100 000 til Due Amici og Poppi

09.09.2010
Artikkelbilde
Due Amici

Due Amici sto lavt i odds før løpene torsdag. Med kun ett løp i kroppen tenkte nok mange at det kunne være bra med flere starter, men det var ikke nødvendig. Dermed ble det 100 000 kroner inn til Stall Amici i kamp mot langt mer rutinerte konkurrenter.

Han kom sent i trening og startet dermed ikke som toåring. Treningen har vært bra, og bare han ikke var alt for valpete, trodde jeg han kunne vinne. Men selvsagt var det gøy å se at det gikk så bra, og nå er det bare å glede seg til løpene utover høsten, sa en fornøyd trener Annike Bye Nunez.

Blant de yngste var det også sekssifret seierssum. Her hadde Poppi den hele og fulle kontroll og tok sin andre seier på to forsøk.

Hun gjør alt så lett og riktig. Det skal bli interessant å se hvordan hun vil reagere om hun blir satt under press, for hittil har det vært kjempelett, sa Tina Smith. Tina har ridd Poppi begge gangene, en medvirkende årsak til at hun nå er fjerde på statistikken.

En herlig hest å ha med å gjøre. Det er flotte penger i flere løp for norskfødte utover høsten, så vi tar nok med oss et par-tre løp til, sa trener Arnfinn Lund.

Poppi

 

Giant Sandman er nok ganske sikkert en av Øvrevolls beste milere. I hvert fall tror vi han kommer til å bli det. Torsdag slo han gode eldre hester over 1600 meter på toppvekt, en flott prestasjon. Samtidig fikk vi nok et svar på at Derbydistansen var for lang.

Dette er en topphest når det dreier seg om 1400 til 1800 meter. Vi skal få mye moro med ham, kanskje allerede i høst. Vi har meldt ham i løp både i Frankrike, Tyskland og Italia. Så får vi finne ut hvor det er størst mulighet til å skaffe seg de gode pengene, sa en litt opprømt trener Rune Haugen.

Giant Sandman

Calendar Girl vant i Gøteborg i mai, siden har det gått litt tråere. Nå red Anna Pilroth et løp i front, og det endte med enkel seier. Umesh Kumar og Madeleine Haugland gikk i bakken i svingen, men etter forholdene gikk det bra med de to.

Calendar Girl 

 

Etter mange forsøk på kortere distanse, ble det suksess for Fair Flair da sprint ble byttet ut med 2160 meter.

Hun har møtt tøff motstand, men uansett var det deilig å få en seier, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Fair Flair 

Woodland Music tok karrierens første seier, da hun ble lost først i mål av Cathrine Engebretsen. Etter et fint innvendig ritt ble det en seier som kretsen har ventet på. Samtidig er det tet for Cathrine både i amatørstriden, samt i kampen om den populære klokka.

Woodland Music

Vi har tatt det litt med ro og ventet på sandbanen. Nå tror jeg vi skal få mye moro utover høsten med Happy Larry, sa trener og deleier Eva Sundbye om favoritten i V5-5.

Happy Larry

 

DUE AMICI fjerde, frem til front før veien. Holdt unna med sikker margin i sitt livs andre start. Spennende! DISTANT BEAT misset litt i starten, plukket opp det tapte litt etter litt. Spurtet bra til annen. LADY MORGANA annen, overtok ut på oppløpet. Så ut som en vinner, men kunne ikke forsvare seg inn. ARIES tet, holdt brukbart til fjerde, ok spurt av GALLA PLACIDIA.

 

POPPI tet direkte. Hadde ingen problemer med å holde unna til enkel seier. SHAKKMATT opp som annen ut på oppløpet. Holdt seg på den plassen hele veien til fin annen. ROYAL GAMES også med der fremme, holdt godt til tredje. Flere lovende unghester rakk å vise at det er mange spennende navn i årgangen

 

GIANT SANDMAN midt i feltet og midt i banen. Var à jour med lederen ved veien og gikk unna til nokså sikker seier. HALF PINT BILL nest sist, satte inn et støt rett før svingen og gikk rett til tet. Holdt flott til annen. LAZY LORD bra fremme hele veien, sikret siste trippel. Fin avslutning fra baktroppen av ROYAL POWER Til fjerde.

 

CALENDAR GIRL rett til tet. Ledet hver meter til en sikker seier RAINBOW BARREL valgte et innvendig spor, men holdt annen hele oppløpet. Også ZAFIR ZAID var fint fremme og holdt tredje til over mål. WATTAN og JIM BEAM fint fremme til veien, begge ga seg en del.

 

FAIR FLAIR tok teten tidlig. Var fremme hele veien og holdt unna til seier. NOSFERATU innledet rolig. Spurtet fort langs railen og var ikke mye slått. BELUGA klart sist, spurtet sterkt til tredje. WHAT BUDGET kanskje litt tidlig til front, holdt dog brukbart til fjerde. OSORIOS TRIAL gikk en flott sving, fikk tet, men det er nok kanskje litt langt.

 

WOODLAND MUSIC fjerde, fint frem langs railen. Tet tidlig på oppløpet og holdt greit unna. COOL MATCH måtte jobbe på utsiden av leder. Knakk denne, men måtte gi seg for vinneren. Dog fin annen. ITHICA tredje, holdt seg rundt den plassen hele veien. TAHAYAB ledet til siste sving, hadde da gjort sitt beste.

 

HAPPY LARRY fjerde, rett bak tettrioen. Spurtet flott langs railen til meget sikker seier. CHIEF ERIC tredje, holdt farten hele veien til klar annen. VALPARAISO femte, avsluttet fint til tredje. VICTORIAN ART og SOLAN førte an, begge måtte gi seg litt på slutten.