Mot nye championater?

Skrevet av Birger Christensen,  14.04.2011
Artikkelbilde
Red Colori

Wido Neuroth og Espen Ski ble henholdsvis trener- og jockeychampion på Øvrevoll i fjor, Wido for 13. gang og Espen for femte. Hva var da mer naturlig enn at det ble seier da Espen satt på Red Colori fra Neuroth-stallen?

 -          Jeg satt på en god hest for en trener som vet hva han driver med. Da må det gå bra, oppsummerte Espen. Dette var for øvrig Red Coloris fjerde seier på stripe, og det er slett ikke sikkert det stopper der.

Hakuna Matata

Are Hyldmo kunne ikke ha fått en bedre start på sesongen. To hester til start i første løp endte med en klar dobbeltseier. Hakuna Matata dro fordel av å ha løp i kroppen og svarte opp stallkameraten Wood Top. Ned til Monfalcone på tredje var det god plass. Rafael Schistl ble sesongens første jockey i vinnerpaddocken.

-          Morsomt å se at hestene er i form. Vi har hatt fine forhold i vinter. Var fornøyd med at mine hester lå bak til å begynne med, for det var nok litt overpacet i front, sa en fornøyd trener.

Norwegian Reward 

Fredrik Johansson vant i sitt come back på Jägersro onsdag. Hans to ritt på Øvrevoll ga annen med Wood Top og seier på Norwegian Reward.

-          Deilig å få en fin start. Skjønt å være tilbake, og nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen, sa Fredrik.

-          Norwegian Reward var litt plaget av nerver i fjor. Virker mye finere etter at han ble kastrert, så jeg har håp om en fin sesong for ham, berettet trener Rune Haugen.

Most Wanted 

Most Wanted ledet årets første V5-løp fra start til mål.

-          Han er veldig avhengig av feste i banen. Det hadde han ikke i det siste treningsarbeidet på banen, og da gikk han ikke en meter. Nå var det mye bedre, og det kan bli en ny fin sesong, mente trener Jacob Fretheim.

I femte løp fikk vi en kjedelig episode. Startboksen til Liberty Cash åpnet seg ikke, og løpet ble annullert. Da de øvrige hestene hadde gått hele distansen, for øvrig med Midnight Eagle som vinner, kunne ikke løpet ris som omløp senere på kvelden.

Bittersweet 

Bittersweet viste ikke så mye i fjor. I årsdebuten var det godt nok til seier.

- Hun var en problemhest i fjor. Nå var ikke selskapet det aller skarpeste, og da holdt det til seier, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Wattan 

Eventyret Wattan fortsetter. Etter fjorårets syv seire var vi litt inne på at det kunne bli tøft å følge opp 2010. Hvor feil vi tok? Han dro til tet og holdt unna med klar margin. Fomtall 73 var ingen hindring, den saken var helt klar.

-          Han har jobbet veldig bra, men dette var nesten litt i overkant, sa en glad trener Petter Kjær.

 

Bra med folk og omsetning langt over fjoråret var også positivt i den vakre vårkvelden. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

HAKUNA MATATA avventet som nest sist til ut på oppløpet. Spurtet meget bra til sikker seier. WOOD TOP sist lenge. Avanserte rolig fremover og så en stund ut til å kunne true vinneren. Måtte nøye seg med annen. MONFALCONE fjerde, så skummel ut i et angrep, men det ebbet litt ut. ZEN CAT på det jevne, mens det nok gikk litt for fort i front for ONKEL BLAA og NOBLE KNIGHT.

 

NORWEGIAN REWARD fint med som tredje. Satte fart midt på oppløpet og tok seg forbi til sikker seier. MOORLAND BOY tet i høyt tempo, trolig for høyt. Holdt godkjent til annen. FAVORITTEN i rygg på vinneren, avsluttet greit til tredje. MAJESTIC MAX annen, holdt greit. ARIANN kunne ikke helt følge, brukbart oppløp.

 

MOST WANTED tidlig til tet. Holdt et godt tempo i front og tok en ganske så grei seier. MAJESTIC SONG sist. Kom fort ute i banen på oppløpet og avsluttet bra til annen. CHORUSSO tok det også rolig innledningsvis. Fin avslutning til tredje. ATHIRAT SACC annen, ga seg en del. MARKED BY ZORRO i lederrygg, hadde ikke så mye å by på.

 

RED COLORI tredje. Angrep tidlig på oppløpet og tok en sikker seier. ALIGHT fjerde-femte. Kom frem sammen med vinneren og får klart godkjent for spurten til annen. FEMALE SPRING sist. Avsluttet meget bra til siste trippelplass. FILLIGREE og YORKSHIRE LAD førte an til oppløpet, da var det slutt på kreftene.

 

Femte løp ble annullert, fordi startboksen til Liberty Cash ikke åpnet seg.

 

BITTERSWEET tidlig til tet. Holdt seg foran hele veien og vant sikkert. THE BISHOP’S JOY avventet til midt på oppløpet. Spurtet bra til annen. SHOTGUN CHARLIE gikk på det jevne, holdt bra til siste trippel. DARK PRIDE nærmest vinneren frem til oppløpet, POSTCARD var tredje, men kunne ikke holde plassen.

 

WATTAN tidlig til tet. Holdt et fint tempo og svarte opp alle angrep. Eventyret fortsetter! VESTANO frem som fjerde før siste sving. Holdt tempoet og sikret seg annen på det. Fin avslutning til tredje av FIGHTING SPIRIT. BIG MASTER, COMMON DIVA og MIND THE GAP prøvde så godt de kunne, men mot vinneren var det lite å gjøre