Valgte Firello i finalen

Skrevet av Birger Christensen,  23.05.2011
Artikkelbilde
Firello

Trond Jørgensen hadde valget mellom Firello og Dubai Samurai i V5-finalen torsdag. Med to suverene seire på Dubai Samurai så langt i år, var det nok ikke så lett å vrake ham. Men egentlig var det aldri noen tvil, det måtte bli Firello.

 

 

-          Med tanke på alt Firello har hatt å si for meg, var jeg aldri i tvil. Har vært veldig imponert over Dubai Samurai, men ingen har betydd mer for meg enn Firello de siste ti årene. Har ridd ham i 50 av hans 52 starter. Det er kun John McLaughlin og Line Akselsen som har ridd Firello i hvert sitt løp. Line vant med ham i 2005 i et løp hvor jeg ikke klarte vekten, siden har jeg ridd ham i alle løp.

Som det er anført i programmet, har Firello banerekorden på denne distansen. Den ble satt i 2007, og etter det løpet fikk Firello formtall 93. Siden har han faktisk ikke vunnet, men det er blitt tredjeplasser både i Walter Nilsens Minneløp og Valley Chapel Memorial.

-          Han har hatt sine problemer, men nå virker han å være full av glød og lyst. Med formtall 81 vil jeg ikke avskrive ham, selv om han etter hvert er blitt 11 år. Det kan godt hende at vi ikke blir best på stallen, men jeg var aldri i tvil om at han skulle være mitt valg, beretter Trond om hesten som for noen år siden ble bitt av huggorm to ganger på kort tid!

Det er ikke så ofte vi henger oss opp i løp med hester hvor formtallet ligger rundt 60. Men i torsdagens femte løp gjør vi et unntak. Bittersweet og So Trendy vant begge løp sist torsdag, mens Send an Invitation er bokført med fire strake gevinster. I tillegg er Most Wanted og Chorusso i striden stadig vekk, og Ketchikan vant i fjor høst med over 12 lengder på formtall 58. Derfor gleder vi oss litt ekstra til dette løpet til tross for at det er et stykke unna eliten.

Sist torsdag ble det satt årsrekord i V5 med snaut 10 000 kroner til utbetaling. Den rekorden kommer ikke til å stå lenge. Allerede denne dagen er det gode muligheter for femsifret utbetaling.