Topphester til start torsdag 28 april

Skrevet av Birger Christensen
Artikkelbilde
Theatrical Award

 

De første storløpene er ikke så langt unna. Det merkes godt ved at flere av våre topphester avlegger sin årsdebut. En av våre absolutte stjerner er den glimrende hoppa Theatrical Award. Som vinner av Norsk Derby og Marit Sveaas’ Minneløp, har hun skaffet seg en plass i historiebøkene. I fjor høst var hun uhyre nær ved å gå til topps i Stockholm Cup. Nå er hun blitt seks år, og en ny god sesong står for døren.

Motstanden er ikke noe man kimser av. Bank of Burden vant St Leger i fjor høst, og selv om ikke løpene i Dubai svarte helt til forventningene, kan turen til sydlige breddegrader slå positivt ut nå. Vi er også spente på Nosferatu og Fricoteiro, som kan komme et steg enda nærmere eliten i år.

Også mange av de beste sprinterne møtes. Spørsmålet blir om Red Colori skal makte å ta sin femte strake seier. At han blir favoritt, regner vi med. Men mange av konkurrentene har nok veldig lyst til å ødelegge Red Coloris fine statistikk.

På grunn av den sene påsken går dette programmet i trykken før løpsdagen skjærtorsdag. Derfor er det viktig å sjekke de hestene som starter begge løpsdagene. Det gjelder kvintetten Zafir Zaid, Rapponghi, Delily, Ziwy Skate og Merseyside Star. En god prestasjon av en av disse på skjærtorsdag blir fort vekk fulgt opp av et fint løp en uke senere.

28. april er en dato som har risset seg inn i Trond Jørgensens minnebok. På denne datoen i 1994 vant Trond alle fem V5-løpene, og på Øvrevoll har det ikke skjedd verken før eller siden. Imponerende Eksakt 17 år senere er Trond fortsatt still going. Han rir Illusive Spirit i andre løp og er ikke uten sjanse. En av de garvede i sporten kan få en fin mulighet til å markere denne dagen.

 

Galopp i mai

 

Her følger en oversikt over løpsdagene i Skandinavia i mai. Det er mye å velge i, og i tillegg til løpene på Øvrevoll, trekker vi frem Pramms-dagen 13/5 og Stockholm Stora Pris på Täby 31/5. Også Guineas-dagen på Klampenborg 20/5 er verdt et besøk.

 

1                     Täby

2                     Aalborg (2 løp)

4                     Jägersro (lunsj)

5                     Øvrevoll

7                     Klampenborg

8                     Täby

11                   Øvrevoll (lunsj)

13                   Jägersro (Pramms Memorial) + 2 løp i Århus

15                   Klampenborg

17                   Øvrevoll (Walter Nilsens Minneløp)

18                   Täby (lunsj)

19                   Øvrevoll + 2 løp i Odense

20                   Klampenborg (1000 + 2000 Guineas)

21                   Århus

22                   Gøteborg

25                   Jägersro (lunsj)

26                   Øvrevoll

30                   Aalborg (2 løp)

31                   Täby (Stockholm Stora Pris)