Sterkt av Archived

23.09.2010
Artikkelbilde
Archived

Archived har vært en nyttig galoppør i hele karrieren. Men konkurransen er knallhard for milerne i overkant av 80 i formtall. Nå var Archived nede på 80, og da har han gått bra tidligere. Ledende Rapponghi ble innhentet, og dermed kunne årets andre seier bokføres.

-          Han var uheldig i svingen sist, så derfor ble jeg ikke så overrasket nå. Det kan bli mer moro utover høsten, sa trener Are Hyldmo, som også vant med Home Straight. Både han og Totte la på til to strake, hester som ikke har vunnet så tett tidligere i karrieren.

Home Straight

Enkelte hester liker spesielle opplegg. Mind the Gap synes sandbane, tet og milerdistanse er fine saker. Tross drøyt to måneder pause ble det seier slik det ble sist gang han var på sandbanen. Derimot var det flere som mente at 1600 meter var for langt for Alight, men hun bare blåste fra konkurrentene på slutten.

-          Dette blir en skikkelig god sprinter på litt sikt, sa trener Arnfinn Lund med nok en flott hoppe på stallen.

Alight 

Annike Bye Nunez har fått sving på Ketchikan. Dermed ble det seier på kveldens største V5-favoritt.

-          Et press å ha den største favoritten, men det gikk jo bra, sa Annike om den andre seieren til Espen Ski fra før Derbydagen. Espen er nå fire seire bak Carlos Lopez i kampen om championatet, noe vi vil komme tilbake til flere ganger utover høsten.

Årets siste torsdagsvinner ble Zavann Zaid, som spurtet forbi ledende Cool Match på de aller siste meterne.

Totte 

HOME STRAIGHT fremme ytterst i en kvartett. Fikk etter hvert grepet på de innvendige og tok en sikker seier. RED COLORI også fint med, opp på annen med 100 meter igjen. HAPPY LARRY tet innerst. Måtte se seg passert av to hester, men sikker tredje. CHORUSSO den fjerde foran, ga seg. EVENING ROSE treg fra start, er gnisten borte?

 

TOTTE ikke så langt bak teten. Satte inn støtet ved veien og tok en kontrollert seier. BIT NOBLE til tet, førte an til vinneren kom. Holdt til dødt løp om annen med CICINHO, som avsluttet fort fra baktroppen. ZIT ZAID annen til oppløpet, mens SWEDISH TIME og FACE THE FACT tapte viktige lengder fra start.

 

MIND THE GAP tet. Fikk en liten trykk, men hadde ingen problemer med å svare opp til lett seier. ARTISTIC LIGHT tredje, utfordret lederen, men kom aldri forbi. Fin spurt til tredje av VESTANO, mens RICHELLE ga seg mot siste sving, kom litt tilbake. Positivt løp av MEKONG til fjerde.

Mind The Gap

 

ALIGHT var stri, avanserte likevel opp på annen. Stakk bare fra de øvrige på oppløpet til suveren seier. INTRICATE TALENT femte, avsluttet bra ute i banen til annen. LOIRE tet, holdt godkjent til tredje. MOUNTAIN COUGAR tredje, ga seg nok en gang en del.

 

ARCHIVED i baktroppen. Kom frem midt på oppløpet og tok en sikker seier. EGON også blant de siste. Spurtet bedre enn på lenge og knep annen på streken. RAPPONGHI annen, overtok på bortre langside. Holdt meget godt og var ikke mye slått. SUFFOLK COUNTY førte an til halvveis, hadde da gjort sitt beste.

 

KETCHIKAN tidlig fremme i front. Dro unna og tok en ny suveren seier. Fin avslutning til annen av SEND AN INVITATION, mens også PHILI BOY spurtet bra til tredje. ORSON og HALLINGDAL BLUE brukbart gående ut mot oppløpet, intet ekstra å sette inn.

Ketchikan 

 

ZAVANN ZAID som fjerde, et stykke bak lederne. Spurtet voldsomt og knep seieren på streken. COOL MATCH førte an til det gjensto en meter. TOM FIX spurtet meget bra til tredje fra baktroppen, mens MOST WANTED ga seg fra plass utvendig for leder. Resten tok tåken, som ble tykk som grøt.

Zavann Zaid