Håp for Henke og Haugen

Skrevet av Birger Christensen,  11.04.2011
Artikkelbilde
Moorland Boy

17. desember 2010 var det sesongavslutning på Øvrevoll. Det er nesten fire måneder siden, og nå er det vår i luften. Det gir grobunn for optimisme, og det er nettopp slik vi går sesongen 2011 i møte. Alle har håp om at det skal bli et flott galoppår. Vi har tatt en prat med Henrik ”Henke” Engblom og Rune Haugen, to av trenerne som har gode kort på hånden første løpsdag. Mens Henke mønstrer en kvartett fra sin stall ved Vänerns vestre bredd, tar Rune med seg seks hester fra Skoger.

 - Vi har hatt fine forhold i vinter. Tar med meg Moorland Boy og Faahem, som begge vant sist gang de startet på Täby. Er spent på Moorland Boy, som har gjort alt rett så langt. Selskapet er hardere nå, men om alt går bra, satser vi mot 2000 Guineas. Faahem er i topp orden og har liten vekt, har en god sjanse. The Bishop’s Joy er i en klasse hvor han bør kunne hevde seg, gjør sikkert et fint løp. Chorusso er uærlig, vil ikke gjøre sitt ytterste særlig ofte. Hans formtall er langt under det beste han har vist, men det hjelper jo ikke hvis han ikke vil ta i, beretter Henke.

 

- Det har vært veldig fint i Skoger i vinter, og vi er vel forberedt, sier Rune. Monfalcone var flink i fjor høst og vant på åpningsdagen for et par år siden. Har tro på at han går et meget fint løp nå.

- I noviseløpet tror jeg Norwegian Reward har en fin sjanse. Derimot skal Grey Commander trenge løp. Han er en Derbyhest, men nå skal han bare ut for å lære.

- Marked by Zorro har jeg god tro på. Synes han er snilt behandlet med formtall 72. Tror han kan 75-76, og med Mari Vaadans lettelse, skal det være en god sjanse. Nå vinner ikke treåringer så ofte tidlig i sesongen mot eldre hester, men her kan det løse seg.

- I V5-5 har jeg duoen Big Master og Lady Morgana. Tror klart mest på førstnevnte, som trener flott. Lady Morgana slet med luftveiene i fjor, får nok en bedre sesong i år, tror Rune Haugen. Som alle andre er han spent på sesongen, det skaper en ekstra sitring på denne tiden av året.

Vi nevner kort at det blir fire onsdager med lunsjløp, og på høsten blir det torsdagskvelder istedenfor fredag ettermiddag. Ellers er mye som det pleier å være. Sportslig dominerte norske hester i Skandinavia i fjor, så får vi se om det blir status quo også her.

Helt sikkert er det i hvert fall at forventingene er høye, og vi ønsker alle vel møtt til en spennende galoppsesong.

 

Nå kommer galoppen

Kommende onsdag er det lunsjløp på Jägersro. Da er det nøyaktig to måneder siden sist det var mulig å spille på galopp til en bane i Skandinavia. Men nå starter det opp både her og der. Torsdag åpner Øvrevoll, og lørdag er Klampenborg på gang. Vi har tatt med alle løp i Skandinavia i april og vil månedlig bringe en oversikt over hvor det er løp.

 

Galopp i april

13                   Jägersro (lunsj)

14                   Øvrevoll

16                   Klampenborg

17                   Jägersro

20                   Täby (lunsj)

21                   Øvrevoll

22                   Århus (2 løp)

24                   Jägersro

25                   Klampenborg

27                   Täby (lunsj)

28                   Øvrevoll

29                   Odense (1 løp)

30                   Klampenborg

 

 

Lett V5?

De to siste årene har V5-rebusen vært ganske enkel på åpningsdagen. I fjor ga fem rette kun 455 kroner. Men mellom 1998 og 2008 ga ingen V5 under 10 000 kroner, og flere ganger var vi rundt sekssifret utbetaling. Så mye tror vi ikke det blir på torsdag, men kanskje blir det noe midt i mellom?

 

Imponerende Onkel

Sist åpningsdagen på Øvrevoll var 14. april, var i 2005. Da startet Onkel Blaa, slik han gjør kommende torsdag. Det ble ikke seier for seks år siden, men han vant de to neste løpene. Siden 2002 har Onkel Blaa vunnet løp hvert eneste år. Vinner han i år, blir det 10.sesong med seier på stripe. I så fall meget imponerende.