Niels og Per-Anders i fokus

28.04.2011
Artikkelbilde
Fricoteiro

Niels Petersen og Per-Anders Gråberg var de store navnene på Øvrevoll torsdag. To hester til start blant de beste stayerne ga en dobbel til stallen, og det samme resultatet fikk vi i første løp.

Per-Anders red også Zafir Zaid til seier.

Fricoteiro vant første gang ut i fjor og gjentok i år. Han er kanskje ikke riktig god nok mot de aller beste, men det er ikke så langt unna. Er også veldig godt fornøyd med Bank of Burden. Det ligger an til å bli start i Walter Nilsens Minneløp på 17. mai, sa Niels om sine to dyktige stayere.

Cawett Cove

Niels hadde også to hester til start i første løp og tok også der en dobbeltseier. Cavett Cowe vant enkelt, men også Milly var dyktig.

Har store forhåpninger til Cawett Cove. Han har utviklet seg fint, og hvis alt går etter planen, blir det 2000 Guineas og deretter Derby etter hvert, sa treneren.

 Simian

 

Etter to dobbeltseire til Niels Petersen, var det klart for en dobbel til Wido Neuroth. Simian var tidlig fremme og slo favoritten Red Colori.

Simian er god når han får litt svikt i banen. Nå går vi til Täby neste søndag, 8. mai hvor det er et fint gressløp for ham, berettet Wido.

Zafir Zaid hadde vært 13 ganger på trippelen, men aldri vunnet før starten torsdag. I noviseløpet viste han seiersvilje, og godt understøttet av Per-Anders Gråberg, holdt det til seier. Den dyktige svensken har nok lyst på det første championatet på Øvrevoll i sin karriere.

Zafir Zaid

Midnight Eagle var først i mål på åpningsdagen i det løpet som ble annullert. Det føltes derfor veldig fortjent at kretsen rundt hesten fikk oppleve vinnerpaddocken ”på ordentlig” torsdag.

Var litt urolig i svingen, men Dina Danekilde løste oppgaven flott, sa trener Susanne Sivrup-Rosenquist.

Midnight Eagle

Maria Robertz har ikke så mange løpshester i sin stall på Skotselv, men Send an Invitation gjør det bra. Tre seire i fjor, og seier direkte i år. Espen Ski har et godt tak på vinneren, og den kombinasjonen kan sikkert fikse en tur eller to til i vinnerpaddocken.

Send An Invitation 

V5-finalen ble det fjerde løpet torsdag med dobbeltseier til samme stall. Cathrine Erichsen tok ut Buckham og Vestano, og det var nok til de to fremste plassene.

Jeg ble nesten litt rørt over det Buckham presterte her. Nå har vi fått jobbet ham gjennom hele vinteren, og det har utvilsomt gjort godt. Dette er en fireårig norskfødt, og han har mange flotte løp i år. Sa til eieren at jeg tror vi kan få en del moro med ham i år, og det var i hvert fall en god start, sa Cathrine.

Buckham 

 

Ved første øyekast var spillet til Øvrevoll torsdag dårlig. Men med V4 og V5 til Eskilstuna, V5 til Bjerke, dobbel V5 til Bergen og V65 til Åby å slåss mot, ble det nok litt for sterk konkurranse. De fleste har jo kun en lommebok, og den ble ikke åpnet for galoppspill i særlig grad torsdag.

 

CAWETT COVE tredje, smøg frem til tet på innsiden. Ble angrepet, men dro i fra til sikker seier. MILLY sist av de fire til ut på oppløpet. Angrep da og gikk frem til en meget fin annenplass. HAYLEY CROPPER tet. Skuffet ved å kaste inn håndkleet. ARIANN annen, med feltet til et stykke inn på oppløpet.

 

ZAFIR ZAID fjerde, frem til tet tidlig på oppløpet. Ble angrepet, men kontret sterkt til seier. MISS KITTY GREY tredje. Så ut til å kunne gi vinneren kamp, men måtte nøye seg med annen. SOUL OF GOLD et stykke bak, avsluttet bra til tredje. Favorittduoen skuffet, mens RED HERO og FINDUS ZAID førte an til ut på oppløpet.

 

FRICOTEIRO annen til ut på oppløpet. Overtok da teten og holdt sikkert unna for angrep fra stallkameraten BANK OF BURDEN. Han lå sist lenge, men spurtet fint til annen. Positivt flatløp av OMOTO SANDO til tredje, er i rute foran hekkeløpene. THEATRICAL AWARD lå nest sist, trengte helt klart løpet. NOSFERATU ledet til oppløpet, kommer også sterkt tilbake.

 

SIMIAN fjerde. Kom fort ute i banen på oppløpet og vant klart. RED COLORI tredje, avsluttet godt til annen. CAERUS femte, spurtet fint langs railen til tredje. Sundbye-duoen TICMOSIC og RAPPONGHI viste stor fart, men så ut til å trenge løpet.

 

MIDNIGHT EAGLE havnet litt kinkig til ute i banen. Kom likevel med en sterk spurt og rakk frem til seier. HIGH DESIRE fulgte noe av den samme oppskriften som vinneren og viste at det går an å hevde seg fra de ytre sporene på sprint. AYLAR tredje, holdt farten fint. ARAGORN var først tidlig på oppløpet, trengte nok løpet.

 

SEND AN INVITATION tok det relativt rolig innledningsvis. Satte inn støtet på oppløpet og vant sikkert. BITTERSWEET fint med fremme. Fikk det litt trangt mot siste sving, men det løste seg innvendig. Kunne ikke svare vinneren, men klar toer. CICINHO også med fremme, holdt bra til tredje. POSTCARD førte første halvdel, mistet gløden da det ikke var tet lengre.

 

BUCKHAM med fremme hele veien. Ble passert så vidt det var, men kom strålende tilbake til en flott seier. VESTANO femte, opp på tredje. Holdt fart og stil til annen. Sterk spurt av TIGER FOR TWO til tredje, mens HOT MARTA var med i tetbildet til midt på oppløpet. DANCING PARTY førte an til siste sving, hadde da gjort sitt beste