Åpent i Valley Chapel Memorial

Skrevet av Birger Christensen,  04.07.2011
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Torsdag er det klart for den åttende utgaven av Valley Chapel Memorial. Hans enorme karriere kan du lese om på egen plass i programmet. Det er lett å forstå at Stall Perlen har ønsket å gi ham et minneløp. Årets utgave er av det mer åpne slaget. Hele trioen fra Walter Nilsens Minneløp stiller til start. Der ble det Bank of Burden – Mulan - Theatrical Award, og vi tror at de tre vil sette farge også på dette løpet.

 

 

-          Bank of Burden har fungert flott i trening, og jeg tror at han er minst like bra nå som han var 17. mai. Det er mange gode i mot, men jeg tror at vi skal være med og kjempe om seieren, beretter trener Niels Petersen. I så fall blir det andre gang at samme hest vinner begge de to nevnte storløpene i samme år. Kun Appel au Maitre har maktet det, mens Alpino Chileno og Alpacco har vunnet begge de to løpene i forskjelllige år.

Trener Rune Haugen har hesten som vi inntil videre betegner som feltets store outsider. Treårige Touz Price med selveste William Buick som makker kommer til å bli fulgt med argusøyne.

-          Resultatene taler jo for seg. Han gikk bra i en treningsjobb nylig, og jeg mener at han skal kunne være med i striden. Har respekt for de andre, men dette er uten tvil en veldig god hest, kunne Rune Haugen berette.

 

Lindstøl i fokus

 

Trener Jens Erik Lindstøl har sine hester i veldig god form for tiden. Torsdag tar han ut fire hester i tre forskjellige løp. Vi har vinnertippet Risør-treneren i alle de tre løpene.

-          Nosferatu er i flott form. Trodde han skulle nå 90 i formtall i fjor, men vi får fikse det i år i stedet. Tror Calvados blir verst i mot, men har godt håp om at Nosferatu skal kunne vinne dette hekkeløpet.

-          Heureux og Majestic Max møtes i fjerde løp. Heureux var syk i Stockholm, glem det løpet. Sist var han tilbake for fullt, og da kunne han ha vunnet med fritt frem litt tidligere. Han vant dette løpet i fjor og bærer vekt godt. Det er Polar Cup som er det store målet om tre uker. Majestic Max har god sjanse på premie, det blir en bra sprinter etter hvert.

-          Royal Power møtte overmakten da han gikk ut mot Entangle. Her er motstanden langt riktigere, og jeg har god tro på seier, avrunder Jens Erik Lindstøl.

Da er det bare å ønske vel møtt til en flott løpsdag. Det er to V5-spill og mange muligheter til å sikre et lite overskudd.