMAZER, som også får pluss for debuten med en sal som skled frem før siste sving. GILMORE og ELUSIVE STYLE prøvde seg fremme, holdt til ut på oppløpet der sistnevnte mistet rytter nest siste hekk.

 

MARKED BY ZORRO tet hele veien. Holdt unna til sikker seier. ECOLOGICAL med i paret bak vinneren. Sikret annen i finishen. SYMBOL OF GOLD også med fremme, holdt greit til tredje. BERTA ISABEL ville ikke inn i boksen. Da hun først kom inn, var hun ikke så ivrig på å komme ut.

 

TICMOSIC tidlig fremme i tet. Holdt fart og stil på en suveren måte til sikker seier. CAERUS fint med som tredje. Forsøkte hele oppløpet ned, men kom aldri opp på siden av vinneren. Fin spurt av LATAKIA til tredje, mens RAPPONGHI ga seg fra delt tet.

 

TOTTE klarte akkurat å holde fronten gjennom svingen. Ble hardt angrepet, men holdt unna helt til mål. RIVER LANDING sjette, spurtet flott langs railen til annen. BIT NOBLE tidlig fremme, på det jevne til tredje. DARK PRIDE tredje, ga seg noe på slutten.

 

SEND AN INVITATION tredje, annen før siste sving. Overtok teten og var suveren på oppløpet. IFANNIK SACC annen, ned på tredje. Spurtet meget bra og ble klar annen. HALLINGDAL BLUE tet i høy fart. Det gikk nok litt for fort, men hun holdt likevel så vidt til tredje. Sterk spurt bakfra av SWEET AND LINE.

 

HARMONY HALL tidlig til tet. Holdt unna hver meter til den første seieren. Sterk spurt fra de bakre rekker av WINDIANA til annen, men tethesten hadde fått for stort forsprang. MIZAR fjerde, holdt seg langs railen og holdt fint til tredje. CROMSPRING førte an, ga seg siste 400. Favorittene lå i baktroppen og lot de førende få for stort forsprang.

 

WOOD TOP flott plassert som tredje. Gikk frem i siste sving og overtok teten, klar vinner. PISAQ med i gruppen bak lederparet, spurtet fint langs rail til annen. POSTCARD innledet i tet, holdt så vidt unna i kampen om tredje. DESERT FUSE et løp på det jevne til fjerde.