Gruppeseier til Giant Sandman

Skrevet av Birger Christensen,  28.07.2011
Artikkelbilde
Giant Sandman

Giant Sandman er en meget god hest. Torsdag gikk han likevel sitt livs løp da han seiret i Polar Cup. Det var Rune Haugens tredje seier i løpet og det andre siden Polar Cup fikk gruppestatus.

-          Jeg har hele tiden vært klar over at dette er en topphest. Hadde respekt for konkurrentene, men hadde også tro på min hest. Var litt skeptisk, iden vi ikke hadde startet siden midt i mai, men dette gikk jo strålende, sa trener Rune Haugen etter den flotte seieren.

 -          Vi er fortsatt meldt i Marit Sveaas’ Minneløp, men nå satser vi på sprint fremover. Derfor blir nok sprintløpet på Täby på Stockholm Cup-dagen det neste vi går for, avrundet Rune.

 Without Fear

Derby Trial ble en flott generalprøve foran Norsk Derby om en måned. Without Fear hadde hodet til gode på Touz Price, og vi blir ikke forundret om disse to gjør opp i hovedløpet. Men Without Fear satser først på Svenskt Derby om drøye to uker.

-          Jeg synes han var flink til annen i sin første start på Jägersro. De som skal slå ham i de to Derbyløpene skal løpe fort, den saken er klar, sa trener Arnfinn Lund.

-          Har vunnet Norsk Derby flere ganger, men aldri det svenske. Derfor kommer jeg til å være skikkelig spent frem til 14. august, supplerte eier Nils Petter Gill.

Det var bra klasse på årets Derby Trial, og i tillegg til de to nevnte, er nok også Manchester klart på gang. I denne trioen tror vi vinneren av Norsk Derby finnes.

Majestic Max 

Løpsdagen ble innledet med et treårsløp, hvor Majestic Max vant etter en duell med Miss Clodia.

-          Han gikk bra til tredje på Klampenborg så sent som søndag. Det så ut til å ha gjort ham godt, og jeg tror han bare blir bedre når det nærmer seg høst, sa trener Jens Erik Lindstøl.

Flying Falk

Flying Falk tok årets første seier. Han har ofte vært i form på våren, men nå blir det høsten som blir hans årstid.

-          Vi legger ikke så mye vekt på dette som vi gjorde før. Derfor er opplegget blitt annerledes. Men Flying Falk har varslet form en stund nå og bør regnes fremover, mente trener Knut O Arnesen.

Buen Rumbero 

Buen Rumbero avsluttet 2010 med to strake seire, blant annet vant han fjorårets siste løp på banen. Nå var det årsdebut, men seier ble det like fullt.

-          Han har jobbet bra, så jeg er ikke så veldig overrasket. Satser på at vi skal få en fin høst med ham, sa trener Niels Petersen.

Medallic 

 

Medallic tok årets andre seier og har nå to seire og to annenplasser på fem starter i år.

-          Han har vært flink i hele år. Nå sikter vi oss inn på en finale, berettet trener Annike Bye Nunez.

Aaron's Way

V5-finalen gikk til Aaron’s Way, som har varslet form i lengre tid. Nå var skimmelen klart best.

Maidenløpet, som avsluttet kvelden, ga endelig en seier til Hongkong Dancer. Etter syv annenplasser var seieren svært kjærkommen.

Hongkong Dancer 

MAJESTIC MAX tidlig fremme. Ble angrepet, men holdt unna til sikker seier. MISS CLODIA midt i feltet. Gikk frem til lederen, men kom aldri forbi. PROMISE spurtet fint bakfra til tredje, mens lederen ut på oppløpet, PIKA, mistet rytteren 200 meter fra mål.

 

FLYING FALK midt i feltet. Spurtet sterkt inne i banen til relativt sikker seier. Fin avslutning til annen av treårige ENTOURAGE, er på gang. MILLIONDOLLARBABY avsluttet fort til tredje, en plass hun delte med DE LUCA, som også avsluttet bra. FRAANK ga seg helt fra tet.

 

WITHOUT FEAR tredje før svingen. Fikk et grep midt på oppløpet, men ble angrepet. Det var ikke så mye som skilte over mål. TOUZ PRICE fremme hele veien. Så slått ut, men kom fint tilbake. Bra spurt bakfra av MANCHESTER til tredje, mens HEATHER HONEY ga seg mye på oppløpet.

 

BUEN RUMBERO femte. Kom frem midt på oppløpet til nokså sikker seier. VESTANO fjerde, frem til tet. Holdt farten greit til tredje. Det gjorde også RAPPONGHI fra en fremskutt posisjon. EGON og LAZY LORD ga seg på oppløpet.

 

MEDALLIC lenge et stykke bak. Kom ute i banen og seiret relativt sikkert. MAGIC CLOUD fjerde, holdt farten helt inn til annen. Sen start av QUINT ESSENTIALS, gikk siden godt til tredje. ADIOR MI PLATA og THEODERICH førte an, hadde gjort sitt på oppløpet.

 

GIANT SANDMAN fint med inne ved railen. Spurtet flott og tok en ganske sikker seier. EXHIBITION tidlig fremme. Holdt stilen veldig bra til annen. SILVERSIDE femte, opp på tredje før svingen. Holdt også farten bra til tredje. ENTANGLE fikk en dårlig første langside. Hadde ikke den sedvanlige speeden på slutten. ALYSHAKEYS tet, så toer. Hadde ikke noe å sette inn på oppløpet.

 

AARON’S WAY tidlig fremme. Kontrollerte alt langs railen til sikker seier. Fin spurt etter dårlig start av AYLAR til annen. HABENARIA fint fremme, holdt bra til tredje. BITTERSWEET havnet i trøbbel, ville ingenting.

 

HONGKONG DANCER annen, tet tidlig på oppløpet. Dro unna til suveren seier. WELL FITTED fjerde, avanserte til sikker annen, mens IZUIZORIZUAIN’T gikk greit til tredje. MISSISSIPPI førte an til svingen, da var det verste over.