Sterke vinnere i storløpene

Skrevet av Birger Christensen,  21.07.2011
Artikkelbilde
Symbol Of Arch

Kveldens høydepunkt på en ellers flott meny var Klaveness’ Minneløp. Fire hester stormet mot mål med Symbol of Arch som vinner. Litt dramatisk var det da hun brøt seg ut av boksen før start, men alt gikk bra. Dette var Arnfinn Lunds seier nummer 11 i dette løpet og nummer syv siden vi gikk inn i nytt millenium. Sterkt!

 -          Jeg følte at vi hadde brukbar kontroll, selv om det kom hester inne i banen, sa Espen Ski, som red et flott løp på vinneren. Dingle View var en hard nøtt, så dette er utvilsomt en veldig god treåring, skrøt Espen om sin nærmeste utfordrer.

-          Gir ikke bort resepten på hvorfor det går så bra med hopper, smilte Arnfinn Lund. Men det er selvsagt viktig å ha et godt hestemateriell, sa vår trenernestor. For egen regning legger vi til at det er sånn omtrent 99 prosent dyktighet og lite flaks med i bildet når det gjelder Lund og hopper.

Golden Memory

 

I fjor i Skandinavisk Mesterskap for toåringer vant Edge of Eternity foran Golden Memory. Nå tok de flotte hoppene første og annen i treåringenes mesterskap, men denne gang i motsatt rekkefølge.

-          Hun er ikke så stor, men Golden Memory har et enormt hjerte. Nå fulgte hun opp seieren i Breeders på Täby med en ny storløpsseier, og jeg tror vi skal få mye glede av henne fremover, sa trener Niels Petersen. Golden Memory er nå mindre enn 70 000 kroner fra å passere millionen, en milepæl som nok nås om ikke så lenge.

Hawk And I 

 

Michelets Minneløp ble til slutt et sikkert bytte for Hawk and I. Han trenes av Yvonne Durant på Täby og satte i fjor en spesiell rekord ved å ta syv strake annenplasser. Nå var det aldri noen tvil på slutten.

-          Han likte den gode banen og står distanse veldig bra. Det var deilig å få en storløpsseier, sa Troy Durant, gift med Yvonne i Stockholm.

-          Et hektisk liv med to små barn, kunne Troy berette om, og det tror vi ham så gjerne på.

For øvrig må vi gi litt honnør til Vamp, som har en seier og to annen på de tre siste årene i Michelets Minneløp.

Filligree 

 

Kveldens første løp ble høyst severdig med hode og hals mellom de tre fremste. Filligree kunne bokføre en fortjent seier.

-          Filligree har vært flink i hele år, og nå lyktes det heldigvis. Ros til Mette Hanssen, som red et fint løp på vinneren, sa trener Jan Bjørdal.

Light The Fire 

-          Light the Fire er kongen av supersprint på Øvrevoll. At løpet denne gang gikk på gresset, affiserte ham ikke. Ticmosic og Alight var ikke uventet de nærmeste.

-          Han er kjapp, ingen tvil om den saken. Er banen god, kan han stå 900 meter, men det er også maks. Nå blir sprintløpet på Derbydagen neste oppgave, berettet trener Niels Petersen.

-       Surfer    

-          Endelig en seier, sa trener Kjell Erik Swartling etter at Surfer avgjorde en jevn strid til sin fordel. Det var blitt mange fine plasseringer uten seier til stallen, og ikke minst hadde Surfer sørget for det med sine fire strake annenplasser før løpet torsdag.

Bittersweet 

Hvor god er Bittersweet? Nå vant hun bare med en lengde, men det kunne ha vært en del mer. Nå har hun vunnet fem seire i år, og det er ingen tvil om at Nordbye-hoppa er favoritt til å bli årets mestseirende hest på Øvrevoll. For vi tror ikke det stopper med dette.

 

FILLIGREE nest sist etter start. Avanserte helt ytterst i banen og nådde frem til knepen seier. BELLO SECONDO sist rett etter start. Avventet lenge, før han satte inn et støt midt i banen som nær var blitt seiersgivende. YORKSHIRE LAD rett til tet. Førte an inne i banen og var ikke slått før det var igjen mindre enn 50 meter. ZAPHIR og ILLUSIVE SPIRIT holdt farten greit til de siste premiene. DANCING PARTY annen i svingen, holdt brukbart.

 

LIGHT THE FIRE en av tre som var tidlig fremme. Fikk overtaket 100 meter før mål til sikker seier. TICMOSIC meget kjapp av gårde, gikk flott helt til mål og annenplass. Den tredje som hadde med utfallet å gjøre var ALIGHT. Ville ikke inn i boksen, da hun kom inn gikk det kjapt ut. Ikke så mye slått som tredje.

 

HAWK AND I sjette-syvende. Kom frem 200 meter før mål og tok en sikker seier. VAMP tredje sist. Avanserte fint fremover og spurtet bra til annen. COURT CIRCLE midt i feltet. Avanserte rundt siste sving og var helt fremme tidlig på oppløpet. Holdt bra til tredje. MONFALCONE og PILGRIM førte an, førstnevnte holdt best til fjerde. DUBAI SAMURAI i front ut av siste sving, kunne ikke fullføre.

 

SURFER midt i feltet, frem som fjerde i siste sving. Nådde frem til seier kort før mål. BIG MASTER frem som tredje i siste sving, klar tet midt på oppløpet. Kjempet godt og mistet seieren på siste steget. CAWAKIMI nest sist, ventet med å sette inn støtet til det var for sent. Bra spurt til tredje. MOHIKAN og HONGKONG DANCER førte an til siste sving, da var det verste gjort.

 

SYMBOL OF ARCH raskt fremme, plasserte seg etter hvert som fjerde. Gikk ut til gjerdet og avgjorde i en herlig strid. DINGLE VIEW frem til tet, kjempet strålende til annen. GRAFITTI som ofte ikke så rask til å begynne med. Spurtet fort og var helt på høyde med de to fremste. TATOOSH heller ikke så rask ut. Spurtet også flott og var som fjerdehest slått med en halv lengde. Fin spurt etter starttap av HARKILA.

 

BITTERSWEET tidlig fremme. Holdt lekestue og vant enkelt. Hvor skal dette ende? CHORUSSO fint fremme, holdt plassen nærmest vinneren på oppløpet. Fin spurt til tredje av WILLIAM HEPBURN, mens IMPERIAL SKYLIGHT ga seg litt fra annenplass i siste sving. Bra spurt til fjerde av MAMALOCA.

 

GOLDEN MEMORY annen, litt tilbake. Kom igjen og hentet igjen lederen siste 50. EDGE OF ETERNITY tet, til dels stor ledelse. Holdt meget godt til klar annen. Sterk spurt til tredje av MANCHEGO. GOLD BRIDGE og ROYAL GAMES fremme til oppløpet, ga seg noe.