En skikkelig Pilgrim

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2011
Artikkelbilde
Pilgrim

Pilgrim har reist like mye som de som gikk pilgrimsleden for 1000 år siden. Nå har han funnet roen hos Isidro Vergara på Østerås. Da viste han mer enn nok til å vinne Øvrevoll Mile Cup. Mette Hanssen red etter boka og kunne vinne sin andre seier for kvelden.

Jeg er ikke så veldig overrasket, for han har vist fine ting i trening. Er veldig glad for å få tilliten av eierne så jeg kunne vinne et så stort løp, sa Vergara.

 

Har holdt på med Pilgrim natt og dag det siste halvåret. Da er det moro når vi får resultater, sa Elisabeth Rud, den ene av eierne. Den andre, Steinar Emanuelsen, var blitt tildelt jobben som leier.

 

Red Eishin gikk godt i årsdebuten for to uker siden. Da den var unnagjort, var hoppa klar for seier i Forsommerløpet. Mens trener Are Hyldmo var på vei til Danmark med starthester, entret veteranene Øyvind Klingberg og Jane-Helen Stareng som oppdretter og eier.

Red Eishin

 

Den fine maikvelden åpnet med seier til Royal Games. I årsdebuten avgjorde han en fight mot Hongkong Dancer til sin fordel.

 

Etter et sterkt kvalifiseringsløp i fjor så vi muligheter i Berta Isabel. Skader og litt sykdom på stallen satte henne tilbake, men torsdag fikk vi se en klart forbedret Berta Isabel. Vi tror hun kan ganske mye mer enn formtallet 58, som hun sto på før dette løpet.

Berta Isabel 

 

Bittersweet var tidlig i front i amatørløpet. Der kontrollerte Veronika Aske, fjorårets champion blant amatørene, det hele til overlegen seier.

En deilig følelse å sitte på den beste hesten. Trodde det gikk litt fort, men jeg behøvde nesten ikke røre henne på oppløpet, konstaterte Veronika.

Bittersweet 

So Trendy er en hoppe med muligheter for utvikling. Nå ble det enkel seier etter tet hver meter.

Nå begynner hun endelig å skjønne hva det dreier seg om. So Trendy har fin stamme, så det bør være mer å gå på. Allerede neste torsdag starter vi igjen, og det tror jeg kan bli gøy, sa trener Cathrine Erichsen.

So Trendy 

Phili Boy var svak i årsdebuten, mye bedre sist og helt overlegen denne gang. Sist Espen Ski satt på ryggen, ble det seier med seks lengder. Denne gang var seieren enda mer overlegen.

Phili Boy

 

Royal Games

ROYAL GAMES fjerde, rett bak tettrioen. Satte inn støtet midt på oppløpet og avgjorde sikkert. HONGKONG DANCER annen, overtok tidlig på oppløpet. Kunne ikke svare vinneren. INTRICATE TALENT sist lenge. Avsluttet bra til tredje. MISS KITTY GREY tet, det ble litt langt. TEMPLE QUEEN i tettrioen i siste sving. Ga seg en del.

 

BERTA ISABEL tredje. Gikk i en luke og nådde frem til sikker seier. PALINDROMIC annen, holdt farten bar helt til målstreken. LIKE A CHARM tet. Sto på helt inn og var ikke så mye slått. SIR LUNCHALOTT var treg ut av boksene, skal nok ha lenger løp.

 

RED EISHIN fjerde, opp på tredje i svingen. Gikk til angrep på lederen og kneblet denne siste 100. LADY ROSSMO tidlig i tet. Kjempet hardt, men måtte gi seg i seierskampen. ARIANN tredje, ned på fjerde. Spurtet til seg en knepen tredjeplass. MILLY på det jevne til fjerde. SOPHIES LOVE godt gående til et stykke inn på oppløpet.

 

BITTERSWEET tidlig i front. Dro fra de øvrige til overlegen seier. RUSSIAN ROULETTE tredje, opp på annen tidlig på oppløpet. Holdt denne plassen greit. INDIAN DRIVE avventet, kom frem tidlig på oppløpet til grei tredje. POSTCARD ledet til vinneren overtok, siden annen en god stund.

 

SO TRENDY tidlig i front. Dro unna i et fornuftig tempo og fikk aldri noen helt opp på siden av seg. Sikker seier. SURFER annen-tredje hele veien. Holdt godt i årsdebut til klar annen. FLYING FALK tredje og fjerde vekselvis. Holdt et kobbel av hester bak seg i kampen om siste trippelplass. WINDIANA annen mye av veien, klarte ikke helt å holde stand. VAMP nest sist, spurtet bra uten å kunne true de beste.

 

PHILI BOY tidlig fremme fra ytterspor. Helt suveren på oppløpet. RIVER LANDING ikke så rask av gårde. Valgte en innvendig rute og rakk frem til annen. ZIRKON godt med fremme, holdt farten bra til tredje. Fin avslutning av AZZAH, mens BIG EXS ga seg på oppløpet.

 

PILGRIM fint med, overtok knepent ut på oppløpet. Spurtet strålende og holdt unna til seier. DAYCHAN midt i feltet, avsluttet veldig bra til annen. LAZY LORD tredje, holdt stilen helt til mål. LADY MORGANA og TEARS GO BY ledet i siste sving, hadde ikke så mye mer å by på.