Spennende skjærtorsdag

Skrevet av Birger Christensen,  18.04.2011
Artikkelbilde
Giant Sandman

Det er ikke så ofte det avholdes løp på Øvrevoll skjærtorsdag. Med den sene påsken vi har i år, blir årets andre løpsdag en påskegalopp. Om du ikke har reist til fjells eller satser på sjøen, bør Øvrevoll være et utmerket alternativ på torsdagskvelden.

De beste hestene møter vi i det andre løpet. Feltet er ikke stort, men tar igjen i kvalitet det som mangler i kvantitet. Giant Sandman ble matchet mot svensk og norsk Derby i fjor, men 2400 meter var rett og slett for langt. Derimot viste han klasse på distanser fra 1600 meter og nedover.

 Ved flere anledninger vartet han opp med en speed langt utenom det vanlige. Det blir utrolig spennende å se om han tar steget inn i den eldre eliten i år. Vi tror det finnes kapasitet til det. De fire øvrige er ikke langt unna eliten på banen, kanskje kan noen av hestene torsdag ta enda et steg fremover?

Løp i kroppen er som oftest positivt på denne tiden av året. Seier i årsdebuten er som regel også et pluss. Most Wanted, Hakuna Matata og Wattan vant alle sist torsdag, og hester som Big Master, Royal Hill og Delily gikk også fine løp. Innenfor denne sekstetten tror vi det er flere vinnere, og her befinner også vår banker seg. Wattan var helt rå i sitt seiersløp, og uten vekttillegg for seieren, tror vi på god sjanse for to strake. Å øke formtallet med 25 på godt under ett år hører til sjeldenhetene, men det er ikke sikkert at det stopper med det for Wattan.

Så er det bare å sørge for at man får delta i spillet torsdag. Husk at det er snakk om en helligdag, så det kan være lurt å sjekke om kommisjonæren har åpne dører. Det sikreste er å dukke opp på Øvrevoll. Der får man se fin sport ringside, og der er det også helt sikkert åpne luker og åpne kraner. Vel møtt.