Apilado ble toer

Skrevet av Birger Christensern,  17.07.2011
Artikkelbilde
Wings Of Thunder

 

Lørdag gikk Derby Trial på Jägersro. Wido Neuroth hadde tatt ut Apilado til løpet. På ryggen tok Jan-Erik Neuroth det rolig fra start., men avanserte på siste bortre langside. De fikk aldri tak i vinneren Wings of Thunder (Bodil Hallencreutz/Rafael Schistl), men var godt foran de øvrige. Annenplassen var verdt 50 000 svenske kroner. Niels Petersen var på plass med Chelsea (Carlos Lopez), men han fikk ikke med utfallet å gjøre. Fabian ble strøket.

Sofie Møller tok to trenerseire, mens Manuel Martinez ble dobbeltvinner blant jockeyene. En litt spesiell oppladning hadde Ariel de Souza, som vant det siste løpet med Sharm El Sjeik. Han brukte nemlig formiddagen til å gifte seg!

 

Bilder fra Sverige kan du se og laste ned her. Ved bruk på hjemmesider, skriv: Bilde: Stefan Olsson/Svensk Galopp

 

 

Verdt å minnes

 

To minneløp er i fokus på Øvrevoll torsdag. Chr F Michelets Minneløp og Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp er i år henholdsvis 75 og 25 år gamle. I tillegg har treåringene Skandinavisk mesterskap, så det er en riktig flott dag med sportslige briller.

Michelet var kanskje den aller mest sentrale personen i arbeidet med at det i det hele tatt skulle bli en bane på Øvrevoll. I 1932 var det klart for det første løpet, men dessverre døde Michelet tre år senere. Det var derfor helt naturlig at han fikk sitt minneløp, og det har siden vært et tøft og krevende stayerløp. Topphesten Can Go fikk æren av å vinne den første utgaven, mens Alterani er alene om å ha vunnet løpet tre ganger.

Morten Klaveness var meget opptatt av norsk avl. Han ble drept i en flyulykke dagen før Norsk Derby i 1985 og fikk sitt minneløp året etter. Faren Torvald ble knyttet til løpet da han døde i 1990. Ekstra morsomt var det at norskfødte Tramp ble løpets første vinner. I Klaveness’ ånd beseiret treårige Tramp 12 hopper som ikke var født i Norge. Siden har det vært ”hakk i plata” når det gjelder hoppeløp på Øvrevoll. Arnfinn Lund vant i fjor løpet for tiende gang da Entangle gikk til topps, og det altså på kun 25 år!

Det er også verdt å dvele noen linjer ved Skandinavisk mesterskap. Treåringene har nå etablert sitt løp i juli, mens toåringene avholder sitt mesterskap på Derbydagen. Første forsøk var i 1981 og fyller altså 30 år i år. Chinatown kom fra seier i Svensk Derby og ble den første mester. Han var favoritt, men siden har løpet gitt oss overraskende vinnere. Bare på de siste ti årene har fire vinnere gitt over 35 i odds, så her kan det lønne seg å dykke ned blant outsiderne.

Tar vi med at løpsdagen også er smykket med en herlig supersprint på gresset og flere spillenøtter, da ser vi ingen grunn til at torsdagen skal bli hjemme-sitte-kveld. Fart og spenning, flott sport og kanskje også godt spill: Det er Øvrevoll, det.

 

 

Smått om storløpene torsdag

 

Arnfinn Lund ti seire i Klaveness. Wido Neuroth er heller ikke så verst med fem gevinster. Blant jockeyene er Janos Tandari førende med fire triumfer.

Av trenerne i Michelets Minneløp kan Arnfinn Lund vinne løpet for sjette gang. Jacob Fretheim jakter seier nummer tre etter at Vamp og Dulford Lad har vunnet løpet før, og to seire har også Niels Petersen. Eller kanskje det blir andre strake for Jens Erik Lindstøl? Trond Jørgensen har bokført fire seire som jockey og vil prøve å vinne for femte gang med Dubai Samurai. Kvartetten til Trond er råsterk. Eller hva sies om Rheinsteel, Wildvogel, Call to Honor og Sunset Boulevard? Dette er langt bortimot de fire beste hestene på Øvrevoll på 80-tallet.

Når det gjelder Skandinavisk mesterskap, tar vi med at Fernando Diaz har vunnet løpet til oddsene 41.51 og 35.19. Skulle han vinne med Song d’Amour, blir det sikkert ikke så verst odds da heller.