Sportslige perler

Skrevet av Birger Christensen,  18.07.2011
Artikkelbilde
Vamp vant Michelets Minneløp 2009

I saken under kan du lese kort om historikken til løpsdagens storløp. Her ser vi litt nærmere på feltene med vekt på de siste par årene.

V5 starter med Michelets Minneløp. Et supert stayerløp over 2830 meter. Vamp vant løpet i forfjor og ble toer i fjor. Han ble også toer i St Leger og slo da faktisk Theatrical Award, så lange gressløp er noe Vamp liker. Nosferatu vant Michelets i fjor med 63 kilo på ryggen. Han er enda bedre nå, men 69 kilo er mye å bære på. Fikser du denne biffen er du en riktig stjerne, Nosferatu.

 

 What Budget er den tredje i feltet som vet hvordan det er å vinne dette storløpet. Hun var treer i fjor og har nå sin favorittjockey Jacob Johansen. De to siste sesongene er det kun blitt seire i Sverige, nå er en gevinst på Øvrevoll kjærkommen.

Hoppene har et flott løp i Klaveness’ Minneløp. Tramp og Females Fun er de to eneste treåringene som har vunnet løpet, nå har Dingle View sjansen til å bli den tredje. Helt klart er det at motstanden er mye tøffere enn hun har møtt til nå i Skandinavia. Men hun har vunnet greit tre ganger på gresset, så det er vrient å si hvor mye det er å gå på. Hjemmelaget er som vanlig sterkt når det dreier seg om hoppeløp. Grafitti, Tatoosh og Match Point kan gi Niels Petersen en seier i løpet, eller er det så enkelt at Symbol of Arch vinner? Hoppeløp og Arnfinn Lund pleier jo å passe like godt som reker og majones.

Fire dansktrente hester utfordrer 11 norske motstandere i Skandinavisk mesterskap for treåringer, mens svenskene glimrer med sitt fravær. Det kan imidlertid bli en svensk jockey i vinnerpaddocken. Per-Anders Gråberg rir Golden Memory, en ekvipasje som nylig var suverene. Den gode hoppa debuterte på Øvrevoll ved å bli toer i Skandinavisk mesterskap for toåringer, men har siden ikke startet på hjemmebanen. Den gang ble hun slått av Edge of Eternity, som altså har muligheten til å bli mester både som to- og treåring.

For øvrig en herlig supersprint, denne gang på gresset. De øvrige løpene får nok relativt klare favoritter, men disse skal ikke gjøre mange sprell før de taper. Det ligger an til å bli en flott torsdag på Øvrevoll.