Tatoosh til topps?

Skrevet av Birger Christensen,  30.05.2011
Artikkelbilde
Tatoosh

Niels Petersen har hatt en strålende start på sesongen. Med seieren til Bank of Burden i Walter Nilsens Minneløp (Gr 3), har han tatt en suveren ledelse i kampen om trenerchampionatet. Han er vår klare favoritt til å ta sin første tittel på Øvrevoll i år. Vi har stilt ham ”5 på stallen”, og den hyggelige treneren har følgende svar:

 

-          Planlegger å tippe Tatoosh som banker. Hva tenker du om det?

-          Hun trener strålende og er klart bedre på gress enn på sand. Har god tro på seier. Tumaco synes jeg er verst i mot, men han vinner ikke så ofte på Øvrevoll. (Seks av Tumacos syv seire er tatt i Chile).

-          Vinner Manchester i kveldens andre løp?

-          Har god tro på det. Han har vist at han har en enorm kapasitet, og han er helt klart i toppen. Geordie Iris var god på Jägersro, kan bli tøff i mot om hun fungerer på Øvrevolls gress.

-          Milly og Favoritten møtes, hvem er best?

-          Tror at Gråberg har valgt rett da han bestemte seg for Milly. Hun har hatt en fin utvikling, og distansen bør være midt i blinken. Favoritten bør få en bra premie.

-          Noen flere sjanser torsdag?

-          Tror nok ikke Northern Pal og Harmony Hall er vinnere torsdag. Deres formtall er nok litt for høyt. Men det er tette løp, så helt sikker vil jeg ikke være. Er dog fornøyd med penger.

-          Beste sjanse på Täby tirsdag kveld?

-          Tror Chelsea vinner i V65-2. 2400 meter er bare en fordel, og jeg tror sterkt på seier. Min duo i Dianaløpning, Mink’s Aisha og Golden Memory, har også gode muligheter. De to er meget jevne, så jeg vil ikke skille dem på kapasitet. 

 

Den mest spennende årgangen innen galoppen er treårsårgangen. De klassiske løpene med Derby i spissen er forbeholdt treåringene, og det spekuleres om favoritter og outsidere. Kveldens andre løp har utvilsomt noen av de heteste kandidatene til heder og ære. Ikke minst blir det spennende å se Manchester mot Geordie Iris, med Apilado som den på forhånd hardeste utfordreren. Bli ikke overrasket om vi i denne trioen finner en klassisk vinner senere i sesongen.

Interessant blir det også å se Eyvind Lyches Minneløp. Også her er det treåringer, men nå gjelder ”Made in Norway”. Det er fine penger å løpe om for de beste i klassen, så det blir spennende å se om noen vil skille seg ut.

Sist ble det 88 tusenlapper til utbetaling i V5. Vi blir ikke overrasket om det også denne gang blir en bra slump penger for de spillere som måtte klare fem rette markeringer.