Bank of Burden banket alle

Skrevet av Birger Christensen,  07.07.2011
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Om Niels Petersen skulle bli trenerchampion for første gang i år, har Bank of Burden vært en viktig brikke. Allerede nå har han løpt inn over millionen på Øvrevoll, og det er fortsatt bare tidlig i juli. I Valley Chapel Memorial ble det grei skuring, og faktisk ble det akkurat samme trippel som i Walter Nilsens Minneløp. Da ble det Bank of Burden – Mulan – Theatrical Award, og det ble det jammen nå også!

          Han har en flott speed. Faktisk kom han litt for tidlig foran, for han fikk så fin sving. Men det gikk jo greit likevel, sa seirende jockey Per-Anders Gråberg.

-          En herlig hest, som vi kommer til å få mye glede av. Har ikke bestemt meg for neste oppgjør, men det er sannsynlig at vi blir her hjemme, kommenterte en godt fornøyd trener Niels Petersen. Om ikke Marit Sveaas’ Minneløp blir vurdert å være for kort, kan jo det være en aktuell oppgave?

Match Point

 

I Øvrevoll Sprint Cup ble det som ventet et herlig oppgjør. Helt innerst spurtet Match Point fortest til seier og 100 000 kroner.

-          Hun er kraftig på gang. Dette var bare den tredje starten for sesongen, og hun var bedre med enn forventet underveis. Dette er en veldig god hoppe, men det skal jo sies at det er ganske mange andre gode hopper også, sa trener Niels Petersen.

Pilgrim 

Pilgrim vant Øvrevoll Mile Cup, og nå slo han mange av de samme hestene. Dermed er årsfortjenesten oppe i over 160 000 kroner.

-          Det fungerte ikke på Täby, men nå var han tilbake for fullt. Nå satser vi på Michelets Minneløp om to uker, fortalte trener Isidro Vergara.

Hayley Cropper 

Løpsdagens første vinner ble treårige Hayley Cropper. Hun vant The Heatherwold Cup på Derbydagen i fjor, men så langt i år hadde det ikke vært noen suksess.

-          Det har vært en infeksjon inne i bildet, men nå var hun klar. Tet hele veien var en god oppskrift. Nå satser vi trolig mot Norsk Oaks om en måned, sa trener Michael Taylor.

Nosferatu

 

Nosferatu vinner på flatt og hekk. Nå var det hekkeløp, og etter en fin styring av dyktige Josephine Kelly ble det en ganske grei seier.

-          Vi har fått igjen for å være tålmodige med ham. Han har formtall på 89 på flatt, og nå ser det lyst ut også over hekkene. Nå drøyer vi to uker før det er klart for Michelets Minneløp, berettet trener Jens Erik Lindstøl.

The Bishops Joy 

The Bishop’s Joy ble favoritt i V5 da Bittersweet ble sent strøket. Hun sørget for at alle som hadde spilt banker på forhåndsfavoritten, kom seg gjennom V5-2.

-          En fin kveld med seier på The Bishop’s Joy og annenplass på Szuma, konstaterte en fornøyd Henrik Engblom etter seieren.

Miss Clodia 

 

Miss Clodia ble den andre treåringen i år som klarte å vinne et ”handicapløp” mot eldre hester.

-          En fin hoppe, som nok blir en ren sprinter. Nå står hun fint inne på vekten, så vi starter trolig allerede neste torsdag, sa trener Rune Haugen.

-          Peter Jardby hadde reist langt for å vinne maidenløpet med Assertion. Men turen hjem til det sørlige Sverige gikk nok bra med en seier i bagasjen.

Assertion 

Den siste vinneren på den flotte torsdagskvelden ble Mamaloca. Med Sara Slot på ryggen leverte hun en spurt av beste merke, og i god tid før mål var hun først.

Mamaloca

 

HAYLEY CROPPER tidlig i tet. Fikk en stor ledelse, som skrumpet mot siste sving. Hun hadde en del krefter spart og stakk i fra til klar seier. MARKED BY ZORRO tredje i et tett felt bak lederen. Trakk fra de øvrige, men kunne ikke nå igjen vinneren. MISTRAL med fremme, holdt ok til tredje. Ingen hadde noe ekstra å by på fra de bakre rekker.

 

NOSFERATU tidlig i front. Hadde et litt dårlig sprang før siste sving, men løste det greit. Ble angrepet, men svarte opp til sikker seier. SZUMA fremme hele veien, stort sett som toer. Holdt flott til annen. MONFALCONE femte, fjerde i siste sving. Avsluttet fint og fikk tredje på det. WING COMMANDER gikk fint frem til oppløpet, da var mye av kreftene oppbrukt.

 

THE BISHOP’S JOY viste seg ikke frem før midt på oppløpet. Kom med en fin spurt og rakk frem til seier. DE LUCA lå også beskjedent til. Fikk et overtak med 200 meter igjen, men kunne ikke svare vinneren. SILOUETTE tredje-fjerde. Holdt meget bra til siste trippel. CLAUSES MISTRAL og TOTTE førte an til oppløpet, da var det meste gjort.

 

MATCH POINT fint med som fjerde. Fant plass langs railen og spurtet til seier. THE ONE AND ONLY femte, avanserte fremover. Spurtet bra og sørget for at det ble dobbeltseier til skimle hester. FILLIGREE var litt sen ut av boksen. Avsluttet veldig bra til tredje. ALIGHT fint med til litt inn i oppløpet, kunne ikke helt forsvare seg. Også LIVIGNO ga seg fra tetposisjon.

 

PILGRIM fint fremme litt ute i banen. Holdt fart og stil oppe helt til mål og ganske sikker seier. HALF PINT BILL som vanlig nokså beskjeden fra start. Avsluttet fort til annen. Mye av det samme opplegget for tredjehesten ROYAL POWER, mens det nok gikk litt for fort for tethestene WATTAN, DAYCHAN og HOT WING.

 

BANK OF BURDEN lenge helt sist. Fikk en flott sving og var med ett med i striden. Avsluttet strålende til sikker seier. MULAN annen. Passerte lederen, men kunne ikke riktig svare da vinneren kom. THEATRICAL AWARD sjette, spurtet fint og tok en sikker tredje. HANDSOME HAWK førte i godt tempo til midt på oppløpet, holdt farten ok til fjerde.

 

MISS CLODIA var ikke med fremme før det gjensto 100 meter. Da kom hun med en flott spurt som rakk til seier. AARON’S WAY tet, kjempet fint hele veien og var ikke mye slått som annen. YORKSHIRE LAD også tidlig fremme. Holdt meget bra til tredje. CHIEF ERIC tredje i svingen, kunne ikke holde skansen.

 

ASERTION fjerde, avanserte frem mot lederen. Utfordret hardt siste 100 og tok seg knepent forbi. PALINDROMIC annen, overtok teten før oppløpet. Måtte gi seg med liten margin. FRENCH FANTASY tet, ned på annen. Holdt farten greit til tredje i et løp hvor det skjedde lite bakfra.

 

MAMALOCA nesten sist til ut på oppløpet. Kom flyvende langt ute i banen og nådde frem til sikker seier. ED HARDY frem innvendig til tet før svingen. Holdt meget bra til annen. IMPERIAL SKYLIGHT fmte, spurtet fint til tredje. ROYAL HILL annen, holdt bare farten.