Hester, hoppeslott og hipp hurra

Skrevet av Birger Christensen,  11.05.2011
Artikkelbilde
Alpacco vant Walter Nilsens Minneløp i fjor

For ti år siden gjorde Øvrevoll et eksperiment om å arrangere løp på selveste 17. mai. Det ble meget vellykket, og siden har det vært slik. Interessen har tiltatt for hvert år, og de siste par årene har det vært en fest for små og store. Været har vært på Øvrevolls side, og det er selvsagt viktig på en slik dag. Får vi værgudene med oss, er vi sikre på at vi får oppleve en ny innertier.

 

Informasjon om løpsdagen/spisesteder etc

 

Det sportslige høydepunktet er som alltid de siste årene Walter Nilsens Minneløp. Siden løpet først ble avviklet i 2005, har det vært årets første virkelige storløp på banen. I år har løpet for første gang fått Gruppe 3-status, ikke noe å si på med en førstepremie på flotte 800 000 kroner. Appel au Maitre har vunnet løpet to ganger, men i fjor var det dansktrente Alpacco (bilde forside) som stakk av med gevinsten foran Touch of Hawk. Alle i den nevnte trioen er på plass også i år, og vi ser frem til en herlig fight på en forhåpentligvis grønn og fin gressbane. Det er årsdebut for løp på gresset, noe vi alltid gleder oss litt ekstra til.

Av utfordrere har Niels Petersen en interessant duo i Fricoteiro og Bank of Burden. Theatrical Award kan aldri avskrives, hun er i den skandinaviske eliten de dagene det klaffer.

Det er mange flotte rammeløp. Vi får se topphester som Entangle, Heureux og Manchester, sistnevnte må vel gjelde som en Derbyfavoritt inntil videre. En supersprint, som går unna på litt over 20 sekunder, er heftige saker å se på. Her har man nesten ikke tid til å blunke. For dem som har et godt øye til hindersporten, får vi se årets første hekkeløp. Her stiller banens beste hinderhest Omoto Sando til start, og løpets passende navn på en slik dag er Hipp Hurra Hekkeløp.

Det er altså ingen grunn til å være hjemme på ettermiddagen 17. mai. Både for de galoppinteresserte og de personer som heller vil satse på karusell, er det nok av tilbud. Vel møtt.

 

Vinnere på 17. mai

 

Hvem er ”champion” på 17. mai blant trenere og jockeyer? Vi har tatt for oss de 13 gangene det har vært løp på vår nasjonaldag, og under bringer vi toppen av listene:

 

Trenere (antall seire):

 

Rune Haugen                     9

Wido Neuroth                      9

Arnfinn Lund                       5

Emil Kristiansen                 5

Ole Svartshoel                     4

Jacob Fretheim                   4

 

Jockeyer:

 

Fredrik Johansson             9

Yvonne Durant                     5

Manuel Santos                    5

Espen Ski                             4

Pascolina da Costa            4

Carlos Lopez                       4

 

Ingen hester har tatt mer enn to seire, men Appel au Maitre kan bli først til tre gevinster om han seirer i Walter Nilsens Minneløp.