Dansk dynamitt i Breeders

26.09.2010
Artikkelbilde
Attention Please

Danske galopphester opplevde en av sine største dager på Øvrevoll på mange år søndag. Begge Breeders-løpene, Norsk Kriterium og Champion Hurdle tok alle veien sørover. Også Arnfinn Lund hadde en flott dag med tre fine seire.

Breeders Prize Classic ble et rent dansk oppgjør. Deres Oaks-vinner Loquita så lenge ut til å gå mot seier, men inne i banen kom Attention Please og Kim Andersen med en sterk spurt til gevinst. Hele trippelen gikk til Danmark, da favoritten Sir Henry knep tredje.

Sir Randolph

Jeg var redd for at banen kunne være litt for bløt, men han taklet det bra. Da vi passerte veien, var jeg sikker på seier, sa Kim.

Attention Please startet ikke i fjor og er fortsatt urutinert. Tror derfor vi skal få veldig mye moro med ham neste år, sa en godt fornøyd trener, Søren Jensen. Søren og Kim tok seg også av sprintutgaven av Breeders.

Sir Randolph bør vinne et slikt løp, men alle løp skal ris først. Han vant Dansk 2000 Guineas og satser nå på Dansk 3-årsmesterskap i Århus kommende lørdag.

Elusive Time

 

Kriteriet er årets største toårsløp på banen. Det ble et veldig flott løp å skue. I en tett finish klarte Elusive Time å slå det norske håpet Edge og Eternity, med Without Fear på en sterk tredje.

Han slet litt med aksjonen på oppløpet, men har et hjerte av gull. Dette er en hest som har utviklet seg for hver start, så det blir spennende neste år, mente Jacob Johansen.

Trener Bent Olsen var på Øvrevoll for tredje gang med Elusive Time.

Tror vi fikk igjen for å ha tatt turene hit opp. Nå blir det svenske Vinterfavoriternas før vi pakker sammen for i år, sa Bent.

Poppi 

Også de norske toåringene hadde sitt storløp. I Auksjonsløpet viste Poppi at hun så langt er en klar ener i klassen.

Utrolig gøy og en stor honnør til Arnfinn og kretsen på stallen, sa Espen A Schem, kjent av mange innen travmiljøet. Poppi satser nå på NM for toåringer før det er slutt for i år.

 

Vant sitt eget jubileumsløp

Sweet Baby Jane 

 

Den strålende løpsdagen ble innledet med Arnfinn Lunds 75 års jubileumsløp. Hva var da mer naturlig enn at Sweet Baby Jane i trening hos Arnfinn Lund gikk til topps?

Det ble langt frem, men Mette (Hanssen) hadde beregnet tempoet bra. God timing å vinne sitt eget jubileumsløp, og veldig moro med en hoppe som har hatt en utrolig utvikling. Neste år blir hun enda bedre, mente Arnfinn skråsikkert, som lovte at livet på sofaen skulle utsettes. For Sweet Baby Jane var hun årets første med fire strake seire, og den inneholder også en klassisk seier i Norsk Oaks.

Denne sesongen har vært utrolig inspirerende, og da er det lett å fortsette. Dessuten vet jeg ikke hva jeg skulle gjøre om jeg sluttet med hester. Så vi holder nok på litt til, avrundet Arnfinn.

Theatrical Award 

 

De beste hoppene var samlet i Semb Hovedgård Hoppeløp. Med Entangle borte ble det en lett seier for Theatrical Award, årets toer i Stockholm Cup. Om to uker kan de kanskje møtes.

 

Percussionist

 

SWEET BABY JANE innledet beskjedent som syvende. Kom frem utvendig midt på oppløpet til sikker seier. NOSFERATU fremst i gruppe to. Gikk innvendig og avsluttet sterkt til klar annen. MIKADO fjerde, holdt farten bra til tredje. BANK OF BURDEN og FAIR FLAIR førte an. Begge holdt bra, men det hadde nok gått litt for fort underveis. HALF PINT BILL helt fremme, ga seg nokså mye.

 

ATTENTION PLEASE midt i feltet. Valgte å gå på railen og var fremst da 50 meter gjensto. LOQUITA meget godt gående som tredje. Koblet greit grepet på de utvendige, men kunne ikke svare vinneren. SIR HENRY fjerde i svingen, gikk et løp på det jevne til tredje. BUCKHAM og SYMPHONIAS WILMAR førte an til oppløpet, sistnevnte holdt greit til fjerde.

 

ELUSIVE TIME femte, men ikke langt bak. I en herlig finish tok han seg forbi til seier. EDGE OF ETERNITY tredje, frem til tet ved veien. Fightet flott, men måtte nøye seg med annen. WITHOUT FEAR fjerde, gikk utvendig på oppløpet. Spurtet godt i livets andre start til tredje. Fin avslutning også av HAYLEY CROPPER og SYMBOL OF GOLD til de siste pengene. MISS CLODIA og KARAKORUN førte an til svingen, hadde da gjort sitt.

 

SIR RANDOLPH lå avventende, aldri langt bak der det skjedde. Gikk frem før veien og vant meget enkelt. GALLA PLACIDIA midt i feltet. Spurtet veldig bra til annen. HIGH DESIRE dro unna gjennom svingen, holdt fint og klarte tredje. PAS DE DEUX annen, kunne ikke helt forsvare seg.

 

POPPI tidlig i tet, hadde siden ingen problemer med å holde unna for de øvrige. THEATRICAL SKY tredje, avsluttet best av de øvrige til annen. ARIANN spurtet fint til tredje, mens ROYAL GAMES ikke klarte å holde posisjonen som annen i svingen.

 

THEATRICAL AWARD avventet til litt ut på oppløpet. Frem til front på kort tid og en enkel seier. HARKILA helt sist, spurtet strålende og knep annen. SYMBOL OF ARCH fjerde, avsluttet også meget fint til tredje. LA ZONA ledet fra svingen, kunne ikke forsvare seg hele veien. DISTANT STAR og TATOOSH tetpar tidlig, begge ga seg.

 

 

JOHN KEATS bra med, satte inn støtet midt i banen og rakk frem til knepen seier. AYLAR valgte å gå innvendig. Var nok fremst en kort stund, men måtte se seg slått med liten margin. MAC DALIA fremst over veien, holdt farten til tredje, selv om WATTAN nærmet seg en god del. JUVENLINI ledet som ventet ganske lenge, men tung bane og høy vekt krevde sin rett.

 

John Keats 

 

PERCUSSIONIST avventende som fjerde. Satte fart ut på oppløpet og tok en sikker seier. OMOTO SANDO stort sett tredje, tok teten ut på oppløpet, kunne ikke svare vinneren. SUPERMAN sist til ut på oppløpet, avsluttet meget bra til tredje. ZIMON og CARIUS førte an lenge, de holdt slett ikke så dårlig.

 

AMAZER fint med hele veien. Sist over siste hekk, holdt greit unna. EMPEROR femte, avsluttet meget bra til annen. MONFALCONE fjerde, holdt bedre til mål enn før på hekk. MILLIONDOLLARBABY et stykke bak, avsluttet bra. SURFER først over nest siste hekk, kunne ikke helt holde stillingen. DOW JONES ledet første halvdel.

 

 

 

Amazer