Positiv V4-dag

Skrevet av Birger Christensen,  11.05.2011
Artikkelbilde
Artistic Light

Den første av i alt fire V4-dager til lunsj ble positiv. Bra spill, ja faktisk lå omsetningen på V4 og totalt godt over fjorårets dag midt i juli, og bra med folk var også hyggelig å konstatere.

Årets første V4-vinner på Øvrevoll ble Artistic Light. Vant ikke løp i hele fjor, men var nå tilbake på sporet fra sesongen 2009.

 -          Det var mye feil med Artistic Light i fjor. Derfor måtte vi legge om treningen, og det har slått positivt ut. Nå ser det lyst ut, og jeg tror vi skal få en fin sesong med henne, mente trener Hallvard Soma.

Send An Invitation

Fire strake seire er ikke hverdagskost på Øvrevoll. Det maktet imidlertid Send an Invitation i V4-2, og han forsvarte dermed favorittspillernes penger.

-          Han hadde ikke så lyst til å gå i lukene innvendig, og dermed ble det en tøff kamp. Men jeg hadde lovet seier, så da var det jo ikke noe valg, sa dyktige Espen Ski om hesten som står oppstallet på idylliske Skotselv.

Montgomery

Montgomery hadde bare en seier i et maidenløp fra tidligere i karrieren. Nå spurtet han flott ute i banen til sin andre seier.

-          Han har gjort flere fine jobb i det siste, så jeg var ikke så veldig overrasket. Neste gang blir det 1600 meter på gresset, og det tror jeg kan passe bra, sa trener og smed Bjørn Svenkerud.

Orson 

Orson avsluttet V4-veddemålet med en ganske sikker seier. Det var den andre seieren til Espen Ski, som har overtatt teten på jockeylisten. Tre V4-forslag, inkludert programmets, klarte rett rad med drøyt 4 000 kroner til utbetaling.

Milly 

Milly vant enkelt et nokså billig treårsløp.

-          Hadde blitt skuffet om hun ikke hadde vunnet dette. Hun går fremover hele tiden, så det blir spennende å følge henne, sa trener Niels Petersen.

Ettermiddagens siste vinner ble Chief Eric. Et nytt opplegg ga suksess.

-          Rafael Schistl red et meget bra ritt. Han fikk Chief Eric til å slappe av litt midt på oppløpet, for å ha noe å svare med på slutten. Det fungerte perfekt sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

 

 

ARTISTIC LIGHT syvende ned bortre langside. Avanserte før svingen og kom ut på oppløpet i tetbildet. Kjempet hardt, men klarte å ta seg forbi etter et fint ritt av Madeleine Haugland. VESTANO fjerde, annen i svingen. Måtte gi seg på det siste galoppslaget. BIG MASTER femte, lenger tilbake enn vanlig. Avsluttet desto bedre til tredje. DANCING PARTY tet, holdt fint til fjerde. PILGRIM snappet de siste premiene, ok årsdebut.

 

SEND AN INVITATION fint plassert innvendig som femte. Tredje i siste sving. Gikk langs railen og måtte gi alt for å rekke frem til seier. SEVERIO blandet seg inn i striden før siste sving. Overtok da teten og ga alt. Måtte imidlertid gi seg, men var likevel positiv. SOUL OF GOLD fremme hele veien, holdt fint til tredje. Fin avslutning av NOBLE KNIGHT til fjerde, mens DESERT FUSE ga seg fra tet.

 

MONTGOMERY tok det relativt pent innledningsvis. Kom fort ute i banen og avgjorde til seier kort før mål. SWALLOW FOREST fulgte samme oppskrift som vinneren, først til kort før mål. AARON’S WAY tidlig fremme, holdt bra med tanke på det høye utgangstempoet. ARAGORN i tetbildet til litt ut på oppløpet, kunne ikke helt fullføre. MISS SUCCESS og ROYAL HILL holdt posisjonene.

 

ORSON fint med som tredje. Overtok ut på oppløpet og holdt unna for angrepene bakfra. DEFINITE ROMANCE tok det rolig fra start. Spurtet flott og ble sikker annen på det. RIVER LANDING midt i feltet. Kom med en fin spurt til tredje. FOREVER FONG og CICINHO med fremme. Begge holdt godkjent, selv om de siste 100 ble tøffe.

 

MILLY tredje. Avventet med å sette inn støtet til midt på oppløpet, avgjorde greit. ARIANN annen, frem til tet. Kjempet fint og var sikker annen. MAX MANUS tet, ned på annen. Holdt klart bedre enn i debuten og fikk tredje på det.

 

CHIEF ERIC tet. Ble passert midt på oppløpet, men kontret sterkt til flott seier. FORWARD PLANNING tredje, frem til lederen og også så vidt forbi. Ble kontret ut, men holdt til klar annen. Bra spurt bakfra av HOME STRAIGHT til tredje, mens LIVIGNO nok trengte løpet etter langt opphold.