HYGGELIG STALLRUNDE PÅ ØVREVOLL

Skrevet av Marianne Ek,  11.04.2011
Artikkelbilde
Alyshakeys så flott ut i vårsolen

I forbindelse med sesongstart på Øvrevoll Galoppbane torsdag 14. april, ble det arrangert en stallrunde på lørdag formiddag. Alle som var interessert kunne komme og få litt informasjon direkte fra trenerne om hvilke planer de har for sine hester foran 2011 sesongen. Det er blitt importert i overkant av 60 hester i løpet av vinteren og en del av disse ble vist frem.

Without Fear

I nydelig vårsol ble de om lag 30 oppmøtte ledet opp stallbakken med start hos Arnfinn Lund.  Han har 23 hester i sin stall foran sesongen. Her ble det servert både kake og kaffe i solen og Arnfinn gikk gjennom hele stallen sin og han viste frem blant annet Without Fear, en treårig vallak som etter planen skal gå både Svensk og Norsk Derby. Han viste også frem noen andre av stallens stjerner, blant annet er både Entangle og Symbol Of Arch klare for den nye sesongen, begge to siktes mot de store løpene i Skandinavia. Arnfinn har også norskoppdrettede Poppi på plass. Poppi var ubeseiret i sine 4 starter i fjor, og hun har flere spennende oppgaver i år. Arnfinn har også fått Poppis helsøster i trening, Sienna som eies av Stall MCM.

 

Wido Neuroth har flere av sine beste hester i Tyskland for øyeblikket, men han viste blant annet frem hoppen Alyshakeys, kåret til årets treåring i fjor. Hun blir siktet inn mot de store sprintløpene i hele Skandinavia.

 Palermo er en tyskfødt hingst etter Kalatos-Palma

Cathrine Erichsen har 30 hester i trening og hun viste blant annet frem flere flotte norskfødte kandidater. Hun har hele 9 norskoppdrettede hester i sin stall og både Buckham og Theatrical Sky ble vist frem. De skal begge gå Breeders løpene. Hun viste også frem Hansinger og Palermo, hvorav sistnevnte skal gå alle de store stayer/miler løp i Skandinavia og kanskje også prøve seg i Tyskland. Hansinger ble kåret til Årets Sprinter i fjor og skal også i år de store sprintløpene i Skandinavia.

Golden Memory 

Niels Petersen har hele 49 hester i sin trening foran denne sesongen, og har mange spennende kandidater til de store løpene i år. Han viste frem mange av sine stjerner, både Cat Junior og Manchester som begge har vært i Dubai i vinter, samt Go Go Gadget, fjorårets vinner av Norsk Derby. Cat Junior skal etter planen ut 13. mai i Pramms Memorial på Jagersro. Manchester skal etter planen starte i Norsk Derby. Petersen viste også frem Golden Memory som viste gode takter i fjor. Hun siktes inn mot blant annet Dansk Derby. Niels har også en spennende hest i Fabian, ubeseiret på to starter i fjor, som skal starte i Svensk Derby.

 Annike med sin nye hest Le Petit Caporal

Trenerne på Soltun viste også frem noen av sine hester. Annike Bye Nunez har nettopp fått inn en ny hest fra Chile, Le Petit Caporal. Han har vunnet 5 løp og vært annen 6 ganger i sine tidligere starter. Han skal bli en interessant hest å følge i de større løpene denne sesongen.

Zoltan Benedek viste frem en fin norskfødt 2 åring etter Goodrun.  Han viste også frem Hudson River, en norskfødt 3 åring som siktes mot Norsk Derby.

Stallrunden ble invitert inn i stallen til Michael Taylor, hvor vi fikk se Theatrical Award. En av de mestvinnende norskoppdrettede hestene vi har sett på Øvrevoll. Hun er nå 6 år og skal starte i de store stayerløpene i hele Skandinavia. Etter denne sesongen går hun over i avlen. Vi fikk også se Edge of Eternity som ble kåret til årets 2-åring i fjor.

Omvisningen ble avsluttet hos Are Hyldmo som viste frem fire av stallens 20 hester. Han har en flott norskfødt 2-åring etter Romola som skal starte i løp for norskfødte. Equito Hill, en spennende 3-åring Are har store forhåpninger til ble også vist frem.

Dette var første gangen det ble avholdt en rundtur blant stallene på Øvrevoll. Det var god stemning blant de fremmøtte og vi satser på å gjøre dette til et populært årlig innslag i forbindelse med sesongåpningen på Øvrevoll.