Nesten storeslem i Gøteborg

Skrevet av Birger Christensen,  04.07.2011
Artikkelbilde
Symbol Of Arch, foto Stefan Olsson

 

Fire norsktrente hester til start i Gøteborg søndag ga tre seire og en annenplass. Arnfinn Lunds duo Symbol of Arch (Espen Ski) og What Budget (Jacob Johansen) gikk begge til topps og fikk henholdsvis 50 000 og 32 500 for sine prestasjoner. Seier ble det også til 1000 Guineas-treer The Sydney Arms (Morten Arnesen/Mette Hanssen), som fikk 35 000 kroner, mens Omar (Zoltan Benedek/Carlos Lopez) ble nummer to.

Fotos fra Sverige kan man laste ned gratis her, ved bruk på websider, vennligst oppgi fotograf Stefan Olsson.

 

Sterke løp i uværet

 

Jägersro ble lørdag rammet av et kraftig uvær, med øsregn, lyn og torden. Likevel fikk vi se mye fin sport med flere sterke prestasjoner.

Voterløpning var hovedløpet for treåringene med flere Derbykandidater til start. Without Fear (Arnfinn Lund/Espen Ski) og Fabian (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) gikk godt til annen og tredje, men kunne ikke rå på Uppercut Action (Lennart Reuterskiold jr/Jacob Johansen). Det ble hestens niende strake seier på 11 forsøk, og det er lenge siden en galopphest i Skandinavia har vunnet ni løp på rad. De to norske hestene fikk henholdsvis 125 630 og 54 625 svenske kroner i løpet.

Seire med seg hjem tok Walinda og Fricoteiro. Walinda (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) var suveren i Oaks Trial, mens Fricoteiro (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) var overlegen i et stayerløp. Begge fikk 50 000 svenske kroner for bryet.

 

 

 

Victoria nummer to

 

Victoria Allers red lørdag et Fegentri-løp i Nottingham. Hun tok det rolig fra start med 25-oddseren Chantilly Dancer, men avsluttet flott til annenplass, fire lengder bak vinneren. Sammenlagt er Victoria nummer fire med 45 poeng, mens sveitsiske Sarah Leutweile leder på 64 poeng. Kommende søndag er det to løp i Gøteborg, og to uker senere to løp i Køln. Den siste helgen i juli er det så klart for den store meetingen i Deauville.