Storseier til Golden Memory

Skrevet av Birger Christensen,  12.07.2011
Artikkelbilde
Golden Memory, foto Stefan Olsson, Svensk Galopp

Golden Memory gikk et strålende løp til seier i Breeders Trophy Mile for treåringer på Täby tirsdag. Niels Petersen trener, Per-Anders Gråberg red, og Golden Memory eies av Nordic Girl Power. Førstepremien var på meget pene 350 507 svenske kroner. Samme trener og jockey tok også en fin seier med Cat Junior.

I fjor vant Golden Memory Breeders for toåringer i suveren stil. Nå var hun like overlegen da treåringene gjorde opp. Gråberg red et smart løp langs railen, og plutselig hadde den dyktige hoppa flere lengder.

 

 Mikkelangelo (Arnfinn Lund/Espen Ski) gikk bra til fjerde, mens Edge of Eternity var uplassert.

 

Bilder fra alle løp i Sverige kan du laste ned gratis her. Ved bruk på hjemmesider; Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

 

I Swedish Open Mile ble det endelig seier til Cat Junior. Det har vært nære på et par ganger etter at han kom fra Dubai i vinter. Men nå lyktes det. I en ganske tett strid med Tertullus (Rune Haugen/Rafael Schistl) sørget våre to deltakere for en solid dobbeltseier. Seieren var verdt 200 000 svenske kroner, mens kretsen rundt Tertullus fikk halvparten.

 

I fireåringenes Breeders Trophy Stayer over 2400 meter var det Buckham (Cathrine Erichsen/Mark Larsen) og Holly Golightly (Arnfinn Lund/Espen Ski) som skulle forsvare de norske fargene. Buckham var fremme lenge, men 2400 meter er nok for langt. Holly Golightly stod igjen mange lengder i starten, avanserte fint frem mot oppløpet, men hadde ikke så mye å sette inn på slutten. Det ble en syvendeplass for Holly Golightly. Symphonias Wilmar, som er deleid av Wilhelm Berge, klarte en fin tredjeplass. Seieren gikk til Air Strike Eleven (Hanne Bechmann/Nicolaj Stott).

 

I et rammeløp ble det tredje til The Pirate (Petersen/Gråberg) mens de øvrige norske i de mindre løpene ikke var i bildet for trippel.

 

Resultatlister fra Sverige finner du her

 

Lørdag var det V65 på Täby, og ingen klarte seks rette. To dager senere prøvde spillerne seg på ny, men heller ikke denne gang lyktes noen i å løse rebusen. For fem rette ble det utbetalt snaut 17 000 kroner.