Sikker som Banken

17.05.2011
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Bank of Burden lå lenge plassert i baktroppen i Walter Nilsens Minneløp. Men da det nærmet seg mål, kom han stormende til sikker seier. Bank of Burden var rett og slett sikker som banken.

For Niels Petersen ble det en av hans aller største dager på galoppbanen. I tillegg til storløpet var også Manchester og Light the Fire først i mål.

          Dette var bare helt fantastisk. Å vinne dette løpet er en drøm for meg, og utrolig artig med den stemningen som er på 17. mai. Dessuten skal Fredrik (Johansson) og jeg markere noen jubileer i kveld, og det vil neppe sette noen demper på stemningen at vi vant Walter Nilsens Minneløp, sa Niels.

Fredrik Johansson tok sin tredje seier i storløpet, men det spørs om ikke denne smakte ekstra godt.

-          Har drømt lenge om å vinne en storløpsseier igjen, så dette var bare helt fantastisk, sa den dyktige svensken.

 

 

Knalldag for Arnfinn

 

Arnfinn Lund hadde ikke vært i vinnerpaddocken i år. Men på 17. mai løsnet det. Allerede i innledningen ble det seier.

Det første løpet på nasjonaldagen var både årets første hekkeløp samt det første gressløpet for sesongen. Favoritten Omoto Sando vant sikkert og bekreftet at han er med i toppen også i år. Han slo den over 20 år gamle banerekorden med to tideler

-          Han blir minst like god i år som i fjor. En herlig hest, som det er lett å bli glad i, sa trener Arnfinn Lund.

Omoto Sando 

Arnfinn Lund har snakket varmt om Without Fear i lang tid. 17. mai fikk vi se hvorfor. Gode treåringer hadde ikke sjanse mot favoritten, og Fredrik Johansson ble dermed den første til å sikre seg ti seire på nasjonaldagen gjennom tidene.

Without Fear 

-          Han er min Derbyhest, og de 800 ekstra meterne er ikke noe problem. Tror i stedet at han blir bedre jo lenger det er. Satser på å gi ham et løp før 2000 Guineas om en måneds tid, sa Arnfinn om den gode starten han hadde gitt seg selv og Nils Petter Gill.

Symbol Of Arch

Løpsdagens tredje seier for Arnfinn kom med Symbol of Arch. Hun slo stallvenninnen Entangle med hode. For begge var det årsdebut som gjaldt, og Symbol of Arch hadde fordel av syv kilo mindre på ryggen.

-          To fenomenale hopper. De har flust med oppgaver utover sommeren, så det skal bli utrolig gøy å følge dem fremover, sa en meget fornøyd trener.

Manchester 

 

Denne gang dreide det seg ikke om Premier League, men likevel ble annet løp en duell mellom Manchester og Chelsea. Manchester seiret, men jammen bød Chelsea på god kamp.

-          Manchester galopperte litt ”grønt”, men vi fikk se at han har kapasitet. Skal snakke med eieren om vi skal gå for Guineas eller matche mot Derby, sa trener Niels Petersen, som fortsatte med suksess i supersprinten. Light the Fire tok sin fjerde seier på distansen på fem forsøk, og for annen gang på løpsdagen ble det satt ny banerekord.

-          Han er lynrask, men blir det lenger enn 900 meter, butter det på slutten. Tar gjerne flere supersprinter, for det er jo ”show” å se på, mente Niels Petersen. Og den oppfatningen deler han helt klart med flere.

Light The Fire 

Etter tre seire til Niels Petersen og Arnfinn Lund, ble det triumf for Are Hyldmo i siste løp. Ziwy Skate lot ikke Ketchikan få fred i tet, og det var en god oppskrift.

Ziwy Skate

OMOTO SANDO fjerde, avanserte litt mot siste sving. Hoppet første hekk på oppløpet likt med tethestene, derfra og inn var det grei skuring. CALVADOS avventende, femte i siste sving. Spurtet meget bra til klar annen. MONFALCONE fremme hele veien, holdt bra til tredje. NOSFERATU tredje, falt litt tilbake. Avsluttet fort, men kom akkurat for sent til trippel. AMAZER styrtet som godt gående på tredje siste hekk. ZIMON fremme lenge, ga seg litt på slutten.

 

MANCHESTER fjerde, gikk lett frem til lederne. Ville ikke forbi tethesten til å begynne med, men da han først kom foran, gikk det greit. CHELSEA tet. Kjempet flott mot vinneren og gikk sitt klart beste løp til nå. POPEYE BOY sjette, avsluttet riktig bra til tredje. God spurt serverte også MIKKELANGELO, mens ARN ga seg en del fra posisjon nærmest lederen.

 

WITHOUT FEAR fint med som fjerde. Ble lagt i angrep tidlig i oppløpet, og de siste 200 meterne var det ingen tvil om saken. En knallsterk årsdebut. God spurt fra de bakre rekker av CAWETT COVE til annen, det samme kan sies om MAJESTIC MAX som var positiv tredje. SONG D’AMOUR og THE SYDNEY ARMS førte an, begge hadde gjort sitt da 200 meter gjensto.

 

SYMBOL OF ARCH annen. Ble ved veien så vidt passert, men kom sterkt tilbake til knepen seier. ENTANGLE tredje. Gikk frem til tet og så en stund ut til å vinne, men hun ble innhentet på streken. Fin avslutning til tredje av DESERT RALLY og også bra avslutning av TUMACO. MASSENZIO førte an til oppløpet.

 

LIGHT THE FIRE traff starten bra. Fikk et knepent overtak 100 meter fra mål til seier. ALIGHT lynrask langs railen, gikk meget bra til annen. Fin tredje til TICMOSIC, mens HAPPY LARRY denne gang fikk en dårlig start.

 

BANK OF BURDEN lenge sist. Gjorde en smart manøver ut av siste sving, hadde plutselig kontakt. Spurtet flott til sikker seier. MULAN annen. Tok seg forbi lederen, men ble speedet ned av vinneren. Likevel et meget sterkt løp. THEATRICAL AWARD femte, etter hvert opp på fjerde. Avsluttet godt til tredje. ALPACCO førte an i høyt tempo, men det hadde nok gått litt for fort.

 

ZIWY SKATE fjerde. Gikk frem før siste sving og la press på lederen. Overtok ut på oppløpet og tok en sikker seier. MOST WANTED tredje. Prøvde seg langs railen, men kom aldri forbi vinneren. CHORUSSO toer, holdt tempoet godkjent. KETCHIKAN førte an, men denne gang var det ikke noe å svare med.