Kanonløp av Sir Lando og flere nyheter fra helgen

Skrevet av Birger Christensen,  08.05.2011
Artikkelbilde
Sir Lando arkivbilde Hesteguiden.com

Sir Lando gikk et meget sterkt løp i Køln søndag, da han ble annen til storfavoritten Scalo, ridd av Lanfranco Dettori i Gruppe 2-løpet Gerling-Preis. Stall Perlens og Wido Neuroth-trente Sir Lando ble ridd av Edward Ahern, og det skilte under en lengde frem til vinneren. Annenplassen var verdt 15 500 Euro.

Dramatisk på Klampenborg

Lørdagens løp på Klampenborg startet meget dramatisk. Lennart Hammer-Hansen ble kastet av treårige Azincourt i første løp. Han brakk begge lårbena tilsammen fire steder og var ellers sterkt forslått.

I løpet etter falt Manuel Martinez av Heisei Eleven. Heldigvis gikk det langt bedre med ham, men han valgte å avstå resten av rittene for dagen.

På den sportslige siden fikk vi se snakkhesten Dingle View i 1000 Guineas Trial. Med Jacob Johansen ombord ble det en uhyre lett seier for den Bent Olsen-trente hoppa, som kom til Danmark med 94 i formtall. Velkjente Elusive Time (Fransisco Castro/Elione Chaves) vant 2000 Guineas Trial med to lengder. Fjorårets norske kriterievinner virker å være i rute til den viktige treårssesongen.

Seier til Tatoosh

Arrangørene på Täby valgte å flytte løpene fra gress til sand søndag. Mange hadde satset på debut på gresset for i år, og det ble et stort antall strykninger. En som startet var den meget gode hoppa Tatoosh (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg). Hun vant lett i Bloomers Trial og sikret seg 60 000 svenske kroner. Et godt løp gikk også Tertullus (Rune Haugen/Fredrik Johansson) som utkjempet en herlig duell med gode Erroll. På det siste galoppslaget fikk Jacob Johansen kastet Erroll foran med nesetippen til gode.

Av de øvrige norske nevner vi et brukbart sprintløp av Simian til tredje, mens Mink’s Aisha ble nummer fire i et løp hun ledet til 50 meter fra mål.

 

Bilder fra løpene i Sverige kan du se og laste ned gratis her

 

Tre ritt for Jan-Erik

Jan-Erik Neuroth red tre hester for tyske trenere i Berlin søndag. Han ble nummer fem med Vincita og Walodia, mens han endte sist med Amiant.

Tatoosh