13 er intet ulykkestall

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2011
Artikkelbilde
Half Pint Bill

Hører du til blant dem som synes at tallet 13 betyr ulykke? Det gjør neppe kretsen rundt Half Pint Bill, i hvert fall ikke når det gjelder Øvrevoll Mile Cup. Tre seire står han med i dette løpet. I 2007 hadde han spor 13, i 2009 hadde han spor 13 og i fjor fikk han nummer 13 for tredje gang (bilde forside). Det gikk like bra nok en gang, en ganske utrolig statistikk. Tar vi med at Quint Essentials ble nummer to fra spor 13 i 2008, er det ingen grunn til å fortvile over ”ulykkestallet”.

 

 

-          Denne gang ble det spor 6, men vi kommer opp med ambisjoner likevel. Tross høy vekt, håper vi på regn. Half Pint Bill er klart best med svikt i banen. Hadde håpet at han skulle få en gjennomkjøring på gress på Täby sist, men løpene ble flyttet til sand. Han er i det minste åtte kilo bedre på gress, så jeg var meget fornøyd med innsatsen, beretter en spent trener Dennis Persson.

I år er det Pilgrim som har trukket ”vinnersporet”. Det skal bli spennende å se om magien rundt tallet 13 holder i seg.

Forsommerløpet for de norske treåringene er et annet storløp på denne dagen, som avholdes kun to dager etter 17. mai. Mens Øvrevoll Mile Cup har fått mange overraskende vinnere, er de aller fleste av de seirende i Forsommerløpet blant favorittene. I år heter de to mest aktuelle kandidatene Poppi og Lady Rossmo. Arnfinn Lund har ikke vunnet løpet siden 1995, mens Eva Sundbye aldri har vært i vinnerpaddocken etter dette oppgjøret. Vi tror at likevekt denne gang, samt at løpet går på gress, kan vippe resultatet i favør av Poppi. Men Lady Rossmo er i fin utvikling og byr sikkert på kamp. Milly og Red Eishin er også hester som kan slå til om vår favorittduo skulle svikte.

De to storløpene rammer inn en V5 som virker ganske krevende. Vi tror at vi får årets største utbetaling i spillet på Øvrevoll torsdag

Omsetningen og publikumsoppslutningen på lunsjen onsdag var meget god. Nå blir det spennende å se om utviklingen fortsetter etter noen torsdager som ikke har vært like positive.