Sterk Sandman i sandbanen

Skrevet av Birger Christensen,  21.04.2011
Artikkelbilde
Giant Sandman

Giant Sandman viste takter i fjor som gjorde at vi trodde at han skulle bli en hest i den absolutte eliten på milerdistanse. Vi har ikke endret på det synet.

-          Han har vært litt tung i trening, så jeg var glad for å få dette løpet og at han fungerte fint. Det første målet er Pramms Memorial på Jägersro om tre uker, senere blir det Swedish Open Mile og andre løp over miledistanse. Går alt bra, er ikke Marit Sveaas’ Minneløp ute av planene, berettet trener Rune Haugen.

For Fredrik Johansson har det vært et herlig come back. Skjærtorsdag var den femte løpsdagen for Fredrik i år og den femte med seier. Bra levert!

Mad Men

Mad Men innledet løpene på skjærtorsdag med en flott seier i debuten. Etter en sterk finish tok han seg forbi ledende Blowing Bubbles. Nok en spennende hest for suksess-stallen Stall Trick or Treat.

-          Den bonusen vi kunne ha fått i Sverige, røk i og med denne seieren. Men nå viste han i stedet at han er så god at han kan kjempe mot de beste. Han er meldt i svensk og norsk 2000 Guineas, og jeg tror vi skal få mye glede av ham fremover, sa trener Niels Petersen.

Cool Match

Cool Match hadde en veldig fin sesong i fjor med fire seire og fire annen. Nå ble det seier på direkten i årsdebuten.

-          Han er veldig tung å ri, men han gir jo litt tilbake i form av fine plasseringer. Det er ekstra gøy med eget oppdrett og også moro at den gamle topphesten Albaran har fått noe å være stolt av, sa trener Cathrine Erichsen.

Dubai Samurai

Dubai Samurai var vel forberedt foran årsdebuten, og da endte det med sikker seier. Trond Jørgensen satt på vinneren, slik han har gjort godt over 500 ganger på Øvrevoll.

-          Dette var behagelig, er nesten ikke andpusten en gang. Tror dette er det beste løpet Dubai Samurai har gått, antydet Trond.

-          Godt å få bekreftelsen tidlig om at alt er i orden, sa trener Wera Torgersen. Dette er nå en sunn og frisk hest, og jeg tror vi skal få mye glede av ham fremover, fortsatte Wera.

River Landing

River Landing gikk bra i trening i fjor, men fikk ikke luft nok til å fullføre løpene. Etter en vellykket operasjon ser det nå mye bedre ut, og da kom karrierens første seier.

-          Dette var gøy, og jeg håper også at han kan gå litt lenger distanser etter hvert, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Arkivbilde Milliondollarbaby

Emperor var klart først i mål i sjette løp, men ble disket for undervekt av Rafael Schistl. Dermed gikk seieren til Milliondollarbaby og Madeleine Haugland. Hun lå lenge blant de siste, men spurten langs railen var det ingenting å si på.

Home Straight lå lenge utenpå ledende Chief Eric, men gikk fra de siste 200 metrene. Denne gang fikk Are Hyldmo og Rafael Schistl beholde seieren.

Home Straight

 

MAD MEN tredje. Nærmet seg lederen midt på oppløpet og tok seg også forbi til sikker seier. Flott debut. BLOWING BUBBLES lynrask fra start. Tapte en del i svingen og kunne ikke svare vinneren, men ble annen på litt trette ben. LIKE A CHARM avsluttet fint til tredje, mens de øvrige ikke hadde så mye å by på mot slutten.

 

GIANT SANDMAN tredje. Tok seg frem til lederen og svarte også opp et angrep bakfra. Sterk seier i årsdebuten. ARCHIVED fjerde, avsluttet flott og ble sikker annen på det. RAPPONGHI nærmest lederen. Slo seg forbi denne, men måtte gi seg for de to fremste. HOT WING til tet, kanskje gikk det litt for fort?

 

COOL MATCH tidlig til tet. Holdt et fornuftig tempo og hadde krefter nok til å svare opp angrepene. MOST WANTED annen, en stakket stund nede på tredje. Holdt farten fint til klar annen. Fin avslutning til tredje av ZIWY SKATE. REACHING NIRVANA fjerde, opp på annen i siste sving. Måtte nøye seg med fjerde.

 

DUBAI SAMURAI tredje, opp på annen. Overtok ut på oppløpet og vant sikkert. VAMP innledet beskjedent. Spurtet meget sterkt og sikret en klar annen. HAKUNA MATATA også rolig fra start. Flere var slitne, og han kunne ta seg opp på tredje. BIG MASTER og ONKEL BLAA dannet tetpar, begge måtte gi seg på oppløpet.

 

RIVER LANDING fjerde i svingen. Kom frem i en luke og tok en relativt sikker seier. MARCELIS ikke av de raskeste av gårde. Spurtet desto bedre og ble klar annen. MAINLINE tredje i svingen, holdt fint til samme plass i mål. DELILY rask av gårde, hadde denne gang ikke nok å svare med.

 

MILLIONDOLLARBABY helt i baktroppen. Spurtet voldsomt og snappet annen på streken. Ble vinner da førstehesten i mål ble disket. IRISH LAD annen i godt tempo. Holdt bra og var annen til det siste galoppsteget. Ble oppgradert fra tredje til annen. CLAUSES MISTRAL ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste. IFANNIK SACC tredje, holdt bare farten. EMPEROR fint med, selv om det ble et stykke frem til fronten. Overtok kommandoen tidlig på oppløpet og var klart først i mål. Mistet seieren på undervekt.

 

HOME STRAIGHT tredje, frem utenpå lederen. Gikk i fra de siste 200 meterne til klar seier. CHIEF ERIC raskt til tet, holdt fint til annen. Bra avslutning til tredje av DISTANT BEAT, mens ROYAL HILL var med til et stykke inn i oppløpet. WATTAN på det jevne denne gang.